Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, lako cete vi to predbroditi, a sta ja daradim sto mi se muz od kada smo dobili bebu pretvorio u nadzak babu??? Pre smo se retko svadjali i to sam obicno ja bila inicijator svadje jer imam kratak fitilj, a sada mi on zvoca za svaku sitnicu! Sve on zna i u sve se mesa. Opasno mi ide po zivcima! I bas sam tuzna zbog svega toga, ali on ne mari previse...:sad2:

Ma, lako cete vi to predbroditi, a sta ja daradim sto mi se muz od kada smo dobili bebu pretvorio u nadzak babu??? Pre smo se retko svadjali i to sam obicno ja bila inicijator svadje jer imam kratak fitilj, a sada mi on zvoca za svaku sitnicu! Sve on zna i u sve se mesa. Opasno mi ide po zivcima! I bas sam tuzna zbog svega toga, ali on ne mari previse...:sad2:

muskarci...
toliko su nesposobni da uoce kada treba da prestanu sa odredjenim ponasanjem da je to strasno...

pa moras da ga posadis na stolicu ispred sebe i da mu objasnis...
i ponavljaj koliko god da je potrebno, njima je nekad potrebno objasniti vise puta da bi razumeli to sto im govorimo

pa razume se
kaze on meni "opet ti tu pricu?"
reko' pa opet,kad me nisi cuo predhodna 4 puta :lol:
funkcionisu i razmisljaju drugacije
dodaj na to onu staru da sit gladnom ne veruje i eto ti :lol:
i licno ne poznajem ni jednu zenu koja se nije pozalila :lol:

ali dobro....sve se da resiti ako je normalan covek a ne neki idiot

Vala, i ovaj moj je takav! A tvrdoglav sacuvaj Boze! Plus, nije neki svadjalacki tip, a ja brzo planem i pocnem da placem, i tesko se kontrolisem, kazem i sta mislim i sta ne mislim... Nekako, prosto mi se cini kao da je ljubomoran na mene sto sam ja majka a on otac, i sto on mora da radi, a ja sam 24h sa bebom :eek: Boze, upravo sam to sada skapirala dok sam pisala post. Mnogo smo imali lep brak i bas reeeetko smo se svadjali, a sada skoro svaki treci-cetvrti dan zapodenemo kavgu :confused: Nista ne smem da mu kazem da gresi oko bebe, odmah se uvredi i naljuti, a on meni stalno nesto prebacuje :dontunderstand:

Moja drugarica je u 13. nedelji.
Prosle nedelje je odradila ekspertski, NT 4mm, rezultati double testa ocajni.
Prosla je kroz pakao nedelju dana, prekjuce bila na biopsiji horionskih cupica, danas dobila rezultate, sasvim normalan zenski kariotip.
Toliko o double testu!
Od pocetka sam govorila da je statistika mnogo glupa nauka, ni dobar, ni los rezultat ne govore nista!

Vala, i ovaj moj je takav! A tvrdoglav sacuvaj Boze! Plus, nije neki svadjalacki tip, a ja brzo planem i pocnem da placem, i tesko se kontrolisem, kazem i sta mislim i sta ne mislim... Nekako, prosto mi se cini kao da je ljubomoran na mene sto sam ja majka a on otac, i sto on mora da radi, a ja sam 24h sa bebom :eek: Boze, upravo sam to sada skapirala dok sam pisala post. Mnogo smo imali lep brak i bas reeeetko smo se svadjali, a sada skoro svaki treci-cetvrti dan zapodenemo kavgu :confused: Nista ne smem da mu kazem da gresi oko bebe, odmah se uvredi i naljuti, a on meni stalno nesto prebacuje :dontunderstand:

Pusti ga da radi onako kako ume. Kad vidi gde gresi ispravice se. Bitno je da hoce da pomogne, da ne moras sve sama.

cure,opet sam se uplasila:(
gotova mi analiza urina i imam povecane proteine,vrednost im je 1 a i leukociti su mi povecani malo:(
citala sam na netu da to moze biti znak preeklampsije pa sam se uplasila:(
da li neka ima iskustvo sa ovim?

Kod mene su takodje nasli proteine u urinu (31.nedelja), ali je dr rekao da je to od neke bakterije koju su takodje nasli, pa mi je prepisao Ciprocinal. Valjda ce nam pomoci, bez da utice na bebu :sad2:

Da li si radila urinokulturu?

ajooooj ata!!!! pa ja ovo prvi put u životu da čujem...mislim jesam mađarica, ali imam puno prijatelja, ovak nešto nisam čula. ako nije tajna, jako me zanima gde živiš? ja inače jako volim običaje, igram folklor, šijem nošnje, tkam, tako da sam baš u tom svetu...ali ovo je previše. možda je to moglo nekad, pre 100 godina kada su se žene lakše porađale, znaš ono na polju, pa nastavile sa kopanjem, pa ko preživi, preživeće i taj običaj.
baš mi je bilo zanimljivo da čitam neke nove običaje, ali deluje mi malo okrutno.
kod mađara postoji "sličan" običaj, bar u Banatu, novopečenoj mami 7-10 dana svaki dan donose kompletan ručak. dogovore se komšije, rođaci, drugovi, ko će koji dan. Ali ne da ti dođu u goste, pa da ih ti služiš, nego kuc-kuc, izvolte ručak, doviđenja. Onaj sledeći odnese sudove naredni dan, koje ne moraš ni prati. a smatra se nepristojnim ići u posetu pre nego što prođe 6 nedelja.

šta sve čovek ne nauči...

ljubim vas sve, mene ubi alegrija, možda zapalimo negde na more ovih dana ako nađemo nešto povoljno.

de ste zenske:D
dosla mi mama i preuzela smenu.
ostala sam vam duzna za porodjajnu pricu:p, nekako smo navikle da cujemo poslednja iskustva. e, skapirala sam da smo se ikica i ja porodile istog datum, ali cini mi se da je moj malisa stariji nekoliko sati:p.
u proslu sredu tokom dana nisam osecala nista posebno, osim sto nisam mogla lepo da sedim, probadalo me. uvece u 22h sa osteila prvu k ntrakciju i rekla muzu da mislim da je pocelo, ali da cemo da merimo i cekamo sledecu. u 22.20 je krenula sledecea i ja se polako spremila. u 23 tacno smo krenuli i u 23.30 bili u bolnici. do tada su vec kontrakcije bile na 5 min, ali nisu trajel duze od minut i bile su krajnje podnosljive, kao malo ostriji menstrualni bol.
na pregledu mi rece dr da sam otvorena 5cm. upisase podatke, odvedose me na sprat, usledila je priprema koja je trajala negde do 10 min posle ponoci. tada sam legla u porodjajnu salu i ukljucili su ctg i rekli da nakon ulaznog ctg-a dolazi anesteziolog za epidural. u 0.30 zavrsen ctg, dr kaze 6cm, kontrakcije oko 60, malo preko. dolazi antesteziolog, pipka, bode i u 0.45 mi kaze da ce epidural da deluje za 15 min. za tih 15 min, kontrakcije najvise 70. nakon 20ak min dr me opet pregleda i kaze, sledeca kontrakcija je napon i guraj, poradjas se, skroz si otvorena:eek:
kako skroz, pre 15 min je bilo 5 cm, a epidural??? Pogledam u antesteziologa i pitam hoce li bre ovo da deluje??? ona onako kul kaze oce oce:lol: secam se da je tada Zdravko Colic pevao sa kompa:lol:
dolazi napon, ja guram, rastajem se sa zivotom, 3 napona i u 01.25 decak je izasao na ovaj svet:D
kaze dr pa ti si sjajna, kad ovako radjas, trebalo bi jos troje da rodis! aha...
epidural je delovao za usivanje, a puno dejstvo je nastupilo za oko pola sata kad mi je oduzelo noge i stomak skroz na skroz.
sledeca tri dana smo bili u bolnici, imam samo reci hvale i preporuke za DM. jedina stvar koju zameram je nadostatak spavacica, dobro da se nismo tukle za njih. spavacice flanelske, zimske, a napolju 100 stepeni. ajde to, ali nije ih bilo da promenis, a znojis se nenormalno.
osoblje izuzetno ljubazno, svi pomazu, nikome nije tesko, niti te popreko gleda, ili kometarise kako bi ti to morala da znas, kao sto znaju u drugim bolnicama.

Kvinsi, bogami i ti nam osvetla obraz, potvrdi žensku hrabrost :zag: Baš si super prošla, ovako što se može pročitati. I uopšte, ove naše forumske mame sve nešto očas posla radjaju, nema gubljenja vremena, dodješ, rodiš i hajde dalje :lol::lol::lol:
I mene to za spavaćice čudi, baš. Kada sam ja bila, mart 2009. bilo ih je u hodniku koliko hoćeš. Pitaš sestru i ona ti donese. Posteljine je isto bilo da menjaš i tri puta dnevno, ali je bila u ormariću u hodniku i čini mi se da je bila zaključana. Ali nikakav problem, zovneš sestru, ona dodje, zameni i gotovo. Tako i za spavaćice. Verovatno ih je pojelo vreme i pranje, iscepale se i nema više... a donacije presušile za kupovinu novih... verovatno da je to.
Znači i dalje su ljubazni i fini. Takvi su bili i onda. Ma, to je od svega i najbitnije :ok: Osim stručnosti, naravno, a to im, misleći na ceo KB centar, nikada nije manjkalo :ok:

@Kvinsi
Svaka cast za porodjaj. Drago mi je da je sve bilo u redu i da je proslo tako brzo i bez komplikacija. Sada jos predstoji najlepsi deo :heart: Ja na zalost ne mogu dosta stvari popamtiti, pa mi oprosti sto te pitam, ali da li je ovo tebi prva beba?

Sto se spavacica tice, kod nas u NS moras nositi svoje, pa kada se zaprljaju javis suprugu da ti donese nove. Ista je situacija sa podmetacima i mrezastim uloscima, pelenama i benkicama. Nije tesko sve to spremiti ako znas da ce ti zatrebati, ali kada ti brane da doneses svoje, a oni nemaju da ti daju njihove, to je bas nezgodno. Kada ides po prvi put poroditise ti i ne znas sta te ceka i sta ce ti sve zatrebati. Mada, mogu reci da su kod nas u Skolici bas azurni sto se tih lista tice i dobijamo relativno sveze inforamcije cemu da se nadamo. Samo jedno je teorija a drugo praxa :sad2:

Poslednja izmena:
cure,opet sam se uplasila:(
gotova mi analiza urina i imam povecane proteine,vrednost im je 1 a i leukociti su mi povecani malo:(
citala sam na netu da to moze biti znak preeklampsije pa sam se uplasila:(
da li neka ima iskustvo sa ovim?

Bubice, napisi nesto detaljnije, koja si ti ono bi nedelja? Meris li pritisak, da li otices? Mislim da nemas razloga za zabrinutost, verovatno ce ti uraditi kompletne analize da utvrde od cega su ti proteini, ne moraju uvek neka odstupanja da upucuju na nesto lose. :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back