Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima od mene:bye:

nisam se javljala nije mi nesto bilo dobro...zeludac je krenuo da pravi kiselinu i gorusicu, pa uzas zivi....danas idem u lozanu da specijalisti pogledaju malo bolje mog bebana.Mozda ce morati da me bockaju u stomak...jao ne zelim:thumbdown:

malamargo bas ti je lep stomacic...volela bih da i moj bude takav:heart::heart::heart:

Moja doktorka kaze meni da je moj beban 400 gr a ja tek juce usla u 21.nedelju MA JEL TO NORMALNO???

Pozdrav za sve vas:cao:

Cao svima od mene:bye:

nisam se javljala nije mi nesto bilo dobro...zeludac je krenuo da pravi kiselinu i gorusicu, pa uzas zivi....danas idem u lozanu da specijalisti pogledaju malo bolje mog bebana.Mozda ce morati da me bockaju u stomak...jao ne zelim:thumbdown:

malamargo bas ti je lep stomacic...volela bih da i moj bude takav:heart::heart::heart:

Moja doktorka kaze meni da je moj beban 400 gr a ja tek juce usla u 21.nedelju MA JEL TO NORMALNO???

Pozdrav za sve vas:cao:

Drzim ti fige da sve prodje dobro tamo,i da tvoj bebac bude ok :heart:
Za kilazu pa sigurno je normalno,neznam jer meni uopste nisu rekli koliko je moj bebac tezak a ni dugacak,samo u 12ned da je 66mm :( evo sad bas gledam koji datum mi odgovara,moram da zakazem za 4D i kod ginekologa,pa me malo zeza njihov bozic,tad nerade nekoliko dana a meni bi bas tada odgovaralo :think: jer ti veliki stomacic? :cao:

Cao stomaci, nadam se da ste dobro od jutros..ja jok...srce je htelo jutros da mi iskoci iz grudi...posle sam zaspala i sad sam ok...

Danasnje teme hehe..obuvanje cipela, carapa, ubrzn puls, gvozdje....A da KILOGRAMI
Moje iskustvo kao najvece bebelice ovde (imam najveci stomak :hvala:) je:
POsto od pocetka trudnoce imam bolove vec u 4 mesecu je muz morao da asistira pri obuvanju, mada sva sreca pa je bilo let te nije morao cesto...ali zato sad i u nazad 2 meseca ne mogu sama posteno ni iz kade da izadjem. Meni je isto samo stomak rastao do pocetk a7 meseca a onda kao da sam se preko noci ugojila..tj ne vidi se da sam se ja ugojila ali vaga ljudi pokazuje :whistling::whistling:....Tibac mi je ogroman i presrecna sam jer nemam ni jednu striju na njemu a ni gram sala..samo sto imam veliki problem sa oticanjem nogu....:thumbdown: a to je neprijatno i boli.Taj problem se leci setnjom ,ali sobzirom da moram da mirujem moje noge i dalje oticu..stim sto kad lezim otok spadne, cim ustanem ili sednem pojavi se.Mazem neke kreme za to pa nekada i one pomognu..
Meni je jednom bio puls 120, a pritisak normalan, posle dan dva se sve regulisalo, valjda je to sve normalno u trudnoci, i ako se malo vise uzbudimo i uznemirimo zbog necega..pregled i slicno...E za gvozdje pa lepo pise u onoj tabeli, meni nikad nije palo ispod 13 mada se moj muz odmah unezveri jer mi je na pocetku trudnoce bilo26, p sad kad je nize odma panika..i kreene sa zelenom salatom da me kljuka, p aspanac pa meso pa vise ne znam ti ni ja sta..Inace dragi je preuzeo celu kuhinju na sebe, kaze kuvaces ti ima vremena, a meni se bas kuva samo sto sad ne mogu da stojim duze od 5 min ubijaju me ledja i stomak....Eto napisala sam esej..i mrzim ovu kisu, juce me je izduvao onaj ludi vetar..isla da predam za novu lk...NE SLIKATI SE KOD FOTOGRAFA SLIKAJU U MUP-u
Samo sam dzabe dala pare (naravno ovo vazi za srbiju heheh)
POzdrav stomacici :cao::cao::brus:

