Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li je do sada neko o ovome pisao,interesuju me Vasa iskustva o pregledu ultrazvukom na pocetku trunoce.Ja sam u 2 mesecu i Dr mi je radio pregled vaginalnim ultrazvukom vec 2 puta.Nakon toga sam cula da je to opasno i da se desavalo da trudnica prokrvari zbog toga.Ne znam da li da menjam lekara?pomozite

Nije opasno, i meni je radjen takav UZ u prvih nekoliko navrata. Preko stomaka ne verujem da ista moze lepo i da se vidi u pocetku trudnoce. Primecujem da se kod zene plase tog pregleda, ali ne vidim zasto. Moze eventualno da dodje do blage povrede nekog kapilara u vagini i da bude blago krvarenje, kao sto sam ja imala ( par braonkastih mrljica na vesu ), ali znala sam sta je u pitanju i nisam se previse brinula. Proslo je za dva dana.

Uzivaj u trudnoci, idi na redovne preglede, pij folnu kiselinu i ostale vitamine i ne brigaj. Zelim ti trudnocu bez mucnina. :D

sacekacu do sledece nedelje i onda u akciju.....i sa prvom trudnocom me je tako malo boluckao stomak, cak mi se cini da se sad bolje osecam nego pre 12 godina.....

citam po netu da prvo odem kod ginekologa 2-4 nedelje nakon izostanka menstruacije....ne pise nigde da treba da radim test iz krvi.....hocu li pogresiti ako ga ne uradim, nego prvo odem kod ginekologa?

Ma, neeee, nema greške, nego čisto da budeš sigurna i mirna. Eto, samo sam to mislila ;)
Znaš šta, najbolje je da pitaš Marge sve što te zanima, jer je ona drugo dete rodila isto u 40-tim godinama. Kontam da nije isto, da moraju biti redovnije kontrole i da je rizik veći, i da moraš možda mnogo više da se paziš... Najbolje vidi sa njom :)

lepi skokovi sa teme na temu.....:).....hocu i ja tako....

Ja se nadam skorom povratku na ovu temu, zato jos cuvam svoju stolicu ovde, da mi je neko ne zauzme :lol:

Kada smo vec kod toga, interesuje me nesto, mozda bi neka zena ovde mogla da mi pomogne.

Ostala sam trudna sa prvom bebom uz pomoc VTO zato sto je moj muz imao uzasno los spermogram. Na detaljnijim analizama ispostavilo se da je i jedan moj jajovod zapusen, a drugi delimicno prohodan. Da li postoje sanse da dodje sada do prirodnog zaceca, ako je stanje kod moga muza popravljeno, odnosno, da li je neka od vas imala iskustva sa poluprohodnim jajovodima? Znam da moze da dodje i do vanmatericne trudnoce, ali da li postoje sanse da je to sada u boljem stanju posle porodjaja? Ne znam da li je to uopste moguce :roll: Nesto mi se sve cini da cu morati da idem da mi prociste te jajovode. :confused:

Yula, pa stolica ovde se ne čuva, nema potrebe :D Čim se neka srećnica ovde prijavi, u roku od odma' dobije ne jednu, nego 101 stolicu, krevet... ma šta joj treba :lol:
Ali stvarno, sve se ovde radujemo kada se javi neka nova trudnica, pa to je tako prirodno :ok: A pogotovo kada znaš koliko želi tu bebu i koliko joj se raduje :lol:

Ja u utorak ušla u 30-tu nedelju. Uh, sve sam već jednom prošla, porodjaj kao od šale, za 15 minuta, a ja se opet plašim. Ne mogu da spavam, pa i kad zaspim onda sanjam gluposti... :roll: Ustvari, mene plaši da mi se ne ponovi postporodjajni tok kao sa Milicom, to nikako nebi valjalo. Dva meseca me pratila temperatura, obišla sam sve moguće lekare, niko do danas nije prokljuvio zašto sam imala temperaturu. Nije neka bila, nije išla preko 38, uglavnom do 37,5, ali svejedno, nije prirodno to i ne treba da je bude, a pogotovo ne dva puna meseca. E toga se plašim... :sad2:

Ja se nadam skorom povratku na ovu temu, zato jos cuvam svoju stolicu ovde, da mi je neko ne zauzme :lol:

Kada smo vec kod toga, interesuje me nesto, mozda bi neka zena ovde mogla da mi pomogne.

Ostala sam trudna sa prvom bebom uz pomoc VTO zato sto je moj muz imao uzasno los spermogram. Na detaljnijim analizama ispostavilo se da je i jedan moj jajovod zapusen, a drugi delimicno prohodan. Da li postoje sanse da dodje sada do prirodnog zaceca, ako je stanje kod moga muza popravljeno, odnosno, da li je neka od vas imala iskustva sa poluprohodnim jajovodima? Znam da moze da dodje i do vanmatericne trudnoce, ali da li postoje sanse da je to sada u boljem stanju posle porodjaja? Ne znam da li je to uopste moguce :roll: Nesto mi se sve cini da cu morati da idem da mi prociste te jajovode. :confused:
Yula, i ja sam VTO trudnica.
Ne znam za zapusene jajovode i da li mogu da se "otpuse" nekako. Secam se da su ranije zene isle na produvavanje jajovoda, a sad odavno nisam cula da je neka to radila. Uglavnom se radi histeroskopija, HSG ili slicni dijagnosticki postupci pa ako se pronadju neke priraslice u jajovodima onda se one i uklanjaju. Najbolje da opet stupis u kontakt sa dr koji ti je radio VTO pa da proveris iz prve ruke.
Ne secam te se sa pdf "Vantelesna oplodnja", jesi li navracala tamo?
Sad nas ovde ima nekoliko ratnih drugarica odande: Mali Cicak, Zsuki, zlobnica, ja....
Gde si radila vto?

Ma, neeee, nema greške, nego čisto da budeš sigurna i mirna. Eto, samo sam to mislila ;)
Znaš šta, najbolje je da pitaš Marge sve što te zanima, jer je ona drugo dete rodila isto u 40-tim godinama. Kontam da nije isto, da moraju biti redovnije kontrole i da je rizik veći, i da moraš možda mnogo više da se paziš... Najbolje vidi sa njom :)

ma greske ne moze da bude jer ako HCG hormona ima u mokraci i detektuje se sa trakicom koja je manje osetljiva od testa iz krvi, znak je matericne trudnoce.....iz krvi rezultati su sigurniji ali mogu da budu znak i vanmatericne trudnoce

http://www.stetoskop.info/Testovi-za-trudnocu-346-c6-content.htm

@ta, zar je vec 30. nedelja?! Ne mogu da verujem, bas brzo prolete. Jos 6 nedelja i ti si vec u IX mesecu. Ne sekiraj se unapred, mislim da covek treba da bude pozitivan i opusten i sve ce mu bolje ici, takva sam bar ja kod ovakvih stvari.

@Cranberry, ja sam radila VTO jos prosle godine u septembru u Parizu, ovde i zivim. Pisala sam u par navrata na temi VTO ali je moje iskustvo shvaceno kao 'bajkovito' i svasta nesto, pa sam odustala od pisanja na toj temi. Kako god, ostalo nam je zamrznuto jos 4 blastociste i mozemo da uradimo opet VTO sa njima, ali bih radije pokusala prirodno, pa ako ne uspe onda cemo lako posle to. Ja imam 33 godine i ne ceka mi se, planiram bar troje dece i ne smem da pravim vece pauze izmedju dece. U posledje vreme mi nesto nije u redu tiroidna zlezda, a danas primetila da se malo primecuje na vratu i sokirala sam se. Nadam se da mi sada i to nece praviti nekih problema kod zatrudnjivanja.

Ja bih i volela da otprilike tolika pauuza i bude, ali s obzirom da nece sve ici lako, moracemo da pocnemo ranije pa sta bude. :rumenko:

onda racunaj sa tim da budes iznenadjena :)....meni je kod prve trudnoce lekar posle pregleda rekao da merim bazalnu temperaturu, kao tesko cu ostati trudna jer su menstruacije na 30-34 dana, da ne gubimo vreme na prirodu....mi to nismo zeleli, ipak je red da se prirodi malo da prostora....i ja prvi mesec odmah ostade trudna.....

onda racunaj sa tim da budes iznenadjena :)....meni je kod prve trudnoce lekar posle pregleda rekao da merim bazalnu temperaturu, kao tesko cu ostati trudna jer su menstruacije na 30-34 dana, da ne gubimo vreme na prirodu....mi to nismo zeleli, ipak je red da se prirodi malo da prostora....i ja prvi mesec odmah ostade trudna.....

Mi smo slicni prosli sa mojom prvom trunocom. Planiramo smo poceti na zimu, ali posto smo bili na moru, ajde da pocnemo ranije da se ne zezamo sa kondomima,i onako ce da potraje to... ;) Kad ono iz cuga. U avgustu smo bili na moru, a 1.septembra test pozitivan. Na zalost znate kako se sve zavrsilo. Sve u svemu kada se najmanje nadas, uspes iz cuga. Drugi put smo se bas "pomucili".

Trudnicice drage, imam jedno pitanje: imate li neke informacije o tome koliko su opasne urinarne infekcije u trudnoci?
Ja sam sad u 30.nedelji, radila urinokulturu i nasli enterokok u urinu 100 000 nekih jedinica. Vaginalni i cervikalni brisevi su u redu. Sad sam faksirala rezultate mom doktoru, pa da mi na osnovu antibiograma kaze sta da pijem od antibiotika.
Ne znam koliko je (ne)osnovana moja frka od pijenja antibiotika u trudnoci????

Trudnicice drage, imam jedno pitanje: imate li neke informacije o tome koliko su opasne urinarne infekcije u trudnoci?
Ja sam sad u 30.nedelji, radila urinokulturu i nasli enterokok u urinu 100 000 nekih jedinica. Vaginalni i cervikalni brisevi su u redu. Sad sam faksirala rezultate mom doktoru, pa da mi na osnovu antibiograma kaze sta da pijem od antibiotika.
Ne znam koliko je (ne)osnovana moja frka od pijenja antibiotika u trudnoci????

Ja sam isto imala te enterokoke u 8.mesceu trudnoce i bas sam se bila uplasila. Pila sam mislim cefaleksin nedelju dana i posle 7 dana uradila kontrolni test i od tada jos par puta urinokulturu i sve je ok. Na porodjaju beba nije imala nikakvih komplikacij a zbog toga (Sto je najvaznije)

:) usla u 6 medelju.....i dobro se osecam, bas dobro....aktivna, srecna i poletna.....ne znam kad se ide kod lekara, negde sam nasla 2 nedelje posle izostanka ocekivane menstruacije a negde da se ide izmedju 8. i 10. nedelje trudnoce.....
Dve nedelje posle ocekivane menstruacije ides da ginekolog vidi da li si trudna, tad bi otprilike mogla da se utvrdi i srcana radnja ploda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back