Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:rotf::rotf::rotf:
Jao, poznavaoče stvari, pa šta mi uradi sad? Uništi mi reputaciju, ma načisto :lol::lol::lol:
Ova nepristojna ponuda se odnosila na November ( msm, ovo beš me glupu :rumenko::rumenko::rumenko: ) i ni na koga drugog. Znači, ovo ništa, a odgovor se priznaje. :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Šalim se malo. :)
Naravno, hvala na odgovoru. Koliko shvatam i koliko sam upućena, to je onaj test za koji moraju da te hospitalizuju na jedan dan? Pa, da vidimo, razgovaraću sa docom, ali prvo da ponovim analize. I to ću da uradim u ponedeljak i u bolničkoj laboratoriji, pa ću da predjem preko puta ulice u privatnu. Da budem sigurna. :) A ako doca bude mislio da treba, onda da uradimo i ovo, ovaj OGTT, naravno.
A šta ako ne bude mislio da treba, onda nikada neću saznati da li sam pogodan kandidat za vojnog pilota... :sad2:
:lol::lol::lol:
Ма јок, ћале је тај тест(такИ тестови зову се тестови толеранције на глукозу и углавном су сви врло слични)одрадио у болници ујутро од 7 до пола једанаест пре подне истог дана, отприлике.
Нема ни говора о хоспитализацији на један дан.

Ма јок, ћале је тај тест(такИ тестови зову се тестови толеранције на глукозу и углавном су сви врло слични)одрадио у болници ујутро од 7 до пола једанаест пре подне истог дана, отприлике.
Нема ни говора о хоспитализацији на један дан.

Moja zaova je imala problem sa šećerom u trudnoći, svaki rezultat koji dobije bio je povišen. Pa su je hospitalizovali na jedan dan, da urade neki test na glukozu. E, pa sad koji je, da li je taj isti - ja ne znam. Ili možda zavisi od toga gde se radi? Ili se možda za trudnice tako radi? Ili je sasvim neka druga stvar u pitanju? Svejedno, zato sam pomislila da je to to. Ma, da mora i tako, šta da radim, bolje ako mora da se prati, nego da posle bude kukanja. :)

Ovaj test mozes i u priv laboratoriji uraditi bez ikakvog uputa za oko 500din ili sa uputom besplatno u bolnici. Ja sam pitala za njega kada su mi otkrivene belancevine u mokraci, ali su rekli da sacekam da mi se dr vrati sa godisnjeg pa da vidi sa li je beba velika, pa tek onda da radim ako je uopste potrebno. Znaci, vise cu saznati u cetvrtak. Moja kuma je radilai kaze da je najgore popiti tu slatku mesavinu i da treba polako da je pijes, jer su one koje su da skrate muku popile u cugu povratile i morale ponovo da je piju :(

Zaboravih reci da je Kuma imala na kraju povisene neke rezultate i dobila je neku vrstu dijete. Imala je tabelu sta, kada i koliko da jede. Vazno je da je smanjila unos secera. Ona se porodila proslog novembra i sve je bilo za cistu desetku :ok: Vredi ispitati na vreme ovakve stvari pa ako treba, samo malo redukovati ishranu i sve je ok.

Ja sam sada 30+1 :klap:

Poslednja izmena:
U trudnoci jutarnja glikemija mora biti ispod 5 mmol/l da bi rezultat bio "dobar".
Види овако, књиге(некада 1991. када се ћале разболео није се баш много могло ослонити на компјутере и мрежу) 5,3 или 5,5 како која,па сам ја то и навео.
Мислим, није ми отац никад био трудан, али шта 'ш књиге често оду у ширину.
А и није то тако лоше.
Иначе уопште узевши максимум свих максимума за људска бића оба пола је 6,4 mmol/l(некада 6,1) на празан желудац, 8 сати после последњег оброка, ако је преко тога сматра се да је особа оболела од дијабетеса и иде на даља испитивања.

Види овако, књиге(некада 1991. када се ћале разболео није се баш много могло ослонити на компјутере и мрежу) 5,3 или 5,5 како која,па сам ја то и навео.
Мислим, није ми отац никад био трудан, али шта 'ш књиге често оду у ширину.
А и није то тако лоше.
Иначе уопште узевши максимум свих максимума за људска бића оба пола је 6,4 mmol/l(некада 6,1) на празан желудац, 8 сати после последњег оброка, ако је преко тога сматра се да је особа оболела од дијабетеса и иде на даља испитивања.

