Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kockice,
Ako beba nocu spava, ne treba da je ti budis da jede! To je proverena informacija. Beba mojih kumova od pocetka spava celu noc, oni se mucili da je bude, a pedijatar ima rekao da to ne rade...Beba zna kad je gladna...
Takava je jedna u hiljadu, da se ne budi nocu...Uzivaj:):cmok2:

Uh :think: a svaki pedijatar prica drugu pricu :dash: danas patronazna sestra koja je bila kaze da je obavezno budim na 3h jer je bas mala, a sa mesec dana i ne moram ako bas nece... ma zbunjena sam i ja... ali cu videti da je pustim veceras dok ne zaplace...

Dal mi verujes da nisam spavala uopste :rumenko: i to ne zato sto je ona plakala, ona je flegma i samo spava, nego sam joj ja non stop proveravala disanje, dal se pomera, dal joj je pretoplo, prehladno :rumenko: imamo malih poteskoca oko dojenja, imam mleka, samo ona mnogo spava, a probuditi nju je stvarno tesko i onda nesto okolisa nece da jede bas kako treba ili ja jos ne znam da procenim... ma nije bitno, u sustini sve je ok, samo je ovo pitanje navike :aha:

joj kockice kako je to lepo :heart:
uzivaj sto ti je beba mirna...zamisli da je razdrazljiva, kakav bi ti haos bio...
pusti andjelka da jede kada trazi i ako dobro napreduje, nemas brige :cmok2:

Uh :think: a svaki pedijatar prica drugu pricu :dash: danas patronazna sestra koja je bila kaze da je obavezno budim na 3h jer je bas mala, a sa mesec dana i ne moram ako bas nece... ma zbunjena sam i ja... ali cu videti da je pustim veceras dok ne zaplace...

kockice, slusaces sto razlicitih prica sa sto strana...isto kao u trudnoci...pripremi se na to...
mozda da je pustis kao sto kazes jednu noc i da vidis kako ce da se ponasa...i da se onda potrudite da usaglasite medjusobno ritmove...ako dobro napreduje, nastavite onako kako ste se uhodale, jer nema razloga da menjate samo zato sto jedan lekar kaze da ne treba tako...uostalom, uvek ces naci doktora koji ce se sloziti sa onim sto radis, bez obzira sta odlucis...to je moj zakljucak iz trudnoce - sta god da uradis jedan ce se sloziti sa tobom, drugi ce biti protiv - jer jednostavno ni oni nemaju usaglasene stavove...
ja sam cula preporuke da bebe ne treba buditi da jedu, jer da su gladne trazile bi same...

Ne slusaj patronaznu, nije ona lekar...Jos Marta velika beba...
Nije im samo jedan pedijatar to rekao...Gde ces da prijavis Martu? Ako ces na NBg kod Starog Merkatora, meni su bas kumovi preporucili tu dr Jovanovic, oni su odusevljeni. Stvarno nemoj time da se opterecujes...Pitaj i na savetima o bebama...Ja ti samo mogu reci da necu buditi svoju bebu nocu da jede ako se sama ne probudi.Uzivaj...
Beba koja spava nocu je pravi blagoslov:)

патронажне углавном појма немају! и нама је ова наша говорила да обавезно будимо Ану, а докторка је рекла да се тако буде само мале бебе, мање од 3кг!!! Зато ти и кажем: дању можеш да је будиш, а ноћу немој!

Kockice ja sam Aci kad se tek rodio nudila hranu na svaka 3 sata,nisam ga budila,samo sam mu prinosila flasicu usnama i on je u snu to prihvatao i uvek je popio punu mericu,sto znaci da je bio gladan,ali je bilo lenj da se probudi :).Tako i ti Martu uspavanu stavi na siku ,prisloni joj bradavicu na usne i verovatno ce prihvatiti.Aca je spavao po celu noc,ali mi smo navijali sat na svaka tri sata(verovatno je zato tako dugo i spavao,jer je sit).Ne secam se kad sam mu ukinula nocno hranjenje,ali sigurno nije bilo pre drugog meseca.Nista te ne nagovaram,od volje ti,ja samo govorim kako sam ja radila. :heart:

