wc@ludnica
Zainteresovan član
- Poruka
- 353
Cao! Ja ne pijem "vitamine za trudnice" jer ovde i nemaju nista sto je specijalno za trudnice, pijem Omega 3 masne kiseline (one su vazne su za kompletan razvoj bebe) i sa njima sam kombinovala komplex vitamina B u pocetku (folna kiselina je B vitamin koji je obavezan prva tri meseca, a po mogucnosti i tri meseca pre zaceca), a sada kombinujem vitamin D. Uzimanje vitamina A se ne savetuje, a vitamin C se uzima samo ako se uzima gvozdje. (Naravno, i A i C su pozeljni kroz ishranu).
Za velicine, sve manje od 50 je za prevremeno rodjene bebe. Najmanja standardna je 50.
Ovo je tabela:
50 - 0 do 1 meseci
56 - 1 do 2 meseca
62 - 2 do 4 meseca
68 - 6 meseci
74 - 9 meseci
80 - 12 meseci
Ponekad ces neci i medjuvelicine, npr. 54. Ovo je samo okvirno, jer nisu sve bebe rodjene iste tezine, niti sve jednako napreduju, ali prosecno, na rodjenju beba ima oko 3,5 kg i 50 cm. (Velicine su duzina bebe u cm)
Nadam se da sam ti pomogla, pozdrav za tebe i bepce.![]()
Carobna hvala ti puno na ovom objasnjenju jer ja stvarno neznam odakle da krenem jer bas nista nisam kupila.Znaci ove velicine su duzina bebe,ustvari.Sad jos da lepo objasnim mom buducem muzu jer je on jadan jos gori od mene-kaze uzmi ovu benkicu,a ona broj 46.Ma gledam ja pa se mislim pa zar ce bebe ovolicno da mi bude,bre`!
Ja sam vitamine prestala da pijem prosli mesec pila sam ih neko vreme jer sam bila izgubila apetit,pa sam ih prestala kad je krenula ona moja konstipacija
izgleda moracu ponovo da krenem sa njima jer sam ppuno bledaa i stalno mi je muka u zeludac,kao da krece da mi nedostaje gvozdje i samo bih slatko jela,neznam sta je problem.A kod doktorke idem tek 26 decembra.Mozda me uhvati i neki virus.
Kako izgledaju ti mekani cebenceti za bebicu u sta planirate da je iznesete iz bolnice ako ima neki sajt gde bi mogla da pogledam....
Pitam sve ovo jer kad mi sve odete onda necu imati koga da pitam....

ima da te
hocu da vidim tvoj stomacic sto si takva 
dodji ako smes
.........nadji kabl......zabusavas.....
ako dodjem bice svasta