Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cuvaj se, mackice, mazi dete, ali cuvaj i sebe i bebu. :cmok2:
Peg Perego su 32,500 din, najosnovniji model, skuplja su i od Chicco i od Graco, nije mi bas najjasnije po cemu su toliko bolja.
Vodimo bitku u kuci vec mesec dana oko toga, posto mm insistira da uzmemo ta ili neka Graco na tri tocka-ko Troteri! :lol:

Dobar dan svima!

Naša kolica su preživela jednog jako nemirnog klinca, dva odlaska na more i sad su kao nova sledećem klincu. :D Laka su i za nošenje i za baratanje, jednostavna i koštala su 10.900 dinara pre godinu i po dana kad je moj brat kupio svojoj klinki, po našoj preporuci.
U pitanju su Chicco kolica koja nemaju nikakve dodatke. Sedište za kola i nosiljku smo posebno kupili i opet nas je sve zajedno izašlo manje od 200 eura.
Ja sam primetila da roditelji žele da vozaju decu u što nabudženijim kolicima koja su obično nepraktična i koštaju k'o polovan auto. :dontunderstand:

Dobar dan svima!

Naša kolica su preživela jednog jako nemirnog klinca, dva odlaska na more i sad su kao nova sledećem klincu. :D Laka su i za nošenje i za baratanje, jednostavna i koštala su 10.900 dinara pre godinu i po dana kad je moj brat kupio svojoj klinki, po našoj preporuci.
U pitanju su Chicco kolica koja nemaju nikakve dodatke. Sedište za kola i nosiljku smo posebno kupili i opet nas je sve zajedno izašlo manje od 200 eura.
Ja sam primetila da roditelji žele da vozaju decu u što nabudženijim kolicima koja su obično nepraktična i koštaju k'o polovan auto. :dontunderstand:

To i ja mislim, ali ne mogu da dokazem muzu.
On misli da treba da kupimo Peg Perego jer se ona prave u Italiji, a Chicco se sad pravi u Kini (on je alergican na sve sto se tamo pravi), pa bi nam ova izdrzala troje dece, a ovako bismo za svako morali da kupujemo nova. :roll:
A mene vise od same cene nervira cinjenica da svi imaju P3, e necu iz inata! :mrgreen:
A ova Graco (trotockas ko Troteri) imaju gume na naduvavanje, pa me to izludjuje, zamisli da moram da se vratim kuci jer mi je pukla guma na kolicima! :confused:
Sve u svemu, ne moze se covek sa njim dogovoriti nikako!

Mi smo za Stefana kupili neka Chippolino; koja su u stvari kopija tih p3, i ja sam bila prezadovoljna; samo što nisu dočekala ovo dete :confused:realno gledano, ona su stvarno islužila svoje, prešla su bar stotku :lol:, ako ne i više.. ja sam jurcala sa njima i na rolerima, i na more smo ih nosili i svašta... na kraju su bukvalno pukla, ali izdržala su otprilike dve godine. Ne mogu da tvrdim ništa, ali za te pare tada (oko 13.000) mislim da su sasvim dovoljno odslužila... Jer stvarno ne znam nikog ko je toliko urnisao kolica :think:ss
sad smo dobili ta peg perego, izgledaju kao nova posle jednog deteta, ali nisu se ni koristila... zanima me kako će izgledati posle nas :zper:

Jos jedno pitanje.
Dobili smo ono "jaje" sediste za kola.
Na njemu pise 0+, ali su mi u skolici rekli da nikako ne stavljam dete u njega jer kicma mora da bude na ravnom, a ovde je onako udubljeno.
U cemu onda da ga vozim kolima kad po novom zakonu mora da bude u svom sedistu?
Nesto kapiram, pa necu ja drzati dete u tom sedistu ne znam koliko, pa da mu utice na kicmu...15-20 minuta, mozda pola sata najvise dok smo u kolima i to ne svaki dan.
Valjda mu za toliko nista nece biti...

