Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne mogu tacno da ga izmere jer ne mogu sa uz ni premeriti glavu koliko ju je nisko nabio, pa nagadjala danas dr ovde da ima oko 2 kile i 200 grama....
lezim, sobu jos nemam, cekaju da se neki krevet oslobodi, pa da predjem tu, ne bunim se, lezim ba cetvrtom spratu u maloj ambulanti broj dva, niko me zivi ne dira, tisina, sama sam, tokoliza tece, sad bila i vecera neka sirotinjska i tako, uglavnom, sto se mene tice soba mi i ne treba, ovo mi ko apartman :-D
na trecem spratu iima mesta al nece tamo da me stave da bi im bila ovde na oku, kazu bolje da sam im ovde....
najvise mi zao mog dragog, bas se snuzdio siroma, nedostajem mu, pita me, kako ce on bez mene :)
eto....

to je solidno velika beba po kilazi sto je dobro, pa na zapadu su bebe uglavnom izmedju 2 i 3 kg normalne dok kod nas bebe budu dzinovi, probaj mnogo da ne brines, daju ti steroide za bebina pluca sto je vazno i na oku si im....:)....dan za danom i stize beba....:).....

Sally,
sve čestitke povodom rođenja princezice!
Da bude zdrava, vesela i rođena pod srećnom zvezdom!

Baš si me rasplakala-mnogo sam slaba na devojčice,:heart:

..sally, drago mi je da je sve proshlo, uzivajte sa srecicom.. :zag:

Sali, čestitam od srca!!!!!! :klap:
Neka je mala Sara živa i zdrava, srećna i vesela, lepa i pametna, na radost mami i tati! :heart:

Hvala :heart:
Moram da postavim jednu slikicu sa Sare sa tatom, i necu vise, mnogo su mi slatki ovde :)))

iz dm me poslali za front jer sam i pored terapije dilatirana i uspela za dve nedelje dva prsta da se otvorim, plus vladica je jakoooo nisko....
samo da vam se javim, evo me u pidzami cekam da udjem u sobu, lezacu kolko sam skontala do daljnjeg i primacu intravensku tokolizu....
u misovicu mi rekli da zbog prevremenog porodjaja i bebe bolje da budem u frontu....

Drzim fige, bice sve ok, sigurna sam..u frontu su najbolji strucnjaci, bez obzira sto ti mozda sad sve deluje bezveze tamo, imaces lepe uspomene.. :)))

da pozelim svima dobro jutro :)
cetvrta flasa tokolize tece, juce su mi cak izasli u susret pa napravili pauzu kratku izmedju druge i trece boce pa se istusiram, operem kosu.... i tako, ko nova sam vam....
inace , mogu samo da kazem za NF i osoblje ovde bar na patologiji da su super, sve sestre isto, nijedna nije dosla namcorasta, sve su prijatne, nasmejane, mnogo znaci zaista....
jutros sam dobila i vrucu vodu iz ketlera za kafu jutarnju, koju u sada da posrcem pre dorucka :) i takoc....

inace, keva moja se cula sa dr koji je pre radio ovde a sada bukvalno isto to radi godinama u norveskoj i gleda ovakve ko ja svakodnevno....
kaze da ne brinem, tokolizu su mi ukljucili najvise da bi kortikosterodi imali vremena da odrade svoje, a posto sam otvorena i bebac je veoma nisko, on ceni da cu se ja brzo poroditi i da mi porodjaj sada i nece niko sprecavati jer i sa uskoro 34+ nesto i primljenom terapijom, bebac je pre svega spreman, naravno ne mora da znaci da necu docekati deveti 2u1, ali imam velike sanse s obzirom i da mi se majka s oboje tako poradjala....
i eto, to bi bilo to.... vise cu znati posle vizite, mada sam smirena skroz, a mozda je to od bensedina ipak :-D a i spavala sam napokon od ponoci do pet ujutru :) hehe, moze biti, uglavnom smirio me taj mamin dr/prijatelj, objasnio nam je sinoc sve onako lepo, narodski, da razumem....
ovde uglavnom niko ti nece to bas tako reci, tim recima, valjda da be pocnes paniciti il sta ja znam, ali vise volim da znam sta sve moze da nas ceka, a sareni, ukrasni papir s masnicom ostavicu ipak za vladetinu guzu :)
ljubimo vas cure, pa do sledeceg kuckanja, ostajte dobre, citam vas u toku dana al mi tesko kuckati uvek s telefona :-*
hvala na podrci , znaci mnogo :-*

:) jao sali beba vam je divna....kad se setim kako je mojsin bio sav zbrckan od porodjaja vasa curica je za primer....:)...lepa devojica.....ja danas saznajem pol, imam zakazano kod geneticarke da mi daju rezultate....ja molila preko telefona ali nece da kazu, nemam pojma zasto....mada, ipak je najvaznije da je sve uredu, ne smem biti nezahvalna i nestrpljiva....a tako sam molila sestricu da mi kaze :))))....ko neka debilka....

bokice, jos malo pa si mama....:)....drzim sipke da izdrzite sto duze u stomaku.....

