Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..Yula, josh si tu.. :)
..mislim da se sad slazesh sa mnom za onu nobelovu nagradu.. :D
..ima raznih nachina da "prizivash" porodjaj, neki imaju medicinskog osnova, neki ne..
..muz bi mogao da ti pomogne poprilichno.. :zper:
..svez ananas..shetanje i stepenice, ali samo koliko ti prija..
..chuchanje npr uz zid, ali samo ako je neko tu da ti pomogne da ustanesh.. :lol:
..kupka kad vec pochne otvaranje, ali ne ukoliko je vec pukao vodenjak..
..a taj jedan prst moze i da ne znachi nishta, ja sam bila dva prsta otvorena od pochetka osmog meseca..

..Yula, josh si tu.. :)
..mislim da se sad slazesh sa mnom za onu nobelovu nagradu.. :D
..ima raznih nachina da "prizivash" porodjaj, neki imaju medicinskog osnova, neki ne..
..muz bi mogao da ti pomogne poprilichno.. :zper:
..svez ananas..shetanje i stepenice, ali samo koliko ti prija..
..chuchanje npr uz zid, ali samo ako je neko tu da ti pomogne da ustanesh.. :lol:
..kupka kad vec pochne otvaranje, ali ne ukoliko je vec pukao vodenjak..
..a taj jedan prst moze i da ne znachi nishta, ja sam bila dva prsta otvorena od pochetka osmog meseca..

Jaooo, sto me utesi :zcepanje: Mada, ja pre 5 dana bila potpuno zatvorena :zper: U krajnjem slucaju kad god dosao - dobro dosao.
A za ovu "pomoc muza" sam vec negde procitala :per: Moglo bi da se proba, hehe...

Vodenjak mi naravno nije pukao, tako da cu ja lepo veceras sve to da primenim, od stepenica, preko tople kupke itd. :lol: Volela bih da se porodim, eto, koliko toliko ranije jer je beba malo krupnija ( tako mi receno da sve tri ekografije ( UZ )), i ne bih volela da je posle izvlace nekim vakumima i slicno.

Kako napreduje tvoja trudnoca November, bese usla u 8. mesec?

P.S. Odoh da cucim :bye:

Jaooo, sto me utesi :zcepanje: Mada, ja pre 5 dana bila potpuno zatvorena :zper: U krajnjem slucaju kad god dosao - dobro dosao.
A za ovu "pomoc muza" sam vec negde procitala :per: Moglo bi da se proba, hehe...

Vodenjak mi naravno nije pukao, tako da cu ja lepo veceras sve to da primenim, od stepenica, preko tople kupke itd. :lol: Volela bih da se porodim, eto, koliko toliko ranije jer je beba malo krupnija ( tako mi receno da sve tri ekografije ( UZ )), i ne bih volela da je posle izvlace nekim vakumima i slicno.

Kako napreduje tvoja trudnoca November, bese usla u 8. mesec?

P.S. Odoh da cucim :bye:

..tako je, draga, od prekjuche sam u osmom.. :heart:
..drzim fige i nadam se da se shto skorije brzo i lako susretnesh prvi put ochi u ochi sa vashom prvom bekanom.. :zag:

a inace da vam kazem, ja mislim da sam totalno odlepila
vec dve nedelje su mi otecene grudi, onako blago ali su otecene i ja sam sva u tripu nekom
sta ako sam ipak trudna
nekim cudom da je doslo posle svega i do toga opet
ili sta ako su doktori sve pogresili pa je beba ipak tu negde
u stvari, mislim da meni treba pomoc psihijatra
naravno, mecu cu da dobijem i onda cu se valjda otrezniti

Divno Jelena, sad mozes natenane da smisljas imena! Imas li neku terapiju? Sta je preporucio u vezi mirovanja?

Juče kad smo se vraćali iz NS smo se dogovorili za imena Dragana,Dunja i Dušan.Dr mi je ukinuo Verapamil i Partusisten,i dalje nastavljam sa Utrogestanom 3*2 da pijem i 2*1 vaginalno,Femibion.Rekao je da i dalje mirujem i da ćemo se na sledećoj kontroli dogovoriti za serklaž.
Kako si ti?

Juče kad smo se vraćali iz NS smo se dogovorili za imena Dragana,Dunja i Dušan.Dr mi je ukinuo Verapamil i Partusisten,i dalje nastavljam sa Utrogestanom 3*2 da pijem i 2*1 vaginalno,Femibion.Rekao je da i dalje mirujem i da ćemo se na sledećoj kontroli dogovoriti za serklaž.
Kako si ti?

E super, cim je ukino lekove, znaci da je sve super. Ja se mucim sa Gynipralom, mada sigurnija sam kad ga pijem, al me nervira strasno, bas je ruzan lek. Imena su bas lepa, mrvice medene, koliko su veliki? Gledala sam ona kolica o kojima si pisala, stvarno su ko grom, al su mnooogo skupa. Ja cu kupiti neka obicnija, meni je tezina kolica od presudnog znacaja, posto sam po ceo dan sama, pa ih moram iznositi niz stepenice.
Svaka tebi cast, zvucis mi bas smireno, a nosis tri bebe. Ja sam sa ovom mojom jednom stalno u panici, ali valjda mi je priroda takva da sam stalno zabrinuta!
Cmokic za tebe i medenjake!
Ako neko ima preporuku za neka laka kolica neka mi napise koja su! Hvala unapred!

vec dve nedelje su mi otecene grudi, onako blago ali su otecene i ja sam sva u tripu nekom
sta ako sam ipak trudna

Na zalost to su samo simptomi izazvani emocijama.

Ja sam se jos mesecima nakon kiretaze imala osecaj, da je doktor sigurno "zaboravio" bebu unutra i da sam jos uvek trudna :sad2: . Tesko je telu i mozgu objasniti takav gubitak.Sanjala sam da sam jos uvek trudna i da je sve ok. Ako ce te smiriri idi kod ginekologa na pregled (I onako trebas obavti to 2 nedelje nakon kiretaze).

I ne brini se proci ce i ova tuga. Treba malo vremena da se priviknes i prihvatis u potpunosti cinjenice. A sledeci put ce sigurno biti sve ok. :cmok:

E super, cim je ukino lekove, znaci da je sve super. Ja se mucim sa Gynipralom, mada sigurnija sam kad ga pijem, al me nervira strasno, bas je ruzan lek. Imena su bas lepa, mrvice medene, koliko su veliki? Gledala sam ona kolica o kojima si pisala, stvarno su ko grom, al su mnooogo skupa. Ja cu kupiti neka obicnija, meni je tezina kolica od presudnog znacaja, posto sam po ceo dan sama, pa ih moram iznositi niz stepenice.
Svaka tebi cast, zvucis mi bas smireno, a nosis tri bebe. Ja sam sa ovom mojom jednom stalno u panici, ali valjda mi je priroda takva da sam stalno zabrinuta!
Cmokic za tebe i medenjake!
Ako neko ima preporuku za neka laka kolica neka mi napise koja su! Hvala unapred!

Nije im merio dužinu nego težinu jedno ima 142 gr,drugi 134gr,138 gr. Dve bebe su potpuno jednake po merama i naprednije su po UZ dva dana a jedna po dimenzijama prati termin.Što se tiče kolica ako hoćeš da su jako lagana onda su skupa najbolje je da nađeš jeftina a za tebe da budu praktična za sklapanje i nošenje.Ta PegPeregova kolica za trojke su lagana ali su 60 000 din,mnoooooogo. Imaju i volan za lakše upravljanje :hahaha: Verovatno ću kupiti crvena kolica za blizance i jedna plava i pokupiti spojnice da ih spojim kad ih budem sama gurala

Jelena mb,bravo za tvoje curice i decaka.Imena su lepa,divna!Nego kazite mi o cemu treba voditi racuna,kada kupujete kolica?Sta obavezno da imaju?
Ja licno mislim da kolica ;ljudima vrlo kratko i sluze.Mozda dok dete ne napuni 1,5 god. ne vidim posle razlog za kolica,pa prema tome ne vidim ni potrebu dati veci novac od onog minimalnog za kolica.Bas me interesuju Vasa misljenja.

pored stolice za hranjenje, kolica su kod nas bila najbolja investicija i koristili smo ih do 3- 3,5 godine. naravno ne toliko cesto kad dete poraste, ali za putovanja, duge setnje, odlaske u shopping dusu su dala. deca se brzo umore i brzo im postane dosadno, pa onda samo stanu ispred tebe i podignu ruke-ja ne mogu vise:p

sta ako sam ipak trudna

E moja Barb, ja sam nedeljama imala taj osećaj :( Ali, ja sam jako srećna sada, jer sam to (ne računajući nekih nedelju dana potpunog raspada, i plakanja non stop, i ne spavanja, i lupanja srca, i strahova i strasnih tripova) odlično podnela. I ne pitam se sta bi bilo kad bi bilo, i sta da sam ovo, ili ono...nema, to je to, idem dalje.
Svakako idi kod doce, meni je to znacilo, prvo da se uverim da je sve ok proslo, i da sam zdrava za dalje...to umiri zaista. I nesto imam osecaj, da se uopste necu plasiti kada sledeci put ostanem trudna (nemoj da ste ovo upotrebile protiv mene:rtfm:).

Mm i ja smo uradili sve analize. Dr je rekla da sa sledecom mecom, dodjem kod nje 9 -ti dan da krene da prati folikule, cisto da vidimo kako stvari stoje, i da moyemo u akciju:klap:

November - bila sam sinoc na nekom rodjendanu na B Brdu u igraonici, i bila je neka mama troje dece - dva ovelika i jedno bebce i sa novim stomakom, a znam neke tvoje slike (mislila sam da znam) pa kao otprilike znam kako izgledaš. I tako ubih se ja buljeći u ženu, i taman da joj priđem da je lepo pitam e jel si ti november, reko ajd da čisto pitam mamu male slavljenice na čijem smo rođendau bili - e ko je ova trudnica sa troje dece, kaže ona koja trudnica, nije trudna ostao joj stomak od porođaja:rumenko:. Ladno sam mogla da isprepadam ženu i još da je uvredim...:whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back