Ух...
Јуче поподне и навече Ана је била ужасно нервозна, ништа нисам стигла да урадим... Није какила цео дан па је мучио стомачић, а са друге стране, први пут да је цело поподне била сама са мном (таја почео да ради) па је и то узнемирило... Навече није хтела да заспи док нас није "сместила" у кревет (њен креветац је поред нашег кревета, тако да има добар поглед :) )
А јутрос стока из топлана нису укључили грејање... Поново дан који се не уклапа у свакодневну рутину...
Ајде покушаћу да одговорим на сва питања редом:
1. порођај:
Када нам је бабица на вежбама причала да постоје потпуно безболне контракције нисам ни слутила да ће баш то мене да задеси. Иако је она нама описала како да их препознамо (теоретски сам то лепо знала) кад су се појавиле, мислила сам да је то зато што сам нервозна (ионако је порођај каснио у односу на предвиђени термин). Кад сам отишла на контролу, односно ЦТГ (то је као ЕКГ, само за бебине срчане тонове), што је обавезно сваки дан ако порођај касни и рекла да осећам напетост у стомаку, кад ме је докторка прегледала, рекла је да сам почела да се отварам и упутила ме у породилиште. Мој драги каже да сам кад сам изашла из ординације била тотално слуђена, што и јесам! То је било негде око пола 2.
У породилишту најпре сам провела неких 3 сата у "соби за припрему" (где се обављају све оне "одвратне" ствари пред порођај (бријање, клистрирање) ), да би ме око пола 5 сместили у "салу", тј. бокс. Одмах су ме прикључили на инфузију где додају и неке лекове да убрзају контракције (а ја и даље не осећам никакве болове!!! Да није ЦТГ-а, који прати и контракције и на коме видим да оне ЗАИСТА постоје, питала бих се шта уопште радим ту!) Болове сам почела да осећам након што су ми прокинули водењак (то је ваљда било негде око 5 или пола 6), тако да нисам сигурна да ли је оно што сам осећала контакције или напони. Знам само да ми је бабица у неком тренутку испразнила бешику (катетером), и да је након неког, за мене кратког времена, дошла бабица и рекла да крећемо у порођај!
У том делу су ми вежбе највише помогле, јер сам тачно знала шта и како треба да радим, тако да је сам порођај, односно истискивање бебе из порођајног канала трајало само два напона, односно пар минута. И, имам утисак да је Ана прокмечала пре него што је цела изашла напоље. Када су ми је показали онако крваву, са пупчаном врпцом која нас још увек повезује, ја сам била у тоталном шоку. Видела сам само црну косицу и морала да гледам између ногу да им потврдим да је девојчица! Онда су је однели на мерење, купање и повијање. А мени извадили постељицу (једним притиском на стомак, чак не ни много јаким). Постељица је била цела!
Након тога доносе ми мали бели смотуљак и стављају ми га на груди. Ја у још већем шоку, срећна до неба, а немам снаге ни да се радујем. Само сам јој додирнула ручице и прошапутала "злато мамино". Тај тренутак је нешто што се не може речима описати. Сазнање да је то мало живо биће до пре пар минута било део тебе, а сад је тако беспомоћно, и тотално зависи од тебе јер си му ти подарила живот... То је неописив осећај, али најлепши и најрадоснији и најсрећнији моменат у мом животу, дефинитивно!!!
Сад је следило ушивање ране (иако кажу да се епизиотомија не осети, ја сам била свесна кад су ме секли) и то ме је болело највише од свега. Напоне сам некако преживела, али ово је било УЖАСНО!!!
После тога су ме оставили на столу још два сата (уобичајена процедура!), где ме је ухватила таква дрхтавица да имам утисак да сам скакала по столу (такође нормална физиолошка реакција организма, пошто су мишићи били у максималном оптерећењу током порођаја, и сад се опуштају) која је трајала неких сат до сат и по, и онда ме одједном преплавио тала топлине...
Онда су ме одвезли у собу и само што су ме сместили у кревет, донели су ми мог малог анђела... Још један шок, јер сам очекивала да је до јутра нећу видети...
Иначе, породила сам се у 20 и 20 (што мој драги рече "занимљиво време").
2. неко ме питао како спава
Неких недељу дана је имала жељу да ноћу прави журке, била будна по 2-4 сата ноћу, хтела да се игра... Сад већ 3-4 ноћи буди се око 1-2, а затим око 6-7, што је супер, ако натави и убудуће тако... Синоћ је заспала тек око пола 1, кад смо и нас двоје легли, и пробудила се јутрос око 6 (при чему цело поподне и вече малтене није ни дремнула).
Кад спава преко дана могу масу послова обавити (типа опрати судове, скувати ручак, пропеглати пелене...). Кад је нервозна као јуче, не могу ништа. Кад је мучи стомачић, мени је мука, мени се плаче, јер јој не могу помоћи, али ни ту није толико страшно како људи причаку да не могу ни дању ни ноћу да спавају...
Све у свему, добра ми је беба, па да да Бог, да настави овако...
3. са млеком смо имали проблема, јер је почело да ми надолази кад су ме пустили из болнице, тако да смо недељу дана додавали и флашицу, али је она сама избацила... Јесте ми направила ранице (и то само због флашице!), али барем једе млеко које је за њу најбоље:) и много сам срећна због тога.
Ух, расписах се...
Надам се да не замерате:)
Ако имате још питања, слободно, а ја ћу одговорити, кад стигнем:)
Пољубац од Ане и мене...

