Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam bila na nimalo prijatnom pregledu mislim da bi porodjaj bolje podnela. stavila me na ctg pola sata sve je ok normalno, onda mi je turila svojih svih 5 prtstiju unutra:besna: nesto je cackala mislila sam da ce mi oci ispasti, i zena pocela da vice ah kako ces se ti poroditi, *** nikad mi niko nije turio svih 5 ja se izvinjavam na mom otimanju. posle toga je bio vaginalni ultrazvuk pa posle je isla preko stomaka i sve je ok, kao ne postoji nista opasno zbog cega bi morala da me zadrzi, ako mi se bol poveca onda da dodjem opet nocas, a zakazala mi je kontrolu sutra ujutro.

pa da ja vas pitam, sta joj znacilo sa onim njenim prstima, jel gledala koliko sam otvorena ili sta? jos uvek osecam njene prste i ako je neko imao takav pregled da li je bolelo, znaci nije to bilo ono da uvuce prste pa da drugom rukom stiska po stomaku, nego je gurnula ruku i nesto pokusala da uhvati unutra. da li vas je to bolelo. jao muke moje sad se bojim svega sto me ceka

Ej zenska i meni je to 1 lekar radio onda kad sam zavrsila u bolnici zbog upale mokracnih kanala... i isto kao i tebe me je boleloooo uzas blagi :sad2: tako valjda proverava dal se otvaras i dal je intaktan vodenjak... :aha: ali da boli i da je neprijatno jeste! E sad ako te i dalje bude bolelo ujutru molim te pravo bolnica... :cmok:

ja sam bila na nimalo prijatnom pregledu mislim da bi porodjaj bolje podnela. stavila me na ctg pola sata sve je ok normalno, onda mi je turila svojih svih 5 prtstiju unutra:besna: nesto je cackala mislila sam da ce mi oci ispasti, i zena pocela da vice ah kako ces se ti poroditi, *** nikad mi niko nije turio svih 5 ja se izvinjavam na mom otimanju. posle toga je bio vaginalni ultrazvuk pa posle je isla preko stomaka i sve je ok, kao ne postoji nista opasno zbog cega bi morala da me zadrzi, ako mi se bol poveca onda da dodjem opet nocas, a zakazala mi je kontrolu sutra ujutro.

pa da ja vas pitam, sta joj znacilo sa onim njenim prstima, jel gledala koliko sam otvorena ili sta? jos uvek osecam njene prste i ako je neko imao takav pregled da li je bolelo, znaci nije to bilo ono da uvuce prste pa da drugom rukom stiska po stomaku, nego je gurnula ruku i nesto pokusala da uhvati unutra. da li vas je to bolelo. jao muke moje sad se bojim svega sto me ceka

Drugi dan posle ovakvog pregleda ja sam se porodila,ali me je dr upozorila da ce da me boli i da na taj nacin ce da pokusa da "pokrene"proces...ako si pred kraj mozda je i tebi to uradila a ako nisi onda si naletila na gusku!!! Sretno

26. idem na uz.....zadnji put su se sve mere savrseno poklapale.....izgubila sam oko 2,5 kg.....to je sve od dijete....videcu u kad mi se vrati dr sa odmora 29. sta se desava.......ako je malecki dobro bas me briga za mene....strasno mi prijaju setnje ja se vracam iz fronta peske kuci samo sto usput svratimo negde na kaficu...imam visak energije......moram negde da se praznim.....

Nemoj da se plasis sto si izgubila kile,to je normalno jer si i na dijeti(to znas i sama)posto vas redovno citam znam da si na toj dijeti zbog secera i ja o tome mogu puno da ti pisem jer sam i sama prosla kroz to u prvoj trudnoci.
Setnja ti moze samo pomoci i samo nastavi ako je polozaj bebe normalan i ako nisi otvorena!
Molim te slusaj dr i drzi se dijete,nemoj slatko a ni masno,prezacinjeno raspitaj se malo jer i neke namirnice kada se pomesaju podizu secer! Recimo riza je dobra ako je obaris pa procedis a ako napravis recimo rizoto onda ti podize secer,nemoj ni da preterujes ni sa vocem a na povrce navali,ono ti pomaze zajedno sa setnjom u razgradnji secera!!! Nikada nemoj da izostavis hleb,malo moras da ga uneses!!! I ono najbitnije je da budes opustena! Moja beba se rodila zdrava i prava i relativno mrsava,a njihove prognoze su bile
jedno 5 kg:roll: Sve najbolje:cao:

tina,
Zao mi je sto si tako prosla na pregledu,nerazumem zasto te je tako pregledala,obicno je sa dva prsta i tako moze da oseti dali je grlic zatvoren,i da oseti glavicu bebinu,nema potrebe za 5prsta,strasno(jooj kad se setim mene ona crncuga kad me pregledao :sad2: )lezi sad ,odmaraj,nedizi nista tesko molim te.Bice u redu :heart::heart: vidis da je bebac dobro,mozda si se preforsirala pa zato osecas to!Cuvaj se

