Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao Sanja, kako je to divno...i zavidim vam...mi zivimo u jednosobnom stanu i pocela sam da "razbijam" glavu, sta cemo i kako kad se porodim...
Naci cete neko resenje sigurno
Nas stan nije mali,ali je nefunkcionalan i to je ono sto me izludjuje.Cini mi se da mi je trecina stana u nekim hodnicima,u kojima smo samo okacili po koju sliku jer ne moze nista vise da stane.

Poslednja izmena:
Mi ako ništa drugo imamo sreće što Stefan ne voli svoj krevetac :lol:
On zaspi kod nas, pa ga ja prenesem u krevetac, pa kad se probudi opet dotrči do nas... Tako da mi uveliko pričamo kako će spavati on u svom krevetu, ali kad dobije novi, veliki. Mada ja sumnjam, ali dobro :lol:
I ne znam kkao bih ga ostaviula samog u sobi ako plače :( Inače nism apreterano osetljiva na suze, baš zato što se u većini slučajeva folira, ali ovo bi me pogodilo
Valjda zato što se sećam kad smo mi bili klinci. ja sam i bila ok; ali brat mi je bio užasno plašljiv i on po pola noći nije spavao, redovno je i mene budio - šta je ono, šta se to čuje :eek: a nismo smeli da zovemo mamu i tatu, jer božemoj, već smo veliki i šta može da bude tako strašno u našoj sobi :sad2: :lol:

Mi smo prošle godine u septembru svo troje zapatili grip čim smo se vratili s mora.
I to oba gripa su tada bila aktuelna, stomačni i ovaj redovni.
Svi troje smo se rastajali od života, ja sam bila na bolovanju 2 nedelje, prvi put u životu za 10 godina staža. Pre toga nikad nisam bila bolesna (bukvalno) i ni dana bolovanja nisam imala. Luka mi je tada smršao kilu ipo na njegovih 12-13 kila, a nas dvoje matorih po 4-5 svako. Stvarno je bilo strašno.
Pa se sve nadam da nas neće i ove godine strefiti. Ja u životu nisam imala temperaturu višu od 37,5, tad sam imala skoro 40 nekoliko dana. I tad sam rekla, kad sam ovo preživela, sve ću preživeti.
Tako da računam da ovaj novi grip nije ništa u odnosu na onaj od prošle godine. :lol:
Mislim da smo od njega svi ojačali. :mrgreen:

Bravo Sanja, brzo ćete vi to prebroditi, videćeš, jer on je stvarno već veliki dečko.
Moj Luka spava u svom krevetu još od druge godine uz česte izlete u našem krevetu, ali evo već mesec dana spava samo u svom i to po njegovoj ličnoj želji.
Čovek je dobio svoju sobicu, lepo smo pola zidova obojili u nežno zeleno, stavili zvezdice i mesec na plafon da sijaju, ima plafonjere sa likovima iz crtaća, svoje ćebe sa piletom i krcatu sobu igračaka.
To je njegova soba, njegov krevet, njegov svet.
Uredili smo tako da mu je tu najlepše i danju i noću...

..eli - oko vakcine se vec skoro mesec dana raspravljam
na "zdravlju" i "prirodnim naukama" sa ljudima od struke koji su jako
voljni da mi razjasne neka pitanja..mislim da od studija nisam prochitala vishe
struchnih radova i njihovih analiza.. :roll:
..ostalo je nekoliko pitanja na koja ni oni, pored najbolje volje, nemaju odgovor.. :neutral:

..sve u svemu - ja se necu vakcinisati ovom vakcinom koju su sada uvezli.. :neutral:
..u vreme najjache epidemije bicu sa stomakom do zuba, a kazu da su
trudnice pred porodjajem u najvecem riziku zbog smanjenog kapaciteta pluca.. :neutral:
..ali - ako se nasha drzava nije potrudila da makar trudnicama i sasvim maloj deci
uveze bezbednije vakcine - prihvaticu rizik.. :neutral:

Novembar, slažem se sa tobom.
Ja se nisam toliko interesovala kao ti, bilo mi je dovoljno da mi dva doktora kažu da ni sami ništa ne znaju i ja sam odlučila - na meni i mom detetu neće eksperimentisati.
Nego se ja brinem za druge trudnice i mame, stvarno mislim da je gore primiti nepoznatu vakcinu nego preležati grip, koji by the way, ne mora ni da nas zakači.

Osim toga, sad čitam šta Bojana piše. Moj Luka je imao upalu grla, visoku temperaturu, povraćanje i zapušen nos pre 3 nedelje i to je trajalo par dana. Jel to svinjski grip???
Pa zabole me kako se zove, grip je grip i nikada se nismo vakcinisali protiv gripa.
Ja sam pećinska žena, uvek sam za prirodan imunitet koji se ne stiče lekovima....

Ljubim vas sve, nemojte se obazirati, to ja samo onako.
Da mi samo padnu šaka! :azdaja: (Moj omiljeni smajli). Hihihi...

Nadovezaću se na post elins... Mojoj drugarici koja je inače paničar, kad je dete dovela sa temperaturom, zapušenim nosem i upaljenim grlom doktorka rekla da joj je dete prležalo H1....u Slučaju da temperatura, proliv, povraćanje traje duže od tri dana, to je onda N1 tačnije, H1N1...Takozvani svinjski grip...Neću se vakcinisati...Mislimm da je dignuta frka bez razloga, jer godišnje umre oko 200.000 ljudi od običnog gripa, pa se ja nešto ne sećam da dižu frku kao sad..

Nadovezaću se na post elins... Mojoj drugarici koja je inače paničar, kad je dete dovela sa temperaturom, zapušenim nosem i upaljenim grlom doktorka rekla da joj je dete prležalo H1....u Slučaju da temperatura, proliv, povraćanje traje duže od tri dana, to je onda N1 tačnije, H1N1...Takozvani svinjski grip...Neću se vakcinisati...Mislimm da je dignuta frka bez razloga, jer godišnje umre oko 200.000 ljudi od običnog gripa, pa se ja nešto ne sećam da dižu frku kao sad..

:eek: :dash:
..giovanna - ako je tvoja drugarica dobro razumela shta joj je dr rekla,
onda tu doktorku treba pod hitno otpustiti i zabraniti joj da se ikada vishe bavi medicinom..
..ovo je takva notorna glupost da je to strashno..
..nemam ni volje ni vremena da objasnim zashto..:roll:

Hehehe...Eli, nista se ne brini...hormoni rade svoje, a da nismo ni svesni...u kafancetu sam napisala, ja sam u prvoj trudnoci bila nesnosna, ali bukvalno...mm se plasio druge trudnoce najvise zbog toga sto sam ga jadnog izludjivala...sad sam hvala Bogu jako smirena, i zadovoljna...

Inace, htela sam da pitam, da li imate isti problem...ja sam stalno "naduta" i imam gasove :rumenko:...ponekad me jako boli stomak od te nadutosti...ne znam sta da radim po tom pitanju...:think:

Hehehe...Eli, nista se ne brini...hormoni rade svoje, a da nismo ni svesni...u kafancetu sam napisala, ja sam u prvoj trudnoci bila nesnosna, ali bukvalno...mm se plasio druge trudnoce najvise zbog toga sto sam ga jadnog izludjivala...sad sam hvala Bogu jako smirena, i zadovoljna...

Inace, htela sam da pitam, da li imate isti problem...ja sam stalno "naduta" i imam gasove :rumenko:...ponekad me jako boli stomak od te nadutosti...ne znam sta da radim po tom pitanju...:think:

Sta jedes?
Trebalo bi da smanjis unos vlakana (integralna zita, neoljusteno voce, povrce) i da izbegavas namirnice koje nadimaju (znas vec, kupus, pasulj, paprika, karfiol, kelj,...).
Pomaze caj od nane i koriscenje karminativnih zacina pri pripremi jela (kim, cimet, djumbir, karanfilic).

Dobro jutro drage moje!
Vidim, ovde se još uvek spava. Ako, ako, samo uživajte što više...
Inače, htedoh da vam se požalim.
Juče mm priča telefonom sa nekim prijateljem i ovaj ga pita kako sam ja, a mm kaže:"Dobro je hvala bogu, samo je jako nervozna".
A ja u šoku! Nisam imala pojma da sam nervozna...:sad2:

Ujedam u naletima-kaze moj muz. Uglavnom sam OK, ali mi je fitilj znatno kraci nego pre trudnoce, pa brzo pobesnim, ali se daleko brze i smirim. :)

jao, mene je do skoro to baš izluđivalo :confused: I to svaki dan, negde popodne - predveče; pa boli stomak, pa izgleda kao da sam u osmom mesecu :dash:
pila čajeve sa kimom, pa preko noći nekako to izbacim, pa sledećeg dana ponovo..
nisam našla lek, samo je prestalo :worth:

Sta jedes?
Trebalo bi da smanjis unos vlakana (integralna zita, neoljusteno voce, povrce) i da izbegavas namirnice koje nadimaju (znas vec, kupus, pasulj, paprika, karfiol, kelj,...).
Pomaze caj od nane i koriscenje karminativnih zacina pri pripremi jela (kim, cimet, djumbir, karanfilic).

Jabuke obavezno gulim, jer me one nadimaju i inace...a ostalo voce, mandarine, banane i sl...sta ja znam...nisam primetila da jedem "tesku" hranu, bas pazim...nista sad cu da se nalivam nanom... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back