Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krevetici u boji su toliko skupi jer su od medijapana, ko je pravio kuhinju zna kakva je razlika u ceni kada su ti frontovi kuhinjskih elemenata od medijapana...
A za trudnice koje su blizu Zemuna ima jedna radnjica koja je solidno natrpana, nista posebno ali moze da se nadje maltene sve na jednom mestu po pristupacnim cenama, koga zanima pisacu.
A ako neko trazi i skuplje varijante u Glavnoj u Zemunu i Robnoj i Modnoj kuci moze da probere, a sve je na 5 min peske jedno od drugog :cao:

Ja sam se presla za prva(bebeca kolica)...za Ogija smo pozajmili, neka stara cikova...vec tada su bila prilicno pohabana, tako da ne dolazi u obzir da ih ponovo uzimamo...i kako stvari stoje, za drugo bebce cemo morati da kupimo nova, sto je totalno bezveze...znaci trudnice, ako planirate dvoje ili troje dece, bolje sad kupite nova kolica pa ce ih nasledjivati braca i sestre...kisobran kolica smo kupili nova i ja sam prezadovoljna, marka je domaca Lazzaro, kostaju oko 5000din i imaju sve sto je potrebno, 3 polozaja(nemaju samo onaj skroz lezeci), duboku tendu i kada se obore u onaj skoro lezeci olozaj sve je unutra zatvoreno+spusti tendu nema sanse ni da duva vetar ni da bebanu bije sunce u oci...onaj sedasnji deo je dosta sirok i dubok, imaju obruc i platno izmedju nogu, tako da dete nema sance da sklizne ili izadje iz njih(to vazi za stariju decu, i vrujte veliki je problem kada dete moras svaki put vezati onim kasevima preko ramena i oko struka da ne bi ispalo iz kolica)...lagana su(ako se dobro secam 5kg), lako sklopiva...jedino sto smo ih mi toliko koristili da su sada u stanju raspada...sva sreca te nis mnogo skupa, pa cemo kupiti druga...oni takodje imaju i ona bebeca kolica(koja cu ja verovatno kupiti) i dulo du jeftinija od najjeftinijih u encimenci...

Caos svima...samo da vam se pozalim...sto sam se uplasila juce i jutros...odem u wc a stolica na toalet papiru skroz crvena(kao da je puna krvi)...obrisem se i nista posle toga, ni na gacicama ni na papiru...jutros opet isto...juce sam jela spagete sa crvenim sosom(mleveno meso+paradaiz sok) i cveklu...da li je moguce da mi je od toga do te mere crvena stolica?...nikad mi se to do sada nije desavalo...inace nista me ne boli, stolica je normalna(nije zatvor ili dijareja)...jel se vama to desavalo?

Ej i meni se to desilo kad sam jela spagete u sosu, bas je bilo crveno! :eek: a ja panicim odmah kad to vidim jer imam hemoroide ponekad i znaci kad to pukne... :sad2:

A za trudnice koje su blizu Zemuna ima jedna radnjica koja je solidno natrpana, nista posebno ali moze da se nadje maltene sve na jednom mestu po pristupacnim cenama, koga zanima pisacu.
A ako neko trazi i skuplje varijante u Glavnoj u Zemunu i Robnoj i Modnoj kuci moze da probere, a sve je na 5 min peske jedno od drugog :cao:

Ehej :cao: napisi nam molim te gde je ta radnjica! :aha:

Dobro jutro...tj, dobar dan...:) Kako ste danas? Ja sam ok, nocas bebac nije ludovao...

Bila sam u Kalisi pre neki dana...Rekla bih da su ok cene i ima sve za bebe...Mala je radnja...Kolica me nisu odusevila...Ima posteljine za bebe i par krevetica...Posteljina je ok, a krevetici standardni kao i svugde. Sto je skupa ona Cam-ova kadica! 1900 din, a plus 1700 postolje...Uzas...Tako je svugde cena, ali 3600din za kadicu?!Ali imaju i jeftinije kadice, kao korita, malo obicno, ali moze da se nakaci na te noge...

