Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa caka je u dojenju na zahtev. A ja sam slušala savete patronažnih sestara, doktora i škole za trudnice i svi do jednog su govorili da dete treba dojiti u određenim intervalima, nikako davati bebi svaki čas da sisa. Pa onda nisam imala pojma za skokove u razvoju, a najžešći je u 3.mesecu kad većina majki pređe na dohranu kao što sam ja uradila jer nisam znala o čemu se radi.

Pa caka je u dojenju na zahtev. A ja sam slušala savete patronažnih sestara, doktora i škole za trudnice i svi do jednog su govorili da dete treba dojiti u određenim intervalima, nikako davati bebi svaki čas da sisa. Pa onda nisam imala pojma za skokove u razvoju, a najžešći je u 3.mesecu kad većina majki pređe na dohranu kao što sam ja uradila jer nisam znala o čemu se radi.

Samo kad se setim da je babica htela da Elena jede na svaka 2-2,5 sata :zcepanje:. A ona ni da otvori usta, a dajemo joj flašicu. Pa sam odustala čim je otišla. A ona je sve do 3. meseca jela na 4 sata, a u trećem počela na 3 sata (srećom pa sam pročitala to o skokovima u razvoju 3-6-9 meseci).

Skokovi u razvoju su:
3 dana, 6 dana,
3 nedelje, 6 nedelja,
3 meseca (najžešći), 6, 9, 12, 18, 24 meseca...
Ti skokovi se javljaju u vidu promena u dojenju, tj. bebama trebaju veće količine pa im treba davati češće da sike da bi same proizvele dovoljno mleka. Sa 3 meseca bolje vide i počinje interakcija pa im svašta odvraća pažnju, kasnije počinju da sede, da hodaju, da pričaju....
Zato je IZUZETNO važno dati bebi da siki kad god ona to želi.
Što reče jedna mama - ne treba "čuvati" mleko jer grudi nisu kese za mleko nego žlezde koje proizvode mleko po principu ponude i tražnje...

Eto važan savet za buduće mame prvorotke i one koje nisu ovo znale kao ja...

a znam za foru ;) ma kad pomislim, moja mala je bila beba za pozeleti :heart: i ja sam dojila na zahtev, iskreno sve sam radila po nekom instinktu i pokazalo se kao bolje nego po knjigama. a kad pomislim sad opet na dojenje.. uh.. mame koje imaju puno mleka su blagoslovene, kad nemas onda je dupli posao. dojis, izmlazas se, sterilises i pumpu i flasice.. bas je cim al vredi :)
eli, ti si u ns, daj saznaj ako nam je mackica :) cmok!

Dobro jutro...jos malo jos malo, pa nam stize jos bebica...Wenerica i ja u utorak ulazimo u deveti...meni je termin 28. juni i mislim da ne moze biti tacniji...samo je pitanje sta ce smizla da odluci...ako je na mamu, sigurno ce biti nestrpljiva da izadje, a ko je na tatu prenecu mesec dana...:lol:

Inace, ovaj recept za dobru bebu: Andrija je bio predobar...od pocetka se nocu budio samo jednom da jede, a ja bila zabrinuta pa ga u pocetku budila...posle sam shvatila da ce dete samo da trazi kad je gladno...te je gos'n sikio na tri, tri-i po sata, danju, a nocu samo jednom...sto bi moj tata rekao: dok dete ne zaplace majka ga nece podojiti...tj. trazice dete samo, ako mu nesto smeta...;)

Evo, da se javim. Od jutros lezim na patologiji, sve je OK, samo je on veliki 4250g, a ja mala. Par dana ce pratiti i cekati da krene prirodno, pa ce probati sa indukcijom, pa ako ne upali ni to-carski. Beba je zrela, ali izgleda da nema gde da se spusti. Javljam sta se desava i ljubim vas sve!

Cao zenice,
I ja sam na patologiji, prosao mi je termin za 7 dana sada, ali nacelnik bi da do ponedeljka, da krene prirodno jer smatra da bi indukcija u mom slucaju (uopste se ne otvaram) bila vrlo mucna, a beba velika, ima 4.300kg, ako ne krene do tada, bice c.rez. Dali su mi probni oxy,ali kazu reagovala sam kao na vodu:-)))

Cao zenice,
I ja sam na patologiji, prosao mi je termin za 7 dana sada, ali nacelnik bi da do ponedeljka, da krene prirodno jer smatra da bi indukcija u mom slucaju (uopste se ne otvaram) bila vrlo mucna, a beba velika, ima 4.300kg, ako ne krene do tada, bice c.rez. Dali su mi probni oxy,ali kazu reagovala sam kao na vodu:-)))

Al sam srocila, svaka mi cast:hahaha:
Ovo sokocalo guta slova...:lol:

Hvala devojke! :heart: Ni ja se ne otvaram, probace od ponedeljka sa nekom vaginaletom za otvaranje...ma nemam pojma vise! Gladna sam jako, hrana je grozna, ali sam pojela sve sto su mi dali i opet sam gladna! E, sutra ce muz da mi prosvercuje nesto za jedenje ili cu pojesti njega!

Hvala devojke! :heart: Ni ja se ne otvaram, probace od ponedeljka sa nekom vaginaletom za otvaranje...ma nemam pojma vise! Gladna sam jako, hrana je grozna, ali sam pojela sve sto su mi dali i opet sam gladna! E, sutra ce muz da mi prosvercuje nesto za jedenje ili cu pojesti njega!

Ove nase bebice se zabetonirale, nece po ovom vremenu, cekaju da ipak otopli:hahaha:
a ni ja ne bih izlazila da sam na njihovom mestu, ipak zna se kakva treba da bude temperatura u maju...ali ovo je show, bila sam ubedjena da ce beba biti bik, a sad joj prognoziraju da ce da dogura do Tiletovog rodjendana maltene:lol:
hvala tsym na podrsci...srecno i tebi:cmok:

Ove nase bebice se zabetonirale, nece po ovom vremenu, cekaju da ipak otopli:hahaha:
a ni ja ne bih izlazila da sam na njihovom mestu, ipak zna se kakva treba da bude temperatura u maju...ali ovo je show, bila sam ubedjena da ce beba biti bik, a sad joj prognoziraju da ce da dogura do Tiletovog rodjendana maltene:lol:
hvala tsym na podrsci...srecno i tebi:cmok:

Biće 24.Lep datum...Srećno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back