Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..gluposti.. :neutral:
..ja sam jela sve, osim pasulja i kupusa prvih mesec-dva..
..cerka nije imala ni dan grcheve, niti alergiju na bilo shta..
..sin je od 10-og dana preplakao svo svoje budno vreme od grcheva..
..izbacivala sam sve shto su mi rekli da bi moglo da bude uzrok,
zivela nedeljama na krompiru, shargarepi i mesu, bez uticaja makar za 1 promil na grcheve..
..onda sam batalila sve i nastavila po starom..
..grchevi trajali josh par nedelja i proshli..
..alergija - nema..

Ucili nas u skolici da se kolicna beba smiri kad je stavis tako da nasloni stomacic na tvoje rame, na koje stavis nesto toplo i dises joj pored glave drugi tip disanja, sistavo, kratko, plitko i energicno na usta, brzo udah-izdah, kao da hladis nepce.
Navodno to im lici na zvuk na koji su navikli u materici...

Ucili nas u skolici da se kolicna beba smiri kad je stavis tako da nasloni stomacic na tvoje rame, na koje stavis nesto toplo i dises joj pored glave drugi tip disanja, sistavo, kratko, plitko i energicno na usta, brzo udah-izdah, kao da hladis nepce.

..joj, mila, svashta smo probali, on je bio kao igrachka na baterije,
nema promene u zvuku i intenzitetu plakanja,
srce me je bolelo.. :sad2:
..ne mozesh da mu pomognesh, a vidish da je na mukama.. :(
..sve dok to nije sam prerastao.. :) ..samo "ugasio sirenu" jednog dana.. :)

..joj, mila, svashta smo probali, on je bio kao igrachka na baterije,
nema promene u zvuku i intenzitetu plakanja,
srce me je bolelo.. :sad2:
..ne mozesh da mu pomognesh, a vidish da je na mukama.. :(
..sve dok to nije sam prerastao.. :) ..samo "ugasio sirenu" jednog dana.. :)

Znam, moja drugarica je imala takvu bebu, sad ima 20 meseci.
Plakala je mesec dana i beba i ona i muz...:(
Nego, reko', 'ajde da napisem, mozda ce nekom koristiti, deluje glupavo, ali znam kad si ocajan da ces sve da probas, pa ako upali super!
Babica se kune u to...

E i ja se ovo pitam (od čega da žive dojilje)! :evil:
Ishrana mi je sad gora nego ikad u životu. Toliko jednolična da se pitam ko je tu lud.
Navodno mnoga povrća izazivaju grčeve, a zašto npr. ne smem bananu i narandžu, to mi nikako nije jasno. I sad usred zime ostaju mi samo jabuke. Sreća pa ih obožavam, ali kad krene voće, opet ne smem maline, jagode i u stvari ne smem ništa bre! :besna::sad2:

joj, a ja baš tamanim narandže, a i po koju bananu. Ma ne mogu ja da živim bez koje voćkice dnevno. :besna:
A jagode, ne smem ni da pomislim na njih odmah će mi izaći alergija. Jela sam ih na početku trudnoće, pa mi je posle 3-4 ture izbila nakon 10 god što sam ih jela, a imala alergiju pre 12 god.
A od puno jabuka dobijem kiselinu. :besna: I sad šta da jedem????

Slicno su i nama rekli u skoli za bebice... to je tehnika doktora po imenu Harvey Karp. On ima knjigu "The Happiest Baby on the Block" koja je veoma popularna. Prica o tehnici "5 S" za smirivanje beba koje placu. Ima dosta videa o tome na

Poslednja izmena:
Bila sam prošle nedelje na kontroli kod gin, jer mi po babici koja mi je dolazila kući, nije zarasla rana od epiziotomije. Na kraju se ispostavilo da je ili krivo zarasla ili su me malko krivo zašili. :dash: Al je onda doca video da mi se još nije očistila materica, pa sam odmah dobila inekciju ergometrina i još sam pila kapi (a to sam pila i kad sam izašla iz bolnice). Ne bih se čudila da i bebica ima grčeve od toga (pile moje malo):sad2:.
Ponovo sam jučer bila na kontroli, i još toga ima. Zakazao mi je za sutra čišćenje materice - kiretažu, a odmah sam dobila ponovo inekciju. Jel neko imao iskustva sa ovim čišćenjem? Znam da se radi pod totalnom anestezijom i da se odmah isti dan ide kući.

Nisam, kasno smo počeli razmišljati o tome.

Prošli mesec su još sređivali desno krilo na porođajnom, a možda bude gotovo kad se ti budeš porađala. Čula sam da će biti sve dvokrevetne sobe.
I moli Boga da ne dobiješ cimericu koja hrče, inače nećeš ni spavati. Moja prva cimerica je tako hrkala da je ništa nije moglo probuditi, čak sam i zvala muža da me zove na mob, ne bih li je probudila, ali ništa.

Jao ja sam dobila dve cimerke,mlade,lepe zene,a hrcu kao drvosece :lol:,imala sam osecaj da se nadmecu koja ce jace da hrce :zcepanje:

ženice moje drage :)
koliko sam mislila da ću se družiti sa vama, toliko nisam nikako uspevala :lol:
November je još tu :cool:; gde nam je Sanja?
i ja još malo ulazim u deveti; juče sam dobila uput za porodilište, još neke upute za analize što treba da nosim sa sobom i rekla dr, viđamo se još samo na ctg-u :super:

Što se tiče ishrane i grčeva, meni je Stefan prevrištao dva meseca.. i ništa nije pomagalo :dash: isto je bilo more saveta od moje ishrane (osim tog povrća, alergenog voća, rekli mi da izbacim i sve mlečne proizvode:dash:) do kapi, sirupa, čajeva, grejanja stomačića....... Nadam se da će sa devojkom biti malo drugačije :heart: a i ako bude isto, bar znam da će proći :lol: ono sa prvim detetom izgleda da će siroto tako plakati doveka :sad2:

Ljubim vas, ne znam gde mi je glava od posla... svi mi kažu sva sreća što sam tako pokretna i okretna, a iskreno da vam kažem nemam nekog izbora. Dobro je pa ni ne razmišljam o tome da li mi je teško ili nije... samo mi je žao što se mnogo nerviram :confused: , ali ne mogu protiv toga. svi kažu trudnice ne smeju da se nerviraju; samo se nadam da se to neće odraziti na bebušku.

btw., kako stoje stvari zvaće se Milica :zaljubljena:

Bila sam prošle nedelje na kontroli kod gin, jer mi po babici koja mi je dolazila kući, nije zarasla rana od epiziotomije. Na kraju se ispostavilo da je ili krivo zarasla ili su me malko krivo zašili. :dash: Al je onda doca video da mi se još nije očistila materica, pa sam odmah dobila inekciju ergometrina i još sam pila kapi (a to sam pila i kad sam izašla iz bolnice). Ne bih se čudila da i bebica ima grčeve od toga (pile moje malo):sad2:.
Ponovo sam jučer bila na kontroli, i još toga ima. Zakazao mi je za sutra čišćenje materice - kiretažu, a odmah sam dobila ponovo inekciju. Jel neko imao iskustva sa ovim čišćenjem? Znam da se radi pod totalnom anestezijom i da se odmah isti dan ide kući.
Au, pa kako to, a bila ti je babica na porodjaju i nista nije primetila kada su te sili ? I kako to nisu videli na uz pre otpusta ? Da li ti je patronazna sestra dolazila u kucnu posetu po sluzbenoj duznosti ili si je placala? Dobro je da je ona primetila tako nesto jer ako se ne primeti moze posle da se iskomplikuje , idi da ti to srede, kiretaza ko kiretaza, ja sam radila jednu pre desetak godina ali pod lokalnom anestezijom i bilo je strasno bolno, a pod totalnom se verovatno ni ne oseti. Posle nemas nekih bolova, malo krvarenja, dan dva, i prodje, mislim da daju i neke antibiotike da pijes jednu turu a ne znam kako ce ti to uticati na dojenje, ti pripremi mleko u flasice makar za taj dan ako imas dovoljno da nacedis jer ces biti dosta slaba posle anestezije.

Au, pa kako to, a bila ti je babica na porodjaju i nista nije primetila kada su te sili ? I kako to nisu videli na uz pre otpusta ? Da li ti je patronazna sestra dolazila u kucnu posetu po sluzbenoj duznosti ili si je placala? Dobro je da je ona primetila tako nesto jer ako se ne primeti moze posle da se iskomplikuje , idi da ti to srede, kiretaza ko kiretaza, ja sam radila jednu pre desetak godina ali pod lokalnom anestezijom i bilo je strasno bolno, a pod totalnom se verovatno ni ne oseti. Posle nemas nekih bolova, malo krvarenja, dan dva, i prodje, mislim da daju i neke antibiotike da pijes jednu turu a ne znam kako ce ti to uticati na dojenje, ti pripremi mleko u flasice makar za taj dan ako imas dovoljno da nacedis jer ces biti dosta slaba posle anestezije.

Nije me ušivala babica na porođaju, već neka mlada doktorica.
Videli su na uz pre otpusta, dobila sam terapiju da pijem ergometrin 3x 15 kapi.
Patronažna dolazi po službenoj dužnosti 5 puta, al ne svaki dan. Nije ona primetila vec gin kad sam dosla zbog rane od epiziotomije.

Hello drage trudnice, ja samo da vas pozdravim, spavam non-stop, danju, noću, ne mogu prijatelji da me uhvate ni da telefoniramo. Kod mene ta pospana faza još traje, a u 9-toj nedelji smo- može biti da je od utrogestana. Inače sve drugo je ok. Sl. nedelje idemo na kontrolu tada ćemo raditi sve analize i toksoplazmu. Prošetam pola sata pa 4 sata sna, pa tako u krug, izgleda da imam u stomaku nekog lenjivka, ni ovo sunce ne može da ga istera iz kreveta! :D Aapetit nikakav, jednostavno ne mogu da jedem, teram se na slilu, al ne vredi, promrljavim nešto malo i kraj!:roll: Valjda će i ta faza brzo proći.
Veliki pozdrav svima!:bye:

Hello drage trudnice, ja samo da vas pozdravim, spavam non-stop, danju, noću, ne mogu prijatelji da me uhvate ni da telefoniramo. Kod mene ta pospana faza još traje, a u 9-toj nedelji smo- može biti da je od utrogestana. Inače sve drugo je ok. Sl. nedelje idemo na kontrolu tada ćemo raditi sve analize i toksoplazmu. Prošetam pola sata pa 4 sata sna, pa tako u krug, izgleda da imam u stomaku nekog lenjivka, ni ovo sunce ne može da ga istera iz kreveta! :D Aapetit nikakav, jednostavno ne mogu da jedem, teram se na slilu, al ne vredi, promrljavim nešto malo i kraj!:roll: Valjda će i ta faza brzo proći.

Bice bolje, i ja sam spavala u pocetku po 20 sati dnevno. :)
Sad ne spavam uopste, tako da-iskoristi dok mozes!
:cmok2:

da podelim i sa vama :)
ja bila juče na priredbici, zakasneli 8. mart

Evo šta je meni moje dete recitovalo

-Imamo li nešto za mame?

-Imamo. Krilo, dlan i rame.

-Kad su mame tužne i same, dobri su krilo, dlan i rame

-Kad nešto boli mame, stave glavu na krilo, na dlan i na rame

Ja sam mali

Šta bih tebi dao?

Poljubac ti dam,

to je sve što znam

A ja mama trudnjača oseeeetljivaaa... samo sam se sakrivala da brišem suze

cao..:bye:..jao,jeste..utrogestan...ja sam do 12. nedelje bila komirana

mi bili na UZ i bebac nije hteo da nam pokaze sta je....dobili smo sliku guzice :hahaha:
kako dr pogleda i malo pritisne na jednom mestu i predje na drugo,a tako ono unutra udari na to mesto
ko da kaze "ajde bre ne smarajte"
ima veliku glavu :lol:
sve je ok
i eto :)

e,da,kaze dr da joj se u jednom momentu ucinilo da je zensko,ali nije sigurna

al nema veze...ne moramo mi sve da znamo :)
saznacemo kada dodje vreme

Ja sam prespavala prva tri meseca u prvoj trudnoci iako nisam koristila utrogestan.Sad ga koristim i isto mi se desava. Tako tvoj organizam verovatno reaguje na promene koje se desavaju u njemu. Mada je moguce da je utrogestan i pojacao potrebu za snom. Ja sam danas punih 12 nedelja i mogu ti reci da sam pocela da dolazim sebi po pitanju pospanosti. Tako da ce i tebi verovatno.
Inace ja koristim utrogestan vaginalno. Tako mi je rakla moja dr. Kaze da je mnogo bolji efekat tako. Cak sam i kad sam bila na 4d pitala drugog dr za to i takodje mi je potvrdio da ga je bolje koristiti tako. Jeste malo smorno, ali nece ni to trajati doveka.

mi bili na UZ i bebac nije hteo da nam pokaze sta je....dobili smo sliku guzice :hahaha:
kako dr pogleda i malo pritisne na jednom mestu i predje na drugo,a tako ono unutra udari na to mesto
ko da kaze "ajde bre ne smarajte"
ima veliku glavu :lol:
sve je ok
i eto :)

e,da,kaze dr da joj se u jednom momentu ucinilo da je zensko,ali nije sigurna

al nema veze...ne moramo mi sve da znamo :)
saznacemo kada dodje vreme

A i vi, hocete da virite, e cvrc bas! :lol:
:heart: :heart: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back