Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da... Ranije sam mislila samo o cipelama: sta ako moram vani, a sama sam, i ne uspevam da se obujem. :think: A sad vec vidim da su carape veci problem, one mi trebaju i kod kuce! :rotf: Ja se nigde nisam ugojila, samo stomak raste, zamisljam se za 4 meseca... :eek:

Stavi slicicu stomacica.Ajde...Bas cudna zemlja,kako nema ultrazvuka :think: ?Lepo spavaj :cmok: jer ima snega kod tebe?:cao:
Margo,
nema snega ovde,to je malo dalje,pariz jos nije zabeleo,to i ako padne to je 1cm-2cm,i istopi se odmah :( nemozemo da pravimo sneska !:cao: Odosmo i mi da spavamo...:cao::bye: laku noc svima....:cmok:

Uh, devojke, znaci... :sad2:
Definitivno moram krevetu reci zbogom. Lezala sam prvo neko vreme na ledjima, ali reko' ne smem dugo, da probam na strani. A ono, kao da mi se u stomaku sve istumbalo, odjednom pocelo na desnoj strani nesto da me boli, skroz nisko, kao slepo crevo - daleko bilo, sva sam se bila ukocila... Ustala, prohodala malo, onda shvatim da mi je stomak jako tvrd i da boli sve vise i vise, sad me zicka svuda, je ne znam sta je ovo ako nisu kontrakcije, ali ovako me nikad ranije nije bolelo... Srecom imam ujutro zakazan pregled... Ne shvatam zasto mi je uvek lose kad legnem, skroz nelogicno...

Bonzita, probacu da stavim slicicu. Nema snega jos, najavljuju za cetvrtak...
Margo, sutra imam redovnu kontrolu...

Dobro jutro :cao: bolje mi je od jutros, pritisak 140/84, naspavala sam se i sad odoh da doruckujem! :klap: ko zna sta je ono bilo sinoc, mozda mi je pritisak bas bio skocio... :sad2:

Kako si ti margo?! E da bas ti je sladak stomak... :zag:

Carobno javljaj nam kako si prosla kod lekara, kad se vratis... :cmok:

Evo me. Lekar je rekao da se obavezno javim kod njega ili na hitnu ako se ono od sinoc ponovi u toku narednih 48 sati da bi me detaljno ispitali, mozda nije nista, ali ako se ponovi mozda ima veze sa slepim crevom. :( Daleko bilo...
Takodje mi je rekao da spavam kako god stignem i kako mogu, na taj nacin ne mogu nauditi bebi (to mi je rekao i prethodni lekar). Tako da nisam pametna vezano za tu famu oko spavanja na ledjima, ja znam samo da na strani ne mogu spavati...
Nedostatak gvozdja, preporucili mi preparat i vitamin C.
Eto, to vam je raport, sad me stomak ne boli, samo mi se glava raspada i umreh od gladi. Odoh da jedem, pozdrav svima... :cao:

Evo me. Lekar je rekao da se obavezno javim kod njega ili na hitnu ako se ono od sinoc ponovi u toku narednih 48 sati da bi me detaljno ispitali, mozda nije nista, ali ako se ponovi mozda ima veze sa slepim crevom. :( Daleko bilo...
Takodje mi je rekao da spavam kako god stignem i kako mogu, na taj nacin ne mogu nauditi bebi (to mi je rekao i prethodni lekar). Tako da nisam pametna vezano za tu famu oko spavanja na ledjima, ja znam samo da na strani ne mogu spavati...
Nedostatak gvozdja, preporucili mi preparat i vitamin C.
Eto, to vam je raport, sad me stomak ne boli, samo mi se glava raspada i umreh od gladi. Odoh da jedem, pozdrav svima... :cao:

nadam se da nije nista .......ajde sad jedi pa na spavanjac.......

Dobro jutro...
Od jutros imam puls 110:( Znam da je normalno da je u trudnoci ponekad povisen i to mi je rekao i dr...Bude mi nekad oko 95, ali nikad ovoliko...Pritisak mi je nizak kao uvek...
Da li vi znate koliki vam je puls i sta su vam lekari preporucili?

Moracu sutra da pitam da li treba nesto da uzimam...Mada pretpostavljamm da lek za snizavanje pulsa smanji i pritisak, sto ce reci, uspavljivanje mi ne gine...

A bas sam lepo spavala...

Kako ste vi jutros? Kockice, jel ides do lekara?

Carobnodrvo,
Kako ne mozes vec sama da obuvas cipele? Ja mogu bez problema sedeci...Samo jedne cizme ne mogu koje imaju kao carapu gore, pa nikako uvuci stopalo:)
Margo,
Stomacic je:super: I mi cemo za mesec dana takvi da budemo:)

Nasla sam korisnu tabelu za gvozdje. Kao sto vidite, kakao ima najvise...Ja sam krenula uvece da ga pijem, ali tek citam da je pun kofeina...Vidim ja sinoc legoh u 1:hahaha: Moracu da ga pijem danju...

Preporučena dnevna potreba:

Žene - 18 mg

Muškarci - 10 mg

Pojačana potreba za unošenjem gvožđja se javlja kod žena za vreme mesečnog ciklusa, za vreme trudnoće, u adolescentnom dobu kod devojčica, kao i posle većih krvarenja.
Najveći izvori su džigerica, soja, pasulj, meso i suncokret.

Gvožđe se teško apsorbuje pa je potrebno unositi desetostruke količine od stvarno potrebnih. Kao poboljšanje pomaže vitamin C koji udvostručava upijanje gvožđa.

Iako se veruje da gvožđa ima samo u mesu, uljarice, povrće i žitarice su bogatije gvožđem od mesa, izuzev džigerice. Soja je bogatija tri puta više od govedine u kojoj ima najviše gvožđa, od svih vrsta mesa. Preporučuje se i koštuničavo voće koje je odličan izvor, a svarljivost i upijanje su lakši.

Nedovoljno unošenje gvožđa izaziva anemiju, slabost i narušene imunološke funkcije.

Prekomerno unošenje može da izazove oštećenja jetre i srca, a akutno i šok, pa čak i smrt.

namirnice količina u mg/100g količina za preporučenih 20mg
kakao 17,6 114
sojino brašno 12 167
goveđa džigerica 11 182
susam 10 200
beli pasulj 7,6 260
seme suncokreta 7 286
pšenica 4,3 65
badem 4,1 488
spanać 3 667
praziluk 2,8 714
orasi 2,1 952
grašak 1,88 1064
bob 1,3 1385
pečurke 0,9 2222
kupus 0,9 2222
šargarepa 0,8 2500
krompir 0,75 2667
smokve 0,7 2857
avokado 0,6 3333
kajsije 0,6 3333
breskve 0,6 3333
grožđe 0,5 4000
šljive 0,4 5000
jabuke 0,3 6667
govedina 3 667
jagnjetina 2 1000
svinjetina 1,5 1333
jaja 1,33 1504
tunjevina 1,2 1667
piletina 1 2000
poluobrani sir 1 2000
kravlje mleko 0,2 10000
jogurt 0,1 20000

lose se iskopirala tabela...Uglavno, ovaj desni veci borj se odnosi na kolicinu za preporucenih 20mg.

Poslednja izmena:
knjiga je jako stara iz 1962. ali je odlicna ......
obavezno idem na vezbe...samo sto mram da vidim kad......palasi me samo da ne bude klizavo napolju.....i ovako se samo setam i aktivna sam.......a hocu i prirodno da se porodim bez epidurala pa mislim da ce vezbice mnogo da mi znace......
odoh sad da se spremam..... idem da se feniram ....

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back