Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...dobar dan, drage moje.. :heart: :D
..evo ukradoh malko vremena..nemam shta posebno da vam pricham,
samo da vas sve pozdravim i da znate da vas nisam zaboravila.. :zag:
..hvala vam na chestitkama i divnim zeljama,
ja vec rekoh i ponovicu - zelela bih da se sve ovako poradjamo, svaki put.. :aha:
..bebac mi je dobar, lepo siki, stiglo je mleko odavno i naveliko..
..creva malo krkljaju i muljaju pa se povremeno malo mrgodi i plache, ali nauchice valjda i to uskoro.. :)
..ljubimo se svi choporativno i uzivamo, veliki klinci su odlepili totalno.. :heart: :zaljubljena: :aha: :heart:

..pozdravljam vas i odoh da lalam sa malim mishom.. :bye: :heart:

Evo i ja ugrabih malo vremena da vam se javim, i to od moje velike bebe :zcepanje:.mali beban je super dobrica. Lepo rucka, lepo spava, ma beba za pozeleti. E da mi je cerkica bila takva beba ne bih znala sta cu od dosade :p

Evo da vam ukratko opisem moj porodjaj. Dakle, bio je planirani carski rez za 18.mart. Tog dana ujutro trebali smo ( muz i ja - ovde ocevi prisustvuju i carskom rezu, to se kao podrazumeva ) da se javimo oko 7:30h u bolnicu. Stigli smo na vreme ali oni su se malo preracunali jer je u to vreme vizita, tako da su nas smestili u sobu za porodjaj gde smo nas dvoje umirali od dosade sledecih sat vremena :D. E onda je napokon stigla babica da prikljuci ctg i da stavi kateter ( to je sva priprema koja ovde postoji ). A onda je usledilo jos cekanja jer je u medjuvremenu isksla jos neka hitna operacija tako da umesto 11h mi smo stigli na red oko 12:45. Za to vreme babice su nas obilazile, izvinjavale se sto se kasni, nudile muza sa kafom, sokovima i sl... i onda oko 12:45 je stigao poziv iz sale da idemo dole :D Muz gura jednu stranu kreveta, babica drugu i tako se nadjosmo u operacionoj sali. Tamo nas vec ceka citava ekipa, svi se pozdravljaju, predstavljaju sa imenom i funkcijom, svi ljubazni nasmejani, sale se sa mm kako mu je malo to odelo sto su mu dali da obuce...:zcepanje:, sve su svemu jedna vrlo opustena i prijatna atmosfera. Pitaju nas oboje da li se plasimo, mada znaju da je ovo 2. carski. Sledi davanje anestezije, spinalne, anesteziolog objasnjava proceduru i ako smo vec prosli kroz slicno, prvo lokalni anestetik pod kozu koji se jedva oseti a zatim i davanje anestezije koje se takodje jedva i oseti, sve u svemu vise boli obicno vadjenje krvi. Zatim sledi par minuta "najstrasnijeg" dela za mene a to je pocetak delovanja anestezije. Kako su mi objasniji posto je to jaka doza koja se daje odjednom, pocinje neki ruzan osecaj kao da mi manjka kiseonika, obliva me znoj... ali to prolazi vrlo brzo. Paravan je namesten, doktor krece u akciju, jedna babica sve snima kamerom... ja osetim da se nesto radi ali nista bolno i nista strasno, za to vreme svi caskaju, sale se i za 5-10 minuta stize i Filip :heart:
Doktor ga hvali kao je lep momak, predaje ga pedijatru koji ga odnosi na sto pored moje glave tako da ja sve pratim sta se njim desava. Tata "skracuje" pupcanu vrpcu, doktori ga hvale kako to profesionalno vec radi ;), bebana brisu, pregledaju, govore kako je savrsen :heart::heart::heart: umataju u cebence i daju tati u ruke da ga prinese meni.
Tu se nas troje mazimo dok se moj doca zabavlja sa usivanjem.
Posto je u operacionoj sali hladno, beban i tata idu gore u sobu sa porodjaj da me sacekaju, a ja posle usivanja moram jos sat vremena da "odlezim" u post-operativnoj prostoriji na monitoringu a onda im se i ja pridruzujuem.
Meni najstrasnije od svega je bilo to sa anestezijom i posle ruzan osecaj dok se ne povrati osecaj u nogama.
Kada je prestalo delovanje anestezije dobila sam jednu inekciju protiv bolova, i to na njihovo insistiranje i ako me nije mnogo bolelo. Posle vise nije bilo potrebe za istima i ako su me nudili. To isto vece sam sama sedela u krevetu, sutradan ujutro kada sam se "resila" infuzije i katetera otisla sam sama na tusiranje. Sestra me je pratila i cudila se kako hodam kao da predhodni dan nisam imala operaciju. Uvece je dosao moj doca da me obidje i kaze kada se tako super osecam da ujutro slobodno mogu kuci :ok:
Sve u svemu ja bih mogla svaki dan tako da se poradjam. Nadam se da ce i druge zenice koje idu na carski proci slicno.
Filip i ja vam saljemo veliki poljubac i pratimo vas i dalje i ako vise "ne pripadamo" ovom kutku :zag:

evo i ja da vas malo pozdravim:zag:

nešto sam se olenjila da kuckam, u stvari, koristim maximalno ovo lepo vreme da konačno budem napolju! A sedanje za komp mi je sad asocijacija na duugu zimu, pa mi se nešto ne da ni da mu priđem! Po ceo dan negde idem, kao nešto završavam, a sve bez veze:lol:

november i sd, al sam se sad raspilavila:heart::heart:
stvarno, porođaju da se požele samo!

mi smo sad u 29. nedelji, bilo na kontroli, sve je ok, uklapamo se sa generacijom, 1260 gr :heart:
kaže dr da karlično bebac stoji... kaže, kad se ne okrene do 30. verovatno ni posle neće... to mi nešto malo moguće zvuči, a vidim i da ima vas ovde kod kojih se kasnije još okretao... mada, meni svejedno, i tako ću na carski...

eee, mene danas u pošti pustiše preko reda u sred najveće gužve, ja baš slušam da l će neko da progunđa da mu :zplez:, al ništa!:klap:

a prošle nedelje sam zahvaljujući stomaku predala dokumenta za pasoš za 10 minuta, trudnice imaju prednost:rtfm:, odma reko čika policajac! Malo mi glupkasto što sam koristila stomak da brzo izvadim pasoš:rumenko:, ali je u NSu vađenje novih dokumenata nemoguća msilja, ljudi čekaju od 5 ujutru, ko ono za vize pre:roll:

osim toga, sve po starom... sledeće nedelje ponovo idem u Betaniju na praćenje šećera, nadam se da će i sad biti na dan, dva!
pozdrav svima!:zag:

sd, bas divno! :heart:

...
kaže dr da karlično bebac stoji... kaže, kad se ne okrene do 30. verovatno ni posle neće... to mi nešto malo moguće zvuči, a vidim i da ima vas ovde kod kojih se kasnije još okretao...

Meni na svakoj kontroli malecka u drugoj poziciji. Mala akrobatkinja... :heart:
Ja sam prosle nedelje imala kontrolu (37. nedelja) i pitam dr kad ce da se prestane da se okrece i da se smesti u polozaj za porodjaj? Rekla mi je da se neke bebe nameste par nedelja pre termina, neke tokom porodjaja, a neke nikad.

onda da ja vadim pasos i licnu dok sam trudna :lol:
al sacekacu jos koju nedelju :lol:
i u beogradu je katastrofa sa tim dokumentima

Samo se prvo raspitaj gde.
Otisla jedna trudnica sa vezbi u 38. nedelji u SUP u Zemunu, mislila da ce preko veze, a oni joj rekli: Gospodjo, nama je stvarno zao sto ste Vi trudni, ali dodjite sutra pre 7 po broj, kao i svi ostali. :roll:
Tri dana je izgubila tamo...

hihihiihiihih baš su ova naša djeca blesava, garant će biti neki igrači :rotf:
al meni u poslednje vrijeme skače po
želudcu uh krenile su muke:whistling:
sinoć sam slabo spavala, žgaravica :sad2:

joj mene je pocelo da sutira stalno i da se okrece il sta vec radi....samo odjednom leva strana stomaka veca nego desna
pa sutne u besiku
pa se danas spustilo dole i pritiskalo besiku....mislila sam da cu se upiskiti
mogu misliti sta ce da mi radi kasnije kada poraste jos,kad je sad ovako malo tako zivahno

a i mene vec tri veceri za redom napada kiselina :(

sinoc se zeznem i umesto samo mleko da popijem,hladno,ja uzela glupaca ugrejala mleko i stavila neki med
i posle toga mi se upalio zeludac :sad2:
progutala sam malo pirincha al ne vredi
i toliko mi je jaka kiselina bila da be boleo ulaz u zeludac...nisam smela da gutam koliko me bolelo svaki put kada progutam

a sta je taj ctg i za sta sluzi :lol: :rumenko:
opet ja i moja glupava dosadna pitanja

Da se vidi kako radi bebino srce.
Znaces kad dodje vreme, dosadice ti sa tim, ne brini!
Nesto kao EKG za odrasle, isto se dobije onako zapis na papiru.
Fora je samo sto moraju da stave te dve elektrode ili sta su vec, sonde, nemam pojma, tamo gde se cuje bebino srce i vezu pojasevima i ti lezis dok se snima, sta znam par minuta...ali kad beba bezi, lezis pola sata kao ja! :lol:

meni su taj ctg stavljali samo kad sam se išla poroditi:think:
kod svakog je drugačije......
a to za žgaravicu sve trenutno pomaže, pošto već kasnije beba se počne igrati sa našim želudcima
mislim nemože tu ništa pomoći, bar meni nije prvi put pomoglo, da kažem da sam od šestog mjeseca
sjedeći spavala,mm krene na posao a ja u dnevnoj sjedeći spavam:lol:

...
Otisla jedna trudnica sa vezbi u 38. nedelji u SUP u Zemunu, mislila da ce preko veze, a oni joj rekli: Gospodjo, nama je stvarno zao sto ste Vi trudni, ali dodjite sutra pre 7 po broj, kao i svi ostali. :roll:
Tri dana je izgubila tamo...

Jao, meni sve te price o tretiranju trudnica po bolnicama/dispanzerima i drugim ustanovama zvuce strasno... Kao da ne znaju kako je trudnicama... :eek: :dash:

Ja kontrole zakazem telefonom...:telefon:... pojavim se par minuta ranije u cekaonici i kad me sestra prozove, ako cekam duze od 10-ak minuta, ona se izvinjava sto sam morala da cekam. :worth:

Da se vidi kako radi bebino srce.
Znaces kad dodje vreme, dosadice ti sa tim, ne brini!
Nesto kao EKG za odrasle, isto se dobije onako zapis na papiru.
Fora je samo sto moraju da stave te dve elektrode ili sta su vec, sonde, nemam pojma, tamo gde se cuje bebino srce i vezu pojasevima i ti lezis dok se snima, sta znam par minuta...ali kad beba bezi, lezis pola sata kao ja! :lol:

Meni jos nisu radili taj ctg. Imaju neka spravu kao mali ultrazvuk aparat i stave na stomak, a aparat "pusta" zvuke sta se cuje, tj. otkucaje srca... i mere koliko otkucaja u minuti ima - to mi rade na svakoj kontroli.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back