Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Caos trudnice...ja jos uvek nisam dobro...grlo me boli i malaksala sam...mozda cu danas do opste prakse da me pregleda i preslusa, eventualno neki antibiotik, previse dugo traje, sada mi je vec frka...
Happy-ce i meni je test u ovoj trudnoci bio negativan, pa kada mi je zakasnila mens. 2dana, ja uradila test iz krvi i bio je pozitivan...i nikakve simptome nisam imala, cak sam sve vreme imala osecaj kao da cu dobiti...tek kasnije su pocele da me bole grudi...tako da nikad se ne zna...drzim ti palceve...

Jeco samo opusteno...moze to da potraje jos 3nedelje, ja sam prvu trudnocu iznela punih 40nedelja...pokusaj da se opustis, znam da nije lako, al bebac ce doci kada mu bude vreme a ti ces samo biti premorena i nervozna...zato uzivaj i cuvaj snagu za bebca...

Jeco samo opusteno...moze to da potraje jos 3nedelje, ja sam prvu trudnocu iznela punih 40nedelja...pokusaj da se opustis, znam da nije lako, al bebac ce doci kada mu bude vreme a ti ces samo biti premorena i nervozna...zato uzivaj i cuvaj snagu za bebca...

Hvala na savjetu ,znam da je tako ali meni se nekako ne da cekati :D u svakom slucaju skuliracu se ja vec valjda je to faza..:cmok:

ennna, ja sam za vikend bila bas bolesna. steglo me grlo preko noci i zapusio mi se nos. tokom sledeceg dana sam pocela da se osecam sva slomljeno, onako kao kad se ima grip. nisam imala temperaturu. nista od lekova nisam uzimala, samo dosta tople tecnosti i lezanje. od toga sam se preznojila tokom noci i od sutra mi je bilo bolje. sad jos samo malo smrcam, ali nista strasno. kod mene je ono najgore trajalo oko 24 h. kod tebe je dosta duze, valjda sto ne mozes da odlezis i prebolis taj virus. zato idi kod doce, da ti da lekove ili cisto da te poslusa da vidi o cemu se radi.

kockice, slazem se u potpunosti sa tvojim stavom oko 3D. on omogucava da se mnogo bolje i jos bitnije mnogo ranije uoce ne daj boze mnogi problemi koji bi eventualno postali vidljivi na 2D ultrazvuku dosta kasnije. uostalom, 3D uz ima opciju da se prebaci na 2D, dok obratno ne postoji, 2D je uvek samo 2D. svaki doktor kad vrsi merenja prebaci uz na 2D opciju jer je lakse izmeriti razdaljinu na dvodimenzionalnoj slici nego na trodimenzionalnoj bebi koja se jos pri tome i krece.

samo se ne bih slozila sa tobom oko analife-a. oni ne rade slikanje iz estetskih razloga. po mom misljenju je zivanic najbolji lekar za uz trenutno u beogradu. njemu je uz bukvalno srastao sa rukom. on je sef uz u nf i povrh toga, posle radnog vremena radi u svojoj ordinaciji svaki dan do 10-11 uvece. i nedeljom radi. znaci, on je bukvalno non stop za ultrazvukom, sto u frontu, sto kod sebe. i u privatnoj ordinaciji ima pri tome savrsenu masinu na kojoj radi. lekari iz nf ga jako cene i uzasno veruju njegovim dijagnozama, ukljucujuci i nacelnike. a znamo svi kako su lekari sujetni i kako tesko hvale jedan drugog. a to sto njegove slike ispadaju najlepse, to je zato sto je on sa uz toliko vest da njemu malo treba da uhvati ono sto drugi lekari po pola sata love. plus sto mu je aparat bolji i bebe se mnogo jasnije i lepse vide.

