Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..chichak, nije mi jasna tvoja dr..
..u trudnoci je granica za hgb 100..
..da bi organizam pravio hgb potrebno mu je gvozdje i dosta proteina..
..jesu li ti ikada radili nivo gvozdja u krvi i ukupne proteine u krvi?
..za analizu gvozdja potrebno je da 15 dana ne pijesh nikakve preparate koji ga sadrze..
..meni je nivo gvozdja uvek bio super, a hgb na granici (105, 100, chak i 95 pred porodjaj),
ali su mi proteini bili oko donje granice (61, chak i 58)..
..chak me je dr podozrivo pitao da li sam vegeterijanac.. :eek:
..mene je to izludjivalo poshto mi se ishrana ionako bazirala na mnooogo proteina
(jaja, meso, sir) zbog onih blesavih ogranichenja sa ugljenim hidratima.. :roll:

Radila sam feritin... i on mi je ok...
Gvožđe mi je preko 20... (a bilo 10-11 pre mesec dana i zato se ja nadala da će mi ukinuti i ovo gvožđe a ona mi još dodala tothemu :dontunderstand: )

Jedem svaki dan meso, povrće, voće i mlečne proizvode, i to striktno poštujem!

Proteine su mi radili u bolnici dok sam ležala i oni su mi uvek bili ok...

A znaš da i ja poštujem ishranu, zbog onog šećera onda, i one tvoje slike uvek držim na desktopu...;)

Mene buni ta gramaža na ta dva proizvoda(Feroglobin i Fero-Folic), ne mogu da skontam koji je bolji, koji sadrži više gvožđa, pa da pređem na njega...

Nije meni problem da pijem tothemu, nego ne kontam što bi pila 2 različita preparata gvožđa?:confused:
Uveli su mi i Femibion II... a smanjili utrogestan...

Čičak meni je hemoglobinn na zadnjoj kontroli bio 99, iako sam pila tothemu.Sad mi je uvela heferol 2tablete dnevno, i na treći dan tothemu,Gvožđe mi je bilo oko 18.Pijem i vitamin c, i kompleks vitamina b.

Da budem iskrena, meni stvarno nijedan preparat ne smeta... bar nije do sada... pogotovo ti vitamini... posle svega što sam gutala... ali se jako bojim zatvora, e to mi je najveća muka... i najveći strah...:sad2: i sad se već pomalo napinjem pri svakoj stolici, jer pijem to gvožđe već 5 meseci... kako li ću kad budem pila 2 različita gvožđa...:confused:

Ne znam da li je do sada neko o ovome pisao,interesuju me Vasa iskustva o pregledu ultrazvukom na pocetku trunoce.Ja sam u 2 mesecu i Dr mi je radio pregled vaginalnim ultrazvukom vec 2 puta.Nakon toga sam cula da je to opasno i da se desavalo da trudnica prokrvari zbog toga.Ne znam da li da menjam lekara?pomozite

Ne znam da li je do sada neko o ovome pisao,interesuju me Vasa iskustva o pregledu ultrazvukom na pocetku trunoce.Ja sam u 2 mesecu i Dr mi je radio pregled vaginalnim ultrazvukom vec 2 puta.Nakon toga sam cula da je to opasno i da se desavalo da trudnica prokrvari zbog toga.Ne znam da li da menjam lekara?pomozite

Nije opasno... i meni su radili vaginalni u drugom mesecu, jednom.
Nakon toga nisam više nijedan, jer nema potrebe.

Ako ne želiš, lepo reci lekaru, i on će te pregledati običnim UZ... svejedno kojim, sve se vidi... ;)

Jao da vam kazem sta mi se desilo juce :D

Ulazim u bus na pocetnoj stanici, naravno kontrola stoji na vratima, kontrolorka neka
vadim kartu spremnu da otkucam uctivo kazem "dobar dan" i ona mene za ruku, cap "izvinite, jeste li vi trudnica?":) A ja onako raskopcan mantil, tunika ispod pa mi se jes vala video ovaj moj postporodjajni stomacic..Rekoh "Nisam, al jesam porodilja":) i zena ti tu "ahahahahahah,joj izvinite, videla sam stomacic pa da vam kazem da ne kucate kartu..." i na kraju nisam ni kucala, pustila me "ako te neko nesto pita, kazi da si trudna":D

hbt, a kad sam bila trudna pa sa onolikim stomakom u busu, e dal ako me neko primeti...slatko sam se smejala
doduse, mogla bih i da prestanem da se smejem i da poradim na uklanjaju istog...mislim stomacica ;)

Jao da vam kazem sta mi se desilo juce :D

Ulazim u bus na pocetnoj stanici, naravno kontrola stoji na vratima, kontrolorka neka
vadim kartu spremnu da otkucam uctivo kazem "dobar dan" i ona mene za ruku, cap "izvinite, jeste li vi trudnica?":) A ja onako raskopcan mantil, tunika ispod pa mi se jes vala video ovaj moj postporodjajni stomacic..Rekoh "Nisam, al jesam porodilja":) i zena ti tu "ahahahahahah,joj izvinite, videla sam stomacic pa da vam kazem da ne kucate kartu..." i na kraju nisam ni kucala, pustila me "ako te neko nesto pita, kazi da si trudna":D

hbt, a kad sam bila trudna pa sa onolikim stomakom u busu, e dal ako me neko primeti...slatko sam se smejala
doduse, mogla bih i da prestanem da se smejem i da poradim na uklanjaju istog...mislim stomacica ;)

Ja u autobusu br 8 nisam placala kartu jer sam bila trudnica, a u svim ostalima jesam (iako sam bila trudnica). Toliko o jedinstvenoj politici JGSP-a Novi Sad :dash:

Da vam ne spominjem tinejdzerke koje sede na mestu za trudnice i majke s decom i kuliraju. Dok jedna nije naletela na mene. Ja sam joj cestitala, sva odusevljene "joj pa i ti si trudna, cestitam, koji si mesec? jel znas pol?" Jadnu sam tako isprepadala da mi je morala ustati :manikir: A autobus u smeh :super:

Ja u autobusu br 8 nisam placala kartu jer sam bila trudnica, a u svim ostalima jesam (iako sam bila trudnica). Toliko o jedinstvenoj politici JGSP-a Novi Sad :dash:

Da vam ne spominjem tinejdzerke koje sede na mestu za trudnice i majke s decom i kuliraju. Dok jedna nije naletela na mene. Ja sam joj cestitala, sva odusevljene "joj pa i ti si trudna, cestitam, koji si mesec? jel znas pol?" Jadnu sam tako isprepadala da mi je morala ustati :manikir: A autobus u smeh :super:

хехе, добро си се сетила...
замисли сад овакву сцену: седе трудњача са стомаком до зуба и девојка у првим месецима трудноће (кад се стомачић тек назире) на месту за труднице. улази баба, осмотри путнике, и мртва-ладна овој девојци "ајде сине устани, боле ме ноге"... ова девојка сасвим сталожено рече "ја сам трудница" и показа стомачић... баба се само поклопила и кренула да тражи следећу жртву...
љубим све стомачиће...

Hej, stomaci i bivši stomaci, da vas nešto pitam. Kako nam se beše zove ona bivša trudnica, što je rodila trojke? jel JelenaMB, čini mi se? :think:
Kako god, jel zna neka od vas nešto o njoj? Kako je, kako su bebe?
Pala mi je na pamet sinoć i nikako ne mogu da prestanem da mislim o njoj.

Центар, Лимани, Ново насеље, кружна.
Отприлике, тако некако?!?
Ево мало музикице на ту темилицу:

Poslednja izmena:
Ja sam se danas ponovo razočarala u opštu kulturu i vaspitanje ljudi u našoj okolini...
Od kako sam trudna, NIKO ali baš NIKO NIKAD me nije pustio ili mi ustupio mesto ili bilo šta... što iskreno ni ne očekujem... nisam u fazonu Sad sam trudna i svi treba da se sklanjaju, ne... Niti to očekujem, niti tražim... sem jednom u domu zdravlja, kad sam čekala 3 sata i babe 'ladno nisu htele da me puste...
Danas u radnji, čekam kasu, gužva, dođem na red, izvadim sve na traku, kad 'ladno dođe žena i kao ''Jel mogu ja samo preko reda, imam jedan proizvod, žurim?'' ja kažem:''I ja imam par stvari i žurim.'' i ona mrtva 'ladna ugura ono ovoj na kasi, ja je gledam, kasirka(koja je očigledno poznaje) kaže:''Ali nije ni njoj lako da čeka, žena je trudna.'' ali ipak uze ono i otkuca joj... smeškaju se, ja samo okrenula glavu...

Kako su ljudi ne vaspitani i ne kulturni! Sramota!:roll:

Ja sam se danas ponovo razočarala u opštu kulturu i vaspitanje ljudi u našoj okolini...
Od kako sam trudna, NIKO ali baš NIKO NIKAD me nije pustio ili mi ustupio mesto ili bilo šta... što iskreno ni ne očekujem... nisam u fazonu Sad sam trudna i svi treba da se sklanjaju, ne... Niti to očekujem, niti tražim... sem jednom u domu zdravlja, kad sam čekala 3 sata i babe 'ladno nisu htele da me puste...
Danas u radnji, čekam kasu, gužva, dođem na red, izvadim sve na traku, kad 'ladno dođe žena i kao ''Jel mogu ja samo preko reda, imam jedan proizvod, žurim?'' ja kažem:''I ja imam par stvari i žurim.'' i ona mrtva 'ladna ugura ono ovoj na kasi, ja je gledam, kasirka(koja je očigledno poznaje) kaže:''Ali nije ni njoj lako da čeka, žena je trudna.'' ali ipak uze ono i otkuca joj... smeškaju se, ja samo okrenula glavu...

Kako su ljudi ne vaspitani i ne kulturni! Sramota!:roll:

Ja sam se iskreno vec bila navikla na to, pa me je iznenadilo kada je covek iz obezbedjenja u Banci Intesa rekao "Molim vas prodjite iza ove zene koja je na salteru, ipak ste vi trudnica" . Mogu vam reci da mi je prijalo, ja 8.mesec a napolju +40.

Inace mi je bilo smesno kada god sam isla taxijem cim me vide, povlace predjenje sediste prema nazad, kao da imam mesta za stomak :rumenko:

Hej, stomaci i bivši stomaci, da vas nešto pitam. Kako nam se beše zove ona bivša trudnica, što je rodila trojke? jel JelenaMB, čini mi se? :think:
Kako god, jel zna neka od vas nešto o njoj? Kako je, kako su bebe?
Pala mi je na pamet sinoć i nikako ne mogu da prestanem da mislim o njoj.
Svasta se sa Jecom izdesavalo, imala je trudnicki dnevnik otvoren na drugom forumu
http://kutak.forumotion.com/t1718-jelena-mb-i-moje-tri-bebe
tu sam je cesto pratila. Odavno se ne javlja, nadam se da je sa njom i sa bebama sve u redu.

Mene su samo jednom pustili preko reda u Banci Intesa, i to zato sto je zena koja radi na salteru primetila da sam trudna pa me pozvala da dodjem preko reda. I danas sam bila u istoj banci i nikom nije palo na pamet da me propusti, cak mi se neki lik i ubacio preko reda, ali nisam bila raspolozena za svadjanje pa sam ga pustila. Ne znam samo cemu im sluzi onaj strazar sto kao regulise kretanje unutra.

Pa pisala sam ja svojevremeno da sam zamolila zenu da mi ustupi mesto koje je inace reserve za trudnice u prevozu, a ona ce meni "zamoli nekog mladjeg" rekoh "vi sedite na mestu za trudnice"
a jednom mi je sa mesta za trudnice ustao jedan deka, pa od nekih 70-75 leta, a devojka pored je nastavila opusteno da sedi i gledi kroz prozor
i jednom je krenuo da ustane jedan decko invalid, rekoh "ne ti da ustajes ni slucajno" al srecom to je cula i videla jedna gdja, pa je ustala ona...
...sve u svemu, na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko puta su mi ustupili mesto u busu...
a preko reda sam prolazila u posti u kraju, al tu me znaju i bez trudnockog stomaka, ionako saljem postu skoro svaki dan :)

Svasta se sa Jecom izdesavalo, imala je trudnicki dnevnik otvoren na drugom forumu
http://kutak.forumotion.com/t1718-jelena-mb-i-moje-tri-bebe
tu sam je cesto pratila. Odavno se ne javlja, nadam se da je sa njom i sa bebama sve u redu.

Cesto sam mislila na nju i mislila sam da ne stize od silnih obaveza oko beba da se javi. Mnogo mi je zao sto joj se to desilo, i nadam se da je sada sve ok i da uziva sa svojim bebicama. Ako se neko cuje sa njom neka je pozdravi puno! :heart::heart:

:) evo da se prijavim mada je mozda rano.....nakon dva dana kasnjenja menstruacije,juce test na popodnevnoj mokraci pokazao dve crtice....39 sam godina, imam sina od 12 i ovo mi je drugi brak....ovo je treci mesec kako pokusavamo i jako sam srecna jer sam se bojala da ce moje godine biti problem.....uzimam folnu, ligovit i omega 3, pazim sta jedem i pazim da se ne gojim jer na 160 imam 60 kg....stomak bolucka ovih dana i imam blagi proliv ali sam puna energije.....muz i ja smo presrecni.....:).....

:) evo da se prijavim mada je mozda rano.....nakon dva dana kasnjenja menstruacije,juce test na popodnevnoj mokraci pokazao dve crtice....39 sam godina, imam sina od 12 i ovo mi je drugi brak....ovo je treci mesec kako pokusavamo i jako sam srecna jer sam se bojala da ce moje godine biti problem.....uzimam folnu, ligovit i omega 3, pazim sta jedem i pazim da se ne gojim jer na 160 imam 60 kg....stomak bolucka ovih dana i imam blagi proliv ali sam puna energije.....muz i ja smo presrecni.....:).....

:super::super::super:
Čim je na popodnevnoj dve crte, to je super znak!!! :zag::zag::zag:
Uradi betu da budeš sigurna 100% i pravo kod lekara. Ako stomak bolucka daće ti progesteron, utrogestan ili šta već, oni znaju. A za proliv, to je i meni bio prvi simptom kada sam nosila ćeru, prvo dete. Ma, danima pre me je mučio. Niti me stomak boleo, niti bilo šta drugo, samo taj proliv. I posle mi ginekolog rekla da to ponekad hoće tako. 10-tak dana je trajao i tačno je prošao nekih 3-4 dana nakon što mi je izostala menstruacija.
Svejedno, mi smo laici, uradi betu i kod lekara, da budeš sigurna! :ok:
Ljubim te puuunoooo!!! :zag::zag::zag:

:super::super::super:
Čim je na popodnevnoj dve crte, to je super znak!!! :zag::zag::zag:
Uradi betu da budeš sigurna 100% i pravo kod lekara. Ako stomak bolucka daće ti progesteron, utrogestan ili šta već, oni znaju. A za proliv, to je i meni bio prvi simptom kada sam nosila ćeru, prvo dete. Ma, danima pre me je mučio. Niti me stomak boleo, niti bilo šta drugo, samo taj proliv. I posle mi ginekolog rekla da to ponekad hoće tako. 10-tak dana je trajao i tačno je prošao nekih 3-4 dana nakon što mi je izostala menstruacija.
Svejedno, mi smo laici, uradi betu i kod lekara, da budeš sigurna! :ok:
Ljubim te puuunoooo!!! :zag::zag::zag:

sacekacu do sledece nedelje i onda u akciju.....i sa prvom trudnocom me je tako malo boluckao stomak, cak mi se cini da se sad bolje osecam nego pre 12 godina.....

citam po netu da prvo odem kod ginekologa 2-4 nedelje nakon izostanka menstruacije....ne pise nigde da treba da radim test iz krvi.....hocu li pogresiti ako ga ne uradim, nego prvo odem kod ginekologa?

Cestitam! Bas mi je drago zbog tebe, citala sam tvoje postove na temi Prvi simptomi trudnoce i znam da si zarko zelela bebu. Ocekujemo da nam se sto pre na ovoj temi pridruze i ostale zenice sa 'prvih simptoma'. Drzimo im palceve! :heart:

Dobro je sto uzimas folnu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back