Inace, da ne izbaksuziram...Ja se stvarno dobro osecam...spavam u svim polozajima, osim na stomaku i nijedan mi ne smeta...kao da nisam trudna...samo mi je frka kad legnem na ledja zbog pritiska na tu suplju venu, pa da ne smanjim protok kiseonika...Sad smo po ovoj kisi isli peske i prijalo mi je svez vazduh...Ja nosim pojas stalno, a on se preporucuje i za krsta, mozda me zato uopste ne bole...Kockice i caroban, mogli biste to da nabavite, stvarno vredi...I pridrzava stomak plus...

Hej, pa ja u 27.nedelji od juce...Jos par dana pa sedmi:) Kockice i Carobna, znate vec...brojac se okrece:)
Cao devojke! :cao: Hvala Angi i Kockice, cestitke i vama. :)
Ja danas "na vasaru" ceo dan, kupovali se Bozicni pokloni, otpala sam od hodanja (ja se od pocetka trudnoce uopste ne krecem) :thumbdown:, kad sam dosla kuci, morala nesto da oribam i shvatila sam da vise zaista nisam u stanju da se saginjem. :dash:
A taj pojas, vidis, ne znam da li to steze, sto kaze Kockica, ne podnosim nista da me steze, a bilo bi super ako pomaze i za ledja... :think:

Pojas ne steze, nije mu to namena, nego da pridrzava stomak...Moj je sa cicak trakom, sama regulisem koliko steze...Stavi se ispod stomaka,a pozadi preko krsta...Znaci nema pritiska, samo podrska...Evo opet kacim sliku http://www.orsim.co.yu/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=2

Ne treba kupovati onaj sa gacicama, jer je samo tanak deo ojacan kao pojas, pa to steze...Ja se zeznula, pa taj kupila, mislila sam da je prakticniji jer se ne vidi i nije kabast...Sad samo nosim onaj prvi, koji mi je dala drugarica.

E, evo bolja slika...Ovaj je iz butika Eleni...samo sto nisu imali crni, koji je manje primetan. http://www.eleni.rs/Trudnice/ves/index.1.html

Poslednja izmena:
Pojas ne steze, nije mu to namena, nego da pridrzava stomak...Moj je sa cicak trakom, sama regulisem koliko steze...Stavi se ispod stomaka,a pozadi preko krsta...Znaci nema pritiska, samo podrska...Evo opet kacim sliku http://www.orsim.co.yu/modules.php?name=News&file=categories&op=newindex&catid=2

Ne treba kupovati onaj sa gacicama, jer je samo tanak deo ojacan kao pojas, pa to steze...Ja se zeznula, pa taj kupila, mislila sam da je prakticniji jer se ne vidi i nije kabast...Sad samo nosim onaj prvi, koji mi je dala drugarica.

E, evo bolja slika...Ovaj je iz butika Eleni...samo sto nisu imali crni, koji je manje primetan. http://www.eleni.rs/Trudnice/ves/index.1.html

Treba da odem u taj Eleni butik da vidim sta imaju :aha:

Bonzita,

Meni vaginalnom sondom samo izmeri grlic,a bebu gleda preko stomaka...tako je mnogo bolje, nema pipanja...A u decetom ce sigurno da ceprkaju....uh...

Eh pa tad moraju sta ces... :roll: ja jedva cekam 12.1. opet UZ ali da proverimo Makicina pluca dal su se lepo razvila! :klap: :cmok:

Dobro mi izgleda ovaj pojas, ne znam da li bi trebalo konsultovati lekara u vezi nosenja?
Mozes li s ovim normalno da se kreces, npr. da se sagnes? Pitam se da li pritiska bebu? :think:
I kako ako si npr. u kolima? Mene u kolima sve zivo stiska, i pantalone, i sigurnosni pojas, pa jos ovaj kad bih dodala. Bas ne volim sada da se vozim.
Kako se vi nosite s tim? Meni bude toliko neudobno da bih isla na WC svaki cas. :confused:

eto me vratila sam se sa kontrole. ipak sam naletele sinoc na gusku koja nije bila nimalo nezna, ako je vidim na porodjaju ima da izletim napolje sama da se porodim.

