Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro dosla, Jovana. Zelim ti laku i prijatnu trudnocu. Nemoj da se bojis skrining testa niti da razmisljas o njegovim rezultatima. Kad sam ja prvi put isla na pregled dali su mi knjizicu o tom tzv. tripl testu i recenica koja se ponavlja na kraju svake strane je: velika vecina beba se rodi normalno. NAravno, i moj test je bio negativan. Uradi ga za svaki slucaj i vise ne razmisljaj o njemu (posto rezultati nisu odmah gotovi, bar je tako ovde kod nas).

Joj, kako ces sa bebom?
Mi nismo imali klimu prvih 15-ak dana, znas da smo se selili, jedva smo izdrzali.
U stanu su svi prozori na jednoj strani-onoj koja je osuncana ceo dan od 13h, to je neizdrzivo, da prokuvas, ne moze da se dise!
Dete mi se skroz osulo od znoja, a tusirala sam ga deset puta dnevno.
Cak mu ni siroki povoj nisam stavljala, bio je samo u pampersu, znojav i jadan i nervozan. :(

Joj, kako ces sa bebom?
Mi nismo imali klimu prvih 15-ak dana, znas da smo se selili, jedva smo izdrzali.
U stanu su svi prozori na jednoj strani-onoj koja je osuncana ceo dan od 13h, to je neizdrzivo, da prokuvas, ne moze da se dise!
Cak mu ni siroki povoj nisam stavljala, bio je samo u pampersu, znojav i jadan i nervozan. :(

ja sam se porodila u maju(pre dve god)do tada nismo imali klimu ali cim sam se porodila brze-bolje stavljaj...isti slucaj kao kod tebe...dete oznojana,nervozno...ma uzas,a nocu da ne pricam..u svakom slucaju ako ne ugradi ove godine sledece joj ne gine...

Drage trudnice, nesto vas je malo u poslednje vreme ?
Mi se polako prilagodjavamo, i, da , setih se sto nismo imali snage da razmisljamo o drugom detetu dok je bilo vreme. Andjela je klonirani Luka (nase prvo dete) barem po ponasanju. Uglavnom i ne spava...sisa ukupno pola sata, nosamo je da podrigne isto toliko, stavimo je da legne, odspava nekih pola sata i onda sve u krug. Tako nam se spavanje svodi na ture od pola sata, pa sat i po (kada mm i ja podelimo termine ). Ali nema veze, taj mali osmeh i jedno otvoreno okce ponisti svu nervozu i umor.
Andjela lepo sisa, sa grudima nemam problema mada sam imala prva dva dana, onda je dosla patronazna, divna jedna zena, trebalo bi je uramiti. Objasnila mi na koji nacin da masiram grudi, da ih ne stiskam i da ne cedim mleko , na koji nacin da omeksam bradavice i sve... kako da odrzavam epiziotomiju (starinski sa hipermangamom i fenom za kosu). Krvave ragade koje sam zaradila u porodilistu su polako nestale, cvorova u grudima nema ali zato mleka ima koliko treba. Objasnila mi je kako da beba sisa a da ne mora da izbaci visak mleka posto ona tvrdi da beba ne uzme nikad vise mleka nego sto joj treba nego uzme vazduh koji izbaci mleko.
Eto bas sve ucim iz pocetka i shvatam koliko pojma nisam imala do sad. Nadam se da ce smizla odluciti malo duze da odspava, a i ako ne odluci, pa sta joj mogu, nasa je i volimo je i takvu.
Merimo je svaki dan tako sto je uzmem u ruke , stanem na digitalnu vagu, pa je ostavim i oduzmem kilazu. Od otpusne tezine je dobila 400 grama a to je za nedelju dana, nadam se da je to dovoljno.

