Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jexy nemoj da se nerviras, i ja sam misljenja da je mnogo rano da se pre sedme nedelje oseti srcana radnja, i ja sam a prvi ultrazvucni pregled isla tek oko 8nedelje.
Ja sam bila na 3d, sve je dobro, nisu mi rekli pol, jel je doktor bio prilicno drzak, i stalno me podsecao na to da je on servis i da mi takve stvari nece reci, nego da nosim nalaz kod svog lekara..strasno..
Van toga, da zanemarim sekiraciju, srcana radnja je dobra, plodova voda dovoljna, BPD 49.47, OFD 50.47, HC 156.82, HC* 15.70, AC 137.94,FL 30.32, 20 nedelja..
Jel se seca neka kakve su vrednosti bile kod vas u to vreme..

Jexy, ja navijam za tebe i obavezno se javi kad se vratiš iz DZ.
Ti sama odluči o dr, nemoj da bude da smo te mi ovde nešto nagovarale.

Moja snajka je isto tu negde kao ti 6-7.nedelja i prekjuče je trčala kod dr zbog rozikastog sekreta pa ju je dežurni dr maltene izbacio iz ordinacije što mu je došla zbog toga. :roll:

Драге наше мамице,

Тема ''Кутак за труднице'' http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=8981981#post8981981 морала је бити затворена јер је одавно премашила оптималан број постова и постала превелика. То је пракса и на осталим подфорумима када нека тема пређе десетак хиљада постова, јер превише оптерећује форум (тако кажу стручњаци, ја се ту ништа не разумем :confused:).

Стога, овде наставите где сте стале! :)

Модераторски тим Крстарице жели свима много бебећих осмеха! :heart:

:klap:

Ma no frks Eli, niko me nije nagovarao
nego vidim i ja sama da tu nesto nije kako treba. Kaze moja snajka, odes lepo kod lekara,
pa te on prvo sve lepo ispita, pa lepo krv, pa analize, pa pregled, pa krvna grupa, pa ultrazvuk tek tamo negde u 8.nedelji, pa eventualno jos 2-3 do kraja trudnoce.
A ova meni radila 3.ultrazvuka za 3 nedelje i spremala se za jos jedan. Jos se ja pozalim da imam malo pojacan sekret, '' uzmi Normogin" ja uzela, potrosila, sad ne znam dal me pecka cicana na psihickoj bazi ili stvarno imam fizicki problem. Danas idem u DZ da jurim onog dr Voju sto mi November rece da je ok, osim ako ne bude ona varijanta "zakazi, pa dodji" onda cu da kukam na ovo braonkasto i tako to .Btw, tog braonkastog skoro i da nema vise
Anyway, mirnija sam malo zbog onih rezultata bete, al da sam uplasena-jesam i to do yaya, sto bi rekla danasnja omladina.
Javim se popodne, odoh raditi da ne popijem i otkaz samo mi jos i to fali :roll:

..jexy, voja radi petkom sa trudnicama,
a zakazivanje je aktuelno samo tokom leta, od septembra ga nema..
(bar je tako bilo proshle godine)
..voja radi UZ utorkom, a ponedeljak i chetvrtak sa netrudnicama..
..sredom ne radi u DZ vec u nekoj drugoj ustanovi (zaboravih gde)..
..ako si hitan sluchaj, idi danas, trazi da te odmah primi (kazi sestri za krvarenje),
sutra ce ti zakazati UZ verovatno da vidi ima li necheg zabrinjavajuceg.. :bye:

Eto
jedino sto sam uspela da uradim danas u DZ jeste da zakazem pregled sutra ujutru kod dr Voje
ne vredi cela moja prica, zabole sestru savrseno onaj deo tela gde ledja gube svoje casno ime sto je meni UZ los i sto imam to braonkasto nesto itd
"dr ne prima vise danas, i kod druge dr je guzva, mozes da dodjes popodne kod dr Ivanovic, al ako stignes na red, da zakazes ne mozes...." "trebalo je da dodjes rano ujutru, a ne sad" a na posao ce da ode moj deda da proknjizi koju fakturu...pih
jos da sam otisla popodne, kao sto sam planirala, (sef me poslao odmah sa posla) ne bih mogla ni da zakazem, posto je guzva i ujutru
sad bih psovala sve po spisku i miša u duvaru, al eto, biću fina...

bila sam u DZ
nista specijalno
dobila one silne upute za krv i tako to, nije me pregledao, nije uzimao ni briseve, iako sam se pozalila da nesto dole nije ok, za to mi je dao Canesten kremu, zakazao mi UZ za utorak 07.09, za sekret mi je rekao "dobro"", za betu da je odlicna, pogledao sve one nalaze od prethodne lekarke, rekao da ne brinem ako nemam bolove i krvarenje i da se vidimo u utorak na UZ.
i sad se ja pravim da je sve ok, a vristala bih od muke.

..jexy, pregledom dr vidi samo stanje grlica - da li je zatvoren i chvrst..
..nishta vishe..
..s obzirom da ti je prva trudnoca, nema razloga da ne bude tako..
..neki lekari izbegavaju manuelni pregled sve do devetog meseca, zbog moguceg izazivanja spontanog..

..braon sekret koji si imala moze da potiche od hematoma u zidu materice,
koji obichno nestaje kako trudnoca napreduje, ali to se vidi na uz, ne pregledom..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back