Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja!
Preko dana nekih 4 puta, mozda 5......ma, sve to valjda ima veze sa pritiskom na besiku.....

gde se poradjas.....
i ja sam oprala stvarcice obicnim praskom ali nisam stavljala omeksivac......inace stvari ispiram dva puta je mi se cini da mi masina lose ispira meni je ostala jos jedna gomilica za peglanje........

Poslednja izmena:
Gde ste, evo mi stigosmo kuci, vreme grozno, kisa pada, vetar duva, al' smo ipak malo bili i u sopingu... :)
Bili kod doce, svi nalazi OK, imam nesto proteina u urinu, to je bilo i prosli put, ali kazu mi da ako nemam nikakvih simptoma, svraba, peckanja itd, onda je sve OK. Ja inace stalno idem u WC, danju nebrojeno puta, a nocu po pet-sest, ne mogu da verujem da vas ima koje ne idete nikako! :eek: Ali to je samo po neka kap, bas smarajuce.
Ja se ziva polomih ustajuci, moram da se kotrljam do ivice kreveta, pa onda nekako ustanem, k'o da se klackam. :P
Bila sam i kod babice, s njom sam razgovarala o porodjaju i mislim da cu probati akupunkturu, kazu da svi imaju pozitivna iskustva, a svekrva mi je rekla da je rade u nasoj bolnici...
Izmedju pregleda sam imala pauzu, pa sam obisla dve radnje. Tamo - popust! Nema cega nema, ali ja nisam imala nego pola sata! Kupila sam samo dva carsava za bebu, zekicu i ... Iiiiiii..... z:dm5: Nesto sto ne znam kako bih ga nazvala, ali je nevidjeno slatko! To je ona vreca u kojoj se beba iznosi napolje, ali ova moja je dole kao vreca, a gore kao jakna sa kapicom i sa usima! Medena je! U tome cu izneti bebence iz bolnice, necu uzimati nikakav ni jastuk ni korpu, ni nista, jer ce beba odmah u sedalicu u kolima, pa nema svrhe. Ovako moze samo u ovoj vreci u sedalicu, i preko ususkam cebencetom. :)
Margo je, cini mi se, rekla da ce kupiti vrecu u kojoj beba moze da spava u kolicima i krevecu, to sam cula da je super stvar, ja se jos razmisljam da li da je uzmem je beba dolazi krajem marta, pa kontam da je puno toplo za nju, te vrece su obicno debele i super su kad je hladnije vreme. Ova sto sam ja uzela je debljine obicne jaknice...
Margo, jesi li ti gledala te vrece, da li one idu po velicini? Ako ne idu, onda ih je dobro imati i za sledecu sezonu... Ova moja, posto je gore jaknica, ide na velicine, uzela sam 56. :) Kako se vi inace rukovodite velicinama kad kupujete, koliko cega u pocetnoj velicini, kazu da se to jako brzo preraste? Ja se vec gubim, ne znam koliko sam cega kupila u kojoj velicini, nego samo kupujem sta mi se svidi. Na kraju kad budem prala, bice svasta. z:mrgreen:

Carobna,
Koliko ti je cm uterus?Super,sad uzivaj...
I kad ces da slikas stomacic?z:((
Mi sad dosli kuci,bili na vezbicama,htela sam da se upiskim,jedva sam izdrzala,al ajde kao necu nesto da propustim,al zato bebac nalego na besiku pa sutira,poludela sam,napisacu vam veceras kako je bilo sa babicom...
Ovde obavezno traze u bolnici ta vrecica sto spava beba,(do 3god beba spava u to,nesme da se pokriva jer mozeu toku noci da se nedaj boze ugusi prilikom okretanja)dole je kao vreca a gore je sa debelim bratelama,a posebno ono u sta ga izvodis vani,sa kapicom rukavima i vreca dole ima i iz dva dela...ja cu kupiti oba dva...z:girl:

ovako.....CTG je dobar, za dve nedelje sam dobila kilce sa svom graderobom sam na +10 kg......pritisak mi je 150/80......svima je danas visok pritisak .....merila sam pre nego sto sam krenula 125/78......a kad sam se vratila 118/76....mislim da im se zbunio aparat ili sestra.......u petak idem opet na CTG i merenje pritiska.........

carobna......meni to cebence izgleda super prakticno moze da se koristi kao veca za nosenje za kolica i kao pokrivac.......ovo sto sam videla jeste debelo i toplo ali nama to i treba.....gledala zakopcano i cini mi se da je dovoljno veliko.....sto se velicine tice za sad uzimam samo 54-56 da ima za bolnicu i kad stigne kuci ali sledeca tura stvarcica ce biti malo veca........

nema sanse da mi je toliki pritisak osetila bih nesto......mislim da je greska.......a jos i sestra koja meri kaze da se danas svi cude koliki im je pritisak.........na CTG-u sa 20 minuta.......mali poludi kad je prikacen samo sutira ono cudo....... .

Margo, znaci ti krenula sa CTG-om..Koliko se cesto ide na to?

