Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a dobra vest je da sam bila tamo u jednoj apoteci i trazila toplomer, naravno, samo digitalni imaju
i odma sam joj rekla da me zanima jel valja to, posto sam cula da neki toplomeri brljaju i ne valjaju
i zena mi ispisala i garanciju i rekla da ga slobodno vratim ako ne budem zadovoljna
uzela sam Medisana dig. toplomer, kaze da je nemacki, 486 dinara
imam garanciju 3 godine

Jao, Čičak i Zsuki... vruće vam je, aaaaa? :lol: Ček, ček, da se porodite, pa da vidite šta je zimoća i 'ladna 'ladnoća :zima2: Nisam verovala, ali istina je, bar kod mene, 'ladno, breeeee, 'ladno, užas. A vatra gori u Kreki kao blesava, znači gori, ne tinja, a ja sva naježena :zima2:
A kad već pričate o znojenju u sred noći... posle sledi part II - da se probudite ulepljene i mokre od mleka ;) Svake noći menjam majicu i pidžamu, na kraju nemam toliko pidžama, pa spavam u pamučnim majicama dugih rukava. A noćas ne da sam se probudila mokra, nego mi je i jastuk upio odredjenu količinu mleka, a Stefanu, koji je zaspao pored mene ( a i ja sam zaspala dok sam ga dojila :zstidljivko: :zstidljivko: :zstidljivko: ) je i kapica bila mokra. Znači, piči mleko, pa ne pita ništa :lol:
Sreća, pa imam mleka dovoljno, a gde ima tu se i preliva, jel ;) Jedva čekam prvu kontrolu sa mesec dana, da vidim koliko je dobio na maminoj menzi. Meni liči da jeste - čarapice počele da ostavljaju trag na nogicama, znači da su se none ugojile, a i obraščići mi deluju onako buckasto... ma ne mogu da dočekam da ga sestra izmeri... Dužinu smo mu merili santimetrom, onim krojačkim, ako smo dobro merili - porastao je dva cm!!! :D Na kontroli ćemo sve videti, samo treba dočekati...

Meni je jos uvek vruce, a porodila sam se pre 3.5 meseca. Ja sam veci deo trudnoce provela na +40. Svi se secamo ovog leta zar ne :rida:? Suprug mi je kupio 7 belih majica pa uz spavacice njih vrtim non stop, dok sam bila trudna zbog vrucine i znojenja, a sada zbog mleka. Samo mi je zao svog tok "bacenog" mleka.

sto ne kupite one tufere il kako se zovu,sto se peru?
stavite to i nema vise natopljenih pidzama :)
imate i jednokratne isto....al vise se isplate ovi perivi

ija i ja sam bila sa stomacinom na vrucincini,mislila sam da cu da umrem...al ozbiljno ...uzas!
i posle sam se znojila ko luda i bilo mi je vruce al se ne secam do kad je to sve trajalo
ko da je proslo 10 godina a ne godinu i kusur

evo ovi...http://shop.aksa.rs/katalog/avent-tuferi-za-grudi-perivi-6kom.html

ja sam doduse imala neke druge,al ne secam se koje...4 komada nekih 400 i nesto kinti valjda...ima u apotekama
prvo sam imala jednokratne nukove,kupkjhene pre porodjaja
pa sam ih potrosila kroz par dana i isla mokra i stalno menjala majice dok na kraju nisam popizdela i kupila ta 4...mada mi je bilo malo 4 al dok sam se smislila da mi ipak treba jos,ona je pocela da klopa i mleko je prestalo nekontrolisano da curi

Poslednja izmena:
Ne volim one tupfere, jer mi je bezveze da su mi bradavice non-stop u mlakom mleku, bojim se bakterija i raznih cuda. Te tupfere koristim samo kada idem negde ili kada nam dolaze gosti, inace me bas briga za fleke. U pocetku mi je mleko islo bas-bas, a sada se valjda izregulisalo, pa samo malo krene nocu pred dojenje.

