Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma nista sem tog probadanja i to uglavnom uvece kad se izvrnem u krevet ali brzo prodje
sinoc me je bas jace malo stislo
inace nista
malo mi je i kao neka muka blaga, nista strasno, sinoc bila malo jaca ali prosla
ni grudi me ne bole uopste sad nesto strasno
e jedino sto bih mogla piskati stalno

Ok, hvala :) imas li neke simptome ....ja nemam samo ziganje povremeno na mestu materice .....nekad traje malo duze , kao boli a nekad krace ...drugo nista posebno ...mozda je stvarno jos rano za neke simptome tek sam 4+5 :D

..folnu svaki dan do 4 meseca,uvedi i mamavit od 3 meseca to mozes na svoju ruku,za sve ostalo ce ti reci dr.na osnovu krvne slike i urino kulture kada budes radila. Mamavit mozes i od samog pocetka ali su meni rekli od 3 meseca jer i tu ima folne k. To probadanje i blago ziganje je normalno,siri se materica :)

verovato je od et drugacije
ja ne znam u kom stadijumu vama vracaju oplodjene celije
ali kod prirodnih radova jako je rano da se vidi uglavnom, naravno neko cuje srculence, neko ne, zavisi i od toga kada je ovulacija bila, koliko je dana proslo od oplodjenja, kako se bebica razvija
msm, srce definitivno pocinje da kucka, ali je jos rano da se cuje kako treba

Sta je ovo, prazan kutak.. :eek:

Ja vec nabavila svedske i tetra.. Sad mi neki govore povijali bebu do 6 meseca,
drugi kazu.. ma jok par puta samo
Mislim stvarno sam zbinjena.. :think:

..shiroki povoj dok na UZ-u ne kazu da su kukovi ok..
..to bude ili sa tri ili sa shest meseci (tad su pregledi)..
..mnoge mame nisu stavljale ni dan i sve je bilo ok..
..ja jesam, nije mi bilo teshko, nije bilo vruce, nije bebanu smetalo - shto ne bih, da nashkodi ne moze, a da pomogne moze.. :)
..nemam ja ultrazvuchni pogled da znam unapred da li mi je dete u rizichnijoj ili manje rizichnoj grupi.. :)

pozdrav ženske!
Nova sam ovde i novopečena trudnica:D, još mi je čudno da se tako nazovem jer sam 6. nedelja..bila na ultrazvuku pre 2 dana, za sad sve ok, nadam se da ćemo se ovde družiti..

Imam pitanjce: malo me grlo grebe, valjda sam se uplašila da se ne razbolim, pa sam uzela propolis kapi, al onaj dečiji..je l neka od vas imala iskustva sa tim, tj je l smemo da ga pijemo? Po netu sam naišla na različite informacije.
Hvala unapred!:cmok:

sad sam bila u wc-u
na ulosku, ima kao mala mrlja, od kap dve
nije to ni stara krv nego kao malo zuckakast tamniji sekret, onako ko da vuce malo na braon, ali tek tek
ne vredi mi sad nista
prosli put sam prokrvarila prvi put uvece u 5+0 a u 5+1 je vec bilo vise krvi
pa odlazak kod doce, pa progesteron, pa onda negde sa 6+0 obilno krvarenje i kraj

a taman sam danas 5+0
a bila sam u 3 apoteke dana i nema utrogestana, kazu nestasica
***** ti drzavu
nista cekam taj uz u cetvrtak, pa sta nam bog da, valjda necu prokrvariti do tada

sad sam bila u wc-u
na ulosku, ima kao mala mrlja, od kap dve
nije to ni stara krv nego kao malo zuckakast tamniji sekret, onako ko da vuce malo na braon, ali tek tek
ne vredi mi sad nista
prosli put sam prokrvarila prvi put uvece u 5+0 a u 5+1 je vec bilo vise krvi
pa odlazak kod doce, pa progesteron, pa onda negde sa 6+0 obilno krvarenje i kraj

a taman sam danas 5+0
a bila sam u 3 apoteke dana i nema utrogestana, kazu nestasica
***** ti drzavu
nista cekam taj uz u cetvrtak, pa sta nam bog da, valjda necu prokrvariti do tada
e boki ebem mu misa. da smo blize poslala bi ti ja... meni je ostalo utrogestana...

Ne bih da te savetujem kao dr. ali utrogestan je super stvar... on sprecava spontane... i sluzi tome da odrzi i zadrzi trudnocu.
Ja sam pila 3x1 dnevno od 200... do 4og meseca.. posle mi je dr.rekla da smanjim na 2x1 pa na jednu i da ga izbacim... ja sam smanjila na 2x1 do kraja trudnoce... nisam htela.da rizikujem... znam za doktoricu ginekologa koja je isla na vto i iako su joj rekli njene kolege da ne mora da ga pije... ona ga je koristilamdo kraja...

e stvarno mi nije jasno kako mogu da dozvole da bude nestašica utrogestana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zanm da smo i mi pizdeli od toga. kad sam prvi put radila VTO tad još nije bio legalan kod nas a dr ti napiše da ga uzimaš!!!!!
mislim mi smo išli za mađarsku, ali nije svako u situaciji da za svaku kutiju leka sedne u kola i pravac preko grane...jbm ti srbiju našu divnu.

biće to u redu jandrlino ja verujem....primiri se malo.

ma necu da panicim
plus, danas sam ceo dan prelezala, ne zbog toga, nego eto, lezalo mi
znaci, nisam se preforsirala sigurno
i jednostavno, mozda zvuci cudno, ali uopste nisam uspanicena, vise sam nekako...
ne znam, kao da mi je sve jedno
nemam snage da jos jednom prodjem kroz sve opet
cekacu taj cetvrtak, pa sta bude...
ljubim vas

Jandrlino, pokusaj da se opustis. Beta ti je ogromna i to je jako dobar znak. Ja se secam sebe i trcanja u wc u prva tri meseca i paranoicnog zavirivanja u ulozak. Desava se taj sekret, zuckast, ja sam ga imala u prvom tromesecju, naravno svi brisevi su mi bili u redu. Beba i ja ti ovo kuckamo zajedno i drzymo fige. PS ja sam ga rodila sa 39 goodina bez ijrdnog problema, tako da pomisli koliko si mladja od mene sve je na tvojoj strani.cmok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back