Phenomenon,

Videla sam neke krevetice od medijapana i to kapiram zasto je skuplje..Ovi u Enci menciju mi deluju na sajtu da su od drveta, mozda gresim...Ne znam zasto niko ne farba drvene?! Pretpostavljam da mislis na Enci menci kad kazes Modna kuca u Zemunu...Secam se da sam jednom prolazila pored neke jeftine decje radnje u onoj poprecnoj kod Madlenijanuma. Jesi li ulazila tamo, ima li sta da valja?

Koliko je zaista opasno u trudnoci prati kosu preko kade? Ja sve kao necu, ali evo jutros sam opet tako...Ali jako se malo savijem, samo glavu i gledam da brzo zavrsim...Vljda nije strasno...:confused:

Enna, nije mi se to desavalo...Jela sam bas nedavno takve spagete...
Prati sta se desava pa pitaj dr...Jel ti porastao stomacic?

Samo da vas pozdravimo,ja se nesto grozno osecam,povracala sam,imam mucnine ceo dan :( a i lose sam spavala,nisam mogla nikako ni na levoj ni na desnoj strani da spavam a ni na ledja :roll: a i vreme je uzasno,kisa ceo dan i ledeno je hladno,juce je neka pahuljica proletela,tipicno za francusku,nikada pravi sneg ,a meni bas nedostaje :( :cao:

Evo i nas..imali smo dva bas losa dana jedva sm iz kreveta ustajala, kontrakcije, bolovi, neka drhtavica i malaksalost uzas..a bebac nemrian do iznemoglosti samo se prevrce mrdulji, meskolji, pa kad me ritne dole mislim da ce ispasti..Danas me malo podiglo ovo lepo vreme sunce je bilo fenomenalno iako je jako hladno...
Ja cu ove nedelje da idem da kupujem krevetac i stvari za bebca, mora malo vise da se seta nema bas na jednom mestu sve povoljno..nasla sam u visegradskoj (bolnici) povoljne krevetce, jesu boja drveta ali su jako lepo odradjeni. Mada mislim da ima i belih i jos par nijansi..za kolica lupamo glavu i muz i ja vec 2 meseca, izbuljavili smo oci na netu, nisam vise pametna od toliko modela i toliko razlicitih iskustava, da cu na kraju kupiti ona koja su mi se u samom startu svidela i kraj :mrgreen::mrgreen:
:aha:

Samo da vas pozdravimo,ja se nesto grozno osecam,povracala sam,imam mucnine ceo dan :( a i lose sam spavala,nisam mogla nikako ni na levoj ni na desnoj strani da spavam a ni na ledja :roll: a i vreme je uzasno,kisa ceo dan i ledeno je hladno,juce je neka pahuljica proletela,tipicno za francusku,nikada pravi sneg ,a meni bas nedostaje :( :cao:

Izgleda da je ovo posledica vremena...jel jos nekome lose :sad2::sad2:
A ja vec 3 meseca ne spavam na starni ni jastuci ne pomazu, stomak mi je tako tezak imam osecaj da mi se organi istumbaju u trenutku kad se okrenem , tako da bukvalno u polusdecem polozaju provodim noci smrc...jedva cekam da se normalno naspavam, sve me zivo boli...vazno da je mojoj bebici super on se izigra uvece isutira me namesti se a ja po 500 puta namestam jastuke i toliko se izmrcvarim da na kraju od umora zaspim a ne zato sto sam se udobno smestila...:whistling:

Ulica je Preradoviceva, ide od Glavne ka pijaci a radnja se zove Kalisa, imaju i sajt pa koga zanima moze da pogleda :cao:

Nasla sam im sajt, ali mi se nesto ne svidja sta je na sajtu... treba otici tamo pa pogledati... :whistling: ali hvala ti puno! :heart:

Evo i nas..imali smo dva bas losa dana jedva sm iz kreveta ustajala, kontrakcije, bolovi, neka drhtavica i malaksalost uzas..a bebac nemrian do iznemoglosti samo se prevrce mrdulji, meskolji, pa kad me ritne dole mislim da ce ispasti..Danas me malo podiglo ovo lepo vreme sunce je bilo fenomenalno iako je jako hladno...

