Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro...
Kockice,
Kako si ti? Jesi li se naskitala?

Mi imamo 4D u ponedeljak...Jedva cekam...

Ehej :cao: ok sam, pijem lekove, igram se, odmaram, ledja su pocela nenormalno da me bole i imam urastao nokat na stopalu pa cekam da dodje svekrva da to pogleda i izcupa ako treba... u sustini sve je ok... :aha: da juce bila do grada, bas sam se nasetala, 3h sam bila na nogama i nije mi bas prijalo, ali evo sad cu odmaram, sutra na slavu i takooo... :cao:

Margo,
Bas sam kod Fontane, dolazis mi u komsiluk.

Pa bas za bebi opremu ne znam da ima tu blizu...Ako ti treba trudnicka garderoba imas butik L%M odmah posle Meka u onoj dugackoj zgradi.

Decja garderoba ima u Goce Delceva preko puta Doma zdravlja dve radnje.

A za bebi opremu imas Kalisu u centru Zemuna, ne znam koliko planirate da skitate,,,U Piramidi par radnji...

Cao devojke! :cao: Mi smo nocas lose spavali (probala da spavam u krevetu, ali ne ide pa ne ide...), otpala su mi ledja (samo na ledjima uspevam da spavam). Sad sam evo bolje, sutra kod lekara i tako...
A gde je ta knjiga sto je Margo ostavila, nisam je videla? :think:

Ne znam zasto me ledja ovoliko bole... :rida: citam kazu normalno je, a ja vec jedva cekam da se porodim ako ce ovo ovako da se nastavi... :roll:
Cao svima... :cao:

Cao Kockice. :cao: Mislim da ti je naisao takav dan, neko oseca bolove u stomaku, a neko u ledjima, kad karlica i sve ostalo pocne da se siri. Nama je babica rekla da je tako cak i na porodjaju, neko najjace bolove oseca u ledjima. A to je, kazu, najbolja varijanta, jer postoji lek. Ne znam tacno kako bih to prevela, ali to su injekcije sterilisane vode koje se na porodjaju daju u donji deo ledja, ukoliko se tu javlja bol. Potpuno je bezopasno, ali kao i sve, ima kvaku - oslobadja bolova sat do dva, posle toga treba ponoviti. A injekcija pece kao luda, uporedjuju je sa gasenjem cigarete na kozi. :eek: Ubrizgavanje traje 15 sekundi, pa ko voli, nek izvoli. Svi na kursu su se slozili da vredi izdrzati tih 15 sekundi, a posle bol jednostavno nestane na sat ili dva, kao rukom odnesen. Ne znam da li to ima kod nas, mozete proveriti...

Cao Kockice. :cao: Mislim da ti je naisao takav dan, neko oseca bolove u stomaku, a neko u ledjima, kad karlica i sve ostalo pocne da se siri. Nama je babica rekla da je tako cak i na porodjaju, neko najjace bolove oseca u ledjima. A to je, kazu, najbolja varijanta, jer postoji lek. Ne znam tacno kako bih to prevela, ali to su injekcije sterilisane vode koje se na porodjaju daju u donji deo ledja, ukoliko se tu javlja bol. Potpuno je bezopasno, ali kao i sve, ima kvaku - oslobadja bolova sat do dva, posle toga treba ponoviti. A injekcija pece kao luda, uporedjuju je sa gasenjem cigarete na kozi. :eek: Ubrizgavanje traje 15 sekundi, pa ko voli, nek izvoli. Svi na kursu su se slozili da vredi izdrzati tih 15 sekundi, a posle bol jednostavno nestane na sat ili dva, kao rukom odnesen. Ne znam da li to ima kod nas, mozete proveriti...

Ima trenutaka kada mi je drago da se nisam rodio kao zensko :D :worth:

O bozeee... pa nije mi to samo dan inace vec evo danima me taj bol drzi... ali pocne popodne i smiri se kad legnem, e sad tokom noci me boli bukvalno karlica, okretanje sa levog na desni bok i obrnuto je postalo bolan posao... ali sta je tu je, sve u rok sluzbe... :cao:

P.S.: ja mrzim inekcije tako da ne hvala za tu na porodjaju! :aha:

Dobo jutro....
Carobna jel bolje...pisi kako je bilo kod dr.
Bonzita saljem ti recept na pp...mnogo je prost a pogaca ispadne super...

Caaao! :cao: U dva imam zakazano kod lekara. Nesto bas imam tremu, a sve iz razloga sto se bojim da me nece posteno pregledati. Uh. Doruckovala sam dzem, ali nema veze, oni ovamo ni ne kontrolisu secer... Jao, Srbijice moja lepa. :sad2:

Cao :cao:
Mi bili kod ginekologa,sve je super,pritisak 10/6,83otkucaja,doca je rekao da je bebac bas puno porastao,i da ce da bude velika beba :klap::klap: ,glavica mu je na dole okrenuta,grlic je dugacak i zatvoren,hvala bogu,rezultati iz laborat su super,merio mi je santimetrom uterus i vec je 28,zato ja bebu osecam skoro kod rebra,znaci sve je super i ugojila sam se jos 4kg,znaci od samo pocetka dodala sam vec 13kg :eek: ,puno,al meni se nevidi,malo guza i na butinama,ostalo u stomaku :mrgreen: 19jan imam onaj treci ultrazvuk,zadnji!Pozz svima

Carobna,
Sta ti je rekao doca,kako ti je danas?:cao:
Cao, evo sad smo stigli, ja sam se tamo tako smotala :mrgreen: da je lekar video da crkavam od straha, bio je jako pazljiv i pregledao me je detaljno, rekao je da je beba sa glavicom na dole, ali to nista ne znaci, mozda se vec popodne okrene na gore, oni se stalno okrecu i traze udobniji polozaj, sve do 32. nedelje, kad se nameste glavom na dole za stalno. One kontrakcije sto su mi se javljale su bile posledica naprezanja misica, ali ne bi trebalo da me brinu, problem je jedino kad se javljaju u odredjenom razmaku. Pritisak OK, tezina +12 (Bonzita, ne brini, sve ce to bebac pozlatiti :P).
Uradice mi proveru gvozdja, jer sam trazila (ovde moras da pitas i trazis, kao da si sam sebi lekar, inace nista neces dobiti, drze se rutine, pa to ti je). :dontunderstand:
Materica mi je na 24, nije nista rekao, po grafiku vidim da bi trebalo da je 25, ali mislim da je OK da malo odstupa.
Osluskivali smo srce :heart:, i tako... Sad mi je lakse, odoh da spremam rucak, crkoh od gladi. Poljubac svima! :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back