Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: ..srce malo.. :heart:
..mi od juche dodajemo mleko.. :( ..shmrc..a mislila sam da cemo uspeti ovog puta bez dohrane.. :(

I mi smo imali krize par puta, ali Miloš neće flašicu ni u ludilu. I to nas je spasilo od dohrane sad kad razmislim. Plakao bi dok se ne umori i zaspi, a kad se ponovo probudi meni dođe mleko.
Luka je hteo flašicu, njega sam počela da dohranjujem sa 3 meseca...
Ali stvarno nema ništa strašnije nego kad je beba gladna pa neutešno plače. :heart:

I mi smo imali krize par puta, ali Miloš neće flašicu ni u ludilu. I to nas je spasilo od dohrane sad kad razmislim. Plakao bi dok se ne umori i zaspi, a kad se ponovo probudi meni dođe mleko.
Luka je hteo flašicu, njega sam počela da dohranjujem sa 3 meseca...
Ali stvarno nema ništa strašnije nego kad je beba gladna pa neutešno plače. :heart:

Mi smo u početku morali davati dohranu Eleni kad smo došli kući, jer nije bilo dovoljno. Znala je još u bolnici popiti noću 70-100ml :eek:. Prvih nedelju i po sam joj nakon dojenja davala dohranu, a posle više nije trebalo. :heart:
Cura je porasla, ima već 60cm, a jede na svaka 4 sata. Jedino mi dosta bljucka, pa mi nije jasno od čega raste. :think: :heart:

Mi smo u početku morali davati dohranu Eleni kad smo došli kući, jer nije bilo dovoljno. Znala je još u bolnici popiti noću 70-100ml :eek:. Prvih nedelju i po sam joj nakon dojenja davala dohranu, a posle više nije trebalo. :heart:
Cura je porasla, ima već 60cm, a jede na svaka 4 sata. Jedino mi dosta bljucka, pa mi nije jasno od čega raste. :think: :heart:

Cura je baš velika, svaka čast. :super: To što bljucka znači da pojede i više nego što joj treba, pa izbaci višak. :D
Meni su Miloša dohranjivali u bolnici, a kući nisam mogla nikako da ga dohranjujem osim na kašikicu jer nije hteo da prihvati flašicu. A to je znalo da traje dugo i popio bi jako malo, više bi pljunuo nego popio. U bolnici nisam skoro uopšte imala mleka i za 3 dana je izgubio 400g. Već me je hvatala histerija da nas puste kući, da počnem da jedem normalnu hranu pa da mi nadođe mleko. Tako je i bilo, odmah sledeći dan po povratku kući je mleko krenulo...

Cura je baš velika, svaka čast. :super: To što bljucka znači da pojede i više nego što joj treba, pa izbaci višak. :D
Meni su Miloša dohranjivali u bolnici, a kući nisam mogla nikako da ga dohranjujem osim na kašikicu jer nije hteo da prihvati flašicu. A to je znalo da traje dugo i popio bi jako malo, više bi pljunuo nego popio. U bolnici nisam skoro uopšte imala mleka i za 3 dana je izgubio 400g. Već me je hvatala histerija da nas puste kući, da počnem da jedem normalnu hranu pa da mi nadođe mleko. Tako je i bilo, odmah sledeći dan po povratku kući je mleko krenulo...

I Elena je u bolnici izgubila 420g, al je sve vratila za 2.5 nedelje.:heart: Vec sam mislila da nas nece pustiti kuci.

Koliko to dugo ostajete u bolnici, kad beba izgubi toliko?
Nas zadrzavaju 24h ako je normalan porodjaj i 48h ako je carski rez. Naravno, ako nema dodatnih komplikacija.

Porodila sam se u četvrtak (11.02.) u 14 i 55, trebale smo izaći iz bolnice u nedelju, al smo ostali jedan dan duže, jer je dobila žuticu. Mada kažu da se ostaje 2 dana nakon prirodnog porođaja.

ja se sećam posle prvog porođaja, najviše me nerviralo što do poslednjeg momenta ne znaš da li izlazite taj dan... dođe vizita za tebe, dođe za bebu, i niko ništa ne govori :roll:
mi smo ostali isto jedan dan duže, jer sam ja noć posle porođaja imala temperaturu... u principu samo zbog iscrpljenosti, ali vadili nam krv i davali na neke analize pa su nas zadržali zbog toga.. ali niko to meni nije rekao...
a kad se setim koliko sam jedva čekala da nas puste, sad uopšte ne znam zašto :confused:
mogu misliti kako će mi tek sad biti kad me dete čeka kod kuće :cry: već mi se plače...

Koliko to dugo ostajete u bolnici, kad beba izgubi toliko?
Nas zadrzavaju 24h ako je normalan porodjaj i 48h ako je carski rez. Naravno, ako nema dodatnih komplikacija.

Ja sam napisala - 3 dana. Od četvrtka do nedelje. Imao je malo povišen CRP pa su čekali da se spusti. Sa Lukom sam bila 2 dana - od četvrtka do subote. To je uobičajeno kad su svi rezultati ok.
Puno dece ovde dobije žuticu pa čekaju da se spusti bilirubin. Nekad to traje i po 10 dana...

j
a kad se setim koliko sam jedva čekala da nas puste, sad uopšte ne znam zašto :confused:
mogu misliti kako će mi tek sad biti kad me dete čeka kod kuće :cry: već mi se plače...

