Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce sam sa skolicom za trudnice bila u poseti porodilistu... S obzirom da znam kako je ranije bilo u NS, ovde u Subotici je sasvim pristojno. Uvek su me tamnozelene plocice u NS frustrirale, ovde ih nema, bar ne u toj boji. U pretporodjanoj sali postoji i tv, stolovi za porodjaj su novi, samo, malo su me razocarali rekavsi da u poslednje vreme ne dozvoljavaju prisustvo oca na porodjaju , mada imaju box opremljen za to. Pitacu ja moju lekarku da vidim moze i se sta srediti.
Videli smo i bebe...joj kako su male i slatke...bilo ih je svega 5-6 , inace kazu da imaju dana kada nema ni jednog porodjaja.
Kazu, u cetvrtak dolazi Pajtic da otvori novi deo pa su ima nalozili da stave novu posteljinu koja se cuva vec 30 godina za specijalne prilike, ove su sve iscepane i flekave. Poslednji put su tu posteljinu stavljali kad je bila porodica Kradjordjevic da da neku donaciju. A mogli bi bas da ostave ovu staru pa bi mozda i dobili novu posteljinu. Taj novi deo ce otvoriti, ali nece proraditi jos mesec dana...bitno je da se sad presece vrpca... Od tada ce poceti potpun bebi frendli program od 24 sata i nece se moci birati drugacija varijanta. Ne znam da li cu dogurati do tada, i svejedno mi je...sada bebe donose ujutru u 8 a odnose u 17 h i to je super jer mozes da se odmoris preko noci.

Juce sam sa skolicom za trudnice bila u poseti porodilistu... S obzirom da znam kako je ranije bilo u NS, ovde u Subotici je sasvim pristojno. Uvek su me tamnozelene plocice u NS frustrirale, ovde ih nema, bar ne u toj boji. U pretporodjanoj sali postoji i tv, stolovi za porodjaj su novi, samo, malo su me razocarali rekavsi da u poslednje vreme ne dozvoljavaju prisustvo oca na porodjaju , mada imaju box opremljen za to. Pitacu ja moju lekarku da vidim moze i se sta srediti.
Videli smo i bebe...joj kako su male i slatke...bilo ih je svega 5-6 , inace kazu da imaju dana kada nema ni jednog porodjaja.
Kazu, u cetvrtak dolazi Pajtic da otvori novi deo pa su ima nalozili da stave novu posteljinu koja se cuva vec 30 godina za specijalne prilike, ove su sve iscepane i flekave. Poslednji put su tu posteljinu stavljali kad je bila porodica Kradjordjevic da da neku donaciju. A mogli bi bas da ostave ovu staru pa bi mozda i dobili novu posteljinu. Taj novi deo ce otvoriti, ali nece proraditi jos mesec dana...bitno je da se sad presece vrpca... Od tada ce poceti potpun bebi frendli program od 24 sata i nece se moci birati drugacija varijanta. Ne znam da li cu dogurati do tada, i svejedno mi je...sada bebe donose ujutru u 8 a odnose u 17 h i to je super jer mozes da se odmoris preko noci.

Da, sto su brzi. Trebalo se to krilo otvoriti pre nego sto sam se ja porodila, al sve kasni... A posteljina je stvarno iscepana, dala bih joj jedno 30 godina...
A bebe donose u 6 ujutro. Znaci, bude te oko 5, podele terapiju, taman imas vremena da se sredis, otusiras i stizu bebice... :heart:
Cim se porodis zovi ortopeda da zakazes kontrolu za kukove (555-222 lokal 331). Jucer sam zvala za termin u avgustu, sad zakazuju za juli.

Ovako piše: ANALIZA hs TSH
Rezultat: 4.75 mU/I
Ref.vrednosti: 0.27 - 4.20
Vr.reagensa: ROCHE

Ako ti nešto znači...

znaci naravno
TSH je hormon koji luci hipofiza a uloga mu je da stimulise stitnu zlezdu da luchi tiroksin

kada ti je TSH povisen,to znaci da ti nedostaje tiroksin i zato hipofiza luci vise tsh hormona da bi opomenula stitnu da radi

u trudnoci je potrebna veca kolicina tiroksina

ne brini se,nije ti mnogo povisen tsh,tako da ti fali mala kolicina tiroidnog hormona

idi kod endokrinologa pa ce ti reci dal da pijes tiroidni hormon u tabletama ili ne
u svakom slucaju bolje da ti fali nego da imas visak....kada ti fali,lako ga dodas....samo treba cesto da ga kontrolises jer moze da ti varira kolicina...

meni je u osmoj nedelji trudnoce TSH bio 29 :eek: dobro si procitala....dvadesetdevet :lol:
imam smanjeno lucenje jos od rodjenja,zato sto mi je mala stitna zlezda i ne moze da izluchi dovoljno....ali uvek luci istu kolicinu i nemam problema sa njom,samo uvek pijem odredjenu kolicinu leka
medjutim,nisam znala da sam trudna,pa dok sam saznala,pa dok sam proverila tsh,t4 i t3....tsh skocio na 29
terapija je korigovana i sada je sve ok
jednom mesecno vadim krv i idem kod endokrinologa

ali tebi je mnogo manji nedostatak,nemoj da brines,nije to strasno
receno mi je da se cak i ako ima nekih problema,to se sve nadoknadi kada se krene sa terapijom.
samo idi sto pre

znaci naravno
TSH je hormon koji luci hipofiza a uloga mu je da stimulise stitnu zlezdu da luchi tiroksin

kada ti je TSH povisen,to znaci da ti nedostaje tiroksin i zato hipofiza luci vise tsh hormona da bi opomenula stitnu da radi

u trudnoci je potrebna veca kolicina tiroksina

ne brini se,nije ti mnogo povisen tsh,tako da ti fali mala kolicina tiroidnog hormona

idi kod endokrinologa pa ce ti reci dal da pijes tiroidni hormon u tabletama ili ne
u svakom slucaju bolje da ti fali nego da imas visak....kada ti fali,lako ga dodas....samo treba cesto da ga kontrolises jer moze da ti varira kolicina...

