Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste li se sve ugojile puno u trudnoći? Izvinite što pitam, interesuje me da li je moguće biti vitak (a ne ugroziti ni svoje zdravlje ni zdravlje bebe) a održavati trudnoću! :zstidljivko:

Pa moguće je, ali zavisi mnogo od gena. Ja sam jela kao mećava u trudnoći, i slatko i slano i masno i kalorično i baš me bolelo uvo koliko ću se ugojiti, pa sam se ugojila 13 kg. Od toga, desetak kg je bio stomak ( kažu da je otprilike - koliko je teška beba, toliko manje-više i posteljica i plodova voda ). Zezali su me da sam kao Oliva sa stomakom. A iz porodilišta sam izašla skoro ravnog stomaka. Skoro, jer se ispod odeće nije ni video, a bilo je malo, tek malo salca i opuštene kože, naravno.
Tako da je svakako moguće, ali bez brojanja kalorija, odmeravanja i ostalih kerefeka, isključivo zavisi od gena.
Neeeegoooo... jel ti to onako, ili bi nešto da nam kažeš? z:)

..ista pricha kao ata, lulnice.. :)
..dobijala 14, pa 16 pa 15 kg, ostajalo mi oko 1-2kg po izlasku iz porodilishta.. :)
..jela zdravo i sve shto mi se jelo i pre i posle porodjaja, izbegavala slatkishe narochito u poslednjoj (morala :( ),
a posle shest nedelja od porodjaja imala minus dva-tri kg, zbog dojenja..
..josh sam na svojoj "devojachkoj" tezini, sa dodatkom chetiri kg chistih mishica od nosanja dece :lol:.. :zper:

Jeste li se sve ugojile puno u trudnoći? Izvinite što pitam, interesuje me da li je moguće biti vitak (a ne ugroziti ni svoje zdravlje ni zdravlje bebe) a održavati trudnoću! :zstidljivko:

do sestog sam imala +2 kg(valjda....tako nesto,znam da sam brinula sto se ne gojim i dal je to normalno)...pa se to posle brzo povecalo na +21 u pocetku devetog meseca zbog kutije sladoleda dnevno(600 ml) :rumenko:
posle sam prestala da se merim i da zderem sladoled,al vec je bilo kasno
zato sad oko 7-8 kg viska stoji i ne mrda

Neeeegoooo... jel ti to onako, ili bi nešto da nam kažeš? z:)

z:) Samo onako pitam...
Ako sam se ove jeseni i zime ugojila 6 kg z:shock:, pitala sam se kako li će tek biti u trudnoći ako ne budem smela da pazim na liniju zbog zdravlja bebe...
Nemam nikoga sa velikom kilažom u familiji, ali lepi se sve (džabe i što prelazim veliku kilometražu peške, primetila sam da testo, hleb i slatkiši nikako ne idu u prilog mom izgledu z:hm:)

Inače jedva čekam da zatrudnim... z;)

Hvala vam svima na odgovorima! :zpozdrav:

..ej, lulnice, samo da ti ispricham neshto.. :D
..ja sam dobar deo srednje shkole i pochetka fakulteta imala nekih sigurno 4-5kg manje
nego shto bi bilo optimalno na moju visinu..
..a jedne jeseni i zime, nichim izazvano, obrela sam se u novogodishnjoj noci sa tim
kilogramima koji su se nekako spontano pojavili za par meseci od leta.. :think:
..za srpsku novu sam uradila test i saznala da se moje telo izgleda nezavisno od moje volje i svesti
pripremalo za jednu mrvicu koja je tad prvi put obznanila svoje prisustvo mami.. :heart:
..tako daaaa.. :zper: ..navijam.. :zag:

To bi bilo divno... :zaljubljena: :zskace:

Ali kod mene ove zime nema teoretske šanse da se to desi - jer smo trenutno kilometrima tj miljama daleko jedno od drugog (možda proleće ili leto donese nešto lepo z;))...

A zanimao me taj pojačan apetit - pa pomislih da je i trudnicama tako (i kako se izbore sa tim) - pomisle li "To je beba traži!" pa baš zbog toga ne brinu šta i koliko jedu! z;)

:zpozdrav:

e i ja sam dugo imala 50 ili 51 kg na visinu 170
ko grancica neka i od leta se malo popunim(a nisam menjala ni ishranu ni nista) i u novembru zatrudnim sa 55 kg :lol:
moje telo mi je radilo iza ledja :mrgreen:

..ej, lulnice, samo da ti ispricham neshto..
..ja sam dobar deo srednje shkole i pochetka fakulteta imala nekih sigurno 4-5kg manje
nego shto bi bilo optimalno na moju visinu..
..a jedne jeseni i zime, nichim izazvano, obrela sam se u novogodishnjoj noci sa tim
kilogramima koji su se nekako spontano pojavili za par meseci od leta..
..za srpsku novu sam uradila test i saznala da se moje telo izgleda nezavisno od moje volje i svesti
pripremalo za jednu mrvicu koja je tad prvi put obznanila svoje prisustvo mami..
..tako daaaa.. ..navijam..

