Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da brines,da nije nesto u redu videlo bi se i na obicnom uz,4d je vise za roditelje nego za dr.

izvini ali nisi u pravu...za obican 2D na njemu je prosto neverovatno videti sto i na 3D,a 3D je skoro isto sto i 4D (on ima mogucnost da roditelji vide bebu bas onako kako izgleda).... ja bih zamolila trudnice koje su 8 i 9 mesec da mi napisu koji je FL i BPD kod njih na slikama sa ultrazvuka cisto da uporedim...nasla sam nesto o AHONDROPLAZIJI tu bolest je spomenuo moj doktor :sad2: (ja se nadam da je pogresio )jer tamo postoje i sruge karakteristike za tu bolest ...krace ruke kao i visoko celo(moja beba to nije imala kada smo isli na 3D)...MADA PLANIRAM DA PONOVIM TAJ 3D cisto da vidim sta c sada da mi kazu, do tada mogu samo da molim Boga da je pogresio :worth:

Koliko se sve menja... Nekada sam bila spavalica i mislila sam da to nikada niko nece moci da promeni jer jednostavno bez sna nisam funkcionisala. Ali, kada dodje dete koje ne voli dugo da spava, ili jednostavno imadrugaciji ritam, na sve se covek navikne.
Ne mogu uvek da spavam sa dettom, on legne do devet i oko sest-sedam se budi. Da mi je neko rekao da cu spavati dve-tri noci po cetiti ili pet sati ne bih mu verovala. Naravno, to ne moze u nedogled, padnem neko popodne i povretim se u zivot.
Sve je to normalno i lepo, ali kad stigne i ovaj bebac... Bice bas veselo, bojim se...:rida:

Izgleda da svi pate od nesanice, ja se isto mucim, al mene zezaju lekovi, pijem u 2 pa onda vilenim do 3, pa opet pijem u 6 i gotovo, nema vise spavanja. Danju kad legnem ne mogu da sastavim vise od pola sata, ne znam sta mi je! Nekad sam mogla po 12 sati u jednom cugu da odspavam!

Danas sam najzad dobila rezultate aminiocenteze. Navodno je sve ok i cekamo decaka. Veceras idem na UZ, pa vam sutra javljam novosti ;) Nadam se da ce biti sve ok i da ce bar malo smanjiti terapiju :think:

Ja sam sada 21+1 i ugojila sam se se za prva tri meseca 1,5 kg :dash: i od tada jos 0,5. ALI, ja sam specificna jer sam ostala trudna sa +30kg pa sada moram extra da pazim :sad2:

Ljubim vas sve i mazite stomake.

Suuuuper, jos jedan drugar! Cestitamo!

Ja imam isto veliki problem sa spavanjem,pijem lek u 23h pa dok se spremim za spavanje prođe me san onda budem budna do 3h kad opet pijem lek posle nekog vremena zaspim pijem lek u 7h i tad je obično gotovo spavanje.Tako da ospavam otprilike 4h samo dnevno.A kad dođu bebice ne znam kako će biti.......

Ja imam isto veliki problem sa spavanjem,pijem lek u 23h pa dok se spremim za spavanje prođe me san onda budem budna do 3h kad opet pijem lek posle nekog vremena zaspim pijem lek u 7h i tad je obično gotovo spavanje.Tako da ospavam otprilike 4h samo dnevno.A kad dođu bebice ne znam kako će biti.......

Eeee sestro slatka ista prica i kod mene! Jel i ti pijes Gynipral? Bas mi se ogadio, nekad mi smeta , nekad ne, ne znam od cega to zavisi. Kad ga popijem rasanim se i nikako da zaspim. Danas me je opet mucio stomak, cini mi se da tako raste da ce mi eksplodirati. Nista ni ne mogu da pojedem. Samo voce mi prija. Sutra idem kod dr. Malo me hvata panika da me opet ne strpa u bolnicu, ali valjda nece, ne boli me tako jako kao prosli put. A Pavlicak uziva da sedi ispod desnog rebra, ceo dan se tu gura, ne znam sto mu je tako zanimljivo da tu petlja. Bas me zanima koliki je sad, pre 3 nedelje nije mu merio tezinu, tako da sam bas znatizeljna. Cmokic!

Pijem Partususten 6*1 i Verapamil 3*1,Urogestan 3*2 oralno i 2*1 vaginalno.Moje bebe su jače počele da se mrdaju pa je čudan osećaj udaraju i dole u bešiku u pupak i pod rebra.....šta će biti kad porastu pa ti udarci budu bolniji..........Ja sam jedno vreme lepo sve jela bez problema,juče mi je bilo muka i povraćala sam ujutru,sad mi se opet ništa ne jede i muka mi je.Vode jako puno pijem po 3-4 l dnevno.Pijem i šumeći mg i šumeći ca i Tot hemu 2*1.
Kad sam bila na UZ u utorak dečak je imao 340 gr,a devojčice po 325 gr.One su iste veličine i iste kilaže

Poslednja izmena:
Jelena mb,koja si nedelja?Do kada ces koristiti utrogestane?Pozdrav!
Kako sam te razumela ti ides kod LJubica?
Setas li?
Pozdrav!:heart:

21 nedelja trudnoće,kontrolišem se kod prof Stojića a nije rekao do kada ću koristiti Utrogestane imam kontolu za 3 nedelje,pa ću videti.Šetam uglavnom uveče po malo jedno pola sta.jer mi vrućine ne prijaju i rečeno mi je da ne idem previše kad je jako sunce zato što sam krvarila.Sad mi već otiču noge kad preteram sa sedenjem ili šetnjom.Uglavnom se trudiim da osluškujem svoje telo kad se preteram ja legnem i odmorim

..dobar dan svima.. :cao:
..ja jutros uzela uput za porodilishte i otvorila porodiljsko.. :aha:
..josh sutra-prekosutra da izvadim krv za hbs i biohemiju i kompletirala sam dokumentaciju.. :)
..naizmenichno sam u panici da nishta necu stici i da cu se nachekati.. :lol:
..cera polaze maturu u chetvrtak i petak, valjda mi je to napravilo tenziju da je sve mnooogo blize nego shto jeste.. :roll:
..a ona opushtena samo tako.. :sad2:
..kako su hladnokrvna ova danashnja deca, k'o mi shto smo bili u njihovim godinama.. :lol:
..kiss svima.. :)

Ček' bre, November. Pa zar ti nisi imala 2 godine porodiljsko kada si rodila Jakšu? Treće dete - dve godine porodiljskog, ili grešim? :think: I šta sad kada otvoriš porodiljsko za ovo malecko, da li ono još neiskorišćeno od porodjaja sa Jakšom propada, ili se sabira? :think:

Inače, žene, ja sam rešila da ubijem muža. I to na mrtvo! :evil:
Išla sam na UZ, jel, to znate, čim je test pokazao dve crtice. Srculence još nisu mogli uočiti i rekoše mi da dodjem na kontrolu, pa opet na kontrolu. E, to bi trebalo da bude sad, danas, sutra, prekosutra. Medjutim... Kucaju na pisaćoj mašini, ne na kompu. Podaci ne ostaju upamćeni, pa moram doneti nalaz od prethodnog UZ-a, da bi se podsetili stanja u datom trenu, a drugo, da dokažem bre da je kontrola, da ne plaćam džabe UZ. I treće, da znam kod koje dr da zakažem, tamo ih radi bar 5-6, ja ovoj mojoj ime nisam baš zapamtila. :rumenko:
Treba da krečimo, kupio materijal i sve već šta treba i naravno,po starom dobrom običaju, odmah je digao dževu. ... ajde, sklanjaj to sa stola, sa police, odavde, odande, nemam ja vremena, moram da počnem da radim, potrpaj bilo gde, naći ćemo sve posle, ajde ode voz ako ne krenem sada, pašće nebo na zemlju... blablablablablabla.... :roll: I gde je sada, moliću lepo, moj UZ nalaz????? :evil: Odgovor je - pa tu je negde :roll: Aha, nisam ni mislila da je na Marsu :roll: I sada ne mogu da zakažem kontrolu, neizvesnost me ubi. Mislim da trudnicama ne moram da objašnjavam to čekanje UZ-a, sve vam je jasno, a? :) A ja moj ne čekam, jer ne mogu zakazati, ne znam prvenstveno to kod koje dr treba da zakažem, pa sve ostalo :dash:
Pa, recite, jer nije zaslužio da ga ubijem, onako "sefte"? :(

Jedino me sprečava to što je bolestan. I on i ćera, već danima 38,5 i više od toga. Otvoria sam u kući odeljenje intenzivne nege. :( Ako i ja zakačim dati virus, biće veselo :confused:

Poslednja izmena:
Ček' bre, November. Pa zar ti nisi imala 2 godine porodiljsko kada si rodila Jakšu? Treće dete - dve godine porodiljskog, ili grešim? :think: I šta sad kada otvoriš porodiljsko za ovo malecko, da li ono još neiskorišćeno od porodjaja sa Jakšom propada, ili se sabira? :think:

..jeste, ata, iskoristila 16 meseci, osam mi propada, na zalost se ne sabira.. :)
..faktichki prekidam ovo jakshino, a otvaram novih 24 meseca.. :)

November, jel prepodne Voja ove nedelje? Ja otvaram porodiljsko u petak:)

..prepodne.. :) ..josh danas, poshto radi prvi dan, nije nikog zakazivao, zavrshih sve za 4 minuta.. :aha:
..a angazovala mamu da dodje zorom da pripomogne ceri oko jakshe, mislila sam da ce biti krkljanac samo tako..
..nikad nisam videla onako praznu chekaonicu.. :lol:

ata : jaooo, mene stomak zaboleo od smeha dok sam te chitala :zcepanje:... mada bi kod nas za 'vako neshto verovatno tanjiri leteli :zper:

sutra idem u Polikliniku , tamo mi je ona "famozna" dr.Bogavac zakazala UZ, valjda ce neshto pametno i da mi kazhe , a ne samo da kuka kako sam debela :confused:

nikako zheni da utuvim u glavu, da krenuti sa 88 kila nije isto shto i sa 50, ali ne razume :dash:

a u chetvrtak idem na onaj drugi expertni , i ove nedelje cu da posetim onu moju nesposobnu doktorku, da mi ispishe sve moguce upute za raznne nalaze , da ja to na vreme sredim :confused:

tamo oko godishnjice braka (5,jul) krecemo sa renoviranjem ... razbijanje zida , betoniranje , obijanje maltera ... ma milina :dash: .... samo da mi nije onog pakovanja pre svega toga, josh bi i bilo lepo :sad2:

pozz za sve stomachice , pazite se :heart:

..dobar dan svima.. :cao:
..ja jutros uzela uput za porodilishte i otvorila porodiljsko.. :aha:
..josh sutra-prekosutra da izvadim krv za hbs i biohemiju i kompletirala sam dokumentaciju.. :)
..naizmenichno sam u panici da nishta necu stici i da cu se nachekati.. :lol:
..kiss svima.. :)

Sitno, sitno . Ko ce javiti tu na Kutak lepe vesti :heart: ?

Drzim palceve da prodje sto bezbolnije i da se sto pre oporavis :cmok2:

sutra idem u Polikliniku , tamo mi je ona "famozna" dr.Bogavac zakazala UZ, valjda ce neshto pametno i da mi kazhe , a ne samo da kuka kako sam debela :confused:

e pa bila sam u Poliklinici .... i opet sam slushala : jaoooo, jako teshka vizualizacija, habitus pacijentkinje , morate paziti na ishranu itd. :dash:
jedino reche da je moj mali bebac sad vec tezhak 1 kg , jupiiii :heart:

i zakazala me za mesec dana i za auvgust ... neshto se mislim, kako me je krenulo , porodicu se kod nje , majko moja :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back