Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kupila sam mu danas i sve ovo na pijaci i u Ariljcu za nekih 5 i po hiljada :)
408295_4483314639505_1480255261_n.jpg

znaci, 4 portikle, 3 para carapa, jedna kapica posle kupanja, jedna neka jungle kapica, malo bolja, jedne rukavice, troje pantalonica, jedna zeka na bratele, 3 stramplice, peskir s kapuljacom (metar s metar)
eto, jos cekam samo da mi javi ona sta mi je donela od bodica iz madjarske (nekih 11 komada) i ja sam zavrsila s bebecim stvarima, msm, garderobom, ostadose mi pelene, mozda posteljina (posto treba mama da naruci za kolevku tako smo se dogovorile...), par peskira za njega, za mene spavacice i za njega odelce za izlazak, i to cu videti ovih dana da sredim....

sve ostalo i ako mu kupim sada ce biti skroz onako iz cistog gusta :)

ima stvari koje sam mu i pre ovoga kupovala, 3 pantalonica, jedna zeka na bratele, dve benkice, nekih 4 bodica, dvoje carapica, dvoje straplica s kapicama.... i tako....
sad sam mirna i zadovoljna
imamo jos dve plate do mog termina koje ce stici, kamen sa srca mi je pao, verujte mi
ovo sto je ostalo, kupicemo lako, to sto nabrojah i kozmetiku malo i one dzidza bidze, makazice, kadicu, i ta cuda.... to mi sada sve nekako dodje sitno :)

simpa su stvari a i povoljne,mudra kupovina....htela sam da te pitam posto vidim da kupujes donje delove odovjeno da li si uzimala ili videla zepice za noge jer su mom sinu nogice zeble i morala sam da mu nosim carapice ispod zekica sa stopalima ili carapice i zepice kad je nosio donji deo trenerke....

ja sam stramplice i pidzamice uzimala sve koje se kopcaju spreda i i dole, izmedju nogu ili bar jedna nogavica, secam se da mi je ija skrenula paznju da gledam da se obe nogavice kopcaju ili da druga bar pocinje, pa sam se time vodila vecinom,da bude lakse zbog presvlacenja, pantalonice smo uzeli 4 para 62 i 3 para 68 velicine, sve su jednobojne i prugaste, bodica ima u tri velicine 15-tak komada, kapica jedna deblja i dve za posle kupanja, carapice nekoliko pari... rukavice nisam uzimala
juce me zove prijateljica koja nam je dala roze kadicu : )) da kaze da je spremila dosta stvari zutih, zelenih, bez i ostalih unisex, a njena beba je rodjena u decembru tako da smo mi sa kupovinom garedorbe defintivno zavrsili... posteljinu smo uzeli punjenu, mnogo povoljno, ali nju kazu da do godinu dana ne koriste, tako da imamo dva kompleta posteljine i dve ogradice, to je valjda sasvim dovoljno, dok se jedna pere drugu koristis,cebice, dekice, prekrivace, vrecicu za spavanje,sve po jedan komad, peskira dva, makazice, cetku i cesalj i to je valjda to...

druga drugarica mi je spremila bebi alarm, nismo planirali da ga kupujemo ali ok, pumpicu, komodicu, onu nunalicu za bebe, vrtesku za iznad krevetca, i onaj bejbi dzim,i stolicu za hranjenje, ok nesto je od toga i za kasnije malo ali super ce nam doci i stvarno je ogromna pomoc sve to....

ostalo je jos sapun, pelene i famozna pavloviceva i jos neke sitnice iz apoteke, povidon jod, tupferi itd...brus i jos neke sitnice za mene i marama za nosenje bebe, ona je jos jedina veca stavka, i to je sve kompletirano, krevetac gotov ove nedelje,nasli super resenje kako da mu napravimo jos dva nivoa,tako da se ja nadam da cu do ulaska u 9. mesec imati sve spremno kao pravi pravcijati kontrol frik : )

sledece nedelj mi dolazi i mama da sredimo stan, da uredimo kutak za bebu,tu bih volela nesto da uardim po zidovima i tom delu gdeje bebica, onako da malo razveselim jer je sve belo, namestaj, zidovi, zavesa, samo jos da smislim kako...

ja sam stramplice i pidzamice uzimala sve koje se kopcaju spreda i i dole, izmedju nogu ili bar jedna nogavica, secam se da mi je ija skrenula paznju da gledam da se obe nogavice kopcaju ili da druga bar pocinje, pa sam se time vodila vecinom,da bude lakse zbog presvlacenja, pantalonice smo uzeli 4 para 62 i 3 para 68 velicine, sve su jednobojne i prugaste, bodica ima u tri velicine 15-tak komada, kapica jedna deblja i dve za posle kupanja, carapice nekoliko pari... rukavice nisam uzimala
juce me zove prijateljica koja nam je dala roze kadicu : )) da kaze da je spremila dosta stvari zutih, zelenih, bez i ostalih unisex, a njena beba je rodjena u decembru tako da smo mi sa kupovinom garedorbe defintivno zavrsili... posteljinu smo uzeli punjenu, mnogo povoljno, ali nju kazu da do godinu dana ne koriste, tako da imamo dva kompleta posteljine i dve ogradice, to je valjda sasvim dovoljno, dok se jedna pere drugu koristis,cebice, dekice, prekrivace, vrecicu za spavanje,sve po jedan komad, peskira dva, makazice, cetku i cesalj i to je valjda to...

druga drugarica mi je spremila bebi alarm, nismo planirali da ga kupujemo ali ok, pumpicu, komodicu, onu nunalicu za bebe, vrtesku za iznad krevetca, i onaj bejbi dzim,i stolicu za hranjenje, ok nesto je od toga i za kasnije malo ali super ce nam doci i stvarno je ogromna pomoc sve to....

ostalo je jos sapun, pelene i famozna pavloviceva i jos neke sitnice iz apoteke, povidon jod, tupferi itd...brus i jos neke sitnice za mene i marama za nosenje bebe, ona je jos jedina veca stavka, i to je sve kompletirano, krevetac gotov ove nedelje,nasli super resenje kako da mu napravimo jos dva nivoa,tako da se ja nadam da cu do ulaska u 9. mesec imati sve spremno kao pravi pravcijati kontrol frik : )

sledece nedelj mi dolazi i mama da sredimo stan, da uredimo kutak za bebu,tu bih volela nesto da uardim po zidovima i tom delu gdeje bebica, onako da malo razveselim jer je sve belo, namestaj, zidovi, zavesa, samo jos da smislim kako...

Eh i ja sam to mislila za sebe, jer sam inace takva..al sad sam za divno cudo opustena, znam da ne mogu da uticem na daljnji tok, da li cu se poroditi sutra ili za 10 dana, pojma nemam...niti se ja tu ista pitam.
A fali nam sigrno dosta stvarcica, pa cemo kupovati usput, kad sta zatreba..osnovno ima sve..

Samo mi je bitno da saceka jos par dana, u ponedeljak imam uz, ctg, radim briseve a pre toga depilacija..plus da dam krv za faktore koagulacije i da sacekam rezultate :think:
To je jos nekih 4-5 dana recimo..
E onda cu biti valjda "spremna" :p

Mi krevetac nismo jos sklopili, da ne skuplja prasinu..otkud znam, nego imam samo jednu posteljinicu (onaj komplet), sad nemam pojma sta jos da dokupim...da li posebno carsavic i neko cebence ili sta?
Autosediste tek treba da pokupimo od drugarice, ali ajde to moze i mm dok sam ja u porodilistu...tamo cu svakako biti 3 dana..bar

Danas sam spakovala i plazmu i sok od jabuke i vodu (poslednje stavke) u kesu za porodiliste, pa je eto konacno spremna potpuno..mada mi je preteska, izgleda cu da izbacim bade mantil ili nesto, pa ce mi lako posle doneti mm ako zatreba..

..tara, povidon jod i dvadesetak gaza cesh dobiti u paketu u porodilishtu.. :)

super, hvala nove,bra, i to onda odlazi sa spiska : )

sto volim kako sta precrtam : )

sali, za posteljinu ja sam mislila da bebu pokrivam jorganksom navlakom i sad ne znam to cebence, prekivac, imam cebence i kao pamucni, konacni prekivac, pojma nemam sta cu od toga... a imam i tu vrecu, iz koje vire ruke, pa cu smisliti nesto...
znam samo da valjda jorgan i jastuk ne idu bar godinu dana...

:klap: za mamu koja spremno ceka bebicu

Samo sam zelela da napomenem da vodis racuna, gde ces stavljati "zidne ukrase" jer se bebe veoma rano pocnu interesovati za sare, slike itd. Ja sam ostavila deo oko krevetica belo, samo sam nalepila tanku samolepljivu ukrasnu traku da bi malo odvojila deo sa kreveticem od ostatka decije sobe. Bas zato da se ne bi okretao dok ga presvlacim.

Kada je Junior napunio oko 6 meseci nalepila sam na plafon iznad dela za presvlacenje (koji je bio montiran na krevetic) Pampers sliku. Zao mi je sto nisam ranije, jer sam mnogo olaksala sebi presvlacenje. On gleda u sliku (plafon), guce Pampers bebama, a ja ga na miru presvlacim. Na zalost, sada su mu vec dosadile, pa moram ga "potplatiti" knjigom koju on "cita" dok ga presvlacim.

ija, super ideja za to iznad komode za presvlacenje

jexi, te stikere sam i ja imala na umu, samo da odaberem koji deo, tj koji zid... dodala bih jos neke detalje, ali kada stavim vrtesku, i jos par sitnica - bice ok

mi nemamo posebnu sobu, ali ima poseban deo, kao izdvojen za neki veliki ugradni plakar npr, gde moze da se postavi krevetac sa komodom, doduse fali mi 10 cm u duzinu ali smislicemo nesto

imamo i mi zeke i straple koje se kopcaju sa strane i duz nogavice, ali mi iskreno tako sve jedno i oko ovih
bice obucen
a nesto ako i razmislim o vremenu koje ce mi trebati da ga presvucem, isto mi, uvlacila ga odgore ili zakopcavala 30 drikera....
prezivecemo
patofnice nisam uzimala, neizreciva, nikakve, al toga imas svuda, nije problem uzeti jedne....ja sam bas gledala da ekonomisem i ne uzimam nicega previse
iako cak nista i ne dobijamo od nikoga, znaci sve jednu stvar moramo sami, ali sam resila lepo, od svega po malo, i vodila se onom, da je lakse dokupiti ako zafali nego da imamo gomilu toga sto necemoni iskoristiti....
ima 6 zekica iliti stramplica iliti pidzamica kako ih ko zove i 5 pantalonica i sasvim ce mu biti dosta za prvo vreme....
a bodice cekam da mi stignu, cisto beli, obicni, pamucni, njih ce biti desetak, i ove sarene sto ima vec kupljeno, sasvim dosta....
nemam ni ja toliko stvari :D

sto se sobe tice, nista ne sredjujemo, jer mi se posle njegovog rodjenja, selimo, cim njemu iotpadne pupak i budemo spremni, idemo za novi sad, pa cemo mu tamo srediti kutak
i to jednostavno jer mi je tako lepse, bez tih stikera i cuda

oni naruceni F&F bodici ce biti poslati danas :) :super:
imamo narucene i stizu nam znaci
3 ova, 68
527441_112108935608478_242055226_n.jpg

3 ova , 62
527643_115700811915957_1305901379_n.jpg

i 3 ovih , 62
526966_109980372488001_1007133639_n.jpg

5 ova, broj 62
530057_110931885726183_1544685461_n.jpg

i nisam mogla da odolim, uzela sam i ove tri pidzamice broj 62, imali su na lageru....
253002_115678835251488_127070600_n.jpg

i mi smo zavrsili nasu prvu kupovinu bodica, zekica i cuda za bebana, sada samo cekam da dodje on ;) zvanicno obecavam da sam zavrsila s bebi stvarima za pocetak :D bar do sledece plate, jer ovu vise ne smem da diram, ceo oktobar je pred nama :mrgreen::sad2:

danasnji dan grozan, ispalakh se sada, jos na ulici mi krenule suze, no sad sam kuci, pa jos dodatno popustio ventil....
odakle da pocnem, uglavnom istraumirali smo me posteno
prvo kontrola u dz, kaze grlic skracen, sad je 1 cm, ne svidja joj se, uvela pored utrogestqana i ona partistusten i verapamil i uput za front
tamo otisla posle, uradila mi prvo neka dr uz, prvo je tu pocela oko velicine bebe i plodove vode, debil jedan, da bi na kraju rekla da je ok, nego se on nezgodno namestio....
onda mi uradili ctg, koji je valjda dobar, od svega tamo nisam ni stigla pitati
e onda ginekoloski pregled, frapirala se sto mi niko nije radio kolposkopiju u trudnoci, napisala tamo da vidi neku promenu, uradila briseve, i kao tu kolpo da uradim u dz
i da, mirovanje strogo, otvorena sam jedan prst
divota....
odem u dom zdravlja opet
ona nece da mi uradi to, ona je mislila da je meni to radila ona dr koja nista zivo ne radi i koju sam na pocetku promenila (cuj, znaci, ona je mislila, ne znam za sta im sluze kartoni, sta pisu u njih, ...)
uglavnom, ispisa mi uput za front da odradim kod njih
jer ona ne sme , ja sam rizicna trudnica, bla bla bla
ona u frontu mi rece ako osetim kontrakcije odma da dolazim i tako....

krenula sam kuci, ko da me je neko osudio na smrt, eto.... placem... place mi se, ne mogu da prestanem.... uf....
ovo za kolposkopiju cu sutra telefonom da ih zovem da vidim jel se zakazuje ili kako sta, msm, ne znam uopste ko to radi u osmom mesecu
uopste mi se ne svidja ova sto me je danas pregledala u frontu....
zivot mi je skratila i ona, i ova u dz, i svi oni s diplomama koji me sibaju od jednih do drugih i samo prebacuju s jednim na drugim, umesto da mi lepo jedna osoba odradi sve kako bog zapoveda...
treba da mirujem i to naglaseno apsolutno, a oni me setaju ko budalu
nadam se da cu sada da zaspim i da se necu probuditi do sutra, ovaj dan zelim da prespavam....

bokice, koliko ja znam kolposkopija se ne radu trudnoci ukoliko je radjena 6 meseci pre trudnoce, meni isto to niko nije radio jer sa radila pre trudnoce na 6 meseci...
ali mnogo je gadno to kad ides kod njih nekoliko pa te salju od jednog do drugog i svi skidaju odgovornost sa sebe, to mi je uzasno
miruj, miruj i samo miruj sada sto vise

ja bila danas na pregledu, sve ok, dr nije uzimao mere jer sam bila pre 3 nedeljekaze nema potrebe, a ja se mislim samo mi reci obim glave : )
posto je beba bas nemrina i to vrlo cesto, sutira bas jako merio je protok,da vidi da li je ok, kaze da je beba bolje nago ja, grlic je 2 cm, zatvoren... kaze da za 3 nedelje obavim razgovor sa anesteziologom, pripremim sve papire za epidural i porodiliste (naravno pojma nemam koje, to sad moram da vidim) i da idem 1 nedeljno na ctg u domu zdravlja... ako tamo budu hteli da mi rade i to je to, da dodjem otprilike predporodjaj
sad idem u dz da vidim hoce li da mi rade taj ctg od 36. nedelje i ako nece sta dalje...

imamo i mi zeke i straple koje se kopcaju sa strane i duz nogavice, ali mi iskreno tako sve jedno i oko ovih
bice obucen
a nesto ako i razmislim o vremenu koje ce mi trebati da ga presvucem, isto mi, uvlacila ga odgore ili zakopcavala 30 drikera....
prezivecemo
patofnice nisam uzimala, neizreciva, nikakve, al toga imas svuda, nije problem uzeti jedne....ja sam bas gledala da ekonomisem i ne uzimam nicega previse
iako cak nista i ne dobijamo od nikoga, znaci sve jednu stvar moramo sami, ali sam resila lepo, od svega po malo, i vodila se onom, da je lakse dokupiti ako zafali nego da imamo gomilu toga sto necemoni iskoristiti....
ima 6 zekica iliti stramplica iliti pidzamica kako ih ko zove i 5 pantalonica i sasvim ce mu biti dosta za prvo vreme....
a bodice cekam da mi stignu, cisto beli, obicni, pamucni, njih ce biti desetak, i ove sarene sto ima vec kupljeno, sasvim dosta....
nemam ni ja toliko stvari :D

sto se sobe tice, nista ne sredjujemo, jer mi se posle njegovog rodjenja, selimo, cim njemu iotpadne pupak i budemo spremni, idemo za novi sad, pa cemo mu tamo srediti kutak
i to jednostavno jer mi je tako lepse, bez tih stikera i cuda

Sve je predivno i blago bebi koju cekaju sa toliko ljubavi.dozvolite mi samo jedan mali savet.Zekice koje ste slikali na poslednjoj slici nisu preporucljive za bebe zbog stimulacija motornog razvoja bebe.Kada beba koja se normalno proteze i rasteze ispruzi nogicu i zategne zekicu dobije impuls koji je tera da jako savije nogu.Ovo su trebali da vam kazu u skoli roditeljstva,pa pitajte fizioterapeuta da vam blize pojasni.Pozdrav i puno srece ...

Sve je predivno i blago bebi koju cekaju sa toliko ljubavi.dozvolite mi samo jedan mali savet.Zekice koje ste slikali na poslednjoj slici nisu preporucljive za bebe zbog stimulacija motornog razvoja bebe.Kada beba koja se normalno proteze i rasteze ispruzi nogicu i zategne zekicu dobije impuls koji je tera da jako savije nogu.Ovo su trebali da vam kazu u skoli roditeljstva,pa pitajte fizioterapeuta da vam blize pojasni.Pozdrav i puno srece ...

Mozda je ovo i tacno, ali

Junior nije izlazio iz ovakvih zekica, propuzao je sa 6 meseci i prohodao sa nepunih 11. Na svim pregledima je bio napredniji i fizicki i psiho-motoricki od proseka. Na porodjaju je imao ocenu 3, pa 5, sto znaci da je bio u malom zaostatku na samom pocetku. Ne znam u sta bi trebali oblaciti bebe tokom zime, ali sigurna sam nijedna mama nece obuci bebi zekicu koja je "knap" i u kojoj ne moze slobodno i komotno da se pomera.

NIsam zelela da zapocinjem neku diskusiju, vec sam samo zelela saznati u sta onda da ih oblacimo?

e izvini ali meni su to gluposti ciste
znam za te price, kao stvarcice sa stopicama bla bla
ali ja ne znam dal ijedna mama oblaci bebi stvari na stopicu koje su joj knap
to ce sve bre da mu visi kad se rodi
nema on tu sta da zateze pa da se refleksno grci....
uostalom, tolika deca i kod nas i u svetu odrasla u stvarima na stopicu pa nisu zakovrnula....

Gde ih narucujes i ko ti donosi?

Nemoj se brinuti, bice sve ok. Miruj i probaj se opustiti. Koji si mesec/nedelja?
preko fb-a (zovuse Garderoba za malisane) moras im poslati zahtev za prijateljstvo....
ma bolje mi je sada, isplakah se lepo....
i tu kolposkopiju cu videti u ponedeljak da obavim kada budem isla svakako po rezultate briseva u front
i to me zdere kakvu je to promenu videla ova u frontu sto je bila dezurna il sta li je....
a uopste mi se i ne svidja ta dr
:/
pa plus, otvorena jedan prst, pa grlic mi citavih 1 cm
i sad mi pored sve moje muke, samo fali razmisljanje o glupavim stopicama

ali fora sa tim stopicama je sto svi zivi prave sa stopicama, trci trci pa naletis na stramplu koja nema stopice... ja sam se ubila trazeci i nasla 2 komada stramplica i 2 pantalonica bez stopica, sve ostale imaju,koji god proizvodjac, cena itd...

i nece mu nista faliti, ja imam dve bez stopice, i imam 5 pantalonica bez stopica
i mozes misliti
odrasce kao i sve jedno dete na ovoj planeti

Bokice, ne mora to nista da znaci..budu zene otvorene rano, pa docekaju termin..mozes sad da stojis na tom 1 cm ohohoj...a neko se ne otvara uopste do termina, i onda odjednom za par dana...samo ti miruj i ne razmisljaj negativno..

Ja sam isto danas bezveze, takodje sam bila u frontu na ctg, uz, i briseve radila..po UZ sad odjednom beba kasni 9 dana a celu trudnocu je bila naprednija..i ispada da ima 3000gr ravno, a pre 2 nedelje je imala 3080 grama..mislim stvarno.
Tad mi se bunila dr da joj je velik AC a sad ispada da se AC manji nego pre 2 nedelje..oni i njihovi UZ aparati i glupe formule :/

Bokice, ne mora to nista da znaci..budu zene otvorene rano, pa docekaju termin..mozes sad da stojis na tom 1 cm ohohoj...a neko se ne otvara uopste do termina, i onda odjednom za par dana...samo ti miruj i ne razmisljaj negativno..

Ja sam isto danas bezveze, takodje sam bila u frontu na ctg, uz, i briseve radila..po UZ sad odjednom beba kasni 9 dana a celu trudnocu je bila naprednija..i ispada da ima 3000gr ravno, a pre 2 nedelje je imala 3080 grama..mislim stvarno.
Tad mi se bunila dr da joj je velik AC a sad ispada da se AC manji nego pre 2 nedelje..oni i njihovi UZ aparati i glupe formule :/

Nemoj se brinuti za te podatke. Junior je celu trudnocu zurio dve nedelje, u devetom je kasnio 2 dana (da mi je samo znati kako su tako tacno izracunali :zcepanje), a na kraju poranio je tri dana po poslednjoj menstruaciji. Po mom racunanju kasnio je par dana. Nedelju dana re porodjaja je po UZ imao oko 3.2kg, a na rodjenju 3.93kg.

Pomislis da kada se najzad rodi, bar mogu posteno da ga izmere. Cvrc, Junior je na rodjenju imao 58cm, a mesec dana kasnije 56cm :eek:. Prosle nedelje imao 9.4 kg i 75.5cm, a danas, samo nedelju dana kasnije 9.6kg i 58cm. Ajd sto se ugojio, mozda je imao vise tecnosti u sebi danas, ali da je porastao tri cm za nedelju dana :cepanje: Vazno je samo da je sve ok, a dimenzije, ko njih hebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back