Ja sam sada u bas obrnutoj situaciji. Trebam smrsati da bih zatrudnela :(

Mada, sada kada znam sta je cilj dijete, nekako je lakse ;)

To bi bilo divno... :zaljubljena: :zskace:

Ali kod mene ove zime nema teoretske šanse da se to desi - jer smo trenutno kilometrima tj miljama daleko jedno od drugog (možda proleće ili leto donese nešto lepo z;))...

A zanimao me taj pojačan apetit - pa pomislih da je i trudnicama tako (i kako se izbore sa tim) - pomisle li "To je beba traži!" pa baš zbog toga ne brinu šta i koliko jedu! z;)

:zpozdrav:

ja sam voce jela u nenormalnim kolicinama...preko zime kivi mandarine,pomorandze,a posle tresnje jagode(sanjala ih dok se nisu pojavile....izgarala od silne zelje),breskve,kajsije...lubenicu...sve sam gutala ko luda :lol: povrce isto
mlecni proizvodi isto...ma sve zdravo sam jela...osim tone sladoleda :(

nisam se borila sa tim :lol: sto da se mucim kad znam da je bitka izgubljena
slusas svoje telo i jedes :lol:
mislim na namirnice koje su korisne i zdrave a ne slatkise i gluposti

Ja sam sada u bas obrnutoj situaciji. Trebam smrsati da bih zatrudnela :(

Mada, sada kada znam sta je cilj dijete, nekako je lakse ;)

Držim ti fige :cmok2:

ja sam voce jela u nenormalnim kolicinama...preko zime kivi mandarine,pomorandze,a posle tresnje jagode(sanjala ih dok se nisu pojavile....izgarala od silne zelje),breskve,kajsije...lubenicu...sve sam gutala ko luda :lol: povrce isto
mlecni proizvodi isto...ma sve zdravo sam jela...osim tone sladoleda :(

nisam se borila sa tim :lol: sto da se mucim kad znam da je bitka izgubljena
slusas svoje telo i jedes :lol:
mislim na namirnice koje su korisne i zdrave a ne slatkise i gluposti

Ja imam dane kada po ceo dan npr razmišljam o čipsu i do 18h se sjajno odupirem ali se ne smirim dok ga ne kupim - ili recimo nešto slatko...
A par meseci pre toga (i godinama unazad) grickalice me uopšte nisu mamile... slatko s' vremena na vreme - ali ništa posebno!

Ehhh videćemo za par meseci o čemu se ovde radilo z;)
Hvala vam svima još jednom :zpozdrav:

kilogramima koji su se nekako spontano pojavili za par meseci od leta.. :think:
pripremalo za jednu mrvicu koja je tad prvi put obznanila svoje prisustvo mami.. :heart:
е тако је мени било сад, само сам приметила да ми је одједном, неким чудом, све постало тесно, још се бринула што скоро две године после порођаја нисам успела да се вратим у "нормалу"... а кад ми је кафа присметала, све ми је било јасно ;)

e i ja sam dugo imala 50 ili 51 kg na visinu 170
ko grancica neka i od leta se malo popunim(a nisam menjala ni ishranu ni nista) i u novembru zatrudnim sa 55 kg :lol:
moje telo mi je radilo iza ledja :mrgreen:

..upravo sam o tome i prichala.. :lol:
..nama je bebana bila u vrrrlo okvirnom planu za sledecu godinu,
a stigla chim je godina pochela.. :aha:
..mozda tata i ja nismo znali za te njene planove,
ali mamino telo je ochigledno naslutilo.. :heart:

Evo i mene nakon pregleda..dosla pre sat vremena, sve je ok, beba vec 3400gr bar tako vide tamo, posteljica odlicna, sve je dobro..on kaze da mogu da pijem partu do samog kraja, da ne moram da prestajem, ali videcu sta cu..Kaze ponovo da ne bi cekao do samog kraja jos dve nedelje i misli da bi me trebalo poroditi..to je to, i stvarno sam zadovoljna pregledom..temeljno, detaljno, sa puno strpljenja u objasnjavanju nekih sitnica koje ga ja priupitujem..najbitnije je da mi je rekao da se i sad porodim nema brige posto je beba skroz zrela..

A sto se tice tezine i gojenja sve je toindividualno..prva trudnoca pocetna kilaza normalna, ugojila se 30kg,u trudnoci nikakvih problema..druga trudnoca nisam skinula taj visak ostalo sigurno 15kg ali se do sad ugojila 11kg, problemi u trudnoci...tako da je bolje krenuti sa manjom tezinom i normalno voditi racuna o ishrani..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back