danas na kontroli bila je druga doktorica, indijka neka, bila je jako prijatna i nezna, radila mi je sve isto sto i ova gusketina juce, mene su ustvari prosli bolovi koje sam imala a sad imam nove od te krave od juce skontala sam da mi je radila bris mokracnog kanala, gledala je koliko sam otvorena i to me dokrajcilo. ali ova danas je bila nezna, rekla sam joj da me to boli i da mi je to osetljivo. isto mi kaze da je sve ok, da ti bolovi su mozda i od upale ili od porodjajne vene. koliko prijatnost znaci, ja se osecam izleceno. sada koristim antibiotik neki od sinoc picu ga tri dana, i mast koja se koristi vaginalno 6 dana. imacu jos jednu kontrolu za svaki slucaj za par dana. ali sad se osecam ok.

istraumira me zena od sinoc samo sto nisam pocela da placem kad mi je rekla kako ces se ti to poroditi kad si tako stegnuta, e da znam jezik toliko da sam je istog trena razumela i da sam mogla da joj odgovorim

Caos...Evo i mi da se javimo danas...
Ceo dan mi se spava...Sad me ovo sunce razbudilo...

Carobna,

Nije neophodna konsultacija sa lekarom za pojas...To je samo jedna od stvarcica da nam olaksa trudnocu, a za one koje nisko nose se podrazumeva. Opet kazem, ne steze bebu, samo pridrzava stomak, ne urezuje se u stomak...Sto se tice saginjanja, pa ionako ne smes da se savijas u trudnoci...Samo ides u cucanj, a kad sednes olabavis tako da te ne steze...Najbolji je za setnje i shoping, tad se mnogo stoji.

Margo,
Jesi li gledala stvarcice za bebu na NBG?

Caos...Evo i mi da se javimo danas...
Ceo dan mi se spava...Sad me ovo sunce razbudilo...

Carobna,

Nije neophodna konsultacija sa lekarom za pojas...To je samo jedna od stvarcica da nam olaksa trudnocu, a za one koje nisko nose se podrazumeva. Opet kazem, ne steze bebu, samo pridrzava stomak, ne urezuje se u stomak...Sto se tice saginjanja, pa ionako ne smes da se savijas u trudnoci...Samo ides u cucanj, a kad sednes olabavis tako da te ne steze...Najbolji je za setnje i shoping, tad se mnogo stoji.

Hvala Angi, potrazicu ovaj pojas. z:) Meni je najpotrebniji za kuhinju, tu uvek stojim. z:p
Joj, i meni se danas tako spaaaava....

Kockice,
Koliko si se ugojila do sad?Mazi marticu z:girl:

Oko 7kg :aha: ali dobicu sigurno jos... z:hm: hvalaaa mazi i ti pisonju malog slatkog! z:lol:

eto me vratila sam se sa kontrole. ipak sam naletele sinoc na gusku koja nije bila nimalo nezna, ako je vidim na porodjaju ima da izletim napolje sama da se porodim.

danas na kontroli bila je druga doktorica, indijka neka, bila je jako prijatna i nezna, radila mi je sve isto sto i ova gusketina juce, mene su ustvari prosli bolovi koje sam imala a sad imam nove od te krave od juce skontala sam da mi je radila bris mokracnog kanala, gledala je koliko sam otvorena i to me dokrajcilo. ali ova danas je bila nezna, rekla sam joj da me to boli i da mi je to osetljivo. isto mi kaze da je sve ok, da ti bolovi su mozda i od upale ili od porodjajne vene. koliko prijatnost znaci, ja se osecam izleceno. sada koristim antibiotik neki od sinoc picu ga tri dana, i mast koja se koristi vaginalno 6 dana. imacu jos jednu kontrolu za svaki slucaj za par dana. ali sad se osecam ok.

istraumira me zena od sinoc samo sto nisam pocela da placem kad mi je rekla kako ces se ti to poroditi kad si tako stegnuta, e da znam jezik toliko da sam je istog trena razumela i da sam mogla da joj odgovorim

Dobro je da je za sad sve ok... z:dm:

Hvala Angi, potrazicu ovaj pojas. z:) Meni je najpotrebniji za kuhinju, tu uvek stojim. z:p
Joj, i meni se danas tako spaaaava....

Joj i meni se nenormalnooo spava... :jelka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back