MajaVA
Ističe se
- Poruka
- 2.186
Cika Googla.
Verovatno je termicki obradjen ok.
Mada sam ja jela svez,a posle procitala da ne bi trebalo.

Verovatno je termicki obradjen ok.
Mada sam ja jela svez,a posle procitala da ne bi trebalo.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da vas pitam, zašto je opasan 3 carski rez?
Posle mene pitaju sto sam plakala kao kisa ceo dan kad su mi rekli da moram na carski....
..sve to ok, i sve je super proslo, nije ni to toliko strasno
al rekla mi je dr da cu sledeci put 99% opet na carski..i sad kad znam sta me ceka, uh
al brate ima da idem i da rodim devojcicu i tacka. E tako.
Posle mene pitaju sto sam plakala kao kisa ceo dan kad su mi rekli da moram na carski....
..sve to ok, i sve je super proslo, nije ni to toliko strasno
al rekla mi je dr da cu sledeci put 99% opet na carski..i sad kad znam sta me ceka, uh
al brate ima da idem i da rodim devojcicu i tacka. E tako.
A šta ti je bilo najteže posle carskog?
Jesi imala bolove?
Pa sam oporavak posle carskog je mnoogo bolniji..prvo primas injekcije za skupljanje materice a to booli u pm
grudi te bole od tubusa i kasljes ne mozes normalno da se ispravis..ma jednom recju ko zombi si par dana.. I ako me nisi pitalameni je najteze palo to sto nisam odmah videla moju bebu .. a kada sam ga videla nisam imala osecaj da sam ga ja rodila i to je nesto najgore sto moze da se dogodi jednoj novopecenoj mami
![]()
sad zene mogu odmah da vide svoju bebu!spinalana anestezija..
Devojke, jel vas bolela kičma?
Mene već par puta zabolela... a večeras baš baš... ne znam jel što su me moji iznervirali ili nešto drugo ali boli ko sam vrag...
Od bolnice sam postala alergična na bolove, pa me sad, čim osetim bol, momentalno zaboli i glava na nervnoj bazi... ili kad me iznerviraju...![]()
A šta ti je bilo najteže posle carskog?
Jesi imala bolove?
Meni je sve to proslo ok. Poslali su me na carski posle jednog pregleda jer je bilo "nema ovde nista od prirodnog porodjaja, pa da ne mucimo ni bebu ni tebe, aj pod noz"
sto se ispostavilo kao super odluka, jer sam vec bila prebacila termin a beba je bila 4250gr, no:
meni je to tesko palo jer sam se celu trudnocu psihicki i fizicki pripremala za PP
pripremala sam sebe za bol, pripremala sam sebe za trenutak kad ugledam bebu, osecaj kad deo mene ugleda svetlost dana, kad vidim novi zivot, osecaj da postajem mama...a to se nije desilo...da se razumemo, mama sam ja i ovako, ali to sto nisam prosla kroz to iskustvo, ne znam, i ja sam imala osecaj kao da ga nisam ja rodila...nazalostto je meni tesko palo
a budjenje, kateter, infuzija, bolovi, to samo prvi dan...jes zahebano, ja sam se najvise plasila da ne kinem slucajno, plasila sam se da ce mi se stomak raspasti...izbuse ti doope raznim injekcijama samo tako..drugi dan vec te dizu na noge i onda vec manje boli, bar meni taj oporavak nije bio strasan...inace, bebu sam videla odmah istog popodneva, doneli su mi je..i pamtim da je mirisao na ono neko sredstvo za dezinfekciju,(posle sam provalila bochice na vratima pa sam se polivala svako malo da mirishem kao beba kad mi nije tu) i bio mi je rumen kao ruza i nesto najlepse sto sam ikada videla....
e sledece razocaranje je usledilo kad mi je dr posle dve nedelje, posto mi je mali smrsao, rekla da predjem na flajku jer nemam mleka...a ja sam se svim silama trudila da dojim bebu, da bar nesto prirodno bude u celom tom mom porodjaj-postporodjajnom iskustvu, da ostvarim bar tu vezu...plakala sam kao kisa, opet...
al eto, mali eno ga sad lala, svaki dan primetim nesto novo i svaki dan me obraduje necim..smeje se, guce..i naravno, najsrecnija sam mama na svetu i volim moje cedo vise od svega...ali mi je dugo trebalo...ne znam, jednostavno nismo sve iste i kod mene je bilo tako
i jos jedna stvar, sad moram da pauziram, a htela sam odmah da radjam drugo, i zbog godina, delimicno i zbog posla, a i da rastu zajedno...al dobro, sta sad
otvorih ja dusu, ionako sam nesto bljak ovih dana, ne zamerite![]()
Kad pominješ spavanje, kako ste spavale u trudnoći?Ne znam koji si mesec, ali boli da i trticna kost..od tereta.. Mada ja nisam ni merodavna za te bolove jer mi je cela trudnoca bila rizicna i skoro celu sam je provela u krevetu pod lekovima i u bolovima.. mene sve bolelo , a od 6 meseca sam spavala u sedecem polozaju :S
Meni je sve to proslo ok. Poslali su me na carski posle jednog pregleda jer je bilo "nema ovde nista od prirodnog porodjaja, pa da ne mucimo ni bebu ni tebe, aj pod noz"
sto se ispostavilo kao super odluka, jer sam vec bila prebacila termin a beba je bila 4250gr, no:
meni je to tesko palo jer sam se celu trudnocu psihicki i fizicki pripremala za PP
pripremala sam sebe za bol, pripremala sam sebe za trenutak kad ugledam bebu, osecaj kad deo mene ugleda svetlost dana, kad vidim novi zivot, osecaj da postajem mama...a to se nije desilo...da se razumemo, mama sam ja i ovako, ali to sto nisam prosla kroz to iskustvo, ne znam, i ja sam imala osecaj kao da ga nisam ja rodila...nazalostto je meni tesko palo
a budjenje, kateter, infuzija, bolovi, to samo prvi dan...jes zahebano, ja sam se najvise plasila da ne kinem slucajno, plasila sam se da ce mi se stomak raspasti...izbuse ti doope raznim injekcijama samo tako..drugi dan vec te dizu na noge i onda vec manje boli, bar meni taj oporavak nije bio strasan...inace, bebu sam videla odmah istog popodneva, doneli su mi je..i pamtim da je mirisao na ono neko sredstvo za dezinfekciju,(posle sam provalila bochice na vratima pa sam se polivala svako malo da mirishem kao beba kad mi nije tu) i bio mi je rumen kao ruza i nesto najlepse sto sam ikada videla....
e sledece razocaranje je usledilo kad mi je dr posle dve nedelje, posto mi je mali smrsao, rekla da predjem na flajku jer nemam mleka...a ja sam se svim silama trudila da dojim bebu, da bar nesto prirodno bude u celom tom mom porodjaj-postporodjajnom iskustvu, da ostvarim bar tu vezu...plakala sam kao kisa, opet...
al eto, mali eno ga sad lala, svaki dan primetim nesto novo i svaki dan me obraduje necim..smeje se, guce..i naravno, najsrecnija sam mama na svetu i volim moje cedo vise od svega...ali mi je dugo trebalo...ne znam, jednostavno nismo sve iste i kod mene je bilo tako
i jos jedna stvar, sad moram da pauziram, a htela sam odmah da radjam drugo, i zbog godina, delimicno i zbog posla, a i da rastu zajedno...al dobro, sta sad
otvorih ja dusu, ionako sam nesto bljak ovih dana, ne zamerite![]()
Kako da spavas na stomaku.. ja jesam prva 3 meseca ali posle nema sanse jos kada krene da se rita.. Spavala sam na desnom boku sa jednim jastukom izmedju nogu i jednim ispod stomaka da ga dovedem u ravan.. ali ovo je bilo do 6 meseca posle sedeci .. doope me boli i sada na samu pomisao![]()
Jedva sam cekala da se oporavim od porodjaja samo da bih mogla da uronim u krevet i legnem na stomak..ali cvrc ..posle carskog sam morala jos dugo da cekam na taj uzitak..
U stvari jbte ja se ne secam da sam spavala u opste![]()
Ovo mene buni, to svi izgleda rade... sem mene...
Imam osećaj kad bi stavila jastuk pod stomak da bi zgnječila bebu...
Šta mislite?
Jel to bolje za bebu ili ne?
Ja ništa ne stavljam,![]()
Ma, Cicak, opusti se i spavaj kako ti je najlakse. Ja vec krecem da se mucim nocu. Evo i nocas sam se okretala po krevetu kao na rostilju, sa levog na desni bok i obrnuto. Na ledjima ne mogu jer me sve nesto onda boli, a stomak vec velik. Onda jedva cekam da svane. I ja jedva cekam da se porodim da mogu ponovo da spavam na stomaku i da se konacno odmorim. Nekad mi pomogne jastuk izmedju nogu a nekad ne.
Mozda da probas da kupis onaj Beluga jastuk, cujem da ga mnoge zene hvale. Ja ga nemam pa ne mogu da ti kazem svoje utiske.