Poslednja izmena:
Sali bebana je pravimedic.. Bravo mama i tata :heart:
Bokii.. da da od bendye je i meni su ga davali da mogu da se naspavam i da malo smire kontrakcije.. jedino sam mogla tu malo da odyonjam..
I ja sam tu leyala, babice su super.. aporodiliste je odmah u hodniku ako krene frka bliyu si.. stiskaj sto rece suki...

:) nosim decaka....

heh, neizreciva konacno su ti rekli pol : ))

joj, kad se ja setim reakcije kada su mi rekli da je decak, a sad mislim da bih se jedva navikla na devojcicu : )

ja se prehladila, uhvatio me neki virus izgleda, samo ne znam gde i kako, kad skoro da nigde ne idem : (

nemam temperaturu ali je osecaj isti kao da je imam, svaka koscica me boli, smrzavam se pod cebetom ceo dan, grlo me boli, kasljem, nos zapusen, fuj, fuj... i pocetak trudnoce me zakacilo i moralo je i sada...
inace,za 4 dana ulazimo u 9. i ja ne mogu da verujem, kad me nocu probude kontrakcije ili tako nesto ja samo pomislim " nee, nemoj sada, cekaj jos malo ovako" i koliko god da mi je tesko zbog stomaka i svega u jednom trenutku jedva cekam da se rodi, ali sa druge strane kad se pojavi i najmanja naznaka ja se oduzmem i pozelim da ostane tu bar do proleca : )

bokice, ti jos malo i vladeta stize : )

:) sa sinom sam osecala da je decak iako je celu trudnocu UZ pokazivao devojcicu....sve je bilo plavo, zeleno i sivo osim zidova sobe koja je bila ruzicasta....:)))).....a sada bas nisam znala.....kineski horoskop je promasio i svi koji su se izjasnili osim moje krstene i vencane kume koj aje odmah rekla: ma opet musko....sad ce biti muka sa imenima jer bi mi bilo mnogo lakse dati ime devojcici, za decaka mi se jako malo imena dopada, tata me spasio za sina jer sam mu dala ime po njemu a sad ce bogme muz da se muci, ja cu da kuliram i da gundjam ako mi se ne svidja ;)......

e tara, i ja sam ceo 9. mesec imala jake kontrakcije i na kraju je jedino infuzija ogromne doze odradila otvaranje.....taman pomislim: e sad ce a ono nista :))))...zezalo pa zezalo....

:) sa sinom sam osecala da je decak iako je celu trudnocu UZ pokazivao devojcicu....sve je bilo plavo, zeleno i sivo osim zidova sobe koja je bila ruzicasta....:)))).....a sada bas nisam znala.....kineski horoskop je promasio i svi koji su se izjasnili osim moje krstene i vencane kume koj aje odmah rekla: ma opet musko....sad ce biti muka sa imenima jer bi mi bilo mnogo lakse dati ime devojcici, za decaka mi se jako malo imena dopada, tata me spasio za sina jer sam mu dala ime po njemu a sad ce bogme muz da se muci, ja cu da kuliram i da gundjam ako mi se ne svidja ;)......

e tara, i ja sam ceo 9. mesec imala jake kontrakcije i na kraju je jedino infuzija ogromne doze odradila otvaranje.....taman pomislim: e sad ce a ono nista :))))...zezalo pa zezalo....

pa to su te skorpije bebece : )))
za ime te skroz razumem, ja ni jedno musko nisam imala i sva su mi bila bzv i uopste nisam racunala sa tim da cu morati da smisljam musko, a za devojcju sam imala jedno pet iz rukava : )
a kinezi su i meni omanuli samo da se zna

:klap: za batu. Sve ostalo je ok sto se amnio tice?Sada bar vec znas koju boju da kupis za zidove ;)

amnio je iza nas i mogu reci da se nisam pokajala sto sam ga uradila jer sam mnogo ali mnogo mirnija, napisano je : hromozomski zdravo musko ;), ulazimo u 21. nedelju i cekam famozni ekspertski UZ kod dr Stojica iz Betanije....sad sam vec optimista i narucene su prve krpice za decaka....volim jake boje i poceli smo sa narandzastom, jarko plavom.....svidja mi se i siva, jaca zelena.....ona bebeca pastelna paleta nece biti u nasem meniju :)))))

lezim i dalje ovde u nf.... niko i ne spominje da me salju kuci za sada, pijem lekice, lezim, nesto sam danas jako pospana i takoooo mi se piski, bukvalno na svakih 15 minuta idem u wc, ali bukvalno.... prijavicu sad to nekome ovde, nije mi normalno, plus, osecam bas neki pritisak dole....

ne znam koliko im je tamo dobar net, nadam se da je sve ok i da ce se javiti!

mene od sinoc i temperatura uhvatila,,lomi me, grlo, nos, glava me ubi, sve zajedno... popila nocas paracetamol, i bilo je sve ok al sad kao da opet krece, jbg bas nije moralo sada da me uhvati, a za 3 dana ulazimo u deveti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back