Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..dobro veche, devojke, mi stigli kuci danas.. :heart: :D
..porodila sam se u chetvrtak ujutru, u 15 do 5..
..veche pre toga smo bili u gostima kod prijatelja,
sedela sam u turskom sedu celo veche na krevetu i uzivala.. :)
..oko ponoci sam legla da spavam, u dva su me probudili slabi bolovi nalik na menstrualne,
koji su se ponovili posle 8 minuta, pa josh 6, pa 5.. :aha:
..otishla sam do kupatila i primetila slabo krvarenje, srecom, poshto inache ne bih
krenula ka porodilishtu josh.. :lol:
..u pola tri smo krenuli, oko 3 i 15 su mi uradili ctg koji je pokazivao kontrakcije jachine 20 :roll:
(mozda kao umereni menstrualni bol) ali pravilne na 4 minuta..
..dr me je sumnjichvo gledala ali ipak odluchila da me pregleda, zbog krvarenja..
..bila sam otvorena shest prstiju i dr se ubacila u shestu brzinu.. :lol:
..u 4 sam bila u sali, otvorena 8 prstiju - ali mene josh uvek nishta nije bolelo :eek: :D
..drugi dr insistira da mi doda malo stimulacije ( :roll: )
i posle pet minuta, posle pet ubistvenih kontrakcija koje su
bile na minut i trajale skoro minut (..samo da udahnesh izmedju.. :) )
rodio se Jakša, iz dva napona.. :heart:
..devojke - ja nisam stigla da se oznojim i da se zadishem.. :lol:
..nema epiziotomije, par konaca onako....zelim svakome ovakav porodjaj... :heart: :aha:

..javljam se uskoro kada uhvatim malo vremena,
malac i ja sikimo i spavamo, kad se ushemimo i budem mogla da planiram vreme - dolazim.. :D
..pozdrav svima.. :bye:

Nadam se da će moj sledeći porođaj tako proći.... :super: :klap: :cmok2:

jao nerviram se bas super!!! cestitam!!!!
redsonia i ja mislim da si ti sledeca :) pa jos malo... :D kako si? tebi je bese prva bebica? jel imate ime? mene ce ime da rasturi, uopste mi se ne smislja a vec bi trebalo a nista mi se ne svidja.. imamo kao jedno ime al nisam sad bas odusevljena a ni sa jednim nisam nesto sad bas spec..
ja za nedelju dana ulazim u 8mi. juce sam imala zesce kontrakcije od dizanja ove moje smizle, bas sam se uplasila. proslo, sva sreca..
tsuymish koliko pijes lekica za stitnu? ja vec stigla do 225.. vise nego sa cerkom u prvoj trudnoci, ne znam zasto..
kistina jel se racuna sunka od govedjeg mesa? evo sad sam pojela sendvic sa tim, ni ja ne trpim preterano nist osim piletine i ribe..

Bojalina...za prvo dete sam odmah znala ime...sad za drugo...isto mi se malo koje ime dopada...nemam pojma...Moji predlozi mm su Anika, Tara, Kaca i Eva...Njemu se nista od toga ne dopada...ja bih najvise volela da bude prvo, ali to ne dolazi u obzir...inace, dogovor je da on drugom detetu da ime...samo...ja imam pravo na veto... ;)

Marina77 , kako si, kako je sve proslo ? Nije te bilo neko vreme, a drago mi je sto razmisljas vec o drugom porodjaju...

Prošli ponedeljak sam napisala poruku i samo što je nisam poslala, i nestalo struje. :dash: Dobro je prošlo, samo nikako da mi stane krvarenje. Sutra idem na kontrolu.
Teško mi je bilo biti toliko odvojena od Elenice, a i njoj, jer nije pojela sve što sam izmuzla (a trebala je i više od toga pojesti). Jako mi je bilo žao što sam morala izmusti i baciti prvo mleko posle anestezije kad sam došla kući (200 ml :sad2::besna:).
Moja mama se pomučila samo sa starijom sestrom, ja sam izletela a da hitna nije ni stigla kući :zcepanje:, a brat i mlađa sestra su se rodili u roku od 2-3 sata.

jao kako sam popizdela :evil::evil::evil:
juce bila u 15 do 1 ono vec 40 knjizica
danas odem u 11 da bi sto pre predala
pitam ja jel moze kao juce da se stavi na prozor za tu i tu dr. ona meni kaze ne moze pre pola 1...ja reko zasto,kaze zato,ne moze,knjizice se predaju tek od pola 1.

ja se tu iznerviram i odem do komsinice
u 12 00 ja dodjem opet,reko' da sacekam tih pola sata i da predam.
kad ono na prozoru vec gomila knjizica stoji...ja opet prebrojim ono vec 30
ja tu ispizdim i reko' znaci JA ne smem pre pola jedan a drugi smeju
ok

e necu ni da idem kod doktorke :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

jao kako sam popizdela :evil::evil::evil:
juce bila u 15 do 1 ono vec 40 knjizica
danas odem u 11 da bi sto pre predala
pitam ja jel moze kao juce da se stavi na prozor za tu i tu dr. ona meni kaze ne moze pre pola 1...ja reko zasto,kaze zato,ne moze,knjizice se predaju tek od pola 1.

ja se tu iznerviram i odem do komsinice
u 12 00 ja dodjem opet,reko' da sacekam tih pola sata i da predam.
kad ono na prozoru vec gomila knjizica stoji...ja opet prebrojim ono vec 30
ja tu ispizdim i reko' znaci JA ne smem pre pola jedan a drugi smeju
ok

e necu ni da idem kod doktorke :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Ti si fino i kulturno pitala, a one nisu.
To ti je fora, moras bezobrazno, nista od kulture...;)
Bog te, pre ce te primiti u Akademiju nauka nego kod ginekologa. :lol:

Pa, sta ces kad te kao stoku i tretiraju.
Moja drugarica je pre neki dan cekala CTG sa jos gomilom trudnica, koje su sve par dana do termina, u Zemunskoj bolnici od pola 9 do 14:15 u hodniku u kom nema ni jedne stolice.
Stoje zene i cekaju, pa ti vidi.

ma daj???!!! pa to nije normalno!!! zivote.. mislim, nisam ja sad zaboravila kako izgleda sve kod nas ali mi je ovo ipak nenormalno.. :( tuzno bre.. jesam slabo imala veze sa zdravstvenim ustanovama kod nas al opet, znam kakve su.. ta diskriminacija i nenormalnost i da trudnica dolazi milion puta ko da nema nista drugo da radi ne bi li je primili.. grrr.. :evil: :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back