Inace sam primetila da svakog meseca imam dva-tri dana da mi se smanji mleko. Ne znam zbog cega je to tako, ali eto, posle se vrati na normalno. Uvek se uspanicim i pomislim da je to TO, i da ce mi mleko skroz otici, ali na srecu vrati mi se sutradan ili dan posle. Ta dva-tri dana dodajem Humanu, ali tek nakon sto je sve sto ima izvukao, cisto da mi telo ne pomisli da je manja kolicina dovoljna. Ovo sve govorim da ako se nekome jos desi da ne panici. Ja sam zahvaljujuci devojkama sa Foruma i njihovim savetima i bodrenju uspela da se smirim i da ne panicim. Inace bih vec bila inventar kod pedijatra i mog dr.

Cure hvala vam :zpozdrav:

Jao, Čičak i Zsuki... vruće vam je, aaaaa? :lol: Ček, ček, da se porodite, pa da vidite šta je zimoća i 'ladna 'ladnoća :zima2: Nisam verovala, ali istina je, bar kod mene, 'ladno, breeeee, 'ladno, užas. A vatra gori u Kreki kao blesava, znači gori, ne tinja, a ja sva naježena :zima2:
A kad već pričate o znojenju u sred noći... posle sledi part II - da se probudite ulepljene i mokre od mleka ;) Svake noći menjam majicu i pidžamu, na kraju nemam toliko pidžama, pa spavam u pamučnim majicama dugih rukava. A noćas ne da sam se probudila mokra, nego mi je i jastuk upio odredjenu količinu mleka, a Stefanu, koji je zaspao pored mene ( a i ja sam zaspala dok sam ga dojila :zstidljivko: :zstidljivko: :zstidljivko: ) je i kapica bila mokra. Znači, piči mleko, pa ne pita ništa :lol:
Sreća, pa imam mleka dovoljno, a gde ima tu se i preliva, jel ;) Jedva čekam prvu kontrolu sa mesec dana, da vidim koliko je dobio na maminoj menzi. Meni liči da jeste - čarapice počele da ostavljaju trag na nogicama, znači da su se none ugojile, a i obraščići mi deluju onako buckasto... ma ne mogu da dočekam da ga sestra izmeri... Dužinu smo mu merili santimetrom, onim krojačkim, ako smo dobro merili - porastao je dva cm!!! :D Na kontroli ćemo sve videti, samo treba dočekati...
Pile malo... dobilo krofnice... :heart:
Super je što imaš mleka... to je odlično...

Moje grudi su tek malo porasle, ma nisu ni dvojka sada, i sve se bojim da neću imati mleka, jer ni moja majka ga nije imala... iako ima ogromne grudi...
Videćemo...

Sad gledam ove pumpice na netu, ima svakojakih cena i modela... ali to ću da ostavim za kasnije... z;)
posto sam vas udavila onaj dan, evo i da se javim
odem danas u DZ
i nece da me prime jer mi u knjizici nije bg mesto stanovanja, tek kad promenim to, onda mogu kod ginekologa
a lepo sam pitala one u socijalnom
i kazu, bitno da imas knjizicu, a izabrati doktora mozes i u vranju ako hoces

znaci, suze mu mi krenule i glas je poceo da mi drhti al sam se suzdrzala i izletela napolje
eto

odvratan dan
videcu dal cu krajem meseca da odem u ns, kod onog mog ludog doktora, pa da ostanem u ns par dana dok sve sredim
i;li ovde da odem kod privatnika, ali znam da je to puno novaca :/

a babu ciji je stan nema sanse da namolim za tu promenu adrese, mama je skoro na samrti a cini mi se da mi treba njen pristanak neki il sta vec

sad cu da trazim po netu i za to info
Trebala si im reći da ti je hitno, da ne možeš da ideš do NS-a, a kad uđeš kod lekara objasniš mu situaciju...
Ma bezobrazni su samo tako... nemoj da se nerviraš, nisu vredni... z;)
a dobra vest je da sam bila tamo u jednoj apoteci i trazila toplomer, naravno, samo digitalni imaju
i odma sam joj rekla da me zanima jel valja to, posto sam cula da neki toplomeri brljaju i ne valjaju
i zena mi ispisala i garanciju i rekla da ga slobodno vratim ako ne budem zadovoljna
imam garanciju 3 godine
E super, hvala ti za cenu...z:)
Ja sam danas napravila spisak nekih stvari(osnovnih) i nije ni malo jeftino... sve se nakupi...