Poslednja izmena:
Ovde kazu da obavezno bebu buditi nocu prve dve nedelje,posle nemora,6h najvise moze da spava ako se nebudi moras je ti obavezno probuditi(jer ima lenje bebe),a danju je normalno na svakih 3h....nama je babioca rekla prvih dana dojiti je 10min na jednu stranu i 10na drugu,posle po 20min,cak pustiti bebu da jede dokle ona hoce,i do nekih 40min...
Bananice,
Jer to bio 4d?Koliko ti je beba teska?Imas li slikice?
Ipak je Stefan :heart::heart::heart:
Jedva cekam da vidim slike i da cujemo kako je prosla tina...

Kockice,
Jer se puno krvari,tj jer je krvarenje bas obilno?Niko mi nije odgovorio na to :(

Bananice,
Kad ti je termin?

Nema nam je ludnice,nadam se da je dobro...

Jer zna neko dal od naseg polozaja kako spavamo zavisi u kojoj ce poziciji beba da bude?
U poslednjih nekoliko dan spavam na i na desnom i levom boku,mada vise na ledjima,ali spavam na ravno,i od tada bebac je nekako cudno,skoro uvek je poprecno skroz gore ili na desnoj strani mog stomak je jako tvrdo pa ide sve do leve strane mog stomaka na dole...

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:Kako izbeci nerviranje u trudnoci kad problemi cekaju iza svakog coska???? Mislim da cu pasti u depresiju....:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Ajde mila glavu gore,sve se da resiti,to su hormoni,cas se iznerviramo,cas se smejemo...sve jje to normalno,kuliraj,videces da i oni najveci problemi imaju resenje...ja sam se na pocetku jako nervirala,zbog svake sitnice,places,stresiras se,bebac se uznemiri,i kontrakcije pocinju,sad se isto nerviram al manje,sad i kad osetim da cu puci,pocinjem glasno da se smejem i ako mi nije do toga zvuci blesavo ali meni pomaze da se izborim sa time...i naravno i muz mora da razume da drugo stanje je drugo,i da pokusa da nas smiri tada ako moze ili samo da cuti...Koja si nedelja?

Ovde kazu da obavezno bebu buditi nocu prve dve nedelje,posle nemora,6h najvise moze da spava ako se nebudi moras je ti obavezno probuditi(jer ima lenje bebe),a danju je normalno na svakih 3h....nama je babioca rekla prvih dana dojiti je 10min na jednu stranu i 10na drugu,posle po 20min,cak pustiti bebu da jede dokle ona hoce,i do nekih 40min...
Ovo sam i ja sve nasla u knjizi koju trenutno citam.

E sad mene zanima posle porodjaja jer je jako krvarenje,ja sinoc kupovala stvarcice za kliniku za mene,i uzmem uloske maxi jedna zena mi rece da ide ko ludo,i da se uzmu te nocne maxi always...al ona su bez krilca(a ja nikad nisam nosila bez klilca)razmisljala sam se dal da uzmem nocne sa krilcima,al one su krace i neznam dal mogu da se lepe na higjenske gacice jedno upotrebne......
¨
Bonzi, jeli imaju tamo kod tebe higijenske gacice da se kupe u apoteci? Ovde ih niko ne pominje, u listi za bolnicu stoji " nekoliko pari komotnih gacica", bojim se da se ne izblamiram ako dodjem u apoteku da trazim gacice za jednokratnu upotrebu, a oni za to nisu ni culi. :rumenko:

Ajde mila glavu gore,sve se da resiti,to su hormoni,cas se iznerviramo,cas se smejemo...sve jje to normalno,kuliraj,videces da i oni najveci problemi imaju resenje...ja sam se na pocetku jako nervirala,zbog svake sitnice,places,stresiras se,bebac se uznemiri,i kontrakcije pocinju,sad se isto nerviram al manje,sad i kad osetim da cu puci,pocinjem glasno da se smejem i ako mi nije do toga zvuci blesavo ali meni pomaze da se izborim sa time...i naravno i muz mora da razume da drugo stanje je drugo,i da pokusa da nas smiri tada ako moze ili samo da cuti...Koja si nedelja?

