Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i da li je moguce da ste sve dobile indukciju?? :s
mislim da je i sali imala slicno iskustvo, jbt njima su utrogestan i indukcija cokoladne bananice :/

..ja sam dobila sa cerkom na prvom porodjaju i sa jakshom,
sa velikim sinom sam se porodila kako sam stigla do stola (ebala ih papirologija :evil:)
a sa aleksejem je dr bio negde, babica ga je zvala kad su pocheli naponi..

..tako da je kod mene pola-pola :lol:, s tim da su mi sa jakshom dali indukciju na samom kraju, faktichki..

..ja sam sa prvim detetom otvorila jedno oko u pola shest ujutru, zakljuchila da smo se smrzli sinoc k'o p na koncertu i da me sad boli stomak,
ushushkala se bolje uz mm-a da me greje i odvalila do 11h kad su bile na 4 minuta.. :lol:
..porodila sam se u 14:30.. :)

..da li ce te primiti zavisi od broja porodilja tj slobodnih kreveta, ne ovih na pregledima, ali opet je smor kad tupkash tamo ispred ordinacija,
a one te zagledaju, ne znash da li vishe plashish trudnice ili ih radujesh.. :)

e to se zove prodjaj kakvom se nadam : )))
joj, jeste, ja se uvek tupavo smeskam trudnicama koje stignu na prijem a ja cekam pregled :)))

Oooo, daaa, ja sam bila na sintocinonu puna 24h posle carskog.
Takva je procedura u DM, prikace ti to da se vrati materica, sveze iskasapljena.
Pakao, najgori dan u mom zivotu!
Potpuno nepotrebno mucenje jer, ako beba sisa, svakako imas prirodno kontrakcije zbog oksitocina, ali ko ce to da prati i vodi racuna, bolje je da se nagruva kroz infuziju, pa ko prezivi...

..i epiziotomija kod prvorotki..
..beogradska shkola akusherstva.. :roll:

ja je uredno masiram nekim spec uljima i zelim da verujem da cu je zaobici, pa sve i da je ne zaobidjem, lakse mi ovako, verujem u pozitivan ishod tretiranja a kad stignem na sto vec ce biti svejedno : )

nasla sam klip na yt i sve skolski radim..

jbt na kraju cu i da nahebem skolski : ))))

ja je uredno masiram nekim spec uljima i zelim da verujem da cu je zaobici, pa sve i da je ne zaobidjem, lakse mi ovako, verujem u pozitivan ishod tretiranja a kad stignem na sto vec ce biti svejedno : )

nasla sam klip na yt i sve skolski radim..

jbt na kraju cu i da nahebem skolski : ))))

..nemoj ni da mislish o tome, postoji verovatnoca da ce te zaobici procedura, ali mala.. :)
..da shkodi ne moze, a kad potpishesh papirche - sve je do dr-a..pa kako ti se zalomi..

Oooo, daaa, ja sam bila na sintocinonu puna 24h posle carskog.
Takva je procedura u DM, prikace ti to da se vrati materica, sveze iskasapljena.
Pakao, najgori dan u mom zivotu!
Potpuno nepotrebno mucenje jer, ako beba sisa, svakako imas prirodno kontrakcije zbog oksitocina, ali ko ce to da prati i vodi racuna, bolje je da se nagruva kroz infuziju, pa ko prezivi...

jest ali posle carskog mnogim mamama ne krene odmah mleko.. jos ako moraju dapiju ab ko ja , ne moze beba da sisa..
i dan danas me goozica boli od tih injekcija :evil:

..i epiziotomija kod prvorotki..
..beogradska shkola akusherstva.. :roll:

U principu, da. Ali....
U jednom trenutku, dok sam se napinjala da rodim Stefana, došlo mi da im tražim da recnu, pa kako mi bude posle :rumenko: Imala sam utisak ako se napnem još mrvicu, ali mrvicu mrvičak više, da će da mi popuca sve, od pupka do kolena. I više, čini mi se, boli, nego kad recnu. Ili se meni samo čini :think:
U svakom slučaju, nisu recnuli, nisam se pocepala i ustala sam odmah, čim su me prevezli u sobu, ma kao da se nisam ni porodila. Jeste, lakši je postporodjajni tok kad nema epiziotomije, kud i kamo lakši. Ali u tom trenutku, sreća pa kratkom, došlo mi da ih molim da iseku... :rumenko:

U principu, da. Ali....
U jednom trenutku, dok sam se napinjala da rodim Stefana, došlo mi da im tražim da recnu, pa kako mi bude posle :rumenko: Imala sam utisak ako se napnem još mrvicu, ali mrvicu mrvičak više, da će da mi popuca sve, od pupka do kolena. I više, čini mi se, boli, nego kad recnu. Ili se meni samo čini :think:
U svakom slučaju, nisu recnuli, nisam se pocepala i ustala sam odmah, čim su me prevezli u sobu, ma kao da se nisam ni porodila. Jeste, lakši je postporodjajni tok kad nema epiziotomije, kud i kamo lakši. Ali u tom trenutku, sreća pa kratkom, došlo mi da ih molim da iseku... :rumenko:

I ja sam cula kako se dr i babica raspravljaju. Babica bi secnula jos ihahaj kada, a dr kao nece. Doslo mi je da ima kazem "ma secite, samo da se sve vec jednom zavrsi". I iskreno, da sada mogu vratiti vreme, trazila bih da me secnu odma na pocetku, a ne da se bezveze mucim :sad2:

ja imam tri spoljasnja sava na usni i to je to, kao da me i nisu secnuli....
a inace i mene ostavise na stolu, kazu, kad osetis da ti se kaki, napni se, i odose o.O
a ja ih zovem "vracajte se, pa evo ga" hahaha
msm, krenuo napolje a oni me ostavise, reko sad kad ga katapultiram ******, sta da radim sama, prevremeni porodjaj, ako se jadan zaglavi unutra hahaha, svasta mi prodje kroz glavu....

ja imam tri spoljasnja sava na usni i to je to, kao da me i nisu secnuli....
a inace i mene ostavise na stolu, kazu, kad osetis da ti se kaki, napni se, i odose o.O
a ja ih zovem "vracajte se, pa evo ga" hahaha
msm, krenuo napolje a oni me ostavise, reko sad kad ga katapultiram ******, sta da radim sama, prevremeni porodjaj, ako se jadan zaglavi unutra hahaha, svasta mi prodje kroz glavu....

uzmes kesu za djupre pa stavis ispod i fatas :dash:

Drage moje mame i trudnice danas sam bila kod gnekologa i potvrdio je trudnocu.Sada sam u sestoj nedelji trudnoce.
Sledece nedelje idem na uz da cujemo srcanu radnju.Pogledala je bebu na UZ-u danas kratko,rekla da je sve ok i zakazala mi je za sledecu nedelju UZ.
Dala mi je da uradim krvnu sliku i da pijem folnu ...
Eto toliko od mene za sada,nadam se da cemo se lepo druziti ....
Pozzzzz :bye:

Drage moje mame i trudnice danas sam bila kod gnekologa i potvrdio je trudnocu.Sada sam u sestoj nedelji trudnoce.
Sledece nedelje idem na uz da cujemo srcanu radnju.Pogledala je bebu na UZ-u danas kratko,rekla da je sve ok i zakazala mi je za sledecu nedelju UZ.
Dala mi je da uradim krvnu sliku i da pijem folnu ...
Eto toliko od mene za sada,nadam se da cemo se lepo druziti ....
Pozzzzz :bye:

dobro nam dosla, i 7.5 meseci te jos tu nasli :)

:) e ja danas uhvatila u semu muza jer nece da se odluci za ime i rekoh: ovaj tvoj sin je bas jak, samo se gura.....i posle kao slucajno: bas me Aleksa zeza.....a on pocrveneo, odmah je ukapirao moje namere....i pita me onako usput: znaci Aleksa???.....ma da, rekoh....:))))....i kaze ti on meni: ok, bice Aleksa do porodjaja a posle cu da vidim.....:eek:.....utepacu ga kako me navukao :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back