Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao! Ja ne pijem "vitamine za trudnice" jer ovde i nemaju nista sto je specijalno za trudnice, pijem Omega 3 masne kiseline (one su vazne su za kompletan razvoj bebe) i sa njima sam kombinovala komplex vitamina B u pocetku (folna kiselina je B vitamin koji je obavezan prva tri meseca, a po mogucnosti i tri meseca pre zaceca), a sada kombinujem vitamin D. Uzimanje vitamina A se ne savetuje, a vitamin C se uzima samo ako se uzima gvozdje. (Naravno, i A i C su pozeljni kroz ishranu).
Za velicine, sve manje od 50 je za prevremeno rodjene bebe. Najmanja standardna je 50.
Ovo je tabela:
50 - 0 do 1 meseci
56 - 1 do 2 meseca
62 - 2 do 4 meseca
68 - 6 meseci
74 - 9 meseci
80 - 12 meseci
Ponekad ces neci i medjuvelicine, npr. 54. Ovo je samo okvirno, jer nisu sve bebe rodjene iste tezine, niti sve jednako napreduju, ali prosecno, na rodjenju beba ima oko 3,5 kg i 50 cm. (Velicine su duzina bebe u cm)
Nadam se da sam ti pomogla, pozdrav za tebe i bepce. :cao:

Carobna hvala ti puno na ovom objasnjenju jer ja stvarno neznam odakle da krenem jer bas nista nisam kupila.Znaci ove velicine su duzina bebe,ustvari.Sad jos da lepo objasnim mom buducem muzu jer je on jadan jos gori od mene-kaze uzmi ovu benkicu,a ona broj 46.Ma gledam ja pa se mislim pa zar ce bebe ovolicno da mi bude,bre`!

Ja sam vitamine prestala da pijem prosli mesec pila sam ih neko vreme jer sam bila izgubila apetit,pa sam ih prestala kad je krenula ona moja konstipacijaz:((izgleda moracu ponovo da krenem sa njima jer sam ppuno bledaa i stalno mi je muka u zeludac,kao da krece da mi nedostaje gvozdje i samo bih slatko jela,neznam sta je problem.A kod doktorke idem tek 26 decembra.Mozda me uhvati i neki virus.z:cry:

Kako izgledaju ti mekani cebenceti za bebicu u sta planirate da je iznesete iz bolnice ako ima neki sajt gde bi mogla da pogledam....

Pitam sve ovo jer kad mi sve odete onda necu imati koga da pitam....

Ma ne opterecujem se,ginekol je rekao da mali bas dobro raste,nego me cisto zanima z:)
A koliko je kod tebe sa pune 33ned?
Sa 33 nedelje je 30,5. z:)
Meni je danas lekar rekao da budem na oprezu ako mi puno naticu prsti na rukama zbog prstena, desava se ako previse nateknu da prsten ne moze da se skine i mora da se sece. To se desilo mojoj mami...
Evo me opet jedem slatkise... z:cry:

A ja kokice z:cry: ali ne slane,malo onako z;)
Margo ja uzimam 50(imam bas puno toga)pa 52,54 i 56 cm,od svake velicine po malo,nego sad se razmisljam uzecu dva odelca od 48(cisto da se nadje,ako ne posluzi za nas poklonicemo nekome ,nije problem)i uzimacu od sad vecu velicinu,54-56,ipak bebe brzo rastu!
wc@ ludnica,
Kad je vencanje?Ajde slikaj nam haljinu pa okaci z:)

Carobna hvala ti puno na ovom objasnjenju jer ja stvarno neznam odakle da krenem jer bas nista nisam kupila.Znaci ove velicine su duzina bebe,ustvari.Sad jos da lepo objasnim mom buducem muzu jer je on jadan jos gori od mene-kaze uzmi ovu benkicu,a ona broj 46.Ma gledam ja pa se mislim pa zar ce bebe ovolicno da mi bude,bre`!

Kako izgledaju ti mekani cebenceti za bebicu u sta planirate da je iznesete iz bolnice ako ima neki sajt gde bi mogla da pogledam......

Ovo je vreca za spavanje za krevetac, u njoj moze i da se iznese beba iz bolnice, lagana je i lepa. Vrece za kolica su deblje i malo "sportskija" varijanta, kao zimske jakne, takav materijal. Trazim sad neki sajt pa ne mogu da nadjem, stavicu ako uspem...
Slike ne znam kako da stavim, a lenja sam kao mazga da naucim, pitaj Bonzi koliko me vija za sliku stomaka... z:mrgreen:
http://www.finn.no/finn/viewimage?f...baby&adTypeId=68&areaId=306&WT.svl=Hovedbilde

