Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam sa Mihajlom dok sam bila trudna pila folnu kiselinu do ulaska u 4 mes! Onda sam uzela Maternu do porođaja, a tokom cele trudnoće C vitamin 500 mg i E vitamin 150 mg (njega sam pila samo neke 2 nedelje, jer mi je izazivao mučnine, a sada mi ne smeta)! Doktorka mi je, kad smo se čule, rekla da uzimam sve isto, a da ćemo sutra videti šta i kako dalje!

to svi lekari prepiuju.....ne znam sta je materena......
dr mi je rekla da pijem ili to sto su tebi dali ili mamavit......

Ja sam sa Mihajlom dok sam bila trudna pila folnu kiselinu do ulaska u 4 mes! Onda sam uzela Maternu do porođaja, a tokom cele trudnoće C vitamin 500 mg i E vitamin 150 mg (njega sam pila samo neke 2 nedelje, jer mi je izazivao mučnine, a sada mi ne smeta)! Doktorka mi je, kad smo se čule, rekla da uzimam sve isto, a da ćemo sutra videti šta i kako dalje!

Tanjice,
Slusaj tvoju doktorku,i naravno postuj i redovno uzimaj terapiju,zavisi od doce,da sam u srbiji i da mi isto tako prepisu od lekova,naravno da bih uzimala,nego su ovde drugaciji doktori i nedaju nikakve vitamine,jedino ako otkriju da ima manje u organizmu i koji vitamin manje onda daju.Ja sam se na pocetku bunila,i krivo mi je sto nisam na svoju ruku uzimala folnu,ali sta je tu je,da mi moj lekar opste prakse nije prepisao magnezijum i folnu,nebi ga ni pila,jer ginekol nezna za to i nikad mi nista nije prepisao,cudni su ovde doktori!
Ovde u apoteci kazu da magnezijum treba da se pije tokom cele trudnoce,cak pri kraju trudnoce malo vise,nesmeta nista,nije stetan.cak i dojinje ga koriste.a koliko vidim kod nas ga nedaju...

Eh evo mi cmo doluckovali, pa oko 13:15 idem kod frizerke malo da me srediiii i da se istracarimo :mrgreen: kakve smo klot frket, nece me biti do 15h minimum... :hahaha:
Maki je sinoc ludovala do kasno, a sad izgleda lala dusa mamina... a ja opet uzimam da radim na Princezama, malo se igram i tako u krug... :D da znate vala Pepeljuga nije laka za crtati :think:
CMOK :cmok:

to svi lekari prepiuju.....ne znam sta je materena......
dr mi je rekla da pijem ili to sto su tebi dali ili mamavit......

Materna je kompleks vitamina, ja bih rekla na foru Mamavita! Preporučuje se u trudnoći i tokom dojenja, jer potpomaže laktaciju! Međutim, ja sam sa porođajem prestala da je pitem (6 meseci - malo li je), ali sam imala baš, baš puno mleka i Mihajlo je sisao do prvog rođendana!!
Tanjice,
Slusaj tvoju doktorku,i naravno postuj i redovno uzimaj terapiju,zavisi od doce,da sam u srbiji i da mi isto tako prepisu od lekova,naravno da bih uzimala,nego su ovde drugaciji doktori i nedaju nikakve vitamine,jedino ako otkriju da ima manje u organizmu i koji vitamin manje onda daju.Ja sam se na pocetku bunila,i krivo mi je sto nisam na svoju ruku uzimala folnu,ali sta je tu je,da mi moj lekar opste prakse nije prepisao magnezijum i folnu,nebi ga ni pila,jer ginekol nezna za to i nikad mi nista nije prepisao,cudni su ovde doktori!
Ovde u apoteci kazu da magnezijum treba da se pije tokom cele trudnoce,cak pri kraju trudnoce malo vise,nesmeta nista,nije stetan.cak i dojinje ga koriste.a koliko vidim kod nas ga nedaju...

