Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kockice, kako si? Da nisi nesto radila? Ja sam se danas puno saginjala, bas me je veceras boleo stomak, proslo je, srecom...
Jesi pitala nekog za onaj beli luk? To je narodni lek, stariji to znaju...
Secam se da sam ja jednom imala grip, rekli su mi da jedem puno belog luka, i ja sam ga jela u salati od tunjevine, za dva dana sam bila kao nova. Posle, kad sam pricala u kojim sam ga kolicinama jela, rekli su mi da nisam smela to da radim, zbog pritiska.
Ako se ne varam, on obara pritisak. Nisam cula da ga trudnice sa visokim pritiskom jedu, verovatno jer bi bilo nemoguce jesti ga svaki dan, svi uzimaju lekove i to je to.
Ali mozda bi ti pomoglo kad se lose osecas, probaj, ili pitaj lekara...

Nisam se saginjala, nisam nista neobicno radila, prosto me odjednom savladalo... :sad2: a za luk su mi rekli da to ne radim, jer bi se tu onda moralo jos vise paziti racuna da ne ode u niski, a to je podjednako lose...

jel ti je bolje......mene je juce ubijala glava.......

Nije bas, ali hvala sto brines... nadam se da si ti bolje... :heart:

Kockice,
Jel ti pomazu ti lekovi za pritisak? Da ti ipak odes sutra do lekara?

"odvalila sam se od spavanja.....bas sam se premorila.....sad sam zavrsila ovu turu posla pa cu malo da se odmaram........
kako si ti....setkas se ....... "

Malo sam prosetala danas, nista pretrano...Bas duva napolju...
Zeljno iscekujem ultrazuk u sredu i malo vec imam tremu:confused:
A ti, Margo, pobogu odmori malo sa radom..pa kad ces da odmoris ako ne sad dok ne dodje bebac? Nemoj da udejs umorna u celu tu frku oko bebe...Daj sebi malo oduska...

ma pravim je neke rasporede koji mi odgovaraju.....ali svi su u panici kako ce bez mene........nekad se malo zeznem.......malo sam hiperaktivna sta da radim kad sam takva....a i dobro se osecam.......jos malo cu da radim....do nove godine......
jao i ti ides u sredu na uz......ja ne mogu da docekam...nisam videla bebu dva meseca........
sutra ce biti lepse vreme samo sto nisam cula za vetar........

Videcu... ali karton mi je otvoren u Bgu a ne ovde...
Odosmo nas dve da spavamo, pa vam pisem sutra...
Mazite tibe :heart:
Ma nema veze za karton,sad kad ti je bas lose odes tu u sapcu dace ti nesto,pa kasnije kad ti se stabilizuje pritisak odes kod doktorke u bg,nemoj da se zezas sad da putujes u takvom stanju,visok pritisak nije za zezanje,i moja mama ima probleme sa njim,tako da kad se povisi strasno :sad2: cuvaj se molim te sad pogotovo kad si trudna :heart::heart: ajde na spavanje,pa sutra kod doce ako ti nebude bolje!Lepo nam spavaj,pomazi stomacic za nas :cmok::cao:

margo,
Kako nisi dva meeca videla bebu? Sto tolika pauza? A ja panicim sto nisam bila na UZ mesec i par dana...I to mi je mnogo, kad znam da je prisli put imao samo 230g, a sad treba da je veliki decko:)

margo,
Kako nisi dva meeca videla bebu? Sto tolika pauza? A ja panicim sto nisam bila na UZ mesec i par dana...I to mi je mnogo, kad znam da je prisli put imao samo 230g, a sad treba da je veliki decko:)

Jaooj ja znam samo kad je bebac imao 66mm,u 12ned,od tada nemam pojma ni koliko je tezak a ni koliko je dugacak,valjda ce neki dobri doca da nam radi ultrazvuk 16,pa mozda nam kaze!

Carobno drvo,
Kad ti ides na ultrazvuk?Nemoj i veceras do kasno,pokusaj da zaspis ranije :heart:

Jaooj ja znam samo kad je bebac imao 66mm,u 12ned,od tada nemam pojma ni koliko je tezak a ni koliko je dugacak,valjda ce neki dobri doca da nam radi ultrazvuk 16,pa mozda nam kaze!

Carobno drvo,
Kad ti ides na ultrazvuk?Nemoj i veceras do kasno,pokusaj da zaspis ranije :heart:
Necu vise ici. Bila sam dva puta, u 12. i 18. nedelji, i to je to...
Ovde ima zena koje uopste ne idu na ultrazvuk, jer je to dobrovoljno u drzavnoj bolnici, ako majka misli da nema potrebe, niko je ne tera, cudne stvari, pa UZ nicem ne steti.... Ja sam bila nemirna jer se nisam osecala dobro u pocetku, pa sam pisala molbu za onaj u 12. nedelji, inace se radi samo ekspertski, izmedju 17. i 22.
Skoro niko ne ide na 3D, 4D i niko nema slike i CD (babica je pitala na kursu za trudnice jeli neko bio, od 6 parova nije niko), ovde svi misle da je to snobovski i nepotrebno (nisam proveravala cene u privatnim klinikama, ali verovatno su takve da za detaljan pregled mozes kupiti kompletnu bebi opremu). Ja sam imala srece u 12. da mi je na pregledu bio super lekar koji inace radi i privatno, pa sam videla kako izgleda u 3D i 4D, i imam slicice koje mi je poklonio, drugi put kad beba bila veca sam platila slike, ali to su samo 2D, ne vidi se bas nesto. Eto, jako sam nestrpljiva, treba cekati mart da vidim bepca, ali necu da budem "mimo narod", kad mogu svi da cekaju, mogu i ja...
Evo, sad idem u krevet, ujutro moram kod lekara pa zato, a znam da necu zaspati skoro.
Laku noc, cuvajte se, pisemo se. :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back