Žene, mame, trudnice imam jedno pitanje za vas. Čisto onako, da se konsultujemo, da čujem vaša mišljenja, iako se, zapravo, ništa ne može promeniti. Tj. ni na šta ne mogu da utičem, ali čisto da čujem šta mislite.
Zaova mi je pred porodjajem. Tačnije, prema poslednjoj menstruaciji, trebalo je da se porodi 24.11., a prema zadnjem radjenom UZ ( a radili su ga odavno, pa nije relevantan ), čak i nedelju i po ranije. Na svaka dva dana je išla na kontrole, nakon što je prenela trudnoću, radili su joj jednom pregled, a svaki put samo ctg. Zadnji UZ je radjen pre više od dva i po meseca!!! To joj je, inače, drugo dete. Jutros su je, konačno, primili na odeljenje, ne znam da li su joj uradili UZ, iskreno se nadam da jesu i rekli joj da leži tu i čeka da porodjaj prirodno krene! U pitanju je bolnica, tj. porodilište u Smederevu.
Da li znate, da li ste čule od nekoga, iz ličnog iskustva, ili kako god, da je ovako bilo nakon što je trudnoća toliko prenesena? Ja nisam. Lično, nisam prenela trudnoću, ali znam nekoliko žena koje jesu, i sve su bile pod bolničkim nadzorom, na odeljenju i svima su redovno radili UZ i svima su izazvali porodjaj nakon dva ili tri dana od dana kada je trudnoća preneta. Hej, pa ovo je deveti dan da je prenela! Zaista se brinem i pitam se ... i držim palčeve da sve bude ok, ali stvarno me već i strah hvata.
Zaova mi je pred porodjajem. Tačnije, prema poslednjoj menstruaciji, trebalo je da se porodi 24.11., a prema zadnjem radjenom UZ ( a radili su ga odavno, pa nije relevantan ), čak i nedelju i po ranije. Na svaka dva dana je išla na kontrole, nakon što je prenela trudnoću, radili su joj jednom pregled, a svaki put samo ctg. Zadnji UZ je radjen pre više od dva i po meseca!!! To joj je, inače, drugo dete. Jutros su je, konačno, primili na odeljenje, ne znam da li su joj uradili UZ, iskreno se nadam da jesu i rekli joj da leži tu i čeka da porodjaj prirodno krene! U pitanju je bolnica, tj. porodilište u Smederevu.
Da li znate, da li ste čule od nekoga, iz ličnog iskustva, ili kako god, da je ovako bilo nakon što je trudnoća toliko prenesena? Ja nisam. Lično, nisam prenela trudnoću, ali znam nekoliko žena koje jesu, i sve su bile pod bolničkim nadzorom, na odeljenju i svima su redovno radili UZ i svima su izazvali porodjaj nakon dva ili tri dana od dana kada je trudnoća preneta. Hej, pa ovo je deveti dan da je prenela! Zaista se brinem i pitam se ... i držim palčeve da sve bude ok, ali stvarno me već i strah hvata.

( eh, sada se setih jedne jako mlade mame, koja, srećom, nije mogla da se otvori, pa su nakon dan i po provedenih na stolu, uradili carski rez. Srećom!!! Bebi je pupčana vrpca bila obmotana oko vrata 5 puta!!!!! Samo da su uradili UZ, videli bi. Inače, isto je Sd u pitanju )
trudnoće. Pošto mi je prva beba i preko 7 dana prenešena trudnoća radila sam amniocintezu na plodovu vodu valjda se tako kaže da provere u kakvom je stanju plodova voda i da li da izazivaju porođaj ali ipak je odlučeno da se čeka prirodni. Nadam se da ovog puta neće biti tako termin mi je 18.02. a sin mi ide na zimovanje 23.02. pa bi volela da pre toga upozna seku i da dođemo kući.

sve je ok i sad moram proveravati svaki treci dan tri nedelje.Sto se hrane tice manje ugljenih hidrata,voce moram smanjiti a povecati povrce...Kilaza ok 29nedelje +9 i do kraja bi trebala 2 do 4kg dodati.
Taman sam se nadala kako se odmotao kad mu se onda dva puta obmotala, posle nedelju dana se skroz odmotao i evo sad opet
Pa za nedelju dana idemo opet na kontrolu.I sve ostalo je dobro samo to.Uf!