meni je u osmoj nedelji trudnoce TSH bio 29 :eek: dobro si procitala....dvadesetdevet :lol:
imam smanjeno lucenje jos od rodjenja,zato sto mi je mala stitna zlezda i ne moze da izluchi dovoljno....ali uvek luci istu kolicinu i nemam problema sa njom,samo uvek pijem odredjenu kolicinu leka
medjutim,nisam znala da sam trudna,pa dok sam saznala,pa dok sam proverila tsh,t4 i t3....tsh skocio na 29
terapija je korigovana i sada je sve ok
jednom mesecno vadim krv i idem kod endokrinologa

ali tebi je mnogo manji nedostatak,nemoj da brines,nije to strasno
receno mi je da se cak i ako ima nekih problema,to se sve nadoknadi kada se krene sa terapijom.
samo idi sto pre

Jao sad mi je malo lakše, hvala ti ... Za dve nedelje je rekla da idem opet na vadjenje krvi pa će proveriti opet... Uf...nisam ni znala da sam takav prpadžija dok nisam zatrudnela :rumenko:

Caos zene, da li neka zna zavrzlame oko ovih trudnickih i porodiljskih bolovanja?

Kako se to pravnop regulise?

To ce ti u knjigovotstvu najbolje objasniti. Ja sam od kraja marta na bolovanju zbog odrzavanja trudnoce. Znam da prvih mesec dana poslodavac odnosno firma placa doprinose za mene i daje mi platu. Zatim sam isla na komisiju koja mi je produzila bolovanje za mesec dana. Naravo tvoja dr ti zdaje uput za komisiju. Po isteku meseca se vracas kod dr da ti napise doznake i uput za sledacu komisiju. Te papire sam posledila u knjigovodstvo i sad cu videti sta ce mi jos od papira traziti da bi mi drzava uplatila sledecu platu.

mini_me samo da se javnem i ja sa povisenim tsh ;) nemoj da brines, nije ti nesto povecan. tsuy ti je vec sve objasnila, samo da se ne plasis, ima puno puno zena sa poremecenim lucenjem tiroidnog hormona. mislim da je i redsonia isto bila na terapiji, mozda gresim. ja imam hashimoto, autoimunu bolest.
tsuy koliko pijes mg leka? ja ladno sad u 9om mesecu 250mg.. bas bas mnogo.. :( inace kad nisam trudna 100/125mg. cestitam 8mi :D jos malo!
ja se ladno jos ne poradjam.. kako sam pocela opet cu na indukovan porodjaj!

mini_me samo da se javnem i ja sa povisenim tsh ;) nemoj da brines, nije ti nesto povecan. tsuy ti je vec sve objasnila, samo da se ne plasis, ima puno puno zena sa poremecenim lucenjem tiroidnog hormona. mislim da je i redsonia isto bila na terapiji, mozda gresim. ja imam hashimoto, autoimunu bolest.
tsuy koliko pijes mg leka? ja ladno sad u 9om mesecu 250mg.. bas bas mnogo.. :( inace kad nisam trudna 100/125mg. cestitam 8mi :D jos malo!

Uf, malo mi je čakše kad znam da nas ima i da su vam bebe dobro, inače se uopšte ne bih brinula...Kako sam juče plakala, nisam htela ni neku emisiju o trudnoći da gledam od muke :sad2:

Pa ne znam dal da idem pošto mi je ginekolog rekla da za dve nedelje idem opet na vadjenje krvi da proveri, nije htela da mi daje ništa zbog bebe jer sam ipak u osmoj nedelji...

ginekolog je ginekolog...a endokrinolog je endokrinolog
samo idi ......nista te ne kosta
bolje dzabe da odes i da ti kaze da nije to nista nego da ispadne da si se zeznula i poslusala ginekologa

celog zivota(mislim kad sam porasla) sam pila 100 mg
pa kada je TSH bio 29,povecano je na 150 mg
onda je TSH pao na 9 i nesto
pa je endokrinolog rekla da 5 dana u nedelji pijem 150 mg a dva dana 200 mg...tako da pijem po 200mg utorkom i sredom,a ostalim danima po 150 mg :lol:

i tsh je 3 i nesto

treba opet da ga iskontrolisem ovih dana

P.S. hvala svima na cestitkama :D

Poslednja izmena:
ćao trudnjačice, kako ste, nije nam se još kistina javila, nadam se da će uskoro, sad nema vremena od
dječaka, nema ni kindapovane, i ona se trebala porodit, da nisam još koga zaboravila koji su u skorije vrijeme, i bojalina je sad nekad:think:
ja i nerviram se još odmaramo, zasad ništa i tako:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back