Nego, ne znam jel mi dovoljan jedan grudnjak za dojilje?
I jel neko koristio sillikonske bradavice? Ja se mislim da li da ih uvodim odmah, bojim se da kasnije neće beba hteti sa tim? Imam preosetljive bradavice,

Poslednja izmena:

Moje grudi su tek malo porasle, ma nisu ni dvojka sada, i sve se bojim da neću imati mleka, jer ni moja majka ga nije imala... iako ima ogromne grudi...
Videćemo...

Sad gledam ove pumpice na netu, ima svakojakih cena i modela... ali to ću da ostavim za kasnije... z;)

Trebala si im reći da ti je hitno, da ne možeš da ideš do NS-a, a kad uđeš kod lekara objasniš mu situaciju...

Ja sam danas napravila spisak nekih stvari(osnovnih) i nije ni malo jeftino... sve se nakupi...

I jel neko koristio sillikonske bradavice? Ja se mislim da li da ih uvodim odmah, bojim se da kasnije neće beba hteti sa tim? Imam preosetljive bradavice,

Grudnjaka ti treba oko 3komada, ako si u NS najjeftinije, a dorbe mozes naci u Lakosta prodavnici izmedju Zeleznicke stanice i SUP-a (oko 300-400dinara su). Spavacica za dojilje sam kupila u Arilju i super su. Treba ti oko 3-4 komada (Ako svoje nosis u porodiliste, onda za sam porodjaj ponesi neke krace, do oko pola butina, bice ti lakse)

Vestacke bradavice ti ne trebaju unapred (kostaju oko 400 dinara i to ce ti suprug uzeti ako treba, reci ce ti u porodilistu koja velicina, imam i ja osetljive bradavice, pa mi ipak nisu trebale)

Sto se velicina grudi tice, nije povazano sa kolicinom mleka. Meni se grudi nisu uvecale do 2 nedelje POSLE porodjaja i ja sam bila ocajna do tada. Mislila sam da trebaju da porastu jos dok sam trudna, ali eto nisu, a mleka imam dovoljno. Nema ni to veze da li nosis jedinicu ili peticu, i u malim grudima moze biti puno mleka, a u velikim malo. Nema veze ni to sto ti Mama nije dojila, ti uradi sve sto mozes da dojis i stavi sto pre bebu na grudi, makar nista ni ne izlazilo, ali time stimulises nadolazak mleka. Ja sam pocela dojiti tek 6. dana, ali sam u medjuvremenu izmlazavala (3. ili 4. dana od porodjaja mi je tek nadoslo mleko), ali ja bebu nisam ni stavljala na grudi jer su mi donosili samo na mazenje. Zao mi je zbog toga, ali takva je bila situacija, da je bio sa mnom sigurno bih ga stavljala. Sa druge strane hvala Bogu sto postoji dohrana, pa ni mame koje ne mogu dojiti iz nekog razloga ne moraju da se nerviraju.

Ja sam pumpicu kupila kada sam usla u 9. mesec. Kuci sam ga sterilisala, na srecu, jer mi je trebala vec u porodilistu, a ne znam kako bi se moj suprug s tim snasao.

Sve u svemu ja sam dosta stvari kupila unapred. Sa jedne strane mi je finansijski tako vise odgovaralo, a sa druge sam bila vise pripremljena sta me ceka. I kada sam dosla kuci vec je sve bilo spremno za nas i time sam mnogo olaskala i sebi i suprugu.

Videćemo...

parka mi rekla da zovem zastitnika pacijentovih prava i zval;a sam
i bila sam u pravu
mogu da idem na pregled gde ja hocu, nema veze moja adresa prebivalista
mogu i lekove da dobijem na recept
ne mogu samo zbog te adrese da dobijem uput za bolnicu al sve ostalo da
sutra idem opet, da im ocitam bukvicu

i bila sam u pravu
Еби им Бокице матер кварну уздуж и попреко!!!
:super::per::zper::per::super:

Cicak, sve ti je Ija lepo objasnila, i ja sve isto mislim: silikonske bradavice su nas spasile, ali samo zato sto se bebac u porodilistu navikao na flasicu jer meni mleko nije krenulo 5-6 dana. Posle nisam izgleda pravovremeno reagovala pa su mi se grudi upalile od nadoslog mleka i nije mogao da siki jer su bile tvrde kao kamen. Masirali smo i izmlazavali svi kao luudi (a bolelo je u pm). Kad smo kupili silikonke onda je tek mali hteo da vuce, pre toga nista. Ali ne kupuj unapred, lako ces poslati muza u apoteku ako zatrebaju, i kostaju oko 600 din. Nukove su bolje od Aventovih jer su mekse.
Pumpica za grudi ce ti svakako trebati. Imas u apoteci Jankovic u NS neku promociju, mislim da jos traje: ako kupis Aventovu pumpicu za koju kazu da je najbolja i Aventov sterilizator za flasice koji ti isto treba, onda imas neki poveliki popust. Nadji njihov broj na netu pa nazovi i pitaj, usteda je poprilicna.

Еби им Бокице матер кварну уздуж и попреко!!!
:super::per::zper::per::super:

ma zamisli dokle to ide
nije sad sto su bezobrazni, ajde nisu svi
ali sto su neupuceni u svoj posao i puni neznanja a ovamo kao sve znaju i pametuju
pa alo, ta sestra za pultom samo kucka na kompu i javlja se na fon i nosi kartone i takve gluposti
ta iglu nije ni videla
i sto je najgore ni taj smesan posao koji ima ne zna da radi
danas sam bila jakooo osetljiva i placljiva i sve mi se skupilo i nisam bila raspolozena za svadju
ali sutra, tenkom ulazim ako krene da me zajebava

imam garanciju 3 godine
...taj se toplomer ispalti provereno, mi ga imamo vec minimum 5 godina i radi odlicno...ranije smo kupovali skoro nedeljno jedan
i svi su bili pokvareni, vecinom su radili samo do prvog merenja...

Ja stvarno ne znam u kom mesecu trudnoce zena dobije mleko? Meni grudi kao da nisu ni porasle nesto i meke su,samo me bradavice pomalo bole. Ali jutros sam ustala u beloj majici potpuno mokroj u tom delu i ukapiram da mi curi mleko. I evo danas po celi dan tako,malo,malo pa curkaa

Grudnjaka ti treba oko 3komada, ako si u NS najjeftinije, a dorbe mozes naci u Lakosta prodavnici izmedju Zeleznicke stanice i SUP-a (oko 300-400dinara su). Spavacica za dojilje sam kupila u Arilju i super su. Treba ti oko 3-4 komada (Ako svoje nosis u porodiliste, onda za sam porodjaj ponesi neke krace, do oko pola butina, bice ti lakse)

Vestacke bradavice ti ne trebaju unapred (kostaju oko 400 dinara i to ce ti suprug uzeti ako treba, reci ce ti u porodilistu koja velicina, imam i ja osetljive bradavice, pa mi ipak nisu trebale)

Sto se velicina grudi tice, nije povazano sa kolicinom mleka. Meni se grudi nisu uvecale do 2 nedelje POSLE porodjaja i ja sam bila ocajna do tada. Mislila sam da trebaju da porastu jos dok sam trudna, ali eto nisu, a mleka imam dovoljno. Nema ni to veze da li nosis jedinicu ili peticu, i u malim grudima moze biti puno mleka, a u velikim malo. Nema veze ni to sto ti Mama nije dojila, ti uradi sve sto mozes da dojis i stavi sto pre bebu na grudi, makar nista ni ne izlazilo, ali time stimulises nadolazak mleka. Ja sam pocela dojiti tek 6. dana, ali sam u medjuvremenu izmlazavala (3. ili 4. dana od porodjaja mi je tek nadoslo mleko), ali ja bebu nisam ni stavljala na grudi jer su mi donosili samo na mazenje. Zao mi je zbog toga, ali takva je bila situacija, da je bio sa mnom sigurno bih ga stavljala. Sa druge strane hvala Bogu sto postoji dohrana, pa ni mame koje ne mogu dojiti iz nekog razloga ne moraju da se nerviraju.

