Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ehej zenska :cao: pa ti si nam jos uvek tu?! :eek: :mrgreen: a sto ne bi gledala filmove neke danas :aha: eto ti zanimacije :zurka: noge u vis i odmaraj! :D

Ja sam ok, bas sam se naspavala danas, zaspala sinoc vec negde oko 22:30 i ustala jutros oko 8:30 :klap: ustajala sam nocas i po krekere, vodu, do WCa, ali kad zaspim bas spavam ko lav... valjda sam premorena :roll: Maki danas ne luduje ko juce, makar nije jos krenula :think: a ja cu sad da se smestim u krevet i da gledam Dr. House-a dalje :aha: :D

Dobro jutro...:)
mi nismo takvi ranoranioci...nema sanse pre 10 da se probudim, ali lezemo kasno...
Bebac i ja cekamo kauc, pa da se raskomotimo:)
A posle podne kod doce:confused:
Kockice,
imas li kontrakcije?
Tina, koliko si premasila termin?

Evo nas!
Bas smo se bili uplasili,bebac od sinoc nije aktivan,moj muz kaze probudi ga,pa nemogu da udaram po stomaku,al hvala mogu poslusalo me moje srculence,sutnulo me i to jako,uhhh sad mi je lakse,izgleda spavalo,sve je na mamu :lol: !Ja ga u poslednje vreme osecam samo da se guzi i to ili na levoj ili desnoj strani gore pa sve do rebra,kako to zna da zaboli,i proteze se stalno,udara slabo al kad udari to je jako bas...Carobna kako ti osecas tvog bebca,posto smo tu isto sa terminom,samo dva dana...

Angi,
Nadam se da se bebac okrenuo,i da dubi na glavici :)
Javi cim se vratis od doce:heart:

Hvala ti mila :heart:
Al ti si 40ned,a ja sutra tek 35pune,pa mislim da je rano,trebao bi vise da lupa,bar ja tako mislim:think:
Jer tebi u poned pune 40ned?Bice mali krupan,cim si dogurala do termina,natasa je isto tako dobro ona je presla neki dan,al aleksej je bas dugacak i velika beba :heart:
Jer ste smislili ime?

tako je meni bilo i u 8 mesecu, beba se primiri, ne moze vise da skace onako da zatrese ceo stomak. jednostavno nema vise mesta. sad ces osecati samo guranje.
ja sam usla u ponedeljak u 40. nedelju. a termin mi je 9. feb da znaci tad ce biti pune

sad sam se raspalila malo, posto imam tu sluz neku ali jako malo izlazi, pa da obrisem prasinu... hehe, mozda necu imati prilike vise da spremam. videcemo koliki ce biti beban, ja nemam pojma nista mi ne govore, i to mi je jako krivo, zadnja dva ultrazvuka su bila takva da je doktor pogledao da li kuca srce, a drugi doktrorka pogledala glavu gde se nalazi i to je to. a bas mi krivo.mada nikad to ne bude tacno kad kazu koliki ce biti. uvek bude iznenadjenje

i dosta mi je feniranja na svaka dva dana, a moram tako inace treci dan mi je kosa za pranje da bi cetvrti bila cista. valjda ce me utrefiti sa cistom kosom. ruzno se osecam ko da sam sva prljava. uhvatila me sinoc zamisao da sredim sama malo siske. joj imala sam srece da nisam zeznula

Hvala ti,utesila si me,inace me bas zabrinjavalo,sto ti kazes trci se stalno,talasa,proteze,stucka,i ponekad jako lupi,ali nema vise ono lupkanje stalno,e ni njemu nije lako unutra,nema mesta,a ni nama...al uskoro :D
Tebi je jos malo ostalo,najvise nedelju dana :P ,ma neverujem ni ja ultrazvuku,mozda na pocetku potrefe,al posle kad je bebac veci neverujem,bitno je da je sve u redu...I kod mog ginekol je tako,pregleda me ginekoloski,onda na sekundu ukljuci da vidi srce dal kuca i gde je glavica,i ops gotovo :confused: a ja bi malo duze bar 5min,al nece,jedino na ona tri ultrazvuka smo gledali malo duze bebca,i jos jedan kontrolni kad mi radili zbog one arterije...
Kad ti mama dolazi?Jer ste smislili ime?

e mama ce da ceka da ja krenem u porodiliste, pa ce da se spremi i dolazi, taman ce joj trebati dva tri dana dok ne krene, i tu je kad i mi stizemo kuci. zvace se stefan, ako bude musko, hehehe
desava se da svi pogrese

Bas je lepo ime :heart::heart:
E neverujem da grese,kad kazu decko onda je to to,za devojcicu mogu da pogrese,da na kraju ipak bude decko,znam da bi ti volela,al drugo ce biti ,stefa ce imati sestricu,sto se iskreno nadam i za enza :mrgreen:
Jer ti dolazi svekrva?Obilazice te u bolnici dok ti mama ne stigne,jer ce ti muz dobiti par dana kad se porodis?

muz ce doboto slobodno tri dana da bude samnom, i da sredi papire kad se beba rodi. ja bih volela da me niko ne obilazi sem muza, jer znam da necu znati za sebe, i da ce mi biti strasan stres i nece mi biti ugodno, barem tako mislim, bice kako ce biti

