Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao devojke u najlepsem dobu :))
Imam par pitanja a ne znam bolje mesto na kom mogu dobiti adekvatan odgovor :)
Moja seka ce dobiti vise godina cekanu bebu a ja kao i svaka presrecna buduca tetka zelim da joj pomognem oko svega (dovoljno je bilo da iskucam ovu recenicu i da mi oci zasuze ).
Pokupile smo spiskove potrebnih stvari sa foruma i od drugarica, sto nam je jako pomoglo, jedino se ne mozemo resiti gde da idemo u kupovinu za krevetac i komodu. Nasle smo puno radnji na netu i cule razlicita misljenja za istu radnju i ne mozemo doneti odluku. Ukoliko ste vi vec nesto resile a svakako da zelite najbolje za svoju bebu i nije vam tesko da napisete, bila bi vam zavalna.
Pozzz

hvala na odgovoru :heart:, za sat-dva idem po rezultate i posle kod doktorke , pa cu da vidim ... nadam se da ce sve biti okej, nije mi bilo chak ni muka posle onoliko rastvorenog shecera , koji sam jutros popila :eek:

a beba se javlja ponekad, samo sam ja nestrpljiva, ja bih da je osecam non-stop , valjda bih bila mirnija , da je tako sve u redu ... ali mora sreca mamina i da spava tu i tamo :zcepanje:
ja sam sinoc skinula nekoliko dokumentaraca o bebama, jedan je "Before The Birth: In The Womb"
i tamo lepo kazu da bebe spavaju 90% vremena a 10% su budne :)
evo vam insert :)

hvala na odgovoru :heart:, za sat-dva idem po rezultate i posle kod doktorke , pa cu da vidim ... nadam se da ce sve biti okej, nije mi bilo chak ni muka posle onoliko rastvorenog shecera , koji sam jutros popila :eek:

:

birica, i kod mene je bio isti slucaj! Meni uopste nije bilo muka od one rastvorene saharoze, stavise bas mi je super legla! S obzirom da znam da je mojim drugaricama a i koliko citam po netu, mnogim zenama uopste to tesko padalo i da su imale prakticno mucninu od toga, pomislila sam da garant imam taj dijabetis! Sva sreca pa nije bilo tako :lol:

..Yula, imala si generalnu probu, po mom mishljenju.. :cmok2:
..ja nisam imala te lazne trudove pa ne mogu nishta da ti kazem, ali mnoge mame jesu,
neke i po nekoliko puta tokom poslednjih nedelja..
..odlichno je shto idesh kod dr-a vecheras, da proveri grlic i sve ostalo, to ce ti biti neki pokazatelj..
..ako se ponovi, da znash - spavaj, ako ikako mozesh.. :)
..ako su lazni, nikom nishta, ako su pravi, skupicesh snagu za veliko finale.. :heart:
..i ne brini, josh se niko nije (na zalost) u snu porodio.. :lol:
..ja sam sa prvom bebom prve bolove osetila u 6-7h ujutru, probudili su me,
ali mi je kroz glavu proshlo samo (hehe) "kakav sam lik, sad sam nashla da se prehladim, eto sad me i stomak boli"
ushushkala se i nastavila da spavam do 10-11h..a kad sam i posle budjenja osecala isto,
obratila paznju na sat, ukapirala da bi to moglo da bude to, krenula oko podne u porodilishte i porodila se u 14:30..
..isto sam bila u 38-oj nedelji, a bila je subota 14. posle petka 13-og.. :lol:
..drzim fige da stignu sutra rezultati, pa u subotu da chestitamo.. :klap:

November, tebi su pravi bili izgleda kao moji lazni :ok: hehehee

Evo, meni muz javio da je zvao u laboratoriju i da su ipak rezultati gotovi, hvala Bogu pa ne moram da cekam do sutra. Sada ce svekrva da ih pokupi jer ja danas lezim u krevetu i odmaram. Jedva cekam da odem kod doce i vidim sta se desava. Ma ja sam imala neki osecaj poslednjih dana, u utorak sam presedala celo popodne bez da me bole ledja, a beba je samo skakala po tibi ;) I nekako mislim da ce porodjaj krenuti vrlo brzo i da cu najkasnije do kraja vikenda upoznati svoju bebicu! Zato i necu da setam, mada sam planirala, sve dok ne cujem sta dr ima da mi kaze, koliko sam otvorena i imam li kontrakcije, kao i kako je bebon.
Nego, nisam sigurna, ali mislim da se beba nije spustila dole, iako odavno prednjaci glavicom, jer je osecam skroz kod rebara, nekada gore kod srca! A opet, osecam je i dole nekada kako gura ili se pomera...
Najvaznije od svega mi je to sto ne panicim i sto se ne plasim, znam da se mnoge zene uzasno plase porodjaja ali zaista ne vidim cemu onda trudnoca ako strepim onda kada treba da budem najsrecnija.

..to je pravi stav, naravno da ne treba da se plashish.. :klap:
..oko spushtanja - vidi to dr na UZ-u, kod prvorotki se ranije spusti beba, do dve nedelje pre porodjaja..
..i dalje je osecash gore, ali se ceo stomak nekako snizi, spusti,
lakshe dishesh i mozesh npr da popijesh celu sholju mleka odjednom,
a da nemash osecaj da si popila dve litre i da ti je zeludac kao ping-pong loptica.. :lol:

..nemoj da lezish na ledjima, lezi na stranu, ako mozesh.. :)

Cao svima,i ja da Vam se pridruzim.Posle druge vantelesne moj HCG je bio > 1500 trinaesti dan posle embriotransfera.Cekam 20.maj za prvi ultrazvuk i da se prebrojimo,da li je samo jedna ili su obe bebe tu.Jos ne verujem da sam trudna.Vidim da su ovde neke drugarice sa vantelesne i sve ih pozdravljam kao i ostale trudnice.
Stomak me je nekoliko dana po malo boluckao sada nista ne osecam.Krvarenja nije bilo nikakvog i nadam se da je sve u redu.Mucnine nemam,apetit mi je dobar.Po malo su mi grudi osetljive i nadute.Pozdrav za Ikicu,Skandiu,Jelenu mb........

Hvala na savetu November, trudim se da lezim sto vise na boku i to levom. Inace, ja bez problema mogu da popijem i pojedem puno bez da mi smeta beba :zper:

Stigli mi rezultati, u principu koliko kapiram sve je ok, ali su mi vrednosti za fibrinogen malo pojacane :confused: To nije bio slucaj poslednji put. Ne znam sto sada to :( Evo, navescu reference ( normalne vrednosti ) i moje stanje: coagulation/fibrinogene 6,3g/L ref. 2,0-4,0 18,9mmol/L ref.6,0-12,0

Koliko kapiram malo mi je pojacano zgusnjavanje krvi, dal' je to sto fino jedem a nefino se krecem? :confused: Redovno merim pritisak, i u principu mi je bio uzasno nizak, doduse poslednjih mesec dana je malo vislji ali ne prelazi u principu 120 sa 80.
Odoh da se spremam, javljam sta je bilo kod doce.
Pozdrav svima!

Barb, ove video klipove sa you tube sam pregledala cim sam saznala da sam trudna, i super su! Bas cu veceras opet sve to da izgledam. :bye:

Pozdrav padar i cestitke!!! Ne znam da li si primetila, ali poslala sam ti jos pre neki dan poruku na pp jer s vremena na vreme pratim temu VTO. Puno srece ti zelim, laku trudnocu i da budu tu obe bebe! Meni je 13. dan od ET beta bila 920 i bila je jedna beba, tako da se usudjujem reci da su kod tebe ostale obe bebe!

bila po nalaze ... na tashte 5 (norm.vred 3,4-6,1) sa saharozom ( jeb'la ih saharoza) 6,9 (norm.vred. do 7,8 :rtfm:) odnela doktorki, nisam srigla na red od zakazanih, pa je sestra unela nalaz da pokazhe i doca poruchila da je sve okej ....