Suzi bas mi je drago...super si prosla na porodjaju(hocu i ja bezbolne kontrakcije)...bebica ti je super, pu, pu, ako se budi samo dva puta nocu sa mesec dana to je fenomenalno...i drago mi je da imas mleka, to je najzdravije, najjednostavnije i najjeftiniji nacin da hranis bebu...sada samo napred, bice sve lakse i lepse...puno poljubaca i pozdrava za malu Anu

angi....isla sam u front ali oni nece da pokazu bebu.......u sredu idem kod moje dr da ga vidim.......

kod koga si bila u frontu...jel planiras tamo da se poradjas? Ja sam dobila slicice u 19 nedelji sa mojim andjelkom bas od doce iz fronta i to 4d, ali da su u fazonu da ne daju to je tacno, nego ne znam ni sama kako sam ga ubedila, neki dobar cikica ko deda mraz...mislim tako izgleda samo mu fali crveno odelo hehee....Inache je docent , ja nisam imala pojma ko je dok nisam zavrsila sa odlasima kod njega , da me je pregledao jedan od vecih strucnjaka u frontu...luda sreca..A izgleda da je i mojoj doktorki bio mentor, gde god odem i kazem im za njega oni ko blesavi ..pa kako je docent pa jel idete kod njega pa pozdravite ga :manikir::manikir: boze boze...
eto ja se opet raspisala...

Ehej devojke :cao:
Imam nekih novosti, za 7 dana idem u BG, moji opet idu za Bec pa i ja da se odmorim tamo malo, a u subotu sledecu idem na pregled kod Ivanovica, nasi stari prijatelji ginekolozi i doci ce kod njih Dr. Terzic iz Visegradske da me pogleda pa da se dogovorimo sta i kako jer ce me on poradjati! :D eto nadjosmo vezu hvala Bogu... :klap: jedva cekam da odem i da vidim Maki ponovo na UZu makar i obicnom, a ne 4D... :cmok: svima...

QUOTE=Angi7;8140452]Super Kockice! Sve si organizovala....:)

Ja imam tremu pred UZ sutra, ne znam sta mi je...:confused:Valjda ovo mracno vreme...[/QUOTE]

I ja uvek imam tremu pred uz, ali to je vise neko nestrpljenje hehe...i ja sutra kod lekara..sreda dan za trudniceeee....:brus:

Super Kockice! Sve si organizovala....:)

Ja imam tremu pred UZ sutra, ne znam sta mi je...:confused:Valjda ovo mracno vreme...

Aha pa trudim se da sve organizujem kako treba... :heart: obavestavacu vas ja o svemu kad budem i u BGu... i tako... :cmok: ne brini se za sutra, bice sve ok... a trema je valjda normalna! :cao:

I ja uvek imam tremu pred uz, ali to je vise neko nestrpljenje hehe...i ja sutra kod lekara..sreda dan za trudniceeee....:brus:

Nastasa srecno i tebi sutra na UZu! :zag:
Joj ja tek za 11 dana... treba to izdrzati... :brus:

Suzo,
Hvala ti sto si sa nama podelila najlepsi dogadjaj u tvom zivotu,koliko sam ja razumela ti si se poradjala prirodno :think: ?Znaci bez anestezije,znaci nije toliko strasno,sad sve zavisi koliko ko ima srece.Tako i ja mislim da uradim,ali se nadam da cu bar upola imati srece kao ti da prodjem ,bar sto se tice porodjaj,kad mi vec trudnoca teska, drago mi je da imas mleka,i da je mala pravi andjeo,imala si lepu i laganu trudnocu,lak porodjaj i sad dobru bebicu :super: drago mi je zbog tebe :heart::heart: Jer imas nekog da ti pomaze,i ti jer osecas strah i tremu oko svega,opet prva ti je beba.Pozdrav za taticu i puno :kiss::kiss::kiss: za tebe i Anu :heart::heart:

Natasa,
Stavi slicicu da vidimo tvoj stomacic :cmok:
Angi,
Razumem te potpuno kako se osecas,normalno je da imas treme,bice sve u redu :ok: U koliko sati imas ultrazvuk?

