Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drage trudnice... Kako ste mi?
Kako su stomacici?
Moja beba je danas bila bas nemirna, sutirala me ceo dan... :heart:
Bili smo na pregled, sve je u redu, jos samo nekoliko nedelja i gotovo je... Jedva cekamo... :heart:
:cao:

Kad sam ovo procitala kao da me je munja udarila :D,pa to je stvarno jos malo :D
Sad ce Draggana da nam otvori sezonu porodjaja ,pa kad zaredjamo :lol: :heart:
Inace po poslednjoj menstruaciji ja danas ulazim u 9-ti mesec ,a po UZ tek za 11 dana :D

Pa prema poslednjoj menstruaciji termin mi je 16.10. medjutim po UZ bebica je mladja oko 11 dana,pa je doktorka za zvanican datum uzela 27.10.

Znači, zvaničan datum se daje po proceni lekara na osnovu UZ-a, a ne po terminu poslednje menstruacije? Meni nije baš najjasnije kako se određuje termin, jer su mi ga menjali 4 puta... Ona fora računanja sa dodavanjem 7 dana na datum poslednje menstruacije umanjen za 3 meseca, u mom slučaju daje datum 2.novembar kao VTP. Medjutim, na poslednjom UZ-u, rekao mi je doca da je VTP 30.oktobar...

Znači, zvaničan datum se daje po proceni lekara na osnovu UZ-a, a ne po terminu poslednje menstruacije? Meni nije baš najjasnije kako se određuje termin, jer su mi ga menjali 4 puta... Ona fora računanja sa dodavanjem 7 dana na datum poslednje menstruacije umanjen za 3 meseca, u mom slučaju daje datum 2.novembar kao VTP. Medjutim, na poslednjom UZ-u, rekao mi je doca da je VTP 30.oktobar...

..zvanichan "termin" ti ne sluzi bash nichemu, osim da bi se okvirno orijentisala.. :lol:
..procenjuje se i na osnovu toga koliko ti traje ciklus, shto retko koji dr uradi..
..UZ starost je najbolji pokazatelj kako napredujete,
a ni on ne garantuje da ce bekana da "sacheka" odredjeno joj vreme.. :)

..zvanichan "termin" ti ne sluzi bash nichemu, osim da bi se okvirno orijentisala.. :lol:
..procenjuje se i na osnovu toga koliko ti traje ciklus, shto retko koji dr uradi..

Tacno tako...ja imam osecaj da cu ranije,ali mozda me taj osecaj vara,pa preteram i 27-mi :eek:(nadam se da necu)

Tacno tako...ja imam osecaj da cu ranije,ali mozda me taj osecaj vara,pa preteram i 27-mi :eek:(nadam se da necu)

..kako si prvi put, poranila ili doshla do termina? :)

..ima zanimljiva prichica koju sam chula, vezana za mame sa
vishe dece..ispala je tachna u 80-90% sluchajeva..
..moja mama ima nas troje, ja sam rodjena 5-og u mesecu, brat, 7-og, sestra 8-og..
..moja deca su 12-og i 14-og..
..moj muz je 12-og a njegov brat 11-og...
..tetkini sinovi 25-og i 27-og..
..ko zna ima li neke logike u tome.. :lol:

..moja mama ima nas troje, ja sam rodjena 5-og u mesecu, brat, 7-og, sestra 8-og..

Sa Acom mi je termin bio 26.4. , a porodila sam se 25.
Vidis mozda ce tvoja pricica biti i kod mene tacna,ako se Filip rodi negde izmedju 23. i 27. :lol:

Meni je u prvoj trudnoći termin po menstruaciji bio 24.septembar, ali su mi već u 12.nedelji pomerili na 2.oktobar jer je beba bila navodno manja.
Luka se rodio 21.septembra, dan ranije (pisalo u kartonu na rođenju 39+6), ali je stvarno bio sićušan, imao je 2930gr i 49cm pa ih je možda to bunilo.

Ovaj put mi nisu menjali termin, poklapa se sa menstruacijom i biće 12.februar.
I ne mogu da dočekam. Prekosutra ulazim u 20.nedelju - polovina jeeeee! :klap:

eeeee, a ja bas razmisljala cesto o tome, ja 21-og, moja braca 24-og i 27-og.... :)

:D Ja imam i bolji primer... brat 28., tata 29., mama 30. i to ISTOG MESECA, ja takodje kao i brat 28., ali drugi mesec....;)

Bas tako...
Meni je termin 28 oktobra, ali ja osecam da ce biti ranije... Loru sam rodila nedelju dana pre termina.
:cmok2: za sve stomacice...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back