e, da ja sam bila jednom u ultramedici nevezano za trudnocu, to je tamo kod botanicke baste.
sta znam...glavni doktor nije uopste ginekolog akuser, vec radiolog ili tako nesto. s njim radi neki mladji doktor koji jeste ginekolog, ali kao da je tu on na obuci, ne pita se nista, sve odlucuje ovaj stariji doktor. sad, koliko radiolog zna o morfologiji beba, nisam sigurna...
jos pride, malo mi je delovalo neuredno i zapusteno za jednu ordinaciju, narocito cekaonica. u uz ordinaciji, pored ova dva doktora, sedi i zena koja vrsi naplatu, javlja se na telefon i sl...ona mi ima manire onako malo kao neka salterska sluzbenica. tako i komunicira preko telefona...mozda se sad nesto promenilo...
doktori su ok i aparat je kvalitetan. videces sama...

Hvala na savetima zenska! :D ja vala ima da idem tamo gde mi moj lekar preporuci, nije on protiv Analife-a samo kaze da ce ovde dosta detaljnije da pregledaju sve organe bebe a ne samo spoljasnost i malo organa... u sustini on mene salje tamo zbog mog i bebinog zdravlja, a ne da bih slikala i videla glavicu kao sto sam ja htela... :aha:
Elem bas cudno, kad si ti bila kod njih?! :think: jer sam se bas raspitala i jedna trudnica je nahvalila tog Mihailovica ili kako god se zvase... ma videcu za par sati pa cu izvestavam! :D

Devojke nas dve samo da se pohvalimo da nam je danas pritisak bio 127/81 kad smo se probudile! :klap: :vatromet: :zurka: makar i ne potrajao dugo ovako, ovo je osvezenje i osecam se ko Herkules! :mrgreen: elem sad odosmo nas dve da ruckamo (bljutavi :thumbdown:) grasak, da se jos malo sredim pa u 15h na taj UZ... :cao: Mazite tibe, pazite na sebe... :cmok:

Evo i mene da vam se javim...sva sam slogirana danas samo mi se spava..totalno kontra od jucerasnjeg dana kad sam bila sava u nekom speedu....ubijaju me krsta, kontrakcije imam jake ali nisu bolne samo mi stegne stomak ko kamen....Bebac se tegli..gnjeci mi rebra najgore jaooo batine ce da dobije, on meni tako :mrgreen::mrgreen: perem peglam , ma prava sam mama....od danas sitno odbrojavam..10..9...hehehe
:cmok::cmok: stomaci!!!

Poslednja izmena:
caos!
Evo i mene...Imacemo vidim uskori dve bebice...
Natasa i Jeco, drzim vam fige da sve to pregurate brzo i lako...

Pitam se kakva cu ja biti pre termin...:confused:

Ja jos cekam da mi jave kad mi je pregled:dash:

Kockice,
Kako je bilo?

Evo i mene da vam se javim...sva sam slogirana danas samo mi se spava..totalno kontra od jucerasnjeg dana kad sam bila sava u nekom speedu....ubijaju me krsta, kontrakcije imam jake ali nisu bolne samo mi stegne stomak ko kamen....Bebac se tegli..gnjeci mi rebra najgore jaooo batine ce da dobije, on meni tako :mrgreen::mrgreen: perem peglam , ma prava sam mama....od danas sitno odbrojavam..10..9...hehehe

jos malo.....:aha::cao:......

jao pa ti mozes svaki trenutak da se porodis, mozda te sutra ne bude na forumu, ja sve nesto mislim posto si juce bila u spidu to mi je sumljivo mozda ti i veceras odes na porodjaj.heheheeheh u svakom slucaju srecno

ajde, kockice, pa pisi kako je bilo...

Kockice,
Kako je bilo?