Verovatno zato što je besmisleno džedžati u bolnici kad ste i ti i beba ok. Da ne pričam o slaboj i lošoj ishrani.
Ja sam pukla kad su mi doveli Luku. Ja sam tražila da ga dovedu. On uopšte nije plakao za mnom. I kad sam ga videla s druge strane stakla, ne mogu ni da ga zagrlim...:sad2::rida:

Ja sam napisala - 3 dana. Od četvrtka do nedelje. Imao je malo povišen CRP pa su čekali da se spusti. Sa Lukom sam bila 2 dana - od četvrtka do subote. To je uobičajeno kad su svi rezultati ok.
Puno dece ovde dobije žuticu pa čekaju da se spusti bilirubin. Nekad to traje i po 10 dana...

ovo je bio i moj slucaj,ja sam ostala 4 dana i tkodje sam imala temeraturu 38 pa su me terali da se tusiram non-stop

dobro je što nije plakao :) Hrabriša mali :heart:
ja mojima već nedeljama dajem instrukcije - u principu da mu ugađaju dok me nema - neka spava gde hoće, neka ga vode gde hoće; da obavezno dolaze pre dva po njega u školicu, samo da ne bi ni na sekund pomislio - da li će neko doći... zato što je on navikao da uvek ja dolazim po njega... kaže baba i tata ne znaju gde je njegova školica :( Mislim znaju gde je školica, ali ne znaju gde mu je soba, ni ko su mu vaspitačice,,
Stefan je u stvari jako plašljiv kad se dešavaju njemu nepoznate situaciju. Čini mi se više od dosta dece. Zato sam ja tako u frci.. sve mi pričamo unapred i sve je to na rečima ok; ali kad dođe do realizacije on je baš nesiguran i plaši se
mada, i ja često preterujem u tim strahovima - mislila sam nikada neće spavati u svom krevetu, a on je srce moje, čim su montirali krevete hteo da spava :lol:

recimo, sad kad smo slavili rođendan, sto puta je bio u toj igraonici, i sto puta je rekao da hoće tu da slavi rođus; i sto puta se tu SAM igrao, a svejedno kad smo stigli za rođendan trebalo mu je malo vremena da se opusti, ne uprkos, nego BAŠ zbog toga što je bio u centru pažnje... mislim, rođendan je počeo sa suzama, i - mama, hoću da sedim kod tebe :confused:

Pozdrav žene, evo navratih na forum da vidim šta ima, vidim da ste sve dobro :super:i u rođendanskom raspoloženju što me raduje:D
Ja sam radila dabl test i brine me jedan parametar, zna li neko da protumači nalaz, sledeća kontrola mi je tek u maju, jedino da zovem dr pa da pitam, ali do tada možda neka od vas zna

ultrazvučni nalaz:NT 1,27
CRL 54mm
gestacija po UZ 12+5 GN

laboratorijski nalaz:
godine 28, težina 59 kg, pušač-ne, dijabetičar-ne, vantelesno začeće
fb-hcg 90,8
PAPP-A 1,21
CRL54mm
gestational age by CRL 11+6- i ovo mi je čudno na lab. nalazu jer sam po UZ 12+5
NT 1,27
biochem risk+nt 1: 1259
double test 1:212 ovo me brine! trebalo bi da bude manje od 1: 250
age risk 1:1159
trisomy 18+nt <1:10000
Ako neko ume da protumači nalaz bila bih veoma zahvalna jer me malo brine ovaj double test
pozdrav svima!:bye:

Poslednja izmena:
Pozdrav žene, evo navratih na forum da vidim šta ima, vidim da ste sve dobro :super:i u rođendanskom raspoloženju što me raduje:D
Ja sam radila dabl test i brine me jedan parametar, zna li neko da protumači nalaz, sledeća kontrola mi je tek u maju, jedino da zovem dr pa da pitam, ali do tada možda neka od vas zna

CRL 54mm
gestacija po UZ 12+5 GN

laboratorijski nalaz:
fb-hcg 90,8
PAPP-A 1,21
CRL54mm
gestational age by CRL 11+6- i ovo mi je čudno na lab. nalazu jer sam po UZ 12+5
NT 1,27
Ako neko ume da protumači nalaz bila bih veoma zahvalna jer me malo brine ovaj double test

Koliko ja znam, sa ovim nalazom bi trebalo da odes kod geneticara, ne zato sto nesto nije u redu, nego sto se dabl test i radi da bi ga on protumacio. Mislim da je taj CRL vezan nesto sa tvojim godinama jer je meni bio nizi od normalnog, ali je pisalo da je odgovarajuci za moje godine. Uput za geneticara ti izdaje tvoj ginekolog ili lekar opste prakse, to je samo razgovor i trebalo bi da ga obavis.

Ovde 24h posle porodjaja pustaju kuci... Vec su nam dali spisak na sta da obracamo paznju (simptomi zutice su medju njima), i ako primetimo ista, da se javimo. Takodje su nam rekli da zakazemo kod pedijatra 3-5 dana nakon porodjaja. I to je to.
:think:Ne znam da li je dobro ili nije sto ovde tako brzo pustaju kuci.

CRL 54mm
gestacija po UZ 12+5 GN

laboratorijski nalaz:
fb-hcg 90,8
PAPP-A 1,21
CRL54mm
NT 1,27

Nemoj da se nerviras.
Kao sto sam vec hiljadu puta rekla, statistika je jedna krajnje glupa nauka koja nista ne govori.
Da, kao trebalo bi da bude manje od 1:250, ali ni to ti nista ne garantuje, kao sto ni tvoj rezultat ne znaci da nesto nije u redu.
Kao sto je Marge rekla, poslace te kod geneticara, ne znam tacno proceduru, da li ides odmah na amniocentezu ili prvo radis triple, pa amnio tek ako ni on ne bude dobar.
U svakom slucaju double nije razlog za sekiraciju...glupa statistika! :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back