A ja vec 3 meseca ne spavam na starni ni jastuci ne pomazu, stomak mi je tako tezak imam osecaj da mi se organi istumbaju u trenutku kad se okrenem , tako da bukvalno u polusdecem polozaju provodim noci smrc...jedva cekam da se normalno naspavam, sve me zivo boli...vazno da je mojoj bebici super on se izigra uvece isutira me namesti se a ja po 500 puta namestam jastuke i toliko se izmrcvarim da na kraju od umora zaspim a ne zato sto sam se udobno smestila...:whistling:

I meni je isto tako vec danima kao nesto lose, pa ovo, pa ono, a ja sve prepisujem mom visokom pritisku... :think: ne znam vala stvarno vise sta da radim sa tim spavanjem, umesto da se sad odmaram, dok Maki ne dodje, ja cu se izgleda tek naspavati KAD ona dodje... :roll: e ludog li sveta... :aha:
Odoh da merim pritisak... mazite tibe i budite dobro! :cmok:

Evo mene...
Kockice,
Kako pritisak? Jel ima vesti iz Kine, jel bolje?

Ja bila kod prijatelja danas i druzila sa sa njihovom bebom koja se samo smeje i glocka sve zivo...Ima jedan zubic:)

Mislim da cu ranije leci...Bas mi se prispavalo...

Evo mene...
Kockice,
Kako pritisak? Jel ima vesti iz Kine, jel bolje?

Ja bila kod prijatelja danas i druzila sa sa njihovom bebom koja se samo smeje i glocka sve zivo...Ima jedan zubic:)

Mislim da cu ranije leci...Bas mi se prispavalo...

Pritisak danas 141/83 ili tako nesto... ali povisen... :thumbdown: iz Kine uvek cujem isto, on je ok, drzi se, oporavlja itd. :heart: cica moja...
Jaooo i ja 2 dana zaredom bila kod male Tanjice i samo je stipkam i uspavljujem i ma sva mi je medena... :zaljubljena:

evo i mene....umorna sam a i glava me uzasno boli........

Pa sta nam je to svima ovih dana?! :think:

Da da vidim ja da je danas dan za nas trudnjache...:thumbdown::thumbdown:
Mene hvata neka prehlada.aaaaa i stomak me cudno boli nisu kontrakcije....

Ajooj... drzi te se devojke... :cmok: evo i ja cu uskoro u krevet, Maki mi bila mirna danas, evo tek sad je krenula da lupka... :cao:

Lose sam spavala,nisam mogla nikako ni na levoj ni na desnoj strani da spavam a ni na ledja :roll:

Isti slucaj... na strani ne mogu, na ledjima ne smem, i tako vec danima. Danas ceo dan glavobolja od nespavanja. Dotle je doslo da razmisljam da veceras spavam na sofi, u sedecem polozaju. Uostalom, tako sam spavala 4 meseca u vreme mucnina, jer cim legnem, odmah bi mi pozlilo. :(

Neverovatno, znaci ovo ce ovako do kraja... :eek:
I htela sam da vas pitam jel se to nekoj desavalo: cim legnem na stranu, bilo koju, bebac pocne da lupa, i to tacno u onom delu gde je stomak oslonjen na krevet, kao da ga pritiskam! kad legnem na ledja, umiri se... Skroz sam sludjena, jer navodno bi trebalo da spavamo na strani, a ne na ledjima, ali kod mene to ne ide, zaista cudno. Ziva sam isprapadana, preksutra idem kod lekara na nalaze, moram ga pitati zasto je ovo ovako...
Ma na sofu cu ja veceras... :(

Ja sam jedno vreme podmetala jastuke pod stomak i stavljala jedan izmedju nogu ali sve sto je tibac bio veci to vise nije pilo vodu. Kaze mi mama da je to normalno pogotovo pred kraj da sve trudnice spavaju u polusedecem polozaju..A na ledjima ne sme bez jastuka , tako sam barem procitala u knjizi "vodic kroz trudnocu i porodjaj" neka americka autorka, knjizica je super ne opterecuje gomilom nepoznatih pojmova , ali pruza dovoljno informacija i sve je lepo objasnjeno....Ja trenutno spavam sa 3 velika i 2 mala jastuka:rumenko::rumenko:...odoh i ja na spavanjac...laku noc:cao::cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back