Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ata, obraticu paznju na to, ali nema sanse da primetim koja mu je izbocina sta kad krene da se tumba... obicno je levo veelika izbocina i ja kontam da je to guza, ali kao da lezi bocno onda, nije glava okrenuta ni ka kicmi ni ka ledjima : S

bokice, znam, ali bebca su merili na uz poslednji put 9.09., to je bila sredina sedmog predugo je da ga ceo septembar, oktobar i novembar(zavisi kada se porodim) ne mere i ne prate bebin rast, tj ne uzmu bas ni jednu meru za dva ipo meseca...
na proslom pregledu mi nisu uzimali mere, merili su samo protoko kroz pupcanu vrpcu
kontam ja da moze i bez toga, ali ako je praksa da se beba meri u taposlednja dva ipo meseca bar jos 1 do 2 puta hocu da i ja znam da je sve ok i da beba napreduje i da imamo bar jos 1 merenje, jer je posldenje bilo na sredini sedmog ...

Nemoj da se brines tara, te poslednje mere ne budu precizne, jer je beba vec velika.. pa cesto daju pogresne..
meni su malog procenjivali da ima 5.500 g mozes zamisliti moju reakciju i jos mi kaze ma mozete vi to prirodnim putem..
bolje da mi nisu nista rekli :D naravno beba je imala vise od 1k manje
ovo sto su radili je bitnije..

Boki tacno znam kako se osecas.. kada budes prestala da uzimas lekove ima da prodises..
i ja sam imala istoosecaj jako dugo da hoce da izadje jer sam ga osecala dole bas bas.. glavonja me urnisao.. a nogama u dijafragmu nisam mogla da disem..
i opet nije hteo da se spusti u porodjajni kanal uz svu indukciju ..slican scenario kao kod sali..

iz dm me poslali za front jer sam i pored terapije dilatirana i uspela za dve nedelje dva prsta da se otvorim, plus vladica je jakoooo nisko....
samo da vam se javim, evo me u pidzami cekam da udjem u sobu, lezacu kolko sam skontala do daljnjeg i primacu intravensku tokolizu....
u misovicu mi rekli da zbog prevremenog porodjaja i bebe bolje da budem u frontu....

iz dm me poslali za front jer sam i pored terapije dilatirana i uspela za dve nedelje dva prsta da se otvorim, plus vladica je jakoooo nisko....
samo da vam se javim, evo me u pidzami cekam da udjem u sobu, lezacu kolko sam skontala do daljnjeg i primacu intravensku tokolizu....
u misovicu mi rekli da zbog prevremenog porodjaja i bebe bolje da budem u frontu....

Boki, samo hrabro! Biće ok, ni prva ni zadnja beba koja će se roditi ranije. Samo budi hrabra i bez straha, panike i slično! Uz tebe smo, javi se :zag:

termin mi.je 29. novembar

Pa ti si na korak od 9-og. Super. Ne brini.
Moja drugarica je prosle nedelje rodila bebu cim je usla u 9-i... Bila je okrenuta i sedela na p.vrpci pa je cr cim je usla...
Eno ona i beba kuci, devojcica 2.600 , kaze da je divna... samo spava i jede... dobrica prava... nije morala ni u inkubator, nista... ;)

Bice to sve ok...

Ps. da ti ne pricam o mojoj cimerki koja je u 7-om mesecu rodila bebu od 1 kg... eno ga sad momak napunio godinu, nista mu ne fali... prelep pametan napredan decak. ;)

..sally, drago mi je da je sve proshlo, uzivajte sa srecicom.. :zag:

..meni ovo mnogo lichi na ijin porodjaj i prvi porodjaj moje sestre..
(posterior ili sunny side up polozaj bebe)
..i sve trudnice, sadashnje i buduce, s najboljom namerom savetujem da se informishu o nachinima kako da svojoj nerodjenoj bebi
u toku poslednjih meseci trudnoce i narochito pred sam porodjaj pomognu da se pozicionira u idealan polozaj za rodjenje..

Jeste. Moja beba je prednjacila glavom ali je bio obrnuto rotiran (gledao je napred, a trebao je nazad). Ja sam pitala dr da li je sve ok i da li je u polozaju kojem treba da bude, da nije okrenut napred, ali me je on uveravao da je sve ok, i da je beba glavom dole i gleda nazad. Pre porodjaja sam gledala onaj serijal one every minute, pa sam tamo saznala da babice mogu rucno okrenuti/zarotirati bebu cak i kada je poceo porodjaj, ali na zalost nase babice u SRB su malo drugacije fele :roll: Sve u svemu, da sam znala da je obrnuto rotiran mogla sam sebi, a pre svega njemu puno olaksati. Samo da je dr bio malo iskreniji i rekao da je obrnuto rotiran.

