Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bas ne mogu da odem sa ovog kutka... :heart:

Da napisem ukratko o porodjaju...
U sredu oko 11 sam dobila strasne bolove. Nisam mogla da disem, da se pomerim... :confused: Uzela sam Loru, kljuceve od auta i otisla pravo u porodiliste. Tamo mi je pukao vodenjak, doktor koji mi je inace stric je pozvao mamu i svekrvu, one su preuzele Loru a ja sam otisla pravo u salu...
Porodila sam se tacno u 15:20h, prirodno, i moram da se pohvalim da nisam vristala kao neke druge mame koje su se tada poradjale... :lol:
Sve je ispalo savrseno, odmah sam videla moju bebu, drzala je u narucje... :heart: To je osecaj koji ne mogu opisati recima... :heart:
Danas sam se osecala sasvim super i zamolila doktora da me puste kuci i evo me... :)
Znaci, drage moje trudnice, samo bez panike i brige... :heart:
:cmok2:

U sredu oko 11 sam dobila strasne bolove. Nisam mogla da disem, da se pomerim... :confused: Uzela sam Loru, kljuceve od auta i otisla pravo u porodiliste. Tamo mi je pukao vodenjak, doktor koji mi je inace stric je pozvao mamu i svekrvu, one su preuzele Loru a ja sam otisla pravo u salu...
Porodila sam se tacno u 15:20h, prirodno, i moram da se pohvalim da nisam vristala kao neke druge mame koje su se tada poradjale... :lol:
Sve je ispalo savrseno, odmah sam videla moju bebu, drzala je u narucje... :heart: To je osecaj koji ne mogu opisati recima... :heart:
Danas sam se osecala sasvim super i zamolila doktora da me puste kuci i evo me... :)

Uzela kljuceve od auta i......hrabra si. Ja sam 2 dana pred porod imala kontrolu, nisam imala auto i zovnem taxi. Ulazim u auto, govorim taxisti adresubolnice, covjek se okrenu pogleda me, u momentu se preznoji, oci kao dva lavora:hahaha:
Kazem mu, covjece ne brini se termin je za dva dana:D

:eek:
Svaka cast, neverovatna si! :worth:
Iskreno, ja ne bih imala hrabrosti da vozim sa takvim bolovima.

Mene u celoj priči najviše brine taj momenat oko starijeg deteta. :think:
Toliko razmišljam o tome, da pomišljam hoću li dovoljno pažnje posvećivati bati...:sad2:

Danas ja kažem mm da sam odlučila da Luku ne šaljem u obdanište tih mesec dana pred porođaj kad prestanem da radim i još mesec dana posle porođaja, dok mi babe budu pri ruci. Čisto da se dete ne oseća odbačeno kad stigne beba u kuću.
A on odmah počeo sa ovozemaljskim problemima: "Hoće li mu držati mesto u obdaništu ako ne ide 2 meseca, hoću li ja izdržati obojicu istovremeno...?"
Ej toliko frke oko velikog da ne stižem ni da brinem za malog.
e.. isto ovako :confused:
mami sam već zapretila da se ne oduševljava previše bebom dok je Stefan u blizini, jer Božemoj, šta beba zna, a Stefan da se slučajno ne oseća ugroženim...
za svekrvu ne brinem, ona će jedva dočekati da se porodim, pa da ona zgrabi Stefana :roll:

e.. isto ovako :confused:
mami sam već zapretila da se ne oduševljava previše bebom dok je Stefan u blizini, jer Božemoj, šta beba zna, a Stefan da se slučajno ne oseća ugroženim...
za svekrvu ne brinem, ona će jedva dočekati da se porodim, pa da ona zgrabi Stefana :roll:

Isti slucaj...
Moja mama je juce bila odusevljena bebom ali sam je zamolila da to ne radi dok je Lora tu da se ne oseca zapostavljenom.
Svekrva svoju Loru ne menja za nista :) Ona je njena mala princeza pa mogu ja da rodim jos 10 beba, nijedna joj nece biti kao Lora...
A ja se trudim da Lori posvetim svu svoju paznju, pohvalim je za sve sto uradi, zelim da se ne oseca zapostavljenom i manje voljenom od bebe...

Auuuu Tićo, svaka čast, zaista... Prisebnost je izgleda najvažnija!
Prošla si bez epiziotomije? Da li su ti se ti bolovi koje si dobila u 11 ponavljali u jednakim vremenskim intervalima ili su jednostavno bili konstantni? Pokušavam da saznam šta sve mogu da očekujem, jer stalno imam lažne kontrakcije, pa se pitam hoću li prepoznati prave na vreme...
Inače, izgleda da sam definitivno zakačila neki virus, jedva dišem danas. Sad je i bolje što sam probila termin, s obzirom da trenutno nemam snage do wc-a, a ne za porodjaj...
Uživaj Tićo! :zag:

Nista ne brini mila... :heart:
Epiziotomiju su mi radili na prvom porodjaju, sada na svu srecu nisu... :ok:
Od 11 do 12 sam imala konstantne bolove, posle su prestali, pa su se javljaji na svakih 10-ak minuta... Vodenjak mi je pukao dok sam bila u bolnici, odmah su me odveli u salu za porodjaj i eto... Porodila sam se za 20-ak minuta... Ispalo je bolje nego sto sam mislila a imala sam strasnu tremu...
:cmok2: I zelim ti svu srecu...
Jel imas nekog poznatog u bolnici? Mnogo je bolje kad imas, bar je kod mene tako bilo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back