Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
На порођају сам прошла супер. Ако хоћеш могу да напишем баш све све детаље.
Млека, хвала Богу, имам и Ана баш лепо ручка. Крајем недеље идемо на контролу, па ћемо видети шта ће доктор рећи...
Сличица малог анђела:

Prilozi

• Ana10-3-11-2008.jpg
    Ana10-3-11-2008.jpg
    32,9 KB · Pregleda: 46
Suzo, beba ti je preslatka...:)Ko bi rekao da nema ni mesec dana...

Bonzita,
Al ti si imala 50tak kila, kao mrvica si...A ja sa 67kg (al sam visoka, pa se vadim). Za sad sam u plusu 4kg, al od toga tri u petom mesecu dobila...Kad bi bilo svako mesec po tri, bilo bi 16kg ukupno...To nije strasno, al videcemo kojim tempom ce dalje ici...

Nemoj da mi zavidis, kao sto sam ti rekla posle nisam spavala 2-3meseca(moj sin je bio izrazito kolicna beba, pedijatar mi je rekla da se rode takvih pet u celoj generaciji i meni bas zapao jedan, dusa mamina, al je bas bio horor, necu da vas plasim)...hocu da vam kazem da se ne opterecujete suvise polozajima u kojima spavate, to samo doprinosi da jos losije spavate, sto je svakako lose za bebu kao i da spavate na ledjima...
Nego da vas nesto pitam...desava mi se povremeno, obicno kada imam buran dan i dosta se umorim ili sa dosta uzbudjenja...uvece kada prilegnem, osetim kao da mi srce kuca u vratu(smesno sam opisala al ne znam kako drugacije), i nije bas prijatno, kao da me malo gusi, nije fizicki, normalno disem, nego je takav cudan i malo neprijatan osecaj...to mi se nije desavalo u prvoj trudnoci, pa ne znam sta bi moglo biti?...da nije povisen pritisak ili tahikardija...ne merim cesto pritisak, al uglavno mi je nizi ili normalan, pa me zanima jel se nekoj vas to dogadja?

Cao svima devojke, evo i nas, uzasna noc, ali pezivesmo.
Legli u pola dva, zaspali u 6, ustali u 3, a ono sve izmedju spavanje na jedno oko i jedno uvo, okretanje levo i desno, namestanje jastuka, odlasci u WC, sta reci. Zahvaljujem Bogu svaki dan sto ne radim, mislim da bi to bilo potpuno nemoguce za izdrzati. :confused:

Enna, meni se desava to "lupanje srca", bas tako kao sto si opisala. Ponekad osecam i u grudima, upravo kao tahikardija. Negde u pocetku mi je lekar rekao da povremeno nase srce ubrzano radi i da je to normalno, jer mora da pumpa vecu kolicinu krvi. Tako da ne brines, ne verujem da je pritisak, i meni je do sad bio nizak, bas cu videti sutra kad mi izmere kako je sada. Za svaki slucaj, ako te to brine, mozes pomenuti lekaru sledeci put.

Поздрав мојим драгим трудницама...
Ја тек сад, након четири недеље од порођаја почињем да се враћам у нормалу... Надам се да ми не замерате што се нисам раније јавила...
Иначе, ћера се зове Ана, прави је мали анђео и заиста сам пресрећна...

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

A ja se vagam svako jutro:rumenko:
Ovih dana ulazim u sesti mesec i u petom sam dobila 3kg...taman sam mislila da ce biti 2kg, kad jutros, hop...jedan vise...:think:
A kukala sam sto se uopste ne gojim, eto mi sad:hahaha:

Sto se vagas svako jutro?! :eek:

Ti kukas za 3kg,a sta ja da kazem 5 mes puna i 9kg ????:sad2: koliko cu jos dobiti do 9 :think:

Joj devojke nemojte biti preopterecene svojom kilazom... ne treba vam to... :cao:

Млека, хвала Богу, имам и Ана баш лепо ручка. Крајем недеље идемо на контролу, па ћемо видети шта ће доктор рећи...
Сличица малог анђела:

Preslatka je mala Ana :heart: :zag: :zaljubljena: i da ako nadjes vremena molim te nam sve ispisi kako je bilo, gde si se porodila, koliko je bolelo, ma sve... :cao:

da suzo ispricaj nam od pocetka do kraja onako lepo u detaljima sa puno opisa o bolu i svemu ostalom:)

Ehej tina :cao: kako si nam danas?! ;)

ja sam super i mislim da svi cekamo suzu da nam opise njen porodjaj barem sam ja jako nestrpljiva