Ja sam pumpicu kupila kada sam usla u 9. mesec. Kuci sam ga sterilisala, na srecu, jer mi je trebala vec u porodilistu, a ne znam kako bi se moj suprug s tim snasao.

Sve u svemu ja sam dosta stvari kupila unapred. Sa jedne strane mi je finansijski tako vise odgovaralo, a sa druge sam bila vise pripremljena sta me ceka. I kada sam dosla kuci vec je sve bilo spremno za nas i time sam mnogo olaskala i sebi i suprugu.

Sad si me malo utješila, meni se grudi nisu uopšte povećale od početka trudnoće i već sam se zabrinula da je to jedan od znakova da neću moči dojiti, znači ipak ima nade.
Mada i ja sam kupila pumpicu ali nisam mogla da odolim radi cijene pa sam mislila ako ništa mogu je prodati po nabavnoj na limundu ili pik ba i opet će nova biti jeftinija nego korištene. Kod nas je u apoteci avent pumpica 50 evra a ja sam istu takvu platila sa poštarinom 20 evra, po toj cijeni kod nas sigurno nema da se kupi. Evo i link http://www.ebay.com/itm/Philips-Ave...ding_Breast_Pads_Pumps_LE&hash=item19cd3ce277

I meni je lakše da kupujem unaprijed, kupila sam dosta garderobice, tetra i švedske pelene, jednu posteljinu (moram još jednu), kadicu, krevetac, kolica..... Ostala mi je još hemija za mene i bebu i još spavaćice, papuče.. ali i to ću u ova dva ipo mjeseca polako, samo da malo otopli. Iskreno ne znam kako bi sve to isfinansirali da smo čekali da se porodim pa da mm trči po prodavnicama, a mnogi su mi govorili kako eto ne valja unaprijed kupovati i muka mi je kada to čujem. Nema šanse da bih nekom drugom prepustila da to radi umjesto mene a posebno ne svekrva koja je isto tako govorila kako ne valja, sva sreća pa se viđamo jednom mjesečno :roll:

Sad si me malo utješila, meni se grudi nisu uopšte povećale od početka trudnoće i već sam se zabrinula da je to jedan od znakova da neću moči dojiti, znači ipak ima nade.
Mada i ja sam kupila pumpicu ali nisam mogla da odolim radi cijene pa sam mislila ako ništa mogu je prodati po nabavnoj na limundu ili pik ba i opet će nova biti jeftinija nego korištene. Kod nas je u apoteci avent pumpica 50 evra a ja sam istu takvu platila sa poštarinom 20 evra, po toj cijeni kod nas sigurno nema da se kupi. Evo i link http://www.ebay.com/itm/Philips-Ave...ding_Breast_Pads_Pumps_LE&hash=item19cd3ce277

I meni je lakše da kupujem unaprijed, kupila sam dosta garderobice, tetra i švedske pelene, jednu posteljinu (moram još jednu), kadicu, krevetac, kolica..... Ostala mi je još hemija za mene i bebu i još spavaćice, papuče.. ali i to ću u ova dva ipo mjeseca polako, samo da malo otopli. Iskreno ne znam kako bi sve to isfinansirali da smo čekali da se porodim pa da mm trči po prodavnicama, a mnogi su mi govorili kako eto ne valja unaprijed kupovati i muka mi je kada to čujem. Nema šanse da bih nekom drugom prepustila da to radi umjesto mene a posebno ne svekrva koja je isto tako govorila kako ne valja, sva sreća pa se viđamo jednom mjesečno :roll:

Da, da to je ta pumpica. Sramota je koliko nabijaju marzu na to i ostalu opremu za bebe, a kazu kao godina beba, ma da, pricaj nekom drugom.

Same krpice su u Segedinu upola jeftinije, a duplo kvalitetnije nego kod nas. Da ne pricam o Italiji, Nemackoj, UK ili USA. Gde su jos kolica, krevetac, dusek, posteljina i razne dzidzabidze, pa jos ako moras dohranjivati bolje da ni ne razmisljam. Tek sada kada smo prerasli ono sto smo nadobijali i pozajmili vidim koliko je sve skupo i koliko mi je sve to pomoglo.