Kockice,
Super,drago mi je sto si vec sve organizovala,cuvaj se,pomazi martu od nas :cmok:

Carobno drvo,
Nadam se da nije slepo crevo,nedaj boze,pricuvaj se,odmaraj sto vise :heart::heart:
Ja sam bar prebrinula sto se tice slepog creva ,dva puta :roll: Stavi slikicu stomacica :cmok:

Ja zakazala kod ginekol za 19dec,i 22dec imam zakazan 3d i 4d,30min(20min film,sa muzikom koju mi hocemo)i slike,100e,htela sam da uzmem onu skuplju varijantu od 150,ali doca kaze nema potrebe,ova je dobra i plus stavice nam sve slicice od proslog puta i sada ovog kada radimo :mrgreen: jedva cekam

Ух...
Јуче поподне и навече Ана је била ужасно нервозна, ништа нисам стигла да урадим... Није какила цео дан па је мучио стомачић, а са друге стране, први пут да је цело поподне била сама са мном (таја почео да ради) па је и то узнемирило... Навече није хтела да заспи док нас није "сместила" у кревет (њен креветац је поред нашег кревета, тако да има добар поглед :) )
А јутрос стока из топлана нису укључили грејање... Поново дан који се не уклапа у свакодневну рутину...
Ајде покушаћу да одговорим на сва питања редом:
1. порођај:
Када нам је бабица на вежбама причала да постоје потпуно безболне контракције нисам ни слутила да ће баш то мене да задеси. Иако је она нама описала како да их препознамо (теоретски сам то лепо знала) кад су се појавиле, мислила сам да је то зато што сам нервозна (ионако је порођај каснио у односу на предвиђени термин). Кад сам отишла на контролу, односно ЦТГ (то је као ЕКГ, само за бебине срчане тонове), што је обавезно сваки дан ако порођај касни и рекла да осећам напетост у стомаку, кад ме је докторка прегледала, рекла је да сам почела да се отварам и упутила ме у породилиште. Мој драги каже да сам кад сам изашла из ординације била тотално слуђена, што и јесам! То је било негде око пола 2.
У породилишту најпре сам провела неких 3 сата у "соби за припрему" (где се обављају све оне "одвратне" ствари пред порођај (бријање, клистрирање) ), да би ме око пола 5 сместили у "салу", тј. бокс. Одмах су ме прикључили на инфузију где додају и неке лекове да убрзају контракције (а ја и даље не осећам никакве болове!!! Да није ЦТГ-а, који прати и контракције и на коме видим да оне ЗАИСТА постоје, питала бих се шта уопште радим ту!) Болове сам почела да осећам након што су ми прокинули водењак (то је ваљда било негде око 5 или пола 6), тако да нисам сигурна да ли је оно што сам осећала контакције или напони. Знам само да ми је бабица у неком тренутку испразнила бешику (катетером), и да је након неког, за мене кратког времена, дошла бабица и рекла да крећемо у порођај!
У том делу су ми вежбе највише помогле, јер сам тачно знала шта и како треба да радим, тако да је сам порођај, односно истискивање бебе из порођајног канала трајало само два напона, односно пар минута. И, имам утисак да је Ана прокмечала пре него што је цела изашла напоље. Када су ми је показали онако крваву, са пупчаном врпцом која нас још увек повезује, ја сам била у тоталном шоку. Видела сам само црну косицу и морала да гледам између ногу да им потврдим да је девојчица! Онда су је однели на мерење, купање и повијање. А мени извадили постељицу (једним притиском на стомак, чак не ни много јаким). Постељица је била цела!
Након тога доносе ми мали бели смотуљак и стављају ми га на груди. Ја у још већем шоку, срећна до неба, а немам снаге ни да се радујем. Само сам јој додирнула ручице и прошапутала "злато мамино". Тај тренутак је нешто што се не може речима описати. Сазнање да је то мало живо биће до пре пар минута било део тебе, а сад је тако беспомоћно, и тотално зависи од тебе јер си му ти подарила живот... То је неописив осећај, али најлепши и најрадоснији и најсрећнији моменат у мом животу, дефинитивно!!!
Сад је следило ушивање ране (иако кажу да се епизиотомија не осети, ја сам била свесна кад су ме секли) и то ме је болело највише од свега. Напоне сам некако преживела, али ово је било УЖАСНО!!!
После тога су ме оставили на столу још два сата (уобичајена процедура!), где ме је ухватила таква дрхтавица да имам утисак да сам скакала по столу (такође нормална физиолошка реакција организма, пошто су мишићи били у максималном оптерећењу током порођаја, и сад се опуштају) која је трајала неких сат до сат и по, и онда ме одједном преплавио тала топлине...
Онда су ме одвезли у собу и само што су ме сместили у кревет, донели су ми мог малог анђела... Још један шок, јер сам очекивала да је до јутра нећу видети...
Иначе, породила сам се у 20 и 20 (што мој драги рече "занимљиво време").
2. неко ме питао како спава
Неких недељу дана је имала жељу да ноћу прави журке, била будна по 2-4 сата ноћу, хтела да се игра... Сад већ 3-4 ноћи буди се око 1-2, а затим око 6-7, што је супер, ако натави и убудуће тако... Синоћ је заспала тек око пола 1, кад смо и нас двоје легли, и пробудила се јутрос око 6 (при чему цело поподне и вече малтене није ни дремнула).
Кад спава преко дана могу масу послова обавити (типа опрати судове, скувати ручак, пропеглати пелене...). Кад је нервозна као јуче, не могу ништа. Кад је мучи стомачић, мени је мука, мени се плаче, јер јој не могу помоћи, али ни ту није толико страшно како људи причаку да не могу ни дању ни ноћу да спавају...
Све у свему, добра ми је беба, па да да Бог, да настави овако...
3. са млеком смо имали проблема, јер је почело да ми надолази кад су ме пустили из болнице, тако да смо недељу дана додавали и флашицу, али је она сама избацила... Јесте ми направила ранице (и то само због флашице!), али барем једе млеко које је за њу најбоље:) и много сам срећна због тога.
Ух, расписах се...
Надам се да не замерате:)
Ако имате још питања, слободно, а ја ћу одговорити, кад стигнем:)
Пољубац од Ане и мене...

