Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro drage moje trudnice...:D

Ja sam sad ustala ...
Vec danima lose spavam ,budim se na svaka 2 sata...te piski mi se,pa mi je vruce,pa cujem kako kucici laju ,bebac se rita i to dobro hihih hvala Bogu....celu noc se patim da odspavam kako valja...
Jutros sam definitivno ustala nesto pre 8 blejala po kuci i napokon sam zaspala oko 9 i evo sad sam se probudila....
Taman sam resila problem sa gorusicom (svako jutro casica sirceta divlje jabuke) a sad me strefilo ovo sa spavanjem aaaaaaaaaaa...........:eek:

Nego razmisljam nesto vec dva dana o kontrakcijama....ne znam iz kog razloga ali dobro...
Jel moze neka od vas nekako da mi objasni kakav je to osecaj?

:bye:

Keka pa valjda smo sad u tom periodu, i ja malo-malo pa u wc, kako kažu "dal' da dišem il' da piškim?":hahaha: Ja nemam problema ujutru sa spavanjem, ali zato noćuuuuuu, pre 2-3 ne mogu da zaspim, ali to mi je i zato što po danu nemam obaveza i ne ustajem rano, pa sam sve poremetila:rumenko:. A za kontrakcije ti ja ne mogu baš pomoći, to neko sa iskustvom;).

E pa ovaj Biljanin muž nas zaboravio, a mi iščekujemo vesti i brinemo se:think:.

Da definitivno smo u takvom periodu trudnoce ....nego me nervira sto ne mogu da spavam a spaaavaaa mi se :sad2:...
Do skoro sam oko 11 vec bila u krevetu ,a sad pre 1-2 nema sanse da zaspim...
A onda pocinje ludilo sa setanjem do wc-a i cestim budjenjem...
Jedva cekam da svane pa se prebacim u dn. sobu da gledam tv,ispratim muzica na posao i onda blejanje u tv dok opet ne zaspim ,nekad i ne zaspim.... a sto je najgrdje spava mi se ,oci mi se zatvaraju hihihi...
Lepo je meni moja draga seka rekla spavaj dok mozes ....posle ces lose da spavas a kad se beba rodi i stojeci ces da spavas hihih :hahaha:

A sto se Biljinog muza tice razumem ga skroz,ne zna sta ga je snaslo hihih...
Tako ce i moj da bude sludjen garant....hihih...

Jel ima neka od vas zelju i da li ce vas muz prisustvovati porodjaju?
Moj hoce,bas sam srecna...
Skjoro smo pricali o tome i resili smo da ce ici sa mnom juupiii........

:klap:

Nego razmisljam nesto vec dva dana o kontrakcijama....ne znam iz kog razloga ali dobro...
Jel moze neka od vas nekako da mi objasni kakav je to osecaj?

..pripremne kontrakcije su bezbolne, samo ti se stomak stvrdne kao da je od betona, ceo..
..traju minut dva, bez menjanja jachine i popuste isto tako bezbolno..nisu pravilne vremenski..
..prave cesh prepoznati po bolu nalik na menstrualni..nisko u karlici..
..dok nisu cheste i sa pravilnim razmacima koji se smanjuju, nije zabrinjavajuce..
..od prve bolne kontrakcije do polaska u porodilishte moze da prodje i par dana.. :)

..ja sam mislila da bi mi znachilo da bude sa mnom,
ali kod mog prvog porodjaja to nije bilo moguce kod nas.. :(
..a tamo sam shvatila da bih verovatno u prvom dobu porodjaja bila manje opushtena
i stalno mislila na njega, a u drugom ne bih primetila ni da je sveti petar bio kraj mene,
tako da bi bio sasvim suvishan tamo.. :)
..tako da ni na drugi nije ishao, a nece ni sad..

Da definitivno smo u takvom periodu trudnoce ....nego me nervira sto ne mogu da spavam a spaaavaaa mi se :sad2:...
Do skoro sam oko 11 vec bila u krevetu ,a sad pre 1-2 nema sanse da zaspim...
A onda pocinje ludilo sa setanjem do wc-a i cestim budjenjem...
Jedva cekam da svane pa se prebacim u dn. sobu da gledam tv,ispratim muzica na posao i onda blejanje u tv dok opet ne zaspim ,nekad i ne zaspim.... a sto je najgrdje spava mi se ,oci mi se zatvaraju hihihi...
Lepo je meni moja draga seka rekla spavaj dok mozes ....posle ces lose da spavas a kad se beba rodi i stojeci ces da spavas hihih :hahaha:

A sto se Biljinog muza tice razumem ga skroz,ne zna sta ga je snaslo hihih...
Tako ce i moj da bude sludjen garant....hihih...

Jao divno imaćeš podršku uz sebe!!! Pa kod nas u NS mislim da i ne postoji mogućnost da otac pristustvuje porođaju, u svakom slučaju lepo je kad imaš neko poznato lice uz sebe u tim momentima;)!

Ma oprostićemo mi Biljinom mužu, bitno je samo da je sve u redu i da je dobro prošla!:)

Moj je bio na prvom porodjaju, a bice i na drugom. Ovde je to uobicajeno, podrazumeva se da ce da prisustvuje ;), mislim da bi se i babice i doktori sokirali da ne bude.

Ako budes se poradjala sa epiduralom, sigurno ce ti biti jako drago da je sa tobom, dosadno je to cekanje :D. Ja sam imala epidural, a i zakacili su CTG bebi na glavicu pa nisam mogla da mrdam satima, ubih se od dosade, odgledala sam sve serije na TV-u i opet nikako da pocne desavanje :). A i posle kada su me odvezli na CR, bio je samnom u sali. Tu se sve brzo odigravalo, ali opet sam nekako bila sigurnija sto je tu, znacilo mi je vise psihicki nego sto je bilo neke koristi od njega :p

..skoro sam chitala jedno iskustvo sa porodjaja..
..pishe jedna zena kako joj se porodila sestra..
..od ove prve zene muz je ginekolog, a od sestre hirurg..
..sestra je odvezla ovu shto se poradja u bolnicu i pozvala svog muza, ginekologa,
koji nije bio na dezurstvu tada, da dodje da je porodi, a i njenog muza, hirurga, da iz svoje bolnice
dodje da prisudtvuje porodjaju..
..elem - porodilja u sali, sestra u chekaonici, ginekolog utrchava u salu
i na vratima se oklizne i padne i slomi nogu.. :eek:
..odnesu ga na rentgen i stavljanje gipsa, stigne muz od porodilje, hirurg i ode u salu sa drugim
ginekologom, krene porodjaj i posle 5 minuta - hirurg se onesvesti i opali glavom
u plochice na podu i dobije potres mozga.. :eek: :eek:
..posle dva dana mama i beba izadju iz porodilishta, a dva struchnjaka ostanu josh 5 dana u bolnici.. :lol:

Jao divno imaćeš podršku uz sebe!!! Pa kod nas u NS mislim da i ne postoji mogućnost da otac pristustvuje porođaju, u svakom slučaju lepo je kad imaš neko poznato lice uz sebe u tim momentima;)!

Razmisljala sam sta je bolje da li da ide ili da ne ide sa mnom ...ali sam brzo resila dilemu u razgovoru sa sestrom ...:per:

Pricala mi je kako je njoj bilo na prvom porodjaju i da nije bilo mog zeta i nekih skolaraca kaze da bi poludela....
Drugacije se ophode prema tebi kad je neko sa tobom,nego kad nije...
Jos prvorotka pa si im vec na tapetu jel nista ne znas itd...tako da sam odlucila da cu ispuniti sebi zelju i mm ce sa mnom na porodjaj...:super:
A na pripreme nema sanse da idem zbog ovog gripa iako imam zelju ...mene navata svaki virus i grip ,kilava sam po tom pitanju pa da se ne igram.....
Ja cu se poroditi u KBC Zvezdara (tako bar planiramo),kod njih je dozvoljeno prisustvo oca ....a i u frontu je ...
Cudi me da u NS ne moze bar u nekoj od bolnica....bas glupo :think:

Moj je bio na prvom porodjaju, a bice i na drugom. Ovde je to uobicajeno, podrazumeva se da ce da prisustvuje ;), mislim da bi se i babice i doktori sokirali da ne bude.

Ako budes se poradjala sa epiduralom, sigurno ce ti biti jako drago da je sa tobom, dosadno je to cekanje :D. Ja sam imala epidural, a i zakacili su CTG bebi na glavicu pa nisam mogla da mrdam satima, ubih se od dosade, odgledala sam sve serije na TV-u i opet nikako da pocne desavanje :). A i posle kada su me odvezli na CR, bio je samnom u sali. Tu se sve brzo odigravalo, ali opet sam nekako bila sigurnija sto je tu, znacilo mi je vise psihicki nego sto je bilo neke koristi od njega :p

Malo me je prpa tog epidurala i te velike igletine koju ti zabadaju u kicmu bljaks....:eek:
Mislim da cu bez ....pa kako Bog da....
Tolike zene su se poradjale bez pa cu moci i ja ...
I meni je vise zbog psihicke podrske da bude sa mnom na porodjaju nego zbog bilo cega drugog ....
Mislim da ce mi znaciti sto je neko moj pored mene ..a ne sve neznanci i ja pala sa kruske... hehehe

Mrzim kisu! Probudila sam se u 8 jutros, oko pola 10 mi se prispavalo, pa reko' da spustim glavu samo 5 minuta...onesvestila sam se da pre pola sata, nista nisam uradila! :roll: Uzas!
Mi jos razmisljamo da li ce tata prisustvovati porodjaju, tj. ja razmisljam posto je meni prepustio tu odluku. Ne znam, nekako sam manje hrabra kad mi je tu neko koga volim, raspekmezim se i kod zubara. Mnogo bolje podnosim kad nemam kome da se zalim.

Malo me je prpa tog epidurala i te velike igletine koju ti zabadaju u kicmu bljaks....:eek:
I meni je vise zbog psihicke podrske da bude sa mnom na porodjaju nego zbog bilo cega drugog ....
Mislim da ce mi znaciti sto je neko moj pored mene ..a ne sve neznanci i ja pala sa kruske... hehehe

Kazu devojke koje su se poradjale sa epiduralom da se taj ubod ne oseti, ako se toga plasis.

Ja od kako sam imala epidural na prvom porodjaju veliki sam zagovornik istog :ok:
A i mene je bilo strah pre, nije da nije. No kada mi je mama, koja je inace i ginekolog, rekla da se ne razmisljam vec da uzmem epidural. A posle i doktorka ovde u NL kada je to isto potvrdila sa recima, " pa ovde vise niko ni zub ne popravlja bez anestezije, o vadjenju da ne govorim, a to manje boli nego porodjaj :D, " odluka je pala ZA!
I nisam se pokajala uopste.
Mislim, i onako bih dobila epidural jer sam zavrsila na Carskom rezu. A kako je moj porodjaj bio trodnevna zurka dok nije stigao carski :p, pitam se kako bih prezivela bez anestezije.
A sto se tice igle, ma ne osetis nista. Ja sam manje osetila nego vadjenje krvi, a posle kao da si na plazi a ne na porodjaju :p
Sto se mene tice, ja bih dala Nobelovu nagradu onome koje izmislio epidural.
Ali naravno, ako neko ne zeli, isto je Ok. Stvar izbora. Jedino sam htela da kazem ako izbegavas epidural zbog straha od igle, nema potrebe.

Razmisljala sam sta je bolje da li da ide ili da ne ide sa mnom ...ali sam brzo resila dilemu u razgovoru sa sestrom ...:per:

Pricala mi je kako je njoj bilo na prvom porodjaju i da nije bilo mog zeta i nekih skolaraca kaze da bi poludela....
Drugacije se ophode prema tebi kad je neko sa tobom,nego kad nije...
Jos prvorotka pa si im vec na tapetu jel nista ne znas itd...tako da sam odlucila da cu ispuniti sebi zelju i mm ce sa mnom na porodjaj...:super:
A na pripreme nema sanse da idem zbog ovog gripa iako imam zelju ...mene navata svaki virus i grip ,kilava sam po tom pitanju pa da se ne igram.....
Ja cu se poroditi u KBC Zvezdara (tako bar planiramo),kod njih je dozvoljeno prisustvo oca ....a i u frontu je ...
Cudi me da u NS ne moze bar u nekoj od bolnica....bas glupo :think:

U NS postoji samo jedno porodilište i to je što je. Imaću jedno poznato lice uz sebe, babicu i to mi je više nego dovoljno, ako ništa onda bar psihički dok to ne krene, a što kaže november posle joj je bilo svejedno u toku samog porođaja mislim da je bitno samo se skoncentrisati na sam događaj i raditi ono što vam kažu....

I ja sam odustala od školice i jako mi je krivo jer sam se baš radovala i mislim da bi mi to puno pomoglo da se opustim, ali bitnije mi je da se ova 2 meseca sačuvam od gripa, a pošto sam i ja uglavnom kilava i začas navučem viruse bolje ovako... Valjda ću ZNATI da se porodim i bez školice:lol:!

..skoro sam chitala jedno iskustvo sa porodjaja..
..pishe jedna zena kako joj se porodila sestra..
..od ove prve zene muz je ginekolog, a od sestre hirurg..
..sestra je odvezla ovu shto se poradja u bolnicu i pozvala svog muza, ginekologa,
koji nije bio na dezurstvu tada, da dodje da je porodi, a i njenog muza, hirurga, da iz svoje bolnice
dodje da prisudtvuje porodjaju..
..elem - porodilja u sali, sestra u chekaonici, ginekolog utrchava u salu
i na vratima se oklizne i padne i slomi nogu.. :eek:
..odnesu ga na rentgen i stavljanje gipsa, stigne muz od porodilje, hirurg i ode u salu sa drugim
ginekologom, krene porodjaj i posle 5 minuta - hirurg se onesvesti i opali glavom
u plochice na podu i dobije potres mozga.. :eek: :eek:
..posle dva dana mama i beba izadju iz porodilishta, a dva struchnjaka ostanu josh 5 dana u bolnici.. :lol:

Iju!:eek::lol: Eto i ona se opet lepo porodila i bez njihovog prisustva, tako da...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back