Ja samo zavirila na kratko da vas pozdravim,
vidim mackica i redsonia su jos tu:zag:

juce sam oprala Aleksina kolica i cekamo prvi dan bez vetra da prosetamo
tj da Aleksa sav ponosan provoza sestru :D

mazite trbe i spavajte,spavajte,spavajte posle necete imati bas puno vremena
tako mi fali jos par sati sna,preko dana mi je zao da spavam
trudim se da to neko slobodno vreme provedem sa Aleksom jer je bas dugo bio bez mame

ljubim vas i mazite trbe:zag::zag::zag:

dobar jutar trudnice:D

lep dan kod nas, nadam se i kod vas! Ja čekam da pođem u školu, sva sam uzbuđena!:lol:
i posle ću malo da razgledam kolica, ako me noge ne zaj.bavaju...

ovde koliko sam do sad videla nije neki izbor, ova bolja uglavnom imaju u katalozima, pa se poručuju, a bilo bi bolje ipak da ih vidimo... da nam ova sestra u školi nije rekla da sada ne idemo kolima na put duži od 100 km, baš bi volela da skoknemo do HU... razmišljam i za Bg možda, al dođe mu ista kilometraža...

imate neku preporuku? meni su nahvalili ona Maxi cosi, ima ih drugarica, pa sam ih i videla, probala...

Peg perego su kolica koja su u stanju da prezive svakakve torture, pesak, kamenje, padove sa stepenica :lol: provereno... jos pre 15 godina, u voznom stanju su, ali su jako izbledela jer tada nije postojala zastita za sunce (kada je boja u pitanju) . Mi smo sada gledali opet Peg perego, ali mi se cine nesto klimatavo...mozda to tako treba. Odlucili smo se za Chico skip varijantu, ona se moze koristiti vec nakon treceg meseca, tezina 6 kg, najnoviji model, na sajtu ga nemaju ali u katalozima ima...u nekoliko boja , kostaju oko 13000.
Sto se madjarske tice...nemojte, nemam neko iskustvo, dosta su skupi, ali, ne insistiram, pogledajte sami.
Ova chico imaju u prodavnicama Enci-menci a njih ima u svakom gradu

Jos jedno pitanje.
Dobili smo ono "jaje" sediste za kola.
Na njemu pise 0+, ali su mi u skolici rekli da nikako ne stavljam dete u njega jer kicma mora da bude na ravnom, a ovde je onako udubljeno.
U cemu onda da ga vozim kolima kad po novom zakonu mora da bude u svom sedistu?
Nesto kapiram, pa necu ja drzati dete u tom sedistu ne znam koliko, pa da mu utice na kicmu...15-20 minuta, mozda pola sata najvise dok smo u kolima i to ne svaki dan.
Valjda mu za toliko nista nece biti...
ne znam ko vam je u školici to rekao; ali u to sedište MOŽE dete čim se rodi... čak štaviše, meni je Stefan maltene živeo u toj 'nosiljci'; jer na ravnom može da se ljulja...
bebi je kičma u tome ravna, ne oslanja se na mišiće, niti treba sama da DRŽI kičmu.

ne znam ko vam je u školici to rekao; ali u to sedište MOŽE dete čim se rodi... čak štaviše, meni je Stefan maltene živeo u toj 'nosiljci'; jer na ravnom može da se ljulja...
bebi je kičma u tome ravna, ne oslanja se na mišiće, niti treba sama da DRŽI kičmu.

Fizijatar nam je rekao.
Jos savetuje da, ako bas mora da bude u tome, stavimo ispod neki peskir ili pelene da bi se sto vise izravnalo udubljenje.
A ja nesto gledam, ako stavim dovoljno stvari da se izravna udubljenje, nema gde dete da stane! :lol:

cao zenske, e sto se tice kolica, preporucujem vam sto manja i laganija, ma koje god marke da su! ja kupila neka kombi, stvarno izgledaju super, udobna su, rasklapaju se, podesavaju se u tri polozaja, lako se njima upravlja... ali mana im je sto su teska, cini mi se 13kg... i ne staju u svaki gepek kad se sklope, glomazna su! i tako da sad ludim, kad negde idemo, ja moram i tockove da im sinem da bi stala u gepek. kostala su 250e... uz njih smo dobili i onu treger nosiljku... a kupicu ovih dana neka esprit, mala, lagana... mada u svakom slucaju, moram da imam i ona za dvojke....

