Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..sad kad ti zaveje pochetkom novembra, k'o pre dve godine.. :zper:

ja cu onda da setam cetvoronoske od oktobra i jedem tonu grejpa :D
salim se
majka mi se i sa sestrom i sa mnom porodila mesec dana pre termina
poslala nam njene kartone od vodjenja trudnoce
i nase kartoncice iz porodilista <3
pa se ja sva jadna sirota nadam, ako vec necu imati kila ko moja majka, bar da se ranije porodim
p.s. al u necemu sam se zeznula vec u startu , imam manje karlicne mere od moje mame o.O :mrgreen:
i to mi se uopste ne svidjaaaaaa

mnogo mi se svidjaju ti nasi kasno jesenji termini
ne moras da kupujes i bacas pare na neke XXl jakne zimske i garderobu zimsku za trudnaje, niti da ostanes zatvoren u kuci jwer je napolju sneg do pupka i tako

Ja sam se porodila krajem oktobra i mogu reci da sam jedva prezivela leto. I inace je bilo jako vruce+hormoni :rida: Ali sa druge strane lakse je nego preko zime, kada je klizavo i bljaks. Sva sreca pa su novembar i decembar bili lepi,tako da smo mogli setati sa bebanom.

I u Novom Sadu se karlicne mere proveravaju tek pred porodjaj kada se pojavis sa kontrakcijama i bolovima.

ja sam ubedjena da ce mi leto super proci, jer me kace najogre vrucine u drugom trimstru, za koji kazu da je najblazi nekako, da su sve trudnicke promene najmanje osetne

jedino mi je malo krivo sto ce se beba rodti u novmebru, kada je najmanja bice zima, a kontam da se ne ide napolje... da je prolece bilo bi lakse i za bebu i za mene, setnja, vazduh malo itd...

bunbunabu20111024_1_My+child+is.png

I ja ih volim i zalim sto ne mozemo prikaciti kao potpis.

Poslednja izmena:
ja sam prvo dete rodila u januaru, a drugo u avgustu. iz licnog iskustva mogu reci da je mnogo lakse biti mnogo trudna i poradjati se zimi:D.
letos temperatura 38, mi u porodilistu u flanelskim zimskim spavacima, prozori se ne otvaraju jer se neke mame boje promaje, hiljadu stepeni u sobi, nervoza na tacki kljucanja. ne znas da li je i bebi mnogo vruce, otkrivas ga, pokrivas ga, znoj lije, jos kad pocne dojenje, ja sam mogla da cedim sve sa sebe. kraj trudnoce isto tako nesnosljiv od vrucine, kad hormoni udare ne mozes nikako da se ohladis, bar je kod mene bilo tako-spavala sam u gacama na torsedu ispod klime, sve sam oterala iz dnevne sobe koliko im je bilo hladno:lol:
a sa prvim detetom zima, sneg do kolena, ali u porodilistu lepo toplo, kuci isto mozes da nateras temperaturu koliko ti odgovara, lakse nego leti. kraj trudnoce sam isto lakse podnela, meni svez i hladan vazduh vise prija. do marta beba taman lepo porasla za setnju i celo leto proveo napolju,

da, skorpija, svi se zgroze kada cuju : )))
mozda imas pravo za ovo zimsko setanje, plus sto taj vazduh zimski brze opije, pa ce beba vise da spava : )

nego ja od pre neki dan pocela da povracam, ko me terao da se hvalim da mi je super sto se mucnina tice.. i to ne bira mesto i nema nikavu najavu, samo mi zasmeta miris ili neka asocijacija i u sekundi krene, u par navrata nisam stigla ni do wc solje, grozozo, al ok, bar nemam jake mucnine, i to je nesto, mnogo cundo u svakom slucaju : S

frizider ne mogu da otvorim, smeta mi i onaj kanal o kuvanju, kada vidim kako secakju i spremaju ja dobijem nagon, deluje mi neverovatno, uvek sam mislila da je to preuvelicavanje.. pre neki dan sam iz maxija izletela, sekunda je falila da se tamo ispovracam, samo sam prosla pored onog dela sa mesom i to je valjda bilo to, ostavila sve na kasi, jedva se suzdrzala i tako...

iskuskah se ovde pa idem da gledam neki dokumentarac o bebama u stomaku, mnogo lepo deluje

i da, bokice, srecan rodjus bre: ))

da, skorpija, svi se zgroze kada cuju : )))
mozda imas pravo za ovo zimsko setanje, plus sto taj vazduh zimski brze opije, pa ce beba vise da spava : )

nego ja od pre neki dan pocela da povracam, ko me terao da se hvalim da mi je super sto se mucnina tice.. i to ne bira mesto i nema nikavu najavu, samo mi zasmeta miris ili neka asocijacija i u sekundi krene, u par navrata nisam stigla ni do wc solje, grozozo, al ok, bar nemam jake mucnine, i to je nesto, mnogo cundo u svakom slucaju : S

frizider ne mogu da otvorim, smeta mi i onaj kanal o kuvanju, kada vidim kako secakju i spremaju ja dobijem nagon, deluje mi neverovatno, uvek sam mislila da je to preuvelicavanje.. pre neki dan sam iz maxija izletela, sekunda je falila da se tamo ispovracam, samo sam prosla pored onog dela sa mesom i to je valjda bilo to, ostavila sve na kasi, jedva se suzdrzala i tako...

iskuskah se ovde pa idem da gledam neki dokumentarac o bebama u stomaku, mnogo lepo deluje

i da, bokice, srecan rodjus bre: ))

...sto se zgroze, znas kako smo dobrice:lol:
...u Ceskoj bebe spavaju na terasi od rodjenja ako su rodjene u zimskom periodu i super im je...mog drugar zena je Cehinja, pritom medicinska sestra i uvek se cudila
koliko mi ovde oblacimo decu, ne izvodimo napolje kad je minus i svasta nesto...
....mi smo malenu setale u kolicima na minus ne secam se tacno kolikom, ali je bilo bas hladno..spavala je kao mace, i ni kinula nije...samo se treba malo osloboditi
i dete dobro obuci, sebe naravno...

...te mucnine i povracanja su gadni, moja cerka ih nije imala, ali zato ja jesam do samog porodjaja, svako jutro dok beba ne ozivi i svaku noc do samog porodjaja,
kazu da se zbog toga nisam gojila preko 10kg, ali je jako neprijato, potpuno te razumem...
...ima tu jedna dobra stvar sve se vremenom "zaboravi" i seca se u ovako nekim prilikama, a rezultat svega je jedno malo slatko:heart:

Ja sam za porođaj od februara do maja, ako je ikako moguće...Prva mi se rodila u aprilu, druga u septembru. Prva je očvrsnula do prve zime i bila već velika kad se prvi put prehladila, u januaru. Druga je imala samo 4 meseca kada je u januaru primila antibiotik. I nekako, ta prolećna deca su razgaćena i samim tim življa, ova ranojesenja su zabundana i ne mogu da mrdnu. Tako da, bolje i novembar nego septembar...

:think: ja jos ne znam koji mi je vrag...danas je (prosli mesec sam dobila na 32.) 36 dan, uradila sam test u subotu preko dana i pokazao minus....istina, pre toga sam piskila nema sat vremena i ne znam da li je mozda rano i da li mi je bila razredjena mokraca....vec svasta pomisljam....sad osecam i desni jajnih da me ziga, piskim svaki cas, imam blagu mucninu, bole me ledja, pospana sam bas....ma uzas od neizvesnosti....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back