Evo i mene devojke :cao:
Na UZu je bilo ok, Dr. je pregledao sve Makicine i moje organe, ona je ziva, zdrava, prava! :D samo sto je naravnoooo mali buntovnik pokrila lice rukama pa smo joj jedvaaaaa uspeli naciljati i ustasca i nosic da vidimo! :hahaha: elem ima usta ko Angelina Jolie :eek: i mali sladak prcast nosic! :klap: termin porodjaja je odredjen da nije 23.2. vec 13.2. znaci da sam ja sad u 31+1 nedelji, znaci izgleda da smo usle u 8. mesec!!! :think: :zurka: sta jos sto se nje tice?! A daa imamo i close up fotkicu nase mackice, mislim njene :rumenko: lepo se vide obe usmine, pa cak i klitoris! :eek: mama je bila zadivljena :brus: :rotf: za 4 nedelje, tj tacnije 12.1.09 idem opet kod njih na pregled njenih pluca, da vidimo dal smo spremni za porodjaj! :D ona ima sad 1,8kg, duga je 40cm, stopala dugacka 6,6cm, usi 2cm :aha: :heart: svi unutrasnji organi, srce, mozak su super razvijeni i na mestu!!! :klap:

<---- evo vam slikica ustasca, jeste okrenuto na desno slika ali provalicete! :D malo se i nos nazire... :think:

Poslednja izmena:
Eee sad sto se mamice tice :eek: :roll: posto je i mene isproveravao, kaze da sam dobro, dok nije dosao do zucne kese... :sad2: a u njoj kameeen ko pola iste... tako da mi je naredio da jedem maslinovog ulja ko luda... u petak nosim sve ove rezultate Dr. Terzicu, sutra ujutru jos i vadimo krv i dajemo urin, pa vam javljam posle podne ili uvece rezultate toga :roll:
Laku noc, mazite tibe!!! :cmok: :cao:

Kockice,
Cec sam se pitala gde si...Super za Marticu...bas je velika vec...Stize ona za dan zaljubljenih, videces:)Ja stvarno ne vidim nista na onoj slici:(

A sto gledaju pluca na ulazu u deveti, pa nece tad da te poradjaju?:dontunderstand:

E,da...Ja JOS ne znam kad mi je pegled...Dr jos ne znam kad ce biti ove nedelje i da li ce...rekli mi da zovem sutra posle 12 da vidim, a ako mi je hitno mogu kod one druge dr...Ali ja hocu kod njega...ipak on moze da uporedi razliku od proslog puta i sad...A i da ga savatam za onaj lose uradjeni 4D

Poslednja izmena:
Kockice,
Cec sam se pitala gde si...Super za Marticu...bas je velika vec...Stize ona za dan zaljubljenih, videces:)Ja stvarno ne vidim nista na onoj slici:(

A sto gledaju pluca na ulazu u deveti, pa nece tad da te poradjaju?:dontunderstand:

E,da...Ja JOS ne znam kad mi je pegled...Dr jos ne znam kad ce biti ove nedelje i da li ce...rekli mi da zovem sutra posle 12 da vidim, a ako mi je hitno mogu kod one druge dr...Ali ja hocu kod njega...ipak on moze da uporedi razliku od proslog puta i sad...A i da ga savatam za onaj lose uradjeni 4D

Tuj sam, samo sam se nasetala danas za medalju sa nekim drugovima se jos videla i tako... :aha: a i ovaj komp koritsi i moj ocuh, koji je bas cesto na njemu, pa ne stizem sve... :roll:

Da da vejikaaa Maki :D meni je bas bilo slatko kad je merio stopala, vala ima velika stopala :hahaha: to na tatu :rotf: hehehe bilo bi slatko da je za Dan Zaljubljenih, ali ja sve mislim da ce ona ipak ranije... :think:

Kako ne vidis nista?! :eek: :think: okreni glavu na desno, da ti desno uvo dotakne desno rame i pogledaj tu gde je crtica te 2 linije, to su joj usta! :D malo se zagledaj! :hahaha:

Sto se pregleda tice to zbog mog pritiska mora, jer ako je ona vec dovoljno teska, velika i pluca su razvijena kako treba kad udjem u 9ti onda je to dobro ako slucajno moraju da izazivaju porodjaj kod mene... cista predostroznost... :aha:

Kako bre jos nemas zakazano?! :azdaja: pa jesu li oni normalni?! :otkacio:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back