Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni koleginica donela kesu punu tih sireva iz Temisvara. Ja joj dala 10Evra i ne mogu da verujem sta je sve ona bila nakupovala tamo za te pare (narocito kada znam koliko to kod nas kosta). Te Bri sa maslinama, Camembert sa ko zna cim, i slicno. Sve u svemu ja saznam sledeci dan da sam trudna. Aj sad da se usudim da jedem sve te divne sireve :sad2:. Ali zato se moj suprug extra obradovao.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/102430/Feta-sir-zabranjen-za-trudnice

..evo chichak..
..stvar je u tome shto se ovi sirevi originalno prave od nepasterizovang mleka,
ali npr nasha domaca feta (ona u kutijama ili na meru, ali shabachka, subotichka itd, ne grchka)
se pravi od pasterizovanog..proveri na kutiji te gorgonzole koju uzimash kako je prave..

Sad sam pročitala... od svega, ja jedino taj gorgonzola sir jedem, ali isključivo u sosovima, jer ja inače ne jedem sveže sireve, samo na sendvičima, pici i u jelima tipa njoke, i sosevi.

Ali ne skontah, jel ok da se jede ako je termički obrađen? Tj.ako je nakon što se istopio, ključao 5-10 minuta na šporetu?

Hvala na linku...;):bye:

Da, zašto takva faca...Sigurno je pokušavala dugo da dobije dete i kad je digla ruke, bebica stiže...
Па није то пакости ради, већ коментар на то да је она снимила као главна глумица све наставке Алиена(4 или 5, не сећам се).
Није све што има нешто црног хумора терминални коментар.

Па није то пакости ради, већ коментар на то да је она снимила као главна глумица све наставке Алиена(4 или 5, не сећам се).
Није све што има нешто црног хумора терминални коментар.

Mene taj smajlić asocira na jezu, pa zato.

Ja majku mu, a ja zurim zato sto imam 30 :D

Pa da, stvarno si matora, baba još malo...:) :zag:

Da se zahvalim zsukiJu... danas sam bila u onoj radnji za trudnice u Dunavskoj 23.-pasaž... imaju super stvari... našla sam jedne jako dobre, pre svega udobne i lepe, i super stoje, farke... i jednu haljinu, baš za zimu... ;):D:ok:

oho, bravo!! znači sad ima i haljina. super ima da navratim i ja!!!

Inače, AC rezultati gotovi, sve je u redu i nosim devojčicu :heart:
i konačno sam stigla do endokrinologa, tako da za dve ned radim ogtt. :worth:

Da se zahvalim zsukiJu... danas sam bila u onoj radnji za trudnice u Dunavskoj 23.-pasaž... imaju super stvari... našla sam jedne jako dobre, pre svega udobne i lepe, i super stoje, farke... i jednu haljinu, baš za zimu... ;):D:ok:
Cicak, a jel imaju jakne za trudnice? Ili nesto tako deblje za odgore? Idem u muzevom duksu, kao kretenka sa podvrnutim rukavima, i u nekom svom starom kaputicu koji mi vec puca preko stomaka. Kad se pogledam u ogledalo sama sam sebi nesto jadna.

Cranberry hm, ja sam po gradu viđala kaputiće što se zakopčavaju samo na grudima, pa se šire kao zvono prema dole...još kad bih se setila gde....
pa koliki je taj tvoj stomak???? ljubac

Birice evo već su počeli pregovori, imamo par dasa na raspolaganju ahahahahhahahahahahaha moj muž se već brine, kaže juče, joooooj a šta ako joj momak bude sin ovog ili onog ahahahahhahahahhahah
jako je smešan, kaže moraš je vaspitati da ne bude mala kurvica :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ne znam odakle mu to ahahahhahahah

oduševljen je što sad već i on može da oseti bebu kako se mrda u stomaku :heart:

Cranberry hm, ja sam po gradu viđala kaputiće što se zakopčavaju samo na grudima, pa se šire kao zvono prema dole...još kad bih se setila gde....
pa koliki je taj tvoj stomak???? ljubac

Birice evo već su počeli pregovori, imamo par dasa na raspolaganju ahahahahhahahahahahaha moj muž se već brine, kaže juče, joooooj a šta ako joj momak bude sin ovog ili onog ahahahahhahahahhahah
jako je smešan, kaže moraš je vaspitati da ne bude mala kurvica :zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
ne znam odakle mu to ahahahhahahah

oduševljen je što sad već i on može da oseti bebu kako se mrda u stomaku :heart:

Muškarci su čudo. :)

oho, bravo!! znači sad ima i haljina. super ima da navratim i ja!!!

Inače, AC rezultati gotovi, sve je u redu i nosim devojčicu :heart:
i konačno sam stigla do endokrinologa, tako da za dve ned radim ogtt. :worth:
Super za rezultate... :super:
Cicak, a jel imaju jakne za trudnice? Ili nesto tako deblje za odgore? Idem u muzevom duksu, kao kretenka sa podvrnutim rukavima, i u nekom svom starom kaputicu koji mi vec puca preko stomaka. Kad se pogledam u ogledalo sama sam sebi nesto jadna.

Nisam gledala jakne, ali imaju jako lepe džempere-tunike, onako do kolena... meni bili veliki...:( a imaju i lep pončo u izlogu...
Ako možeš svrati tamo, imaju stvarno super stvarčice... i rekli su mi da novu robu dobijaju krajem nedelje, da svratim sl.nedelje...;)

Jel može neko da mi pomogne...

Juče sam bila na II expertnom, sve je ok... kengur ima 430 grama... :heart:
Rezultati su ok, ali mi je HGB i dalje 112, tj.na donjoj granici...
Dr. mi je rekla da uvedem i jednu tothemu dnevno, pored Fero-Folic-500(ranije pila Feroglobin)...

Pitanje je: Šta je bolje Fero-Folic-500 ili Feroglobin?

Na Fero-Folic-500 piše sve na nekom turskom ili islamskom, nemam pojma, piše nešto 325 mg i 105 mg, a na Feroglobinu piše da jedna kapsula sadrži 15 grama gvožđa... zbunjena sam skroz... :dontunderstand:

..chichak, nije mi jasna tvoja dr..
..u trudnoci je granica za hgb 100..
..da bi organizam pravio hgb potrebno mu je gvozdje i dosta proteina..
..jesu li ti ikada radili nivo gvozdja u krvi i ukupne proteine u krvi?
..za analizu gvozdja potrebno je da 15 dana ne pijesh nikakve preparate koji ga sadrze..
..meni je nivo gvozdja uvek bio super, a hgb na granici (105, 100, chak i 95 pred porodjaj),
ali su mi proteini bili oko donje granice (61, chak i 58)..
..chak me je dr podozrivo pitao da li sam vegeterijanac.. :eek:
..mene je to izludjivalo poshto mi se ishrana ionako bazirala na mnooogo proteina
(jaja, meso, sir) zbog onih blesavih ogranichenja sa ugljenim hidratima.. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back