Zavrsavam 15. nedelju....Nemam mnogo problema sa hormonima,ok sam inace,al danas mi sve tako crno izgleda zato sto sam prevarena od strane doktora,i to sam tek danas shvatila....Sad sa prinudjena da me vodi ginekolog kog uopste nisam birala i u kog opravdano nemam poverenja...Zato sam uznemirena....

¨
Bonzi, jeli imaju tamo kod tebe higijenske gacice da se kupe u apoteci? Ovde ih niko ne pominje, u listi za bolnicu stoji " nekoliko pari komotnih gacica", bojim se da se ne izblamiram ako dodjem u apoteku da trazim gacice za jednokratnu upotrebu, a oni za to nisu ni culi. :rumenko:

Pa mozda ima u apoteci,nisam sigurna :think: ovde ih ima u bebecim radnjama,znaci deo gde su brusevi za dojenje,i ostali ves za trudnice...a ima ih i u vecim radnjama,super marketima...postoje kao boxerice i kao obicne gacice...Pitaj sta te briga...mislim da ako je bolje snabdevena apoteka trebalo bi da ima...
Ja sutra idem da dam krv i urin i bris(a bas se plasim :sad2:)ko zna koce ga uraditi...ja imam samo poverenja u mog ginekologa,u ostale ne...valjda ce sve biti ok :sad2:

Pa mozda ima u apoteci,nisam sigurna :think: ovde ih ima u bebecim radnjama,znaci deo gde su brusevi za dojenje,i ostali ves za trudnice...a ima ih i u vecim radnjama,super marketima...postoje kao boxerice i kao obicne gacice...Pitaj sta te briga...mislim da ako je bolje snabdevena apoteka trebalo bi da ima...
Ja sutra idem da dam krv i urin i bris(a bas se plasim :sad2:)ko zna koce ga uraditi...ja imam samo poverenja u mog ginekologa,u ostale ne...valjda ce sve biti ok :sad2:
Provericu za te gacice, hvala. :cmok: Nemoj da se plasis i budes napeta, jer tada ce te pregled boleti. Bice sve OK, ne brini. :heart:

Zavrsavam 15. nedelju....Nemam mnogo problema sa hormonima,ok sam inace,al danas mi sve tako crno izgleda zato sto sam prevarena od strane doktora,i to sam tek danas shvatila....Sad sa prinudjena da me vodi ginekolog kog uopste nisam birala i u kog opravdano nemam poverenja...Zato sam uznemirena....

Razumem te,to je strasno,ja sam pre trudnoce imala jednog ginekol,kada sam ostala trudna presla sam kod mog predhodnog ginekol,u koga neverovatno imam poverenja,neprica puno,ozbiljan je,ali daje dobre lekove i odlicno mi vodi trudnocu...a klinika u kojoj cu se poroditi nije mi nesto,ali opet u njoj radi taj doca a i blizu mi je ...
Neznam sta da ti kazem,jako je bitno poverenje da imas u ginekol..vidi nadji nekog koji je dobar,raspitaj se ,jer jako je bitno da bude dobar kao doktor i kao covek...ima sjos vremena da se odlucis ko ce ti voditi trudnocu do kraja...:cao:

Razumem te,to je strasno,ja sam pre trudnoce imala jednog ginekol,kada sam ostala trudna presla sam kod mog predhodnog ginekol,u koga neverovatno imam poverenja,neprica puno,ozbiljan je,ali daje dobre lekove i odlicno mi vodi trudnocu...a klinika u kojoj cu se poroditi nije mi nesto,ali opet u njoj radi taj doca a i blizu mi je ...
Neznam sta da ti kazem,jako je bitno poverenje da imas u ginekol..vidi nadji nekog koji je dobar,raspitaj se ,jer jako je bitno da bude dobar kao doktor i kao covek...ima sjos vremena da se odlucis ko ce ti voditi trudnocu do kraja...:cao:

Hvala :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back