Da,da,svi je cekemo,ali moramo imati razumevanja,joooj neznam kako cu ja naci vremena da kuckam kad dodje enzo :sad2: zavisi kakva beba bude,andjeo ili nemirko :think:
ispricaj mi kako je prosao onaj test za opterecenje secera,znas ono sto u laborat daju ti nesto slatko da popijes i posle ti vade krv,meni je isto doca dao za to vadjenje,znam samo da je rekao da se rano ide i da nista nejedem...
Kuca ti je preslatka,pravi slatkis,koliko ima sad?I ja planiram kasnije da uzmem zlatnog retriv.ali neznam bas kako bi se slagao sa dva rotvajlera :roll:

da isla sam rano ujutro nista ne sme ni da se jede a ni da se pije, znaci kad ustanes ujutro pazi da nesto ne progutas, to je jedino tesko zato sto budes jako zedna kad popijes to slatko, neko kaze da je to gadno ali meni je prijalo posto sam bila zedna. izvadi ti krv iz prsta das urin, pa popijes tu glukoze limunadu, cekas sat vremena, opet ti vade krv iz prsta i dajes urin, i cekas jos jedan sat i isto tako prst i urin. kod mene je kao sve negativno pisalo, znaci tako treba da bude, ali mozda to testiranje kod tebe bude malo drugacije, i moze da ti pozli gledaj da si na svezem vazduhu dok cekas. kada ides na testiranje?

kuca moja je moja curica,hehe,ima sada 5 godina, retriveri su posebni, oni su ko deca non stop briga oko njih, em sto su sami trapavi i smotani stalno upadaju u neki problem, eto moja je trcala nedavno niz stepenice ugasilo joj se svetlo u ulazu i izubijala se, to ti je jedan primer. zato je volim najvise

Sta :eek::eek::eek: tri puta vade krv :sad2: joooj kako cu to preziveti!Necu jos,negde oko 13decembra tako da mi budu gotovi za 20 dec jer tad idem kod ginekol.Koliko se cekaju rezultati? Kazu da svaka trudnica radi to testiranje izmedju 24-28ned,bar je tako ovde!:cao:

Сличица малог анђела:
kakva slatkica...:klap:......

Evo ja sam se danas merila i zadovoljna sam. :)
Babica mi je prosli put rekla da se kilaza ne racuna od onoga sto smo imale pre trudnoce, ukoliko smo zbog povracanja mrsale. U tom slucaju se racuna kao pocetna ta kilaza koja je bila najmanja u toku trudnoce. Mame koje smrsaju imaju vise "fore" da se ugoje kasnije, eto, bar jedna dobra stvar od onog silnog povracanja. :mrgreen:
Bila sam smrsala 4 kg, ugojila sam se ukupno 8, ali to znaci 4 kg vise u odnosu na pre trudnoce. :cool: Mislim da je to OK za 5 meseci, ali primecujem da mi se povecao apetit, ko zna dokle cu stici...
Ja ne brinem o kilazi zbog estetskih razloga, samo zbog zdravstvenih. Premalo je lose za bebu, previse je lose za mamu. Moja sestra se previse ugojila iu sve tri trudnoce, sve bebe su bile krupne, po 4.5 - 5 kg, na porodjajima se rastavljala sa zivotom (svi prirodno), a plus sto joj je kicma otisla u tri lepe...
Tako da mislim da i te kako treba da povedemo racuna. Narocito sa slatkim, bebe od njega brzo rastu, a ne dobijaju nista kvalitetno. :!:

148/85 pritisak, glava mi puca, osecam se bas malaksalo i boli me stomak nesto... :sad2:

Kockice, kako si? Da nisi nesto radila? Ja sam se danas puno saginjala, bas me je veceras boleo stomak, proslo je, srecom...
Jesi pitala nekog za onaj beli luk? To je narodni lek, stariji to znaju...
Secam se da sam ja jednom imala grip, rekli su mi da jedem puno belog luka, i ja sam ga jela u salati od tunjevine, za dva dana sam bila kao nova. Posle, kad sam pricala u kojim sam ga kolicinama jela, rekli su mi da nisam smela to da radim, zbog pritiska.
Ako se ne varam, on obara pritisak. Nisam cula da ga trudnice sa visokim pritiskom jedu, verovatno jer bi bilo nemoguce jesti ga svaki dan, svi uzimaju lekove i to je to.
Ali mozda bi ti pomoglo kad se lose osecas, probaj, ili pitaj lekara...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back