a sto se tice sedista, ta 0+ na nekima pise do 9kg, na nekima do 13... na to ne obracajte paznju, bitnija je visina deteta, nogice ne smeju da strce, tako da smo mi morali da kupimo pravo sediste kad je sanja imala 8kg... ovde je to obavezno u autu, mada je moja beba i u toku dana puno vremena provodila u njemu... super je.... ne verujem da ima neke veze sa kicmom, jer je taj polozaj anatomski... videla sam da maxi cosi ima bas lepa i za 70e, mi smo kupili neko storchenmühle za 140e... i sta god da kupujete, ne zalecite se, prosvrljajte na vise mesta, jer jedna ista stvar na nekom drugom mestu ume da bude znatno jeftinija!

mic po mic obiđo ja pola grada, sedala sam usput gde god vidim da može da se sedne:lol:

i zbunjena sam sad, kad te ti prodavci uhvate u mašinu, ko da svi znamo šta znači ovako sklapanje, onako okretanje... još kad je moj glavni kriterijum da mi se ovako spolja sviđa... bar je bio:lol:
ja sam zaključila da nama treba ona tripl varijanta sa velikom korpom, neko reče da će kupiti onu varijantu od 3+ meseca, i meni se ta uglavnom više sviđaju i povoljnija su, ali u čemu do tad da ga vozimo...
stvarno, i ovde svi imaju ta peg perego tripl!

kako stvari stoje, javljam babi i dedi da kupe narandžasta chicco trio enjoy fun u Enci Menciju, boje su onako:roll:, ali odnos cena performanse odgovara:lol:

a ovako na izgled mi se najviše sviđaju neka od 10000, vesela kolica, tako sam uvek zamišljala, a ne ova svedena, da se slažu uz neku mamu dizajnerku:roll: Imaju i neka isto tako slatka Esprit, ali tek od 6+...

Fizijatar nam je rekao.
Jos savetuje da, ako bas mora da bude u tome, stavimo ispod neki peskir ili pelene da bi se sto vise izravnalo udubljenje.
A ja nesto gledam, ako stavim dovoljno stvari da se izravna udubljenje, nema gde dete da stane! :lol:
e da čovek ne veruje :dontunderstand:...- nama je fizijatar rekao - zgrozim se kad vidim tu nagurane jastučiće i koješta, to je sto puta nezdravije, jer je mekano i neravno, a kao te nosiljke su baš anatomske - i tvrde i leđa stoje ravno

zaboravih, to su nam u školi isto pričali, mada kaže sestra onako iskreno da ni sama ne zna šta je najbolje...
kad nam je davala spisak za izlazak bebe iz porodilišta, kaže treba vam i sedište za kola, po ovom novom zakon o bezb.saobraćaja ne sme dete da se vozi bez... i kad su neke koje već imaju ta sedišta pitale kako sme zbog tog jajastog oblika, ona kaže ne znam, moraćemo da pitamo fizijatra:roll:
ništa, lepo bepče u kolica pa polako pešaka kući:lol:

e da čovek ne veruje :dontunderstand:...- nama je fizijatar rekao - zgrozim se kad vidim tu nagurane jastučiće i koješta, to je sto puta nezdravije, jer je mekano i neravno, a kao te nosiljke su baš anatomske - i tvrde i leđa stoje ravno

Pa, da, kao da zivimo u razlicitim drzavama.
Ovde jos ne priznaju anatomski oblik, samo ravno.
Ne smes ni da imas onu anatomsku kadicu, ni kupka, nista sto nije ravno ne sme dok beba ne sedi.
Kao nije dobro za kicmu, a ima neke veze i sa kukovima, nisam najbolje razumela.
Ocekujem da ce kod vas uskoro ukinuti i siroko povijanje, a mi cemo i dalje morati. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back