Imam dilemu oko sterilizatora...U svakom slucaju cu sterilisati u mikrotalasnoj, jer necu da pravim guzvu u ionako maloj kuhinji...Moji prijatelji sterilisu u obicnojs staklenoj posudi, ubace flashice i malo vode i 15min u mikrotalasnu...Citala sam na forumima da ima jos nekih koji tako rade, a i ovde je neko pisao ne mogu da se setim ko...Samo ne znam da li da kukujem Aventov sterilizator na mikrotalasnu ili obicnu staklenu posudu...
Ako ima nekih iskustava na ovu temu...

E,da...Moja drugarica korisi Merix za bebine stvari jer ima najmanje fosfata, a to je ono sto je agresivno...Verujte, to nam je strukaz:)

to sve zavisi na kolko se ide isto i kad se pocinje sa ctg-om neko pocinje od 6.meseca.....ja sam isla u petak pa danas pa u petak ponovo.....
ja cu da pocnem sa obicnom staklenom posudom pa cu videti za kasnije kad pocnemo da koristimo vise flasica.......

Ja imam jedno pitanje vezano za flasice, kupila sam dve Aventove, ja sam mislila da su one sve iste osim po velicini, kad posle skontah da ima da se kupe posebno one za cuvanje majcinog mleka (sta god to znaci, nista ne razumem). Zar nije isto kakva je flasica, bilo da je formula ili majcino mleko u njoj? :think:
Bonzi, meni su danas i lekar i babica merili uterus, on dobio 28, a ona 26, sad koliko je pojma nemam. Na grafiku je normalno izmedju 26 i 29 u 31. nedelji. Koliko je kod tebe?

Cao devojke,

samo da pitam jel ima neko ovde ko ne pije one vitamine za trudnice?

Gledala sam danas one male bodice za bebe.Kolika je to beba koja nosi broj 46?Ama nista se ne razumem nezznam ni koje brojeve bi trebala da kupujem.Sto mi mama nije samnom....

carobna......meni to cebence izgleda super prakticno moze da se koristi kao veca za nosenje za kolica i kao pokrivac.......ovo sto sam videla jeste debelo i toplo ali nama to i treba.....gledala zakopcano i cini mi se da je dovoljno veliko.....sto se velicine tice za sad uzimam samo 54-56 da ima za bolnicu i kad stigne kuci ali sledeca tura stvarcica ce biti malo veca........
Jeste, jako je prakticno, a za bebu je narocito udobno u pocetku da spava u tome, jer je krevetac sav ogromni i stran, u toj vreci je beba super ususkana. A ti ces se poroditi u februaru, tako da ce ti biti super i zbog hladnoce. :) Mislim da cu je i ja uzeti, bas zbog kreveca... Inace, ovde savetuju ako je hladno da se obuce bebi jedan rukav vise ili da spava u vreci, a nikako da se pokriva jorganom ili sa vise cebadi da ne moze da dise kako treba.

Ja imam jedno pitanje vezano za flasice, kupila sam dve Aventove, ja sam mislila da su one sve iste osim po velicini, kad posle skontah da ima da se kupe posebno one za cuvanje majcinog mleka (sta god to znaci, nista ne razumem). Zar nije isto kakva je flasica, bilo da je formula ili majcino mleko u njoj? :think:
Bonzi, meni su danas i lekar i babica merili uterus, on dobio 28, a ona 26, sad koliko je pojma nemam. Na grafiku je normalno izmedju 26 i 29 u 31. nedelji. Koliko je kod tebe?

Neznam koliko je sad,u 27 i 5dana bio je 28cm,sad nemam pojma,osecam da nema gde vise da se siri,normalno je do 33cm do kraja,ali ako je bebac napredan moze i do 35-37cm,videcu 22jan imam zakazano kod ginekol,jedino mi on meri...

Cao devojke,

samo da pitam jel ima neko ovde ko ne pije one vitamine za trudnice?

Gledala sam danas one male bodice za bebe.Kolika je to beba koja nosi broj 46?Ama nista se ne razumem nezznam ni koje brojeve bi trebala da kupujem.Sto mi mama nije samnom....

Cao! Ja ne pijem "vitamine za trudnice" jer ovde i nemaju nista sto je specijalno za trudnice, pijem Omega 3 masne kiseline (one su vazne su za kompletan razvoj bebe) i sa njima sam kombinovala komplex vitamina B u pocetku (folna kiselina je B vitamin koji je obavezan prva tri meseca, a po mogucnosti i tri meseca pre zaceca), a sada kombinujem vitamin D. Uzimanje vitamina A se ne savetuje, a vitamin C se uzima samo ako se uzima gvozdje. (Naravno, i A i C su pozeljni kroz ishranu).
Za velicine, sve manje od 50 je za prevremeno rodjene bebe. Najmanja standardna je 50.
Ovo je tabela:
50 - 0 do 1 meseci
56 - 1 do 2 meseca
62 - 2 do 4 meseca
68 - 6 meseci
74 - 9 meseci
80 - 12 meseci
Ponekad ces neci i medjuvelicine, npr. 54. Ovo je samo okvirno, jer nisu sve bebe rodjene iste tezine, niti sve jednako napreduju, ali prosecno, na rodjenju beba ima oko 3,5 kg i 50 cm. (Velicine su duzina bebe u cm)
Nadam se da sam ti pomogla, pozdrav za tebe i bepce. :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back