Pa zato je meno doktorka dala Maternu, jer je to (kao što sam već napisala :mrgreen:) kompleks vitamina!

Tanjice,
ne daju magnezijum osim ako trudnica nema problema sa grcevima u nogama
kompleks vitamina koji se prepisuje sadrzi sve sto je potrebno i bebi i trudnici,tako da nije potrebno piti nista vise
treba da se piju ti vitamincici jer beba uzima sve sto joj treba od mamice,tako da mama nema dovoljo za svoje potrebe i zato nadoknadjuje gubitak kroz taj kompleks vitamina koji se preporucuje
ko nece da pije ne mora,ali bi bilo pozeljno zbog sopstvenog zdravlja:ok:

ne daju magnezijum osim ako trudnica nema problema sa grcevima u nogama
kompleks vitamina koji se prepisuje sadrzi sve sto je potrebno i bebi i trudnici,tako da nije potrebno piti nista vise
treba da se piju ti vitamincici jer beba uzima sve sto joj treba od mamice,tako da mama nema dovoljo za svoje potrebe i zato nadoknadjuje gubitak kroz taj kompleks vitamina koji se preporucuje
ko nece da pije ne mora,ali bi bilo pozeljno zbog sopstvenog zdravlja:ok:

Apsolutno se slažem!!! :klap:

I ja se slazem za tu mamavitu!Ali za vitamin c, ne,opet je bolje prirodno ga uneti u organizam,nego u nekim tabletama,opet svako radi kako hoce i kako misli da je najbolje za njega i bebca!A i zavisi od doktora koji vam vodi trudnocu sta ce on da vam prepise!:bye:

Tanja,
Predpostavljam da mislis na vitamine Centrum materna,te i ja pijem.
S obzirom da u njima ima i C vitamin, sa par vockia je sasvim dovoljno za trudnice. Ja sam i preterala, pa imam u urinu C vitamin, tj. askorbinskiu kiselinu.
Malopre sam otisla po nalaz urinokulture i sad imam milion (prosli put 10hilj) Laktobacila koji spadaju u NORMALNU floru uretre i vagine i stite od infekcija.

Zvala dr sa kojim radi moj doktor (on se ne bakce tim stvarima, samo ga UZ zanima), koja mi je rekla da pijem litar dnevno caja za trudnice i da za dve nedelje ponovim, pa da vidi da li ce tablete!
Ja odem na internet da vidim ko je tu lud a ko zbunjen...te bakterije su prava blagodet u nasem organizmu, cak se ubacuju u vidu kapsula nekad jer stite od infekcija...
Finci radili studiju koja kaze da su odlicne za trudnice jer smanjuju rizik od ekcema bebe ko ima rizik-moj muz ga ima! I ja treba da ih izbacujem iz sebe?! Zar to nije elementarno neznanje? Picu caj, cisto po malo radi unosenja dovoljno tecnosti, ali i ako bude posle opet ta bakterija ne pada mi na pamet da uzimam antibiotike...
Inace, moj drugarica lekar ih je imala u trudnoci i rekla mi je isto da iskuliram doktorku...
Uh, ti lekari...

Ali dosta o njima...Idem danas da vidim bebicu od mesec dana mog druga:)
kakav lep dan, setala sam (malo i previse)...kupila pojas, onaj sa gacicama...

Kockice,
Jesi li bila kod frizera?Kako si nam?:kiss: za vas dve od emme i mene!

Aha bile smo kod frizera i na kraju mi nije ni kosu oprala a kamoli isfenirala, jer smo toliko ko prave 3 klot-frket koke provodadzisale (ja, frizerka i njena sestra) :mrgreen: tako da sutra idem ponovo kod nje! :hahaha:
Ja sam ok, hvala na pitanju. :heart: danas me je Maki tako sutnula negde u organe, da mi je pomerila diafragmu i zagrcnula sam se i krenula da kasljem sa sve suzama u ocima! :eek: :rotf: znaci vec krece ludilo! :heart: Ljubi je mama ludu... :cmok:

A inace sam se razocