nego ja da vas pitam je l zna neko nekog ko poznaje nekog ko je u trudnoći imao PUPP? A da to nisam ja! Pošto sam ja to dobila, trudnička urtikarija, odnosno kprivnjača

Inače se javlja u trećem trimestru, izuzetno retko ranije, a meni je već u 9. nedelji!
Posle duugog vodanja cele prošle nedelje, danas mi je alergolog rekao odmah da je to... Nije opasna za plod, osim što je dosadna za majku, a uzrokuje je skok progesterona u organizmu... Inače, prošla nedelja mi je bila vodanje ginekolog-dermatolog, dobijala sam neke kreme od kojih mi ama ni malko nije bilo bolje. Sad mi je alergolog prepisao neki puder koji se pravi u apoteci i sad čekam da mi ga smućkaju!
Možda je ovo pitanje pre za neku temu netipične pojave u trudnoći, al take nema!
Dobro jutro trudnice!

Snezo i ja sam na pocetku trudnoce (7 nedelja) dobila utrikarije. Pa sam pretrazivala po internetu sta bi to moglo biti. Da bih se posle setila da sam pre 12 godina imala alergiju na jagode, a prethodnih dana sam ih jela. A jela sam ih i prethodnih godina pa mi nista nije bilo. Na kraju sam otisla u hitnu, jer mi doktorica nije radila popodne. Dali su mi inekcije Synopen i Ca Sandoz uz prethodnu konsultaciju sa ginekologom. I to se povuklo do jutra i vise nisam imala problema. A jagode sam zaobilazila u sirokom luku.