Ne kazem da nisi u pravu, to vazi za sve zdrave osobe.
Trudnoca je fiziolosko patolosko dijabetogeno stanje i vaze malo drugacije ref. vrednosti.
Samo to kazem.

Moja zaova je imala problem sa šećerom u trudnoći, svaki rezultat koji dobije bio je povišen. Pa su je hospitalizovali na jedan dan, da urade neki test na glukozu. E, pa sad koji je, da li je taj isti - ja ne znam. Ili možda zavisi od toga gde se radi? Ili se možda za trudnice tako radi? Ili je sasvim neka druga stvar u pitanju? Svejedno, zato sam pomislila da je to to. Ma, da mora i tako, šta da radim, bolje ako mora da se prati, nego da posle bude kukanja. :)

Hospitalizacija ide da bi se pratila postprandijalna glikemija (vrednosti posle uzimanja obroka) u uslovima kontrolisane ishrane.

Prvo se rad OGTT ambulantno, pa ako to nešto nije dobro, onda se ide na 1 dan u bolnicu gde se vadi krv na neke intervale, zaboravih koliko, čini mi se na 4 sata, i uzima mokraća isto na neke intervale. A trudnica koja je bila sa mnom u bolnici iz tog razloga je non stop grickala plazmu (inače je medicinska sestra), tako da nije to kontrolisanje zbog ishrane , nego na neke intervale.

Ala je teško biti trudan...Mada moja prijateljica kaže, lako je dok je u stomaku, posle nastaju muke i problemi...

Ja znam za drugu verziju te izreke - dok je u stomaku - mirna si, a posle više nikad mira sa decom :) Ono, kad pogledaš, ima i logike. :)
Nego, ja sam se danas toliko uprpila oko svega, i oko šećera i oko ovog drugog, da sam zaboravila nešto da vam kažem. Vratio mi je Utrogestan kao terapiju, ali mi je i napisao recept. Ne znam kada, ali stavljen je na pozitivnu listu. Uzima se na recept, ali se, doduše doplaćuje 45%. Znači, više nije 600, nego 260 dinara! E, pa baš je i bilo vreme da učine nešto za trudnice, a? :D

Ja znam za drugu verziju te izreke - dok je u stomaku - mirna si, a posle više nikad mira sa decom :) Ono, kad pogledaš, ima i logike. :)
Nego, ja sam se danas toliko uprpila oko svega, i oko šećera i oko ovog drugog, da sam zaboravila nešto da vam kažem. Vratio mi je Utrogestan kao terapiju, ali mi je i napisao recept. Ne znam kada, ali stavljen je na pozitivnu listu. Uzima se na recept, ali se, doduše doplaćuje 45%. Znači, više nije 600, nego 260 dinara! E, pa baš je i bilo vreme da učine nešto za trudnice, a? :D

Nemoj se plasiti. Vazno je samo da ste primetili na vreme :cmok2:

Koleginice su me "tesile" sledecim recima: Mala deca jedu mleko, a velika dzigericu :dash:.

Lepe vesti za Utrogestan :) najzad su se setili.

Ahahahaha, ovo potpisujem...jedva sam cekala da izadje, a sad me vec sekira
mish moj mali :heart:
:zag:
Tačno znam na šta misliš :D Maleno, pa plače, a ti bi čupala kosu jer ti je žao da plače, a ne znaš šta mu je. Ja sam zapadala u malodušna stanja - eto, ni svoje dete ne umem da smirim, a tako je maleno, kakva sam ja majka, kako ću "sutra" kad ne umem i ne mogu sa ovako malom bekicom... :) Hormoni su krivi za sve, hormoni draga i ništa drugo. Doduše, i nova situacija, sve se promenilo, sve je drugačije... Srećom, pa brzo prodje ;)
Sve smo mi mame, najbolje što umemo da budemo. A našim bebama smo stvarno najbolje, sve radimo za njih, sve da im bude udobno i lepo i da nemaju zamerke :ok: Taze mame, terajte malodušnost i sumnje, sve je to normalno, ali ne smete im dozvoliti da se "odomaće", onda mnogo duže traje! :ok: Mi smo, bre, najbolje mame na svetu i ko kaže drugačije - taj nema pojma!!! :D
E, a i mene čeka taj post-porodjajni period. Kad mi je trudnoća 'vaka, kad zaplačem, ne za svaku sitnicu, nego za pola sitnice, kakav li će mi biti taj period, koji je po pravilu teži od trudnoće, u psihičkom smislu? Aj, polako, videćemo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back