:klap::klap::klap::cao:.....

Kockice,
Super,drago mi je sto si vec sve organizovala,cuvaj se,pomazi martu od nas :cmok:

Ja zakazala kod ginekol za 19dec,i 22dec imam zakazan 3d i 4d,30min(20min film,sa muzikom koju mi hocemo)i slike,100e,htela sam da uzmem onu skuplju varijantu od 150,ali doca kaze nema potrebe,ova je dobra i plus stavice nam sve slicice od proslog puta i sada ovog kada radimo :mrgreen: jedva cekam

:heart: :heart: :heart: evo pomazila sam je! :aha:
I obavezno kad odes opet na 3D ocekujemo jos slicica od malog Enzo-a! :cmok:

kod koga si bila u frontu...jel planiras tamo da se poradjas? Ja sam dobila slicice u 19 nedelji sa mojim andjelkom bas od doce iz fronta i to 4d, ali da su u fazonu da ne daju to je tacno, nego ne znam ni sama kako sam ga ubedila, neki dobar cikica ko deda mraz...mislim tako izgleda samo mu fali crveno odelo hehee....Inache je docent , ja nisam imala pojma ko je dok nisam zavrsila sa odlasima kod njega , da me je pregledao jedan od vecih strucnjaka u frontu...luda sreca..A izgleda da je i mojoj doktorki bio mentor, gde god odem i kazem im za njega oni ko blesavi ..pa kako je docent pa jel idete kod njega pa pozdravite ga :manikir::manikir: boze boze...
eto ja se opet raspisala...
u front sam isla kod nekoliko lekara.....sad idem kod nekog mladjeg ali sledeci put on nece bit tu pa idem kod drugog.......imala sam svoju dr u frontu koja je mnogo vazna i bitna ali sam se naljutila na nju zato sto je strasno sujetna i nabacivala mi je paniku......
planiram da se porodim u frontu...a ti.......

Naravno :heart::heart:
Kad ti ides na 4d?Ja cu tad biti pune 29ned,a kazu da je najbolje izmedju 25-30ned.:cao:

Ja se razmisljam dal uopste da odem na 4D... :think: u sustini bacam pare, a Maki ce mi uskoro biti u zagrljaju... pogotovo sto Goran sad vise ne radi, tako da i nema para... eh moram o svemu da razmisljam... :neutral:

kockice.....bonzita....
kako ste...........

Ehej margo evo ok sam ja... gledam neku seriju sto sam skinula sa interneta i uzivam... kako si ti?! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back