Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene su ispitali u pripremnom delu. Tipa kada se prvi put osetili pokrete bebe (2.jun 2011 u 16h). I sve se zena cudila sto znam sve lekove koje sam pila, datume kada sam ih pila tokom trudnoce, sve vezano za prethodni spontani (ko je radio reviziju, kada), JMBG i svasta nesto. Bas se iscudjavala kako ja to sve pamtim. Kada imam mozak koji pamti sve sitnice koje nikada nece trebati.
auuuuu
pa za moju istoriju će im trebati 3 dana... :mrgreen: ja ću verovatno iz pripremne u porođajnu... :lol:
Ne znam ni ja. :lol: Niti znam kako izgleda klistiranje. :rumenko:
Oba puta je bilo, otprilike:
- Dobro veče.
- Dobro veče, aj' ti, blago meni, pravo u porodjajnu salu, na taj tvrdi sto
:lol:
A ne znam ni kako izgleda sredjivanje te epiziotomije posle porodjaja. Sad me nisu seckali, prvi put jesu, ali su me uspavali 5 minuta nakon što sam rodila Milicu, a probudili me 10-15 minuta pre nego što su me odvezli u sobu.

Čičak, opusti se. Sve ti tamo objasne, samo treba da ih slušaš i sve će biti ok. :ok:

Taj momenat i jeste problem, hoću ja (Đole) ali ne umem, samo čujem bla bla bla... :rumenko::dash::mrgreen:

Ja sam isto sarala cim nesto kupim ili dopisem kada jos nesto hocu da uzmem.

Wc papir je bolji jer krvaris pa se trosi kao alva.

Labelo jer ce ti usne ispucati dok dises pod naponima. Mada ima jedan dr zgodan (celav) i veoma prijatan :zper: . Bas smo parela oci na njemu kada nam je dolazio u vizitu. Jbga ne znam mu ime. Mada kada pomislim cega se sve jadan nagledao...
E to je već zanimljivije...:rumenko::mrgreen: možda bi njega i razumela koju da mi prozbori...:rotf:
p.s. u šta gledaš kad nisi zapamtila bar ime?:rtfm::mrgreen:
Hahahaha, sad si me podsetila...
U DM-u, kada sam radjala Milicu, ležim na onom stolu, počinju naponi a ja ni ne znam da je to napon, eb ga, prvi put mi bilo. I pitaju me tamo svašta, popunjavaju onu papirologiju i donosi sestra onaj papir da potpišem, ono da sam sve razumela, da dopuštam medicinski tretman... blablabla. Daje mi taj papir i olovku da potpišem i kaže mi - ovde. A ja ću njoj - a šta? Pa, kaže, tvoje ime i prezime, i smeje se. A ja, onako izgubljena - a kako se ja zovem? :zcepanje:
Onda sam joj potpisala, baš dok je počinjao sledeći napon, ležim, a onaj papir mi se savija, beži... ma potpisala sam se kao dete koje tek uči slova, i bilo mi je neprijatno- eb te, pa ona će da pomisli da sam nepismena. I onda sam joj se izvinila što mi je rukopis tako ružan, a obično nije, drhtala mi je ruka... :zcepanje: Žena se zagrcnula od smeha... :lol:

:zcepanje:
:heart:

Devojke, pa ovo deluje bas komplikovano:sad2:, citajuci ova uputstva i sama sam dobila tremu mada jos nisam ni trudna:rumenko:
Cicak, ne brini nisi jedina koja ne moze bez muza. Ja sam jednom isla na neki seminar na samo jednu noc i dva dana i plakala sam kao kisa, kako cu ja bez mm, kako ce on sam kuci. Doduse, to je bilo nedugo posle svadbe, ali mislim da bi mi i sada bilo tesko i nedostajao bi mi.
Ali ti ces u Betaniji dobiti novu zanimaciju pa ti muz nece toliko nedostajati:)

Ne znam da li sam ovo već pričala ( najnovija dijagnoza mi je izlapetis totalis chronica :rumenko: ), ako jesam, praštajte. :)
Kada sam radjala Stefana, dok je trajao taj napon, tj. dok sam gurala, malo sam izdigla gornji deo tela, vukla sam one šipke sa strane kao blesava i prosto mi se torzo sam izdigao. I lepo sam ga videla kako se radja, kako je iskliznuo napolje :heart: Zaplakao je odmah, pa je prestao, pa su mu očistili disajne puteve ( najdužih par sekundi u životu, najteže čekanje, ma kako kratko trajalo - je to dok čekaš da zaplače ), i onda je opet zaplakao ( uuuuuh, olakšanje, blaženi osećaj, plače, znači dobro je, sve je ok :) ). I tada ga je sestra podigla, onako još krvavog i mokrog, da ga vidim. I dok je ona izgovarala - evo mama, da vidite novorodjenog sina, on je čovek lepo počeo da piški i to pravo po meni :lol: Znači, prva stvar koju je uradio u životu - zapiškio je mamu! :lol: :heart:

Drage moje,evo i mene panika uhvatila..Moram da podelim sa vama iskustvo moje koleginice sa posla koja se porodila u petak u N.Frontu.Mukica se napatila kao niko,ali je bila u fazonu"epidural ne nikako!! samo sve prirodno...Poradjala se od 18.00 -Cetvrtak,do 20.00 petak. U periodu od cetvrtka 18.00 pa do petka 14.00 otvorila se samo dva i po cm,da bi na kraju uzela epidural i porodila se za 4 sata.Kaze da je posle epidurala nista vise nije bolelo,bukvalno ni kada je bebac izlazio nista nije osetila.U dva napona je izasao napolje.Kaze :"budala sam sto te nisam slusala".
Posto je prosla kroz to sve prvi put,kaze da taj pripremni deo nije nista(klizma, brijanje..),u odnosu na ostalo.
Meni je kontrola 1.marta.a ja imam osecaj da cu se sada poroditi.Toliko me sve boli,i prepone,i kicma a i bebac me pritiska tako da nemogu dugo vise ni da sedim(5-10 min). Uh bas mi je dodijalo.

Ja sam isto sarala cim nesto kupim ili dopisem kada jos nesto hocu da uzmem.

Wc papir je bolji jer krvaris pa se trosi kao alva.

Labelo jer ce ti usne ispucati dok dises pod naponima. Mada ima jedan dr zgodan (celav) i veoma prijatan :zper: . Bas smo parela oci na njemu kada nam je dolazio u vizitu. Jbga ne znam mu ime. Mada kada pomislim cega se sve jadan nagledao...

Ooooo, taj je meni sedeo na strani kreveta ... vadio jadnik dren, a ja buljim u njega :zper: ... i na kraju kazhe"nije strashno" i namigne ... a ja u zemlju da propadnem onako sa sve krevetom i kateterom :zcepanje:

Ne brini, Chichkava, videli su oni svashta , dodushe meni su radili carski rez, ali sve ce biti ok ... a peshkir nosish da pokrijesh bebu, mnogo je bolje nego cebenca i takoto ... ionako ima 40 stepeni, da umresh od toplote :D ... bice sve u redu, drzhimo fige :D

Drage moje,evo i mene panika uhvatila..Moram da podelim sa vama iskustvo moje koleginice sa posla koja se porodila u petak u N.Frontu.Mukica se napatila kao niko,ali je bila u fazonu"epidural ne nikako!! samo sve prirodno...Poradjala se od 18.00 -Cetvrtak,do 20.00 petak. U periodu od cetvrtka 18.00 pa do petka 14.00 otvorila se samo dva i po cm,da bi na kraju uzela epidural i porodila se za 4 sata.Kaze da je posle epidurala nista vise nije bolelo,bukvalno ni kada je bebac izlazio nista nije osetila.U dva napona je izasao napolje.Kaze :"budala sam sto te nisam slusala".
Posto je prosla kroz to sve prvi put,kaze da taj pripremni deo nije nista(klizma, brijanje..),u odnosu na ostalo.
Meni je kontrola 1.marta.a ja imam osecaj da cu se sada poroditi.Toliko me sve boli,i prepone,i kicma a i bebac me pritiska tako da nemogu dugo vise ni da sedim(5-10 min). Uh bas mi je dodijalo.

..zashto su je uopshte zadrzali u porodilishtu ako je bila tako malo otvorena na prijemu..? :think:
..jedino ako je prenela preko termina pa su indukovali porodjaj..

..prosechna brzina otvaranja je oko 1cm na sat. kada sve ide shkolski..

Ne znam da li sam ovo već pričala ( najnovija dijagnoza mi je izlapetis totalis chronica :rumenko: ), ako jesam, praštajte. :)
Kada sam radjala Stefana, dok je trajao taj napon, tj. dok sam gurala, malo sam izdigla gornji deo tela, vukla sam one šipke sa strane kao blesava i prosto mi se torzo sam izdigao. I lepo sam ga videla kako se radja, kako je iskliznuo napolje :heart: Zaplakao je odmah, pa je prestao, pa su mu očistili disajne puteve ( najdužih par sekundi u životu, najteže čekanje, ma kako kratko trajalo - je to dok čekaš da zaplače ), i onda je opet zaplakao ( uuuuuh, olakšanje, blaženi osećaj, plače, znači dobro je, sve je ok :) ). I tada ga je sestra podigla, onako još krvavog i mokrog, da ga vidim. I dok je ona izgovarala - evo mama, da vidite novorodjenog sina, on je čovek lepo počeo da piški i to pravo po meni :lol: Znači, prva stvar koju je uradio u životu - zapiškio je mamu! :lol: :heart:

..mene je prvi sin onog sekunda kada se rodio izboksovao nogama, josh i pre nego shto ga je babica podigla.. :lol:
..to je i mm uradio svojoj majci kad se radjao..
..mislim da sam prva zena koja je pomislila na svoju svekrvu u prvim sekundama posle porodjaja.. :lol:

Ooooo, taj je meni sedeo na strani kreveta ... vadio jadnik dren, a ja buljim u njega :zper: ... i na kraju kazhe"nije strashno" i namigne ... a ja u zemlju da propadnem onako sa sve krevetom i kateterom :zcepanje:

Znaci nisam jedina. Jos cimerka i ja pricamo sa jednom divnom sestra Cilom tokom jutarnje vizite i kazem ja juce je bio onaj celavi dr i nista nastavimo pricu. Posle podne opet mi nesto pricamo i kazem ja "ma znas onaj visoki, zgodan dr". Kaze sestra "jutros je jos bio celav, a ne zgodan" na sta sam rekla "te dve stvari ne iskljucuju jedna drugu. Ja bas volim celave i suprug mi je celav". Kada se setim koliko sam se plasila tog porodjaja i da li cu ja znati poroditi se, pa sta ako nesto pogresno uradim :zcepanje:. A ustvari svi ti kazu sta treba da radis, gde i kako. Nakon porodjaja kazem ja cimerki mislim da su mi pola mozga izvadili na porodjaju, toliko sam bila zbunjena i izgubljena.

Tokom revizije posle prethodnog spontanog pita mene dr koliko godina imate, kazem ja 32, pa se sve mislim nemam ja toliko, pa izracunavam. Posle 5 minuta kazem imam 31, na porodjaju bih imala 32, u stvari ja sam '78 godiste, tako mi je lakse, pa vi upisite TO jer sam u to sigurna. Kaze dr dobro nema veze. Jbmti ne znam ni koliko godina imam. Al ajde jos da sam smanjila i slagala da sam mladja, nego starija.

:zcepanje::mrgreen::heart:
I meni sinoć svekar predložio epidural... i to onako baš odlučno, kao da se porađao bar 3 puta sa njime, kaže:''Kad ideš prirodno, obavezno traži epidural, nemoj da te boli ako ne mora.''
Ja se prvo šokirala odkud to njemu pa se posle setim da ima prijatelja lekara, garant je sa njim bio na piću i ovaj mu preporučio... :D

Nego ja ne znam smem li epidural, zbog fraksiparina koji sam primala i sve ostalo? Ne znam jel to ima veze?

Ne brini, Chichkava, videli su oni svashta , dodushe meni su radili carski rez, ali sve ce biti ok ... a peshkir nosish da pokrijesh bebu, mnogo je bolje nego cebenca i takoto ... ionako ima 40 stepeni, da umresh od toplote :D ... bice sve u redu, drzhimo fige :D
Aha.
Nego ja nemam baš baš velikih(kao oni za plažu npr.), imam one redovne dimenzije, pa ne znam jel to dovoljno?:D
Znaci nisam jedina. Jos cimerka i ja pricamo sa jednom divnom sestra Cilom tokom jutarnje vizite i kazem ja juce je bio onaj celavi dr i nista nastavimo pricu. Posle podne opet mi nesto pricamo i kazem ja "ma znas onaj visoki, zgodan dr". Kaze sestra "jutros je jos bio celav, a ne zgodan" na sta sam rekla "te dve stvari ne iskljucuju jedna drugu. Ja bas volim celave i suprug mi je celav". Kada se setim koliko sam se plasila tog porodjaja i da li cu ja znati poroditi se, pa sta ako nesto pogresno uradim :zcepanje:. A ustvari svi ti kazu sta treba da radis, gde i kako. Nakon porodjaja kazem ja cimerki mislim da su mi pola mozga izvadili na porodjaju, toliko sam bila zbunjena i izgubljena.

Tokom revizije posle prethodnog spontanog pita mene dr koliko godina imate, kazem ja 32, pa se sve mislim nemam ja toliko, pa izracunavam. Posle 5 minuta kazem imam 31, na porodjaju bih imala 32, u stvari ja sam '78 godiste, tako mi je lakse, pa vi upisite TO jer sam u to sigurna. Kaze dr dobro nema veze. Jbmti ne znam ni koliko godina imam. Al ajde jos da sam smanjila i slagala da sam mladja, nego starija.

:mrgreen:

Tako je bio jedan lepi u višegradskoj dok sam ležala... operisao on jednu od cimerki, pa došao sutradan seo kod druge na krevet i priča sa njom... :lol: a mi svi ućutali i gledamo ga... :D posle 5 minuta cimerka skonta da je on njen dr.pa kaže, ''Doktore lepo je što se brinete za nju, ali mene ste operisali.'' :rotf::mrgreen::zcepanje:

Jednom ja pratim muža sa vrt-a gore do vrata, i na stepenicama prolazi dotični, a ja zastala pa ga gledam, pratim pogledom, na šta će mm:''To je onaj lepotan znači.'':lol:

Tako je bio jedan lepi u višegradskoj dok sam ležala... operisao on jednu od cimerki, pa došao sutradan seo kod druge na krevet i priča sa njom... :lol: a mi svi ućutali i gledamo ga... :D posle 5 minuta cimerka skonta da je on njen dr.pa kaže, ''Doktore lepo je što se brinete za nju, ali mene ste operisali.'' :rotf::mrgreen::zcepanje:

Jednom ja pratim muža sa vrt-a gore do vrata, i na stepenicama prolazi dotični, a ja zastala pa ga gledam, pratim pogledom, na šta će mm:''To je onaj lepotan znači.'':lol:

Da nije Uljarevic? :)

onako, mladji do 40 ima, crn, visok...rekla sam jos ranije zgodjusan...bar za moj ukus...e sad ne znam jel to taj...
bilo mi glupo da pitam nekoga koje je tacno godiste, al kad je dosao da me obidje na odeljenju, cimerka mi je rekla "sto ti je sladak ovaj drug"
...kakav bre drug, taj me operisao...

Moj lekar je bio sacuvaj boze sto se izgleda tice, zna November! :lol:
Ali mi je zato anesteziolog bio mrrnjau! Imala sam u sta da gledam dok su me seckali. :rumenko:

..videla sam tog macana, obilazio jednu u boksu.. ;)
..meni je fascinantno bilo shto je na odeljenju bio klinac, 87. godishte, Marko - pedijatrijski..brat valjda :lol:
..sladak ko lutka, brz i vesht, samo se smeje i svuda stize.. :aha:
..kaze - to je hteo da bude oduvek.. :)

..videla sam tog macana, obilazio jednu u boksu.. ;)
..meni je fascinantno bilo shto je na odeljenju bio klinac, 87. godishte, Marko - pedijatrijski..brat valjda :lol:
..sladak ko lutka, brz i vesht, samo se smeje i svuda stize.. :aha:
..kaze - to je hteo da bude oduvek.. :)
Znam ga, super je!
Gledao me jednom kako muku mucim da povijem Andreja, em nemam pojma da umotam u trouglastu pelenu, a uz to ne mogu da se savijem od rane, pa prisao da pita da pomogne, umota ga klinac k'o paketic za pola minuta, ja ovako :eek:. reko' sta si cekao do sad, bogte! :lol:

:zcepanje::mrgreen::heart:

I meni sinoć svekar predložio epidural... i to onako baš odlučno, kao da se porađao bar 3 puta sa njime, kaže:''Kad ideš prirodno, obavezno traži epidural, nemoj da te boli ako ne mora.''
Ja se prvo šokirala odkud to njemu pa se posle setim da ima prijatelja lekara, garant je sa njim bio na piću i ovaj mu preporučio... :D

Nego ja ne znam smem li epidural, zbog fraksiparina koji sam primala i sve ostalo? Ne znam jel to ima veze?

Aha.
Nego ja nemam baš baš velikih(kao oni za plažu npr.), imam one redovne dimenzije, pa ne znam jel to dovoljno?:D

:

U Betaniji nema epidurala, osim ako nemash debeeeelu vezu, i nisi se obezbedila na vreme . :(

redovna dimenzija ti je dovoljna , pa ne radjash kong-konga :zper::zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back