Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
ma nije toliko strasno...
nego ja sad uzela da se pakujem,isla da pokupujem sve sto treba...bankrotirala sam
ebote ne ide mi u glavu da su avent vestacke bradavice 730 din...
i jos nesto...ja uzela pampers 1 kao i kad sam se pakovala sa stefanom ali sad mi nesto male,pa sve mislim da nece valjati...ebi ga pise na pakovanju 2-5 kg...
Dobro jutro zene!!
Imam pitanje, tacnije dilemu, odnosno ima je moja drugarica
ona ima bebu od 11 meseci, i trudna je ponovo. Ovaj mali jos sisa, pa nju sad zanima jel sme da nastavi da ga doji, jel to stetno za neku od dve bebe itd.
Rekoh, ne znam da ti pomognem, al cu da pitam ko zna, pa ako neka ima slicnih iskustava, bile bismo joj zahvalne
Info od Tsu:
Irina ima fiziolosku zuticu,trebalo bi da danas vec bude ok,i da uskoro izadju iz bolnice.Tsu nisu sekli na porodjaju,pa je popucala prilicno,al' prolazi i to polako ali sigurno.
Toliko od mene,ona ce vam se javiti ovde kad izadje.
A da ides na porodjaj u neki drugi grad ? Kada sam ja bila u porodilistu, bila je jedna zena iz Novog Sada, dogovorila je tu porodjaj i sve je bilo ok. U Subotici ima 2-3 porodjaja dnevno i svi su ok
Bilo bi to lepo al kako da znam kad da krenem...A ako porodjaj počne šta da radim dok ne stignem tamo...Ma preživeću, nije meni tolika frka - sad , neg prosto da se raspitam malo pa da znam šta me čeka a čeka me bogami
A da ides na porodjaj u neki drugi grad ? Kada sam ja bila u porodilistu, bila je jedna zena iz Novog Sada, dogovorila je tu porodjaj i sve je bilo ok. U Subotici ima 2-3 porodjaja dnevno i svi su ok
Dobro jutro zene!!
Imam pitanje, tacnije dilemu, odnosno ima je moja drugarica
ona ima bebu od 11 meseci, i trudna je ponovo. Ovaj mali jos sisa, pa nju sad zanima jel sme da nastavi da ga doji, jel to stetno za neku od dve bebe itd.
Rekoh, ne znam da ti pomognem, al cu da pitam ko zna, pa ako neka ima slicnih iskustava, bile bismo joj zahvalne
Ako zeli, sme da doji. Poznajem devojku koja je dojila dete 28 meseci, od toga celu svoju drugu trudnocu i 4 meseca zajedno bebu i to starije dete. Produzila je da se cerkica ne bi osecala odbacenom. To je tandemsko dojenje, moze da potrazi po net-u, ima mnogo primera, u Hrvatskoj je sasvim uobicajeno.
Bilo bi to lepo al kako da znam kad da krenem...A ako porodjaj počne šta da radim dok ne stignem tamo...Ma preživeću, nije meni tolika frka - sad , neg prosto da se raspitam malo pa da znam šta me čeka a čeka me bogami
Mislis da porodjaj ide tako brzo da ne mozes da stignes do Subotice ? To je sat i nesto voznje... A to ti kazem jer sam se prvi put i ja poradjala u Novom Sadu i to ne moze da se poredi sa ovim.
jexy, moja prva cerka je imala 9 meseci kad sam shvatila da sam trudna. ja sam nastavila da dojim. pedjiatrica mi je predlozila da prestanem ne zbog beba nego zbog mene, objasnila mi je da mi beba u stomaku i beba kroz mleko crpe sve hranljivo pa da jako malo za mene ostaje. meni to nije bilo vazno pa sam nastavila. posle par meseci sam prestala jer sam se uplasila sto mi je cerka imala tamnu liniju na stomaku, kao sto trudnice imaju linea negru i onda sam prekinula jer sam se istripovala da je to od mojih hormona. ali u principu nikome ne moze da skodi osim eventualno mami ako je ona zdrava moze da nastavi.
hvala za vesti o tsuy! fizioloska zutica je izgleda nesto nezaobilazno..
marge jer prolaze grcici??? ja sam ovog puta dobro prosla po tom pitanju. prosli put sam koristila caj, neke kapi koje kod mene imaju kao bas za to, topla pelena i termofor. mada, mene da pitas ni prosla ih nije imala ali svekrva kaze da jeste.
Od espumisan kapi , je dobila mnogo jace grceve nego sto je imala pre, posle dva dana sam odlucila da prekinem sa njima pa su sada malo slabiji ali ih ima. Izguracemo nekako...
Mislis da porodjaj ide tako brzo da ne mozes da stignes do Subotice ? To je sat i nesto voznje... A to ti kazem jer sam se prvi put i ja poradjala u Novom Sadu i to ne moze da se poredi sa ovim.
Kontam da su tamo bolji uslovi samim tim što je manje ljudi i osoblje naravno ima vremena da vam se posveti...Ali kako kad osetim kontrakcije i da smem da rizikujem da se vozim do SU ?I dal bi me primili tako iz vedra neba s obzirom da nisam odatle??Kako to uopšte f-niše?
Zena koja je lezala kod mene u sobi (iz NS) je dosla par puta privatno kod jednog od nekoliko doktora sto rade u porodilistu, nema ih mnogo 5-6 ukupno i u dobrim su odnosima tako da se ne prepucavaju preko pacijenata.
Dogovorila se da dodje kad krene porodjaj, e sad, mislim da nije nista platila, samo pocastila nesto ne novcano.
