Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na kraju trudnoće smeš skoro sve. A šta misliš kada žene piju partusisten i verapamil, pa uz to i bensedin jer se toliko tresu od pomenutog prvog leka koji nagura puls do 150, a sve to se pije od početka drugog trimestra. Valerijana je potpuno bezopasna u tvom stanju.
ta sam :D 8 partusistena dnevno i 3 verapamila
juce moja majka dosla a ja joj onako ushicena na krevetu pokazujem sve jednu stavr koju smo kupili za bebu
a ona snimila kako se ja tresem i ruke i sve
pa pocela da place :(
moja majcica, eto sta je majka.... toliko mi bilo zao sto se potresla....
al navikla sam se na ovo treskanje stalno, lupanje u grudima, sta ces, kad moras....
u utorak sam jako lose podnela terapiju, pa kao da nisam mogla da nadisem, muka mi bilo, uzas zivi
imam napade vrucine al one bas bas, ai sam se navikla polako....
tesko ki je bilo prva dva dana, vljda ko sto kaze moj dragi dobijem napad panike kada srce pocne da udara od partusistena, ali sad sam navikla....
i tako....
samo ne mogu s telefona lepo da kuckam, tolko se ruke tresu da pravim ogromne greske hehhee

a za gorusicu mi nista zivo ne pomaze, haos
juce sam i povratila dusu ujutru....
te gorusce kad se kurtalisem ima da procvetam , zivota mi....

a sta mi se motalo po glavi, resio moj prdica da oce ranije napolje
a majka mu kupila sve brojeve 62 :D
sad kada rodim mrvicu, kakva sam i ja bila i sestra mi, a i tata m se rodio mesec dana ranije i njegova sestra....
ima 62 da nosi do treceg meseca :D a ja se spremila za malog dzina :D <3
svaki dan pricam s njim i govorim mu da bude tu gde jeste, kod mene u trbi mu je najlepse
a mrda se, boze dragi, to videli niste, evo i dok kuckam, on gura ovaj notbook, a cak ga ni na stomak nisam stavila, samo se dodiuju ivicama :D

i svasta bih vam sada pokazala sta nam je sve stiglo iz akse za njega, i kadica, i stvari, i kozmetika i tako.... sve je divno, bebece :))))

:heart:

Puno poljubaca. Izdrzi jos ovo malo, kada si stigla do finisa. Znam da je tesko lezati, ali svaki dan njemu puno znaci :cmok:

Bokice, dobro je da ti je mamika dosla da ti pomaze, da mozes stvarno da mirujes potpuno.. :)

Neizreciva, jel su ok rezultati od amnio? NIsam ispratila.. nadam se da je ok sve :)

Meni juce krenule neke bolne kontrakcije, pa sam pomislila da je to to, medjutim ne, prosle su posle nekog vremena i nisu bile u pravilnim razmacima..
A ja kao u niskom startu, samo cekam kad ce i kako ce da krene :mrgreen:

Bokice, dobro je da ti je mamika dosla da ti pomaze, da mozes stvarno da mirujes potpuno.. :)

Neizreciva, jel su ok rezultati od amnio? NIsam ispratila.. nadam se da je ok sve :)

Meni juce krenule neke bolne kontrakcije, pa sam pomislila da je to to, medjutim ne, prosle su posle nekog vremena i nisu bile u pravilnim razmacima..
A ja kao u niskom startu, samo cekam kad ce i kako ce da krene :mrgreen:

jos mi nisu stigli rezultati, ceka se najmanje 3 nedelje pa imam jos da cekam bar 10-tak dana....ali, beba se mrda redovno, UZ na amnio je bio ok i malo sam mirnija....stepenica po stepenicu i polako idemo ka cilju.....:)

a ti sitnno brojis ocigledno, mala vagica je na pomolu :)))) najbolji zenski znak (ne zato sto je moj naravno).... i ja sam imala celi 9. mesec kontrakcije ali nisu bile bolne iako su bile bas jake ali na kraju je infuzija presudila jer se nisam otvarala....

zavrsen i krevetac, juce zavrsena druga etapa kupovine za bebu, ostao jos bebi kupko frotirski, jedna laza, svedske pelene, brus za dojilje (ima u ws prelep, za 2000 din, onako je sportski, bez ikakvih steznika, zica, fisbajna, pamucan, prijatan, lagan, super je), marama za nosenje i krema za ojed ili cu nju naknadno...
sapun sam uzlea onaj sebamed i plus pavloviceva famozna, to je sve od kozmetike...

stalak za kadicu je odlican, stabilan, visina mu je super, taman ima deo za sapun, za peskir, pelenu itd, kadica ima odvod za vodu, za ksnije, onako je velika i mocice bas dugo da se koristi...

nocas sam imala blage bolove uz kontrakcije, nadam se da je to ok i normalno za ovu fazu, kontrakcije su bile bas jake nekako i prvi put se uz njih javio bol.. mada ja kontam da je sve ok jer su pri pet dana pregledali i grlic, bio je dug 2 cm, zatvoren...

e, i htedoh da vas pitam sta znaci stepen posteljice II, za koji period je to karakteristicno, tj da li je rano da od 32- 33 nedelje bude taj stepen?

i sali, jel sve ok? javi da znamo da sta jos uvek tu : )

ta sam :D 8 partusistena dnevno i 3 verapamila
juce moja majka dosla a ja joj onako ushicena na krevetu pokazujem sve jednu stavr koju smo kupili za bebu
a ona snimila kako se ja tresem i ruke i sve
pa pocela da place :(
moja majcica, eto sta je majka.... toliko mi bilo zao sto se potresla....
al navikla sam se na ovo treskanje stalno, lupanje u grudima, sta ces, kad moras....
u utorak sam jako lose podnela terapiju, pa kao da nisam mogla da nadisem, muka mi bilo, uzas zivi
imam napade vrucine al one bas bas, ai sam se navikla polako....
tesko ki je bilo prva dva dana, vljda ko sto kaze moj dragi dobijem napad panike kada srce pocne da udara od partusistena, ali sad sam navikla....
i tako....
samo ne mogu s telefona lepo da kuckam, tolko se ruke tresu da pravim ogromne greske hehhee

a za gorusicu mi nista zivo ne pomaze, haos
juce sam i povratila dusu ujutru....
te gorusce kad se kurtalisem ima da procvetam , zivota mi....

...Bokice, zasto ti doktorka nije dala lek koji ce da ti smiri te drhtavice i lupanje srca,
pitam zato sto sam se i ja tako u prvoj trudnoci treskala i gusila koliko mi je srce lupalo,
ruke drhtale..i znam kako je grozan osecaj....u drugoj su mi vec dali lek koji se pije uz
taj.....tad se zvao Izoptin, mislim mozda se sad drugacije zove, ali mogla bi da posaljes
muza ili mamu kod lekara da ti daju tako nesto...svaki ginekolog razmislja samo da odrzi
trudnocu sto jeste veoma vazno, bolje receno najvaznije, ali ne razmisljaju kolik ti lekovi
opterecuju srce i kod nekih zena stvaraju aritmije koje ostanu i posle porodjaja sto nije
nikako dobro.....nemoj da te mrzi da pitas, zovi telefonom, reci kako se osecas i trazi
lek protiv toga.....ovo ti pisem iz licnog iskustva, i iz najbolje namere...ne zameri...srecno:D

...Bokice, zasto ti doktorka nije dala lek koji ce da ti smiri te drhtavice i lupanje srca,
pitam zato sto sam se i ja tako u prvoj trudnoci treskala i gusila koliko mi je srce lupalo,
ruke drhtale..i znam kako je grozan osecaj....u drugoj su mi vec dali lek koji se pije uz
taj.....tad se zvao Izoptin, mislim mozda se sad drugacije zove, ali mogla bi da posaljes
muza ili mamu kod lekara da ti daju tako nesto...svaki ginekolog razmislja samo da odrzi
trudnocu sto jeste veoma vazno, bolje receno najvaznije, ali ne razmisljaju kolik ti lekovi
opterecuju srce i kod nekih zena stvaraju aritmije koje ostanu i posle porodjaja sto nije
nikako dobro.....nemoj da te mrzi da pitas, zovi telefonom, reci kako se osecas i trazi
lek protiv toga.....ovo ti pisem iz licnog iskustva, i iz najbolje namere...ne zameri...srecno:D
Nema tu pomoći, partusisten je mnogo jak, ja sam se tresla šta god da su mi dali uz njega i puls na 130 redovan, al, nekako se navikneš vremenom, samo te ljudi čudno gledaju dok se treskaš.

pijem verapamil.za srce, bolje mi.je nego na.pocetku, valjda se telo malo navikne, lupa srce i dalje ponekad, i evo sad se tresem, al juce nisan toliko, zavisi valjda kao kad. ipak je 8 partusistena dosta puno, ali super, ne sm3 ni da zamisim Sa bih bez verapamila.... i evo kako kuckam s fona i gresim, sorry, nabadam.slova.... najteze mi.pada sada ovo lezanje, pa sporo mi dani prolaze, pa stalno razmisjam o mnogo toga, sinic sam sanjala da me.poradjaju..... i gorusica zbog koje.jao.slabo i.spavam ako uspem uopste.zaspati.uvece, a.nista vise.ne.pomaze za.gorusicu.....

Nema tu pomoći, partusisten je mnogo jak, ja sam se tresla šta god da su mi dali uz njega i puls na 130 redovan, al, nekako se navikneš vremenom, samo te ljudi čudno gledaju dok se treskaš.

moja.mama kada je videla.kako se tresem dok joj.pokazujem stvari za.bebu, pocela da place :(
inace mami smo.nasli.prevoz do.sentomasa, pa je.otisla juce kuci, mi cemo vikendom biti.sami.jer.dragi ne radi, pa taman malo svi.odmorimo, a.ona pinedelja ujutru opet dodje i tako cemo.fino..... da i ona mao napuni baterije :) skuvala nam punjene paprike i.tikvice da imamo ceo vikend <3

ja nemam serklaz
verujem da ce mi u sledecoj trudnoci staviti preventivno, s obzirom na sve....
tako sam i ja kontala, bar do 35., 36. pune nedelje a onda ek izlazi napolje ako hoce ;)
danas smo tek 32+2, imam ja jos da lezim i brinem....

Nemoj brinuti. I da se sutra porodis (pupu-pu) beba je vec ok razvijena. Sto vise ostane u matrici to bolje, slazem se, ali nije ni kraj sveta poroditi se u 32.nedelji :cmok:

@Tara: II stepen je ok za 32. nedelju.

samo na fotki :)
moj bebac je inace uvalio glavu nisko na moj grlic i tako vec nedeljama u nazad, ma od pocetka sestog je tako uvaljen....
i nije hteo da se digne uopste....
frapiraju se kad vide gde je :-D
imamo kontrolu u ponedeljak, zivo me interesuje dal grlic stoji na tom prstu otvorenosti i 1 cm duzine ili ne .....
mama mi danas ide po rezultate briseva i u dom zdravlja da uzme jos recepata za ove moje lilulice.....

samo na fotki :)
moj bebac je inace uvalio glavu nisko na moj grlic i tako vec nedeljama u nazad, ma od pocetka sestog je tako uvaljen....
i nije hteo da se digne uopste....
frapiraju se kad vide gde je :-D
imamo kontrolu u ponedeljak, zivo me interesuje dal grlic stoji na tom prstu otvorenosti i 1 cm duzine ili ne .....
mama mi danas ide po rezultate briseva i u dom zdravlja da uzme jos recepata za ove moje lilulice.....

:eek: ko bi rekao.....kako zene nisko nose stomake a tvoj je bas visoko....

ja sam danas bila na pregledu i gledala mi je grlic rukom i ok je ali mi je preventivno rekla da stavljam utrogestan ako hocu, jer je dobar za grlic, jedan od 200 mg vaginalno uvece.....i naravno da do kraja trudnoce budem umerena u svemu jer kaze da je to kljuc, dzabe i lekovi i pregledi ako se ne pazi......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back