Mi se polako prilagodjavamo, i, da , setih se sto nismo imali snage da razmisljamo o drugom detetu dok je bilo vreme. Andjela je klonirani Luka (nase prvo dete) barem po ponasanju. Uglavnom i ne spava...sisa ukupno pola sata, nosamo je da podrigne isto toliko, stavimo je da legne, odspava nekih pola sata i onda sve u krug. Tako nam se spavanje svodi na ture od pola sata, pa sat i po (kada mm i ja podelimo termine ). Ali nema veze, taj mali osmeh i jedno otvoreno okce ponisti svu nervozu i umor.
Andjela lepo sisa, sa grudima nemam problema mada sam imala prva dva dana, onda je dosla patronazna, divna jedna zena, trebalo bi je uramiti. Objasnila mi na koji nacin da masiram grudi, da ih ne stiskam i da ne cedim mleko , na koji nacin da omeksam bradavice i sve... kako da odrzavam epiziotomiju (starinski sa hipermangamom i fenom za kosu). Krvave ragade koje sam zaradila u porodilistu su polako nestale, cvorova u grudima nema ali zato mleka ima koliko treba. Objasnila mi je kako da beba sisa a da ne mora da izbaci visak mleka posto ona tvrdi da beba ne uzme nikad vise mleka nego sto joj treba nego uzme vazduh koji izbaci mleko.
Eto bas sve ucim iz pocetka i shvatam koliko pojma nisam imala do sad. Nadam se da ce smizla odluciti malo duze da odspava, a i ako ne odluci, pa sta joj mogu, nasa je i volimo je i takvu.
Merimo je svaki dan tako sto je uzmem u ruke , stanem na digitalnu vagu, pa je ostavim i oduzmem kilazu. Od otpusne tezine je dobila 400 grama a to je za nedelju dana, nadam se da je to dovoljno.

:super: :heart:

Joj, kako ces sa bebom?

e sreca pa nam vise nisu svi prozori na istoj strani ko u proslom stanu
gazda je trebao da donese klimu al jos uvek nista....videcemo kad ce i sta ce
iskreno se nadam da ce doneti,stvarno je potrebna kada udare ovako velike vrucine
mada nisam pristalica klime,smeta mi,valjda zato sto svi preteruju i previse spustaju temp. a i dugo je drze ukljucenu....

Kod nas je juce bilo 37stepeni, da nema klime ja bih poludela..
Inace koje lekove pijete kad vas boli glava.mene ubi vec dva dana al sam zaboravila sta se sme a sta ne sme..

mene sva sreca retko boli
sme febricet da se pije i imam ga,ali ga ne p[ijem
izbegavam sve lekove koliko god mogu

pijte puno puuuuno tecnosti
to pomaze...glava hoce da boli zbog dehidracije

:cmok::cmok::cmok::cmok:

Hoce li se neka od vas poradjati uskoro ? Ne mogu da pohvatam nesto termine, ajde, ulepsajte nam kutak, neki zastoj nastao posle mene.
Ne znam hocu li se uopste navici da pisem na drugoj temi. Tako mi draga ova za trudnice, toliko ste mi pomagale i sokolile kada je bilo potrebno, nekako bi ja vama da pomognem ako mogu.
Pa makar da se radujem sa vama kad krenete na porodjaje...i da navijam za vas da sto brze prodje porodjaj

Marge, dobro dosla!!! Jeste bas zamrlo kad si se povukla u ilegalu. A sto se Angie tice, e pa dosta se odmarali, 15godina, sad se malo razmrdavate, pa ne mora valjda da se svaki dan spava :zper: . TAcno mogu da je zamislim kako gledi na jedno okce! Ja doduse imam klimu, ali su od prekjuce poceli da nam obnavljaju fasadu, pa je u stanu em pomracina jer su roletne spustene da zastitimo prozore, em nesnosna buka jer buse po vasceli dan :evil: . Inace, ovaj malisa se ne mice previse , danima ga ne osecam,neki lenji Gasa. Kazu da je zato sto mi je placenta odmah ispod pupka a i imam prirodni kaputic na stomaku pa to ublazava udarce :whistling: Ulazim u 21. nedelju. Kada se oseti da bas-bas udaraju iznutra?
Ljubac zene!

Marge draga,ja sam sledeca :lol:
ostade manje od mesec dana do termina
al sad ce,za nedelju dve....cenim

Sta kazu na pregledu, kolika je bebica ? Cini mi se da je Kameron tu negde, mozda i pre tebe , ili sam opet nesto pobrkala. Ne bi bilo cudno, stalno pokusavam da zapamtim kada je ova mala sisala i kada treba sledeci put, vrte mi se kazaljke non stop u glavi, pocecu da zapisujem nesto ne mogu da se skockam , stalno mislim o vremenu ...2...2,5....3...sata...nocni podoj...:eek::eek::eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back