A citala sam na netu da je DR Luka Andjelic, koji je inace i nacelnik, (divan covek) poradjao neku zenu sto je odlucila da dodje iz Nisa u Suboticu i da mu nista za to nije platila...tako bar pise.
Ne bi da ti idealizujem uslove u Subotickoj bolnici...kreveti su losi, posteljina iscepana, ali je osoblje, bar po meni, bez mane. Postoji mogucnost da budes i sama u apartmanu gde imas tv, fotelju za nekog tvog i moze bilo ko od tvojih da bude non stop sa tobom i bebom kada se porodis, a mozes i da trazis da ti odnesu bebu pa da je oni paze nocu. Cena za to je 2000 po danu.
pazi...meni su kontrakcije krenule u 18h a porodila se u 21:45...doduse na carski ali sam imala vremena da radim sta hocu...
mada opet kazem...ebi ga nije toliko losa situacija da se mora ici u drugi grad radi porodjaja...mislim da za to nema potrebe...ali to sam samo ja
Sve je to relativna stvar Mini-me,
sa prvom bebom vodenjak mi pukao kod kuće uveče oko 23.00, a porodila sam se u 03.40.
Sa blizancima mi isto kući pukao vodenjak uveče oko 21.00 a porodili me na carski več oko 22.30, pošto je prva beba krenula na noge...
evo me
Juce smo dosle kuci,mala pozutela pa nas zadrzali jos dva dana.
Eto,otisli smo na "kontrolu" i vratili se sa bebom
prvo su me pregledali i kazu ostajes
reko' gde bre ostajem ?
pa kaze,da se porodis,otvorena si 3.....ja reko
zbunila se skroz
i odvedu me na ctg i posle toga u salu
prvo sam cekala ispred sale i setkala se dok se neka poradjala i urlala,nije htela nista da slusa sta joj kazu....ja slusam nju i zelenim otprilike ...reko tesko meni ako je toliko uzasno
stavili su me na sto u 25 do 10 i tako sam tu lezala i dosadjivala se
dodje doca malo kasnije i kaze otvorena 6....
a ja i dalje nemam bolne kontrakcije...ustvari su maaaalo bolele,cisto da se kaze da bole...i to kako koja
kaze doca da ukljuce ono nesto na S i pita me jel hocu....reko daj samo da sto pre bude gotovo
i prikace oni meni to i tu je krenulo
sve jace i jace
i kad sam se otvorila 8 beba je krenula da gura i ja pozovem babicu.....tu su vec bili jaki jaaaaaaki bolovi....
i 50 minuta mi je trebalo da je "izbacim "
54 cm duga,teska 3800 i obim glavice 34 cm
nisu hteli da me seku,mislili su da ce moci da prodje lepo,medjutim pocepala sam se(a o usivanju necu ni da pricam uopste,mada su mi dali anesteziju,ali....sreca pa nisam puno pukla) i sada muku mucim sa tom ranom ....ja ne znam koliko treba vremena da prodje da zaraste...vec 7 dana mi otezava sve i to mi bas tesko pada,ko neki invalid sam,mada ima perioda kada me ne boli pa mogu malo da se promuvam
jao kad sam je videla ......
imala sam problema sa grudima i mlekom,pa je mleko krenulo ali imam male ragade i boli me ko u oko,al sta da radim....ona nece lepo da zine i ne mogu lepo da joj dam,pa mi to malo pravi problem,ali bice bolje
sinoc smo se uplasili,ja nisam spavala celu noc,pocela je da kija i imala je kaku od koje smo mislili da je proliv pa smo se smrzli od straha
plus sam ja tripovala da nemam dovoljno mleka
ali sve je ok,bila je patronazna i smirila nas je
objasnila nam sve....i tako
mala spava,razbija se....budi se na svaka 4 sata,pa nam sestra rece da je ipak mi u prvo vrteme budimo na 2 ipo 3 da sisa,preko dana,a nocu da je pustimo sama da se budi....
onaj pupak me nervira,treba dva puta da se obradi a mi ne umemo
al dobro,na pola je vec....brzo ce da odpadne
evo nas
u bolnici
Stigla sam kuci i naravno po obicaju se odmah bacila na sisanje i posle toga na spavanje
jao tsuy kakva je, med maleni!!! jao bre, tek sam se porodila a vec patim kako cu kad poraste bez male bebe ovaj miris, ovo je nezamenljivo! nas je pupak doobroo zezao 2 nedelje ali sve to dobro prodje na kraju. steta sto si pocepala, proci ce ljubi je!!
...ranu ispiraj sa 3% hidrogenom i maži kantarionom iz apoteke, mnogo brže će
ti zarasti, posebno je bitno zbog ovih vurćina....i natipi bindu tim kantarionom pa
menjaj i čisti što češće...
...za ragade slično, samo isperi mlakom vodom i kantarionom, odmah posle podoja,
tako će ti brže zarasti, da se nebi napravile još veće..to baš mnogo booooliiiii
jao preslatka je......srce malo...
jedva sam cekala da se javis da cujem kako si....samo opusteno,vidim dobro si prosla na porodjaju..
kako lecis ragade?
da...ja sam sledeca
Preslatka bebica...
A sto se tice ragada, moja patronazna imala cudnu teoriju i bila je u pravu. Rekla mi da masiram , bez pritiskanja kruznim pokretima od korena dojku pa prema bradavici a kad dodjem do samog onog kruga da to tapkam kako bi postalo mekano da bi beba kada povuce bradavicu povukla i taj kruzni deo i oslobodila pritisak na samu bradavicu pa ce ragade same od sebe proci. Ragade prosle za dva dana, same !