Cao devojke,

imam jedno pitanjce,mozda malo neugodno da se prica o tome,ali....ako neka moze...bilo bi super.
E ovako,do sada ginekoloski sam bila pregledana jedino vaginalnom sondom nikada rukom,sad mi recite od kada krece taj vaginalni pregled rukom i da li boli?Jel krecu tako sa pregledom onda kad ti se priblizi termin ili i ranije?

ludnice, nece to biti nista strasnije nego sondom...mada zavisi i od doktora koliko to pazljivo uradi...ono sto ti mozes da uradis i sto ce ti pomoci je da se opustis, inace ce ti biti neprijatnije...ne traje dugo, to je dobro...ne brini :cao:

Meni je ginekol prva tri meseca pregledao ginekoloski,i posle vaginal sondom,sada samo ginekoloski,normalno sa dva prsta i pritiska malo donji stomak,tako proverava dali je grlic zatvoren,i ne boli uopste,samo se opustis...(i uz)mada zavisi od ginekologa,znate kako sam prosla od one crncuge(sad ce opet neko reci da sam rasisticki nastrojena),evo sad negde oko 15 radicu vaginalni bris,to se mi raditi u laborator.zato se malo bojim,pre trudnoce nema veze,al sad se jako plasim da me bilo ko pregleda osim mog ginekol.

Hvala ti,utesila si me,inace me bas zabrinjavalo,sto ti kazes trci se stalno,talasa,proteze,stucka,i ponekad jako lupi,ali nema vise ono lupkanje stalno,e ni njemu nije lako unutra,nema mesta,a ni nama...al uskoro :D

Dobro dosla u moj tj nas svet :hvala: :D Maki je danas opet pravila razne bahanalije, umirala sam od smeha! :hahaha: evo sad je opet mirnija :aha: ali kad lupi... :roll: uh to bas zna da zaboli! :aha:

Cao devojke,

imam jedno pitanjce,mozda malo neugodno da se prica o tome,ali....ako neka moze...bilo bi super.
E ovako,do sada ginekoloski sam bila pregledana jedino vaginalnom sondom nikada rukom,sad mi recite od kada krece taj vaginalni pregled rukom i da li boli?Jel krecu tako sa pregledom onda kad ti se priblizi termin ili i ranije?

Hmmm pazi treba da se opustis, to inace ne boli... iako mene jeste bolelo, aliiii to je bilo onda kad sam imala onu upalu besike pa me je zato bolelo :aha: u sustini od Dr. zavisi dal cete ikad rukom pregledati ili ne, ima onih koji to nikad i ne urade :aha:
CMOK! :cmok:

Hmmm pazi treba da se opustis, to inace ne boli... iako mene jeste bolelo, aliiii to je bilo onda kad sam imala onu upalu besike pa me je zato bolelo :aha: u sustini od Dr. zavisi dal cete ikad rukom pregledati ili ne, ima onih koji to nikad i ne urade :aha:
CMOK! :cmok:[/QUOTE]

Ma gde ne boli Kockice....uf mene je bolelo zadnji put kad me gledala sondom...al mozda sto sam i ja imala upalu:sad2:ko ce ga znati:worth:
Inace od 9 mesec krecem sa kontrolama u bolnici a ne vise kod svog ginica u ordinaciji,tada ce babice da brinu o meni e sad se pitam dal ce me pregledaju rukom il tek kad krene porodjaj.....

Ej Kockic ma ne se kupaj bre....briga te:whistling:

A to za ginekoloske preglede u trudnoci, zavisi i gde se nalazite. Npr u Holandiji NIKADA ne pregledaju ginekoloski u toku trudnoce ( osim ako ne postoji bas neki jak razlog ). Meni su tek prvi put tako pregledali kad sam dosla dase poradjam ( i to pune dve nedelje kad sam premasila termin ) do tada samo opipaju stomak spolja, eventualno kratak UZ i to je to. Takodje ne rade ni brisevi u trudnoci uopste. Luda zemlja:roll:

Ma gde ne boli Kockice....uf mene je bolelo zadnji put kad me gledala sondom...al mozda sto sam i ja imala upalu:sad2:ko ce ga znati:worth:
Inace od 9 mesec krecem sa kontrolama u bolnici a ne vise kod svog ginica u ordinaciji,tada ce babice da brinu o meni e sad se pitam dal ce me pregledaju rukom il tek kad krene porodjaj.....

Ej Kockic ma ne se kupaj bre....briga te:whistling:

Imala si upalu verovatno kao i ja pa te je zato bolelo... :aha: ali inace je to kao veliki pritisak na stomak i to je to :think:

A to za ginekoloske preglede u trudnoci, zavisi i gde se nalazite. Npr u Holandiji NIKADA ne pregledaju ginekoloski u toku trudnoce ( osim ako ne postoji bas neki jak razlog ). Meni su tek prvi put tako pregledali kad sam dosla dase poradjam ( i to pune dve nedelje kad sam premasila termin ) do tada samo opipaju stomak spolja, eventualno kratak UZ i to je to. Takodje ne rade ni brisevi u trudnoci uopste. Luda zemlja:roll:

A i kao sto sd76 kaze, sve zavisi od drzave, do bolnice, lekara, babica itd. Tako da stvarno ne znam kako ces proci sto se toga tice... najbitnije je samo da se opustis, pevaj neku pesmu u sebi i to je to... :cvet:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back