Ja pitala u apoteci danas, za grudnjak, kažu 1500 dinara. Zato i pitam koliko komada, da ne bacam pare.
A gde ti je taj Lakosta butik, znam gde je železnička, ali ne znam na koji SUP misliš? Onaj u produžetku kralja Petra? z:)

ija, a šta si izmlazala ako ti je tek 3-4 dan nadošlo mleko? Jesi izmlazala svaki dan? Koliko puta?
I kad kažeš stavljaj bebu na grudi, misliš da je stavim samo kad je gladna ili kako?
Joj kako sam ja smotana, ja ništa oko tih stvari ne znam...:zstidljivko:

Jel pumpicu treba kupiti pre odlaska u porodilšte? Ili ne?
Gledala sam cene po netu, ima neka avent, električna oko 10-11.ooo dinara, jel ima ko to, vredi li? Nije mi žao kupiti ali se ne razumem u te stvari a uopšte nisu jeftine...
Ako se nosi već u porodilište, onda bi trebala uzeti...
i bila sam u pravu
E baš mi je drago!!!
A sutra im sve to reci i ne daj na sebe...
I još jedna info: u bilo koju bolnicu možeš biti primljena na pregled i bez uputa, samo ako ih ubediš da ti je hitno... a ovi iz tvog socijalnog posle moraju da ti daju uput... z;)
Cicak, sve ti je Ija lepo objasnila, i ja sve isto mislim: silikonske bradavice su nas spasile, ali samo zato sto se bebac u porodilistu navikao na flasicu jer meni mleko nije krenulo 5-6 dana. Posle nisam izgleda pravovremeno reagovala pa su mi se grudi upalile od nadoslog mleka i nije mogao da siki jer su bile tvrde kao kamen. Masirali smo i izmlazavali svi kao luudi (a bolelo je u pm). Kad smo kupili silikonke onda je tek mali hteo da vuce, pre toga nista. Ali ne kupuj unapred, lako ces poslati muza u apoteku ako zatrebaju, i kostaju oko 600 din. Nukove su bolje od Aventovih jer su mekse.
Pumpica za grudi ce ti svakako trebati. Imas u apoteci Jankovic u NS neku promociju, mislim da jos traje: ako kupis Aventovu pumpicu za koju kazu da je najbolja i Aventov sterilizator za flasice koji ti isto treba, onda imas neki poveliki popust. Nadji njihov broj na netu pa nazovi i pitaj, usteda je poprilicna.
Hvala na info... nazvaću da pitam...
Kad pominjete sterilizatore, koji su dobri? I kako oni izgledaju?
Ja stvarno ne znam u kom mesecu trudnoce zena dobije mleko? Meni grudi kao da nisu ni porasle nesto i meke su,samo me bradavice pomalo bole. Ali jutros sam ustala u beloj majici potpuno mokroj u tom delu i ukapiram da mi curi mleko. I evo danas po celi dan tako,malo,malo pa curkaa
Blago tebi...
Meni ništa, a već skoro u 9-i ulazim... z:(
..inace za bebe postoje cucle toplomeri, prakticne su i najlaksi nacin je da im se tako izmeri temperatura...pogledajte po apotekama kaga zanima
nisu bile nesto preskupe...
Imaju imaju, videla ja u NS... cena je 3.500 dinara... dobije se jedna cucla toplomer(kao obična cucla, samo ima ugrađen onaj digitalni deo napred koji pokazuje temp), još jedna obična cucla, i digitalni toplomer...

Nije baš jeftino... ja se još razmišljam da li da je kupujem... možda mi neće nikad ni trebati, a ovde kod nas nema toga, pa mi je bzvz da muža šaljem do NS po toplomer ako mali dobije temperaturu... sat tamo sat nazad... za dva sata dok mi donese toplomer, ja bi mu 12345 puta izmerila temperaturu... ne znam...
To je mana manjeg mesta... z:((

Da, da to je ta pumpica. Sramota je koliko nabijaju marzu na to i ostalu opremu za bebe, a kazu kao godina beba, ma da, pricaj nekom drugom.