A ja kokice z:cry: ali ne slane,malo onako z;)
Margo ja uzimam 50(imam bas puno toga)pa 52,54 i 56 cm,od svake velicine po malo,nego sad se razmisljam uzecu dva odelca od 48(cisto da se nadje,ako ne posluzi za nas poklonicemo nekome ,nije problem)i uzimacu od sad vecu velicinu,54-56,ipak bebe brzo rastu!
wc@ ludnica,
Kad je vencanje?Ajde slikaj nam haljinu pa okaci z:)
Ovamo uglavnom nema medjuvelicina po radnjama, samo par puta sam to videla, imaju samo one sto sam napisala. Tako da sam ja uzimala 50 i 56 za prva dva meseca, a uzecu jos ponesto i u 62, danas sam bas kupila zekicu 62.
Ali vodite racuna: Uvek kad kupujete za par meseci unapred, razmisljajte koji ce mesec tada biti i kakvo vreme, da vam se ne desi da kupujete dugi rukav za leto i obrnuto. :)

Bonzi, s obzirom da ti vec znas da ti je bebac veliki, mislim da nema potrebe da kupujes 48, to je manje od proseka... A bebe prvih meseci jako brzo rastu, svi su mi rekli da velicinu 50 jedva imas kad da obuces, a vec je mala. Mora se, naravno uzeti par stvarcica, ali sto manje to bolje.

Hvala ti Carobna puno puno....sad znam na sta da obratim paznju kad kupujem.
preslatko je ovo cebence u roze boji,sad kad bi nasla tako slicno nesto samo u plavoj...

Bonzi, vencanje je u cetvrtak pa sam mislila da stavim slike posle vencanja...ali mogu i sutra ako ne mozete da se strpite devojke....mislila sam da uslikam i stomacic da vam pokazem....

da i ja isto tako mislim,nemoj uzimati, cak mozda neces moci ni da poklonis nekom .48 je bas malo, ipak mora da postoji garderobica i za bebe koje se rode malo ranije i koje su ispod 3 kg. cak i broj 50 ce jako brzo da izraste, ja imam valicine do 56, ali sam uzela jako malo stvari, taman da ima za par dana pa da se pere,a to ce brzo da preraste. pa onda ponovo kupovina.

Bonzi, s obzirom da ti vec znas da ti je bebac veliki, mislim da nema potrebe da kupujes 48, to je manje od proseka... A bebe prvih meseci jako brzo rastu, svi su mi rekli da velicinu 50 jedva imas kad da obuces, a vec je mala. Mora se, naravno uzeti par stvarcica, ali sto manje to bolje.
slazem se.....ali bolje je uzeti i malo vece stvarcice od 50 da bebi bude komotnije i da moze da duze nosi........

Hvala ti Carobna puno puno....sad znam na sta da obratim paznju kad kupujem.
preslatko je ovo cebence u roze boji,sad kad bi nasla tako slicno nesto samo u plavoj...

Bonzi, vencanje je u cetvrtak pa sam mislila da stavim slike posle vencanja...ali mogu i sutra ako ne mozete da se strpite devojke....mislila sam da uslikam i stomacic da vam pokazem....
Nema na cemu, tu smo da pomognemo jedna drugoj. :cmok:
I ja sam ti u istoj situaciji, nemam koga ovde da pitam, ali Bogu hvala da postoji net, citam po forumima i tako... Nestrpljivo cekamo slike, stavi kad budes mogla, jesi li nasla sve sto ti treba? z:)

Margo nemoj da ti dodjem :metla: ima da te :azdaja:
Ja sam uvek stavljala al na profilu sta da radim kad neznam drugacije,al carobna nije ni na profilu :besna:
A kolica i jos neke stvarcice sto sam kupila stavicu al stvarno neznam gde mi je kabal muz stavio,ovih dana potrazicu...

:mafijas: ako dodjem bice svasta z:mrgreen:
Nacicu,obecavam!
E devojke ovaj moj mali je bas nevaljao od 15h danas pa sve do sada valjda se proteze,sve na desnoj strani,pa mi se jako zgrci stomacic,i izleti nesto tvdo,glavica ili guza,pa kad sutne,bas je cudan osecaj,kao da mi neko cupa organe,pa popusti dva min pa opet,sve mi ispomera organcice z:D

Poslednja izmena:
Nema na cemu, tu smo da pomognemo jedna drugoj. :cmok:
I ja sam ti u istoj situaciji, nemam koga ovde da pitam, ali Bogu hvala da postoji net, citam po forumima i tako... Nestrpljivo cekamo slike, stavi kad budes mogla, jesi li nasla sve sto ti treba? z:)

Znas carobna i ja dosta citam po forumima,ali najvise ssto sam naucila je ovde i to od vas....a pravo da ti kazem najvise citam o porodjaju....jer me to nekako izludjuje....

Nasla sam sve za vencanje jos samo da dodje i taj dan....Probacu sutra da uslikam sve pa cu postaviti da vidite...

Laku noc...devojke,boli me glava idem da spavam...

Margo Bonzi bas ste smesne....z:) Da ste blize bile bi najbolje drugarice,tako ja mislim...

poljubac za svez:kiss:z:hi:z:hi:z:hi:z:hi:z:hi:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back