Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sad uzela kalendar de preracunam,juce je bilo 14 punih i usla sam u 15-u.Kako vreme leti

Baš tako, ja sam 29 i ne mogu da verujem da mi tako brzo prolazi trudnoća:eek:. Sve je individualno, ali i meni su tako negde u 15 prošle mučnine, sad ti sledi najlepši deo trudnoće! Ja sam sve do skoro bila puna energije, eleana, ma sve sam mogla, čini mi se i više nego pre trudnoće, evo tek sad me sustiže neki neobjašnjivi umor, jedva dišem, mislim da mi je zauzeo svo mesto u stomaku i jedva nekad da mogu da udahnem, kao da mi se do grla popne, a tek će da raste:lol:! Zato uživaj sad!:heart:

Meni ovaj prvi period nije bio lep.Bila sam kilava,bez volje,stalno nesto umorna,razdrazljiva....svi su me nervirali.Poslednjih nedelju dana se drugacije osecam,bas imam volje i da se sredim, nasminkam(mislim da se nisam nasminkala od kako sam ostala trudna),ne skidam osmeh sa lica i to su svi oko mene primetili,tako da se najiskrenije nadam da mi predstoji jedan lep period i prava uzivancija u trudnoci.:manikir:

Sad već možete da me oslovljavate sa Georgina... Ja sam još tu, stanje nepromenjeno, borim se sa ovim virusom što me spopao. U sredu idem kod doktorice, nadam se da će se stanje do tada popraviti. A čim se porodim, odmah ćete znati, objasnila sam mužu kako da vam javi :D
Hvala što mislite na mene drage moje, i ja mislim na vas :zag:

Sad već možete da me oslovljavate sa Georgina... Ja sam još tu, stanje nepromenjeno, borim se sa ovim virusom što me spopao. U sredu idem kod doktorice, nadam se da će se stanje do tada popraviti. A čim se porodim, odmah ćete znati, objasnila sam mužu kako da vam javi :D

Jao još si tu:lol:! Ja mislila da je već sve gotovo! Samo ti skupi snagu do srede a mi čekamo lepe vesti! Biljana jel imaš dogovoreno sa nekim dr ili babicom za porođaj ili ne?

Auuuu pa ja bila ubedjena da si se porodila,vidim nema te pa rekoh sebi to je to,sad sigurno drzi svoju bebicu u rukama,kad , ti jos ovde.:heart:
Kako se osecas?

Pa evo čekamo, ja pretpostavljam da je već sa svojom malom princezom:heart:. A tebi je baš ovaj kutak prirastao za srce? Kako Klara? Jao ne izlazi mi to ime iz glave, divno je :heart: Kakva je Lorina reakcija na bebicu? Jel ti odmaraš, kako se osećaš? Tijana, jesi ti uzimala epidural?

Hvala ti draga... :cmok2: Veruj mi, ovaj kutak mi je bas drag... :heart:
Moje cure su dobro, hvala Bogu... :heart: Postavila sam i jednu Klarinu slicicu u Kafanici za bivse trudnice al se slabo vidi... ;)
Nisam uzimala epidural, porodila sam se skroz prirodno... :) Osecam se sjajno... :flert:
Ljubim vas sve i zelim vam laku trudnocu...

Hajde draga, mi cekamo... :heart:
:cmok2:

Ja bas ne mogu da odem sa ovog kutka... :heart:

Da napisem ukratko o porodjaju...
U sredu oko 11 sam dobila strasne bolove. Nisam mogla da disem, da se pomerim... :confused: Uzela sam Loru, kljuceve od auta i otisla pravo u porodiliste. Tamo mi je pukao vodenjak, doktor koji mi je inace stric je pozvao mamu i svekrvu, one su preuzele Loru a ja sam otisla pravo u salu...
Porodila sam se tacno u 15:20h, prirodno, i moram da se pohvalim da nisam vristala kao neke druge mame koje su se tada poradjale... :lol:
Sve je ispalo savrseno, odmah sam videla moju bebu, drzala je u narucje... :heart: To je osecaj koji ne mogu opisati recima... :heart:
Danas sam se osecala sasvim super i zamolila doktora da me puste kuci i evo me... :)
Znaci, drage moje trudnice, samo bez panike i brige... :heart:
:cmok2:

CESTITAM!!!!
I da i ja potvrdim - svaka cast!

Jao još si tu:lol:! Ja mislila da je već sve gotovo! Samo ti skupi snagu do srede a mi čekamo lepe vesti! Biljana jel imaš dogovoreno sa nekim dr ili babicom za porođaj ili ne?

Sad sam već krenula ofanzivno :D Šetkam se po stanu, gledam šta sve mogu da uradim samo da bih bila aktivna i pomogla bebici da krene napolje ;) Perem veš, samo nešto kuvam i izmišljam :roll: Naravno tu su i ostale preporučene metode - štipkanje bradavica, tople kupke, ananas, sex, šetkanje po stepenicama... :zcepanje: Jaooj da mi je neko rekao...

Konkretno za porodjaj nemam ništa dogovoreno, ali sam u vezi sa dve sestre iz Betanije koje će biti tu za mene ako nešto zatreba. Što se babica tiče nisam čula neke loše priče, tako da se nadam najboljem... A doktor je tu samo ako nešto krene kako ne treba, a o tome neću ni da mislim. Zdrava sam i jaka, izguraću kako god bude... bitno da se osećam psihički spremna, a Školica za trudnice je tu dosta pomogla, kao i druženje sa svim ovim divnim trudnicama iz Kutka.

Mi smo isto godište, '81, jel tako?
Za tebe veeeeeeliki :kiss:

Sad sam već krenula ofanzivno :D Šetkam se po stanu, gledam šta sve mogu da uradim samo da bih bila aktivna i pomogla bebici da krene napolje ;) Perem veš, samo nešto kuvam i izmišljam :roll: Naravno tu su i ostale preporučene metode - štipkanje bradavica, tople kupke, ananas, sex, šetkanje po stepenicama... :zcepanje: Jaooj da mi je neko rekao...

Konkretno za porodjaj nemam ništa dogovoreno, ali sam u vezi sa dve sestre iz Betanije koje će biti tu za mene ako nešto zatreba. Što se babica tiče nisam čula neke loše priče, tako da se nadam najboljem... A doktor je tu samo ako nešto krene kako ne treba, a o tome neću ni da mislim. Zdrava sam i jaka, izguraću kako god bude... bitno da se osećam psihički spremna, a Školica za trudnice je tu dosta pomogla, kao i druženje sa svim ovim divnim trudnicama iz Kutka.

Mi smo isto godište, '81, jel tako?
Za tebe veeeeeeliki :kiss:

Tako je draga, isto '81;). Dobre ti ove metode, moram to da zapamtim, recimo za ananas prvi put čujem, naravno za sex znam:per:, samo treba biti majstor pa to obaviti sa tolikim stomakom:lol:! A vidiš kako ti se lepo vratila snaga čim sve to možeš, čula sam da to hoće pred sam porođaj!

Jao vidim da svi hvale tu školicu i da je svima jako pomogla, a sad me mm baš naplašio sa ovom epidemijom, a baš sam se bila naoštrila da idem, uf!

Drži se draga, mi mislimo na tebe i držimo ti palčeve da ti porođaj što bolje prođe i da se uskoro maziš sa svojom lutkicom:heart::cmok2:

Tako je draga, isto '81;). Dobre ti ove metode, moram to da zapamtim, recimo za ananas prvi put čujem, naravno za sex znam:per:, samo treba biti majstor pa to obaviti sa tolikim stomakom:lol:! A vidiš kako ti se lepo vratila snaga čim sve to možeš, čula sam da to hoće pred sam porođaj!

Jao vidim da svi hvale tu školicu i da je svima jako pomogla, a sad me mm baš naplašio sa ovom epidemijom, a baš sam se bila naoštrila da idem, uf!

Drži se draga, mi mislimo na tebe i držimo ti palčeve da ti porođaj što bolje prođe i da se uskoro maziš sa svojom lutkicom:heart::cmok2:

Hvala još jednom! A ti kupi zaštitnu maskicu i pravac u Školicu, prijaće ti, videćeš ;)

Ja i dalje mucim muku s kiselinom :besna: pomognu mi bademi al privremeno i onda opet po starom, kupila sam i svezu sargarepu. Oljustim ti ja tri i sednem pred televizor da ih grickam, a one gadne uopste nemaju nikakvog ukusa a tako lepo izgledaju, hibridne neke :sad2:.

Pitanje za trudnice iz NS, jel radite ili se na bolovanju? Da li je istina da komisija u NS sve trudnice vraca na posao da bi rasteretili budzet?

Poslednja izmena:
o tom bolovanju ima pre nekoliko strana.. ja ću sad da tražim bolovanje od dr; pa za mesec dana ću tek videti kako ide to sa komisijom :confused: a to što ti kažeš, priča se o tome... :(

probajte za kiselinu kokice
Mene je u prošloj trudnoći užasno mučila, ali tamo već u 7. - 8. mesecu... ništa nije sto posto pomagalo :confused:

ja sam ex trudnica al sam bila na bolovanju od5 meseca i nije istina da nemozes na bolovanje al je losa strana da svakog meseca ides na komisiju koja je formalnost i nista ti ne rade al moras licno i ceka se satima u guzvi.A sto se tice gorusice ja sam imala gadnu tolko me mucila da sam opet dobijala mucnine i povracala jedino su pomogle neke tablete za sisanje protiv gorusice koje sam kupila u apoteci za sitne pare efekat netraje dugo al i taj mali odmor prija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back