Sve u svemu proslo je na kraju sve ok, samo mi je zao sto smo se bas namucili. Ne znam da li i sledeca beba onda ima vecu varovatnocu da bude obrnute rotacije :think:?

Drzi se boki.. :heart:

..ne daj se, bokice, nek izgurate josh dve nedelje i na konju si.. :zag:

..ija, moja sestra je u maju za par sati rodila shmizlu koja je bila anterior,
isto se plashila da joj je to neko urodjeno "svojstvo" materice ili karlice,
i kaze - porodjaj ne moze da ne boli, naravno, ali razlika je u vremenu trajanja cele priche (5x krace sveukupno, dva napona)
i narochito u vremenu oporavka od porodjaja.. :)

genetika i kod tebe proradila.....mada, danas su ipak savremenije metode i terapijama i mirovanjem mozes i da izvuces te dane.....jako drzim sipke da Vladeta sto duze ostane u stomaku.....

p.s. moja komsinica je rodila trojke u 7. mesecu koje su bile od 1500 do 1800 g i sasvim su normalna deca......lezala je u bg i porodila se prirodno :eek:

ukljucili su.mi tokolizu, cetiri boce cu da primim, svaka boca 12 sati tece, dobila sam i korikosteroid za zasrevanje bebinih pluca , to u debelo meso, primacu jos jedno 5,6 tih injekcija, i orvazil tablete.... e tako

Ne daj se Bokice, bice sve u redu :cmok2:
Ja sam isto bila zaglavila u bolnici, 3 dana prikljucena na sra.nja,injekcije - izbusili me ko sito.
Na kraju se sve svelo da sam se porodila 4 dana pre termina.

Ps. da ti ne pricam o mojoj cimerki koja je u 7-om mesecu rodila bebu od 1 kg... eno ga sad momak napunio godinu, nista mu ne fali... prelep pametan napredan decak. ;)

snajkina sestra rodila sina u sred sedmog meseca...isto je bio tako oko 1 kg...mozda malo jace....pa je posle imao samo 700 i nesto grama...
eno ga sad ide u skolu, mislim da je vec cetvrti ili peti razred :)

ne mogu tacno da ga izmere jer ne mogu sa uz ni premeriti glavu koliko ju je nisko nabio, pa nagadjala danas dr ovde da ima oko 2 kile i 200 grama....
lezim, sobu jos nemam, cekaju da se neki krevet oslobodi, pa da predjem tu, ne bunim se, lezim ba cetvrtom spratu u maloj ambulanti broj dva, niko me zivi ne dira, tisina, sama sam, tokoliza tece, sad bila i vecera neka sirotinjska i tako, uglavnom, sto se mene tice soba mi i ne treba, ovo mi ko apartman :-D
na trecem spratu iima mesta al nece tamo da me stave da bi im bila ovde na oku, kazu bolje da sam im ovde....
najvise mi zao mog dragog, bas se snuzdio siroma, nedostajem mu, pita me, kako ce on bez mene :)
eto....

ne mogu tacno da ga izmere jer ne mogu sa uz ni premeriti glavu koliko ju je nisko nabio, pa nagadjala danas dr ovde da ima oko 2 kile i 200 grama....
lezim, sobu jos nemam, cekaju da se neki krevet oslobodi, pa da predjem tu, ne bunim se, lezim ba cetvrtom spratu u maloj ambulanti broj dva, niko me zivi ne dira, tisina, sama sam, tokoliza tece, sad bila i vecera neka sirotinjska i tako, uglavnom, sto se mene tice soba mi i ne treba, ovo mi ko apartman :-D
na trecem spratu iima mesta al nece tamo da me stave da bi im bila ovde na oku, kazu bolje da sam im ovde....
najvise mi zao mog dragog, bas se snuzdio siroma, nedostajem mu, pita me, kako ce on bez mene :)
eto....

:heart:

:cmok:

eto
....

jao sladak je..rasplaka me
podseti me na mog V ..
al ja sam bila georgina..
bodri bebu da izdrzi jos malo unutra jer posle nema nazad :D .. dusa mala jedva ceka da se mazulji sa mamicom svojom :heart:
apropo ovoga da nema nazad. moj sin je neki dan izjavio da nece bebu nego da on hoce da spava u maminom stomaku kao kada je bio beba..e cvrc milojka .. ;)

eto....
:heart:
jos malo i bices mama :D
joj :)
ja sve mislila ti i tara ste u nekom sestom mesecu...bas vreme brzo leti
bice ok :)
sto kaze suki stiskaj ahahahah

ovaj moj mi reko kad smo dosle kuci, kaze, ja lego u krevet, sam sve mi tuzno sto nisi tu, pa sam zvao Unu(psa) da spava u sobi sa mnom :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back