Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja svog nisam pustila, pustila sam a da spava i da se budi kada on to zeli. Prvih mesec dva, budio se na oko tri-cetiri sata, sada ima pet ipo meseci i spava uglavnom celu noc. Ipak oni zanju bolje od nas :)

Blago tebi onda! Dajte molim vas pre nego sto ostavite komentar razmislite malo o tome. Mnogo slucajeva sa hipotrofijom novorodjencadi je upravo zbog ostavljanja da prespava podoje. Spremno je da spava celu noc tek negde oko seste nedelje odnosno nakon prve kontrole.
Moje dete je lezalo u bolnici mesec dana zbog toga sto nisam znala, slusala da se ne budi cak i od zdravstvenih radnika.... nikad vise.
Kazu neka spava znaci nije gladno, a ona samo upadala u to stanje, drugi stadijum hipotrofije kad smo zaglavili bolnice , povraca i spava.... kazu ma prejede se pa bljucka.... uzas.... Sreca pa napokon poslusam sebe te noci i odvedem je u bolnicu inace ko zna sta je sve moglo da se desi.

Samo me iznerviraju i posle me tese "Ne nerviraj se."
Kupali smo ga veceras, on place, ne voli kupanje... A moja mama sva zbunjena stavi ga na vagicu i sve vuce pelenu u kojoj je. ko luda... i vagica pokaze 3290...
A sveki vec danima prica kako je vratioo scoju tezinu kad ono nista. bas sam se s*****la. :(
bezobrazn ici jedni. iznerviraju me i sad kao Ne brini, ne sekiraj se, ne valja za mleko... uh ...

Kupali smo ga veceras, on place, ne voli kupanje... A moja mama sva zbunjena stavi ga na vagicu i sve vuce pelenu u kojoj je. ko luda... i vagica pokaze 3290...
A sveki vec danima prica kako je vratioo scoju tezinu kad ono nista. bas sam se s*****la. :(
bezobrazn ici jedni. iznerviraju me i sad kao Ne brini, ne sekiraj se, ne valja za mleko... uh ...

..chichak, beba treba da vrati tezinu sa rodjenja za 10-15 dana..
..pusti vagu, kazi im da cete ga meriti u subotu ili u... ponedeljak eto - kad bude imao tachno dve nedelje..
..i evo i ja da dodam - ne sekiraj se.. :zag: :lol:
..idi da spavash i poshalji ih sve na spavanje okolo.. :)

Je l' to ista vaga na kojoj su ga merili u porodilistu, ne mislim isti model, nego bas ta, maznuli ste je iz porodilista? Nije? Onda to nista ne znaci, pa ebote, dve vage u DZ pokazuju po 200g gore-dole kad meris dete istog dana, prvo na jednoj pa na drugoj, ej, znas sta je 200g u tom periodu! Batalite merenje, kao sto sam rekla, moze imati samo negativan efekat na tebe i tvoje zivce, a bas nista ne znaci!

Placu svi zeMska glavo, mora da place to je njegov vid komunikacije, na svaku pojavu koja mu u mometnu smeta on ne zna da kaze nista sem da zaplace. Ti ga kupaj i pevusi, Placi bebo, placi manje ces piskiti :lol:
Koje boje mu je kaka?

Poslednja izmena:
1. batali mamu, sveki itd. Znam da sve hoce da pomognu i olaksaju, ali uglavnom vise nerviraju nego sto su od pomoci. Ja sam mojoj mami rekla "ako nemas nesto lepo da mi kazes, ti onda cuti". Bas me bila nervirala. Ne znam sta joj je bilo, ali je sve nesto kontra govorila i radila. Kada treba malo da me motivise i pohvali ona kaze "kako drzis to dete? Joj jadno dete s tobom i slicno" Nije bilo lako ali sam je distancirala. Svekrva drzala distancu, ali cim nesto pocne zvocati ja kazem ok, dovidjenja. Ma ne treba ni da kazem sve mi se vidi na faci (bila bih los politicar) Ako bas insistiraju da pomognu daj im ves da peglaju ili da odu u kupovinu, mozda skuvaju rucak. I one se zabave i tebi ce biti lakse

2. odmori se, naspavaj se i doji kada beba trazi. Jednu stranu dok ne isprazni pa ponudi drugu. Ako hoce daj, ako nece nikome nista, sledeci put ponudi onu "poslednju". Moj Junior i dan danas nekada pije samo 80ml, a nije mrsav (mada se meni uvek cini da bi trebao biti malo deblji, ali kada ga vidim na fotografijama, skontam da je idealan :heart: hbg Vojvodini se kaze "debo, deblji, taman")

3. Ja sam imala pravilo koje sam svima govorila "vi imate pravo da savetujete, a ja imam pravo da taj savet ignorisem" Pa ti ako hoces savetuj me. Da me ne shvatis pogresno bilo je i jako dobrih saveta, ali na savete tipa: ti uopste ne znas da drzis dete, jos mu nisi dala kobasice, sto ne dajes vodu, joj kako izlgedas, sredi se malo :roll: i sl ja samo se osmehnem i kazem "vi imate pravo da savetujete, a ja imam pravo da taj savet ignorisem"

4. Imaj vremena za sebe. Makar 10-15 minuta. Tada radi nesto sto volis ili samo lezi i mastaj o necemu lepom ;)

5. vodi se onom: svemu dodje kraj, nista ne traje zauvek. I kada place, misli na to da ce jednom prestati i da ce najzad biti tisina. Sve bebe placu, jer ne znaju drugacije da ti kazu. U pocetku to bas zna da obeshrabri, ali vremenom se naviknes i naucis koji plac sta znaci

6. pomisli na to da si mu ti mama i ti si sve sto mu treba. Smiri se i tako ces i bebu lakse smiriti. Ja nekada kada bas "otkacim", predam Juniora suprugu i on se zabavi sa njim 10-15 minuta i on se smiri. Ja sam sama ceo da sa njim pa mi je nekada tesko da smirim sebe i njega. Nije za dzaba izmisljeno da dete ima dva roditelja, kada jedno treba pauza tu je drugi da ga odmeni.

Da i ja dodam: TAKO JE

moj ima 7 meseci, a ja i dalje gledam u velikog i mantram " proci ce, proci ce. sacuvaj zdrav razum, trebace ti
mrgreen.gif

Placu svi zeMska glavo, mora da place to je njegov vid komunikacije, na svaku pojavu koja mu u mometnu smeta on ne zna da kaze nista sem da zaplace. Ti ga kupaj i pevusi, Placi bebo, placi manje ces piskiti :lol:
Koje boje mu je kaka?

Kaka mu je zuta kao dukat, bas je dobra, to mi reklanova zena sto minmasirala grudi.
I bas je jak, on vec sad samnokrene glavicu dok ga mm drzi da podrigne.

Sad je sikio, od pola 10, do pola 11. Podrignuo u medjuvremenu. Obe jensisao. ispraznio ih skroz.
Eno sad spava, pa u pola 1 opet na sikenje. ako se ne probudi ranije.
ovaj put smo ga mm i ja budili. samo ga pocnemo presvlaciti i on odmah budan.

Blago tebi onda! Dajte molim vas pre nego sto ostavite komentar razmislite malo o tome. Mnogo slucajeva sa hipotrofijom novorodjencadi je upravo zbog ostavljanja da prespava podoje. Spremno je da spava celu noc tek negde oko seste nedelje odnosno nakon prve kontrole.
Moje dete je lezalo u bolnici mesec dana zbog toga sto nisam znala, slusala da se ne budi cak i od zdravstvenih radnika.... nikad vise.
Kazu neka spava znaci nije gladno, a ona samo upadala u to stanje, drugi stadijum hipotrofije kad smo zaglavili bolnice , povraca i spava.... kazu ma prejede se pa bljucka.... uzas.... Sreca pa napokon poslusam sebe te noci i odvedem je u bolnicu inace ko zna sta je sve moglo da se desi.

@Joiv- stvarno nosam htela nikoga da dezorijentisem i dezinformisem, napisala sam da se prvih mesec dva budio na dva-tri sata da jede (Aptamil). Sama si napisala da je dete spremno da spava celu noc posle sest nedelja, a moj sin ima pet ipo meseci i od pre recimo mesec dana spava celu noc, ovo je cisto da pojasnim.
Zaista nisam znala za hipotrofiju. Napisala sam kakvo je moje iskustvo.
Ako sam nekome naudila ili ga zbunila, zaista mi je zao.
Pozdrav.

1. batali mamu, sveki itd. Znam da sve hoce da pomognu i olaksaju, ali uglavnom vise nerviraju nego sto su od pomoci. Ja sam mojoj mami rekla "ako nemas nesto lepo da mi kazes, ti onda cuti". Bas me bila nervirala. Ne znam sta joj je bilo, ali je sve nesto kontra govorila i radila. Kada treba malo da me motivise i pohvali ona kaze "kako drzis to dete? Joj jadno dete s tobom i slicno" Nije bilo lako ali sam je distancirala. Svekrva drzala distancu, ali cim nesto pocne zvocati ja kazem ok, dovidjenja. Ma ne treba ni da kazem sve mi se vidi na faci (bila bih los politicar) Ako bas insistiraju da pomognu daj im ves da peglaju ili da odu u kupovinu, mozda skuvaju rucak. I one se zabave i tebi ce biti lakse

2. odmori se, naspavaj se i doji kada beba trazi. Jednu stranu dok ne isprazni pa ponudi drugu. Ako hoce daj, ako nece nikome nista, sledeci put ponudi onu "poslednju". Moj Junior i dan danas nekada pije samo 80ml, a nije mrsav (mada se meni uvek cini da bi trebao biti malo deblji, ali kada ga vidim na fotografijama, skontam da je idealan :heart: hbg Vojvodini se kaze "debo, deblji, taman")

3. Ja sam imala pravilo koje sam svima govorila "vi imate pravo da savetujete, a ja imam pravo da taj savet ignorisem" Pa ti ako hoces savetuj me. Da me ne shvatis pogresno bilo je i jako dobrih saveta, ali na savete tipa: ti uopste ne znas da drzis dete, jos mu nisi dala kobasice, sto ne dajes vodu, joj kako izlgedas, sredi se malo :roll: i sl ja samo se osmehnem i kazem "vi imate pravo da savetujete, a ja imam pravo da taj savet ignorisem"

4. Imaj vremena za sebe. Makar 10-15 minuta. Tada radi nesto sto volis ili samo lezi i mastaj o necemu lepom ;)

5. vodi se onom: svemu dodje kraj, nista ne traje zauvek. I kada place, misli na to da ce jednom prestati i da ce najzad biti tisina. Sve bebe placu, jer ne znaju drugacije da ti kazu. U pocetku to bas zna da obeshrabri, ali vremenom se naviknes i naucis koji plac sta znaci

6. pomisli na to da si mu ti mama i ti si sve sto mu treba. Smiri se i tako ces i bebu lakse smiriti. Ja nekada kada bas "otkacim", predam Juniora suprugu i on se zabavi sa njim 10-15 minuta i on se smiri. Ja sam sama ceo da sa njim pa mi je nekada tesko da smirim sebe i njega. Nije za dzaba izmisljeno da dete ima dva roditelja, kada jedno treba pauza tu je drugi da ga odmeni.

Da i ja dodam: TAKO JE

Amin to that! Svaka cast, posebno 6. i 1.

Cestitke novim mamama ramjani,cicku i zsuki..i dobrodoslica bebanima nek su zivi i zdravi i lepi na mame...
I cestitka bokici...to je to,zeno trudna si,samo se cuvaj nedizi tesko i kupanje mlakom vodom i uzivaj,meni je u prvoj trudnoci test pokazao jedva vidljivu drugu crticu i to 26dana i posle 28dana sam ponovila isto je bila bleda,a u drugoj sad na 28dan pokazalo dve debele crtice,ovulacija mi se uvek desava petnaestog dana..znaci to je to,zavisi kad ti je bila ovulacija...samo opusteno i pozitivno...

Čičak, dobra si ti :)

Od mene samo savet, kad ti se bar malo spava-pusti bre forum neg na spavanje, makar malo, značiće ti :)

I to merenje, što ga mere toliko pobogu?? Samo te stresiraju i stvaraju ti pritisak :evil: Kakve je*bene veze ima i ako na prvoj kontroli dobije malo manje neg ''po knjizi'' ?Nit je smak sveta nit znači išta...Opusti se bre, ako on ne plače, ako mu je kaka dobre boje sve je ok i odloži vagu :rtfm:

Uh kad se setim kako je mene sveki nervirala u tim prvim danima! Moja mama i ona su nam dolazile prvih mesec dana, otprilike, tj ona radnim danima a moja mama vikendom, bile su mi jako velika pomoć. Al kad sveki dodje, ama svaki dan, pa ga uzme pa ga primakne prozoru (da bolje vidi :dash: ) pa svaku bubuljicu, ako se imalo zacrveni, ma šta god-aha aha, da da, evo malo mu izašlo nešto ovde...da da... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mafijas::koto: Nabija bre tenziju, tripuje me iako ja nisam bila neki prpadžija.Onda sam rekla mm-u da joj skrene pažnju, da to više ne radi. I nije, i bilo je mnogo opuštenije :) Kaži ti svojoj isto, skloni vagu i kaži im, one su svoje odsvirale, sad je red na tebe.Savet je dobro došao al kad im tražiš,Tj tako je bilo kod mene.Inače će svako da ti soli kako on najbolje zna, i kad te zanima i kad ne.Samo ti po svom, tvoje je dete i ti znaš šta je za njega najbolje,

:)))
ma samo da prodje ovih par nedelja kad se i kod doce moze nesto videti, pa da odahnem
svasta sam citala po forumima, pa sam uplasena da sve bude u redu
pijem vit. c, magnezijum, donat vodu, kasiku maslinovog ulja na prazan stomak svako jutro, folnu kiselinu
dosta za pocetak :)
ja uradih sve sto je u mojoj moci, a sada zavisi na nasem makovom zrnu sta ce biti dalje :))))
<3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back