Same krpice su u Segedinu upola jeftinije, a duplo kvalitetnije nego kod nas. Da ne pricam o Italiji, Nemackoj, UK ili USA. Gde su jos kolica, krevetac, dusek, posteljina i razne dzidzabidze, pa jos ako moras dohranjivati bolje da ni ne razmisljam. Tek sada kada smo prerasli ono sto smo nadobijali i pozajmili vidim koliko je sve skupo i koliko mi je sve to pomoglo.

Da vas pitam, kad pominjete Italiju...
moja snaja je iz Italije, i baš me zanima jel ima jeftinijih kvalitetnih stvari tamo? Ako su tamo jeftinije, da mi uzme i donese. Ali prosto ne znam šta da je pitam. z:)

...mi kupili tu cuclu toplomer, i sreca pa nije trebala bas cesto mozda za ovih 14 meseci 3x...sreca pa je Cupka zdrava:)..ali je zgodna za merenje temperature kod male dece...
...sterilizator kupili Cikov, koristili ga jedno 5x posle samo lepo prali flasice, bacene pare...pumpice za izmazanje kupili dva komada i elektricnu,koja je jaka i mojoj cerki nije
odgovarala...pa odna mehanicku, svima su nam se grcile ruke dok smo je izmazali...muka velika ali je dobro sto moze bebi da se da mleko i kad mama nije tu...
...silikonske bradavice kupljene aventove...koristila ih je dok je beba sisala...
...tufere za visak mleka iz grudi, kosistila je jednokratne, nismo znali da postoje one koje se mogu prati...
...sve u svemu kupi se dosta stvari koje se malo koriste, ode dosta para na to, a posle stoje...ili se daju nekoj porodilji iz najblizeg okruzenja kojoj moze biti od koristi....
..cene se jako razlikuju...treba dobro pogledati...

U apoteci irisfarm kod sajma provereno najeftinije aventove pumpice u gradu. trudnica iz školice je zvala sve apoteke redom :). za 1000 din jeftinije nego u jankoviću.
mehanička pumpica, flašica, 50 tufera za grudi i lanolinska krema za bradavice -2900.
Mehanička pumpica, mislim 5 čašica za mleko sa cuclom, sterilizator - 5400 ako sam dobra zapamtila za ovo drugo.

ja uzela varijantu bez sterilizatora, jer nemam gde da držim to čudo :)

Bolje da ne bacate pare na te pumpice i sterilizatore, nego da naučite kako na pravi način da dojite bebu. Bez ijedno ceđenja možete imati mleka ako na pravi način dojite. Svaka patronažna sestra vam to može objasniti, ili u školi za trudnice. A saveti Kistine sa ovog foruma su zlata vredni, pitajte nju.
Ako baš nema drugog izbora, ok, kupite, ali tek posle svih drugih mogućih alternativa koje će obezbediti dojenje bez toga.

Čičak ako budeš dojila mislim da ti sterilizator neće trebati, ja ga ne planiram kupovati a ni flašice, tj. kupila sam jednu malu i jednu sam dobila uz pumpicu. Čitala sam malo i uglavnom se sterilizator preporučuje ženama koja ne doje jer olakšava život jer ipak tada treba svaki dan otkuvavati 5,6,7 flašica nemam pojma koliko ih beba isprlja u toku 24 h.

Nije loš ovaj film, ima čini mi se 7 djelova pa pogledaj, meni je sada jasnije kako bebu treba namjestiti inače bih sigurno pogriješila

Odlučila sam da mi je bolje uložiti u baby phone jer živimo u kući, beba će mi često spavati na spratu a ja bih da mogu i na terasi da sjedim i da je čujem, baš mi je bitno da ima dobar domet. Ako zna neko koji su pouzdani neka preporuči.

Što se tiče šopinga u Italiji sestra od mm ide 2 puta godišnje i pokupuju hrpu gardarobe ali ja nisam nešto puno gledala po njihovom sajtovima pa najbolje neka ti ona pošalje neke linkove od njihovih outlet radnji ili tako nešto pa pogledaj, ako već imaš šansu da naručiš nemoj bezveze bacati pare ovdje.
Meni je jako žao što nemam nekoga u Americi samo da koristim njegovu adresu jer mnogi neće da šslju u Bosnu. Znači ja platim, pošalju na njegovu adresu, taj neko mi prepakuje, poskida etikete, označi kao gift i pošalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back