ja cu IPAK malo da pazim na slatko ... shta znam, sad su me uplashili :dash:

Cao devojke u najlepsem dobu :))
Imam par pitanja a ne znam bolje mesto na kom mogu dobiti adekvatan odgovor :)
Moja seka ce dobiti vise godina cekanu bebu a ja kao i svaka presrecna buduca tetka zelim da joj pomognem oko svega (dovoljno je bilo da iskucam ovu recenicu i da mi oci zasuze ).
Pokupile smo spiskove potrebnih stvari sa foruma i od drugarica, sto nam je jako pomoglo, jedino se ne mozemo resiti gde da idemo u kupovinu za krevetac i komodu. Nasle smo puno radnji na netu i cule razlicita misljenja za istu radnju i ne mozemo doneti odluku. Ukoliko ste vi vec nesto resile a svakako da zelite najbolje za svoju bebu i nije vam tesko da napisete, bila bi vam zavalna.
Pozzz

Ja duso ne mogu da ti pomognem, ali zato i citiram tvoj post da bi videle ostale zene koje ti mozda mogu dati potrebne informacije.

Ovako, vratila se od dr-a. Na moje iznenadjenje nisam ni malo otvorena! Grlic materice je 25mm, poceo je da omeksava i polako da se otvara sa unutrasnje strane ( odakle dolazi bebina glavica ). Posebno me je to iznenadilo jer na putu do ordinacije su mi ponovo krenuli bolovi u predelu donjeg dela stomaka i krsta, samo ovoga puta prilicno bolniji nego prosle noci. Vec u toku pregleda su prestali, a trajali su nekih pola sata. Dr pretpostavlja da cu se poroditi u narednih nedelju dana i da ce bolovi ubrzati otvaranje, ali kojom ce to brzinom ici naravno on ne moze da zna. Rekao mi kada sledeci put pocnu bolovi da idem na kliniku i da ne cekam previse. Tamo ce me pregledati babica koja ce utvrditi da li da ostanem ili mogu da se vratim kuci. Savetovao mi je da se uopste ne ustrucavam po pitanju odlaska u bilo koje doba dana ili noci. Sad, videcu kako ce sve to da se odvija...
S obzirom da su mi stopala pristojno otecena savetovao mi je bas suprotno od onoga sto ja cujem da savetuju kod nas, e sad ko je u pravu pojma nemam. Rekao mi je da izbegavam kretanje i sedenje i da pokusam sto vise da lezim jer ce mi se tako lakse izbacivati voda iz organizma ( ispiskicu je ). Meni zaista noge ne oticu dok lezim, ali cim ustanem ili sedim stopala su mi kao jastucici. Za divno cudo, na kilazi nisam dodala a nisam pazila sta jedem i plus imam malo i vode... Pritisak 101/58.
Eto, ostajem ja sa vama jos neki dan, a u jednom trenutku bih ubedjena da iz ordinacije idem direktno na porodjajni sto, ali za sada nista od toga :histericna:

Birice, dobro je da je u principu sve u redu. I da, mislim da ce biti ok da izbegavas slatkise,to je ok u svakom slucaju. Pozdrav!

Porodila se moja koleginica juce, cerkica. Zovem je ja da cestitam pitam kako je prosla, jer je isla u Visegradsku isto kao sto i ja planiram, bez veze, bez epidurala...onako na srecu. I kaze ona "ej zeno,pa porodjaj nije nista":)
ona otisla na kontrolu, videli da je otvorena tri prsta, ajmo na pripreme, ajmo u boks, ajmo indukcija, ajmo naponi i bebac op!! E da, kaze mnogo su joj pomogle one vezbe za trudnice, te mi ih je toplo preporucila. I uslovi u porodilstu su kaze extra. Eto, volela bih da imam srece kao ona, al sve smo razlicite, jel
bila sam na kontroli antitela, sve ol rajt:klap:

Padar, dobro nam dosla :zag:
Yula, sitno, a?;)
Maria, ja ne mogu da ti pomognem oko kupovine, posto cu sve uzeti od brata i snajke, mislim dace mi. A ionako sam dobar deo tih stvari ja kupovala deci kao ponosna tetka:D
neke su samo pravile guzvu u kuci, kao hranilica na primer, pa je snajka govorila "udaj se da ti vratim ove stvari":) inace biti tetka, ma ....neopisivo. Ja sad cekam svog bekana, al tetkina deca su tetkina deca i to je nesto posebno, videces. Pozz za sestru
Ostale drugarice trudnice, ljubim vas punno, a sad odoh, pocinje mi Eurosong :D
:cmok2::zag:

Cao svima,i ja da Vam se pridruzim.Posle druge vantelesne moj HCG je bio > 1500 trinaesti dan posle embriotransfera.Cekam 20.maj za prvi ultrazvuk i da se prebrojimo,da li je samo jedna ili su obe bebe tu.Jos ne verujem da sam trudna.Vidim da su ovde neke drugarice sa vantelesne i sve ih pozdravljam kao i ostale trudnice.
Stomak me je nekoliko dana po malo boluckao sada nista ne osecam.Krvarenja nije bilo nikakvog i nadam se da je sve u redu.Mucnine nemam,apetit mi je dobar.Po malo su mi grudi osetljive i nadute.Pozdrav za Ikicu,Skandiu,Jelenu mb........

Joooj sto volim sto si tu! Srce moje!

dobrodošla na najljepši kutak :cmok:

cao zmajiceeee <3
evo ja pojela skoro pola lubenice i jela bih jos, al sam se nadula kao zaba!!!

padarlajnd, dobro nam dosla, zelim ti lepu i laku trudnocu i jos laksi porodjaj.... uzivaj ovde sa nama :heart:
yula, strpi se jos malo, sad ce to ;)
ikice, jexy, majo, november, birice, jelena (neka mi ne zameri neka ako sam izostavila)
mazite tibe, cuvajte se i uzivajte u sutiranju i boksovanju vasih bebaca, ja jedva cekam da ponovo osetim to sa novom bebom :)
maria, svuda ima lepih stvari, meni je za bebe sve slatko, gledala sam aksin sajt, cini mi se da imaju i lepe i povoljne stvari....
i ja cu u julu postati tetka, a u novembru po treci put mama, cmok za tebe i tvoju seku i bebu naravo....

Hej Ikice,jelena mb,Wenerica Hvala devojke.
Jedva se juce usudih da Vam se pridruzim.
Jelena mb,kako si ti?Jel sve u redu?Ljubac za malisane!

Mališani su dobro rastu,osetila sam prve pokrete pre neki dan,pošto ih je više i svi su po zadnjem zidu pa sam osetila male mišiće osećaj je savršen ,neopisiv.Ja sam trenutno malo uspaničena malo me boli stomak visoko oko pupka a pošto sam ja inače paničar a i prokrvarila sam prošle subote sad sam u frci.Moram strogo da mirujem pa ležim ceo dan na levom boku ali sve za mališane,toliko sam ih želela i mučili se 5 godina da ostanem trudna,sad ih ne dam pa makar morala da dubim na trepavicama.

..ti si jelena trudna 15-ak nedelja, jel tako..?
..ja mislim da je to od shirenja materice..mozda ti se pravi neki "novi raspored" organa.. :)
..samo bolovi nisko oko grlica su za brigu, ostalo moze da secka, probada, kucka, trne.. :roll: :lol:
..kako te boli? ..stalno, povremeno, na pokret?
Ne boli me stalno samo povremeno i to onako kao da me blago preseče ,boli nekoliko sekundi pa prestane,pa se bol ponovi posle izvesnog vremena i svrbi me jako.
Jeste da je to moja struka ali vi imate više iskustva,ja to sve znam samo u teoriji i znam da je bol stomaka normalan u trudnoći ali ja sam veliki paničar posle onog iskustva sa krvarenjem mislim da sam sve iz teorije stavila po strani i oslanjam se samo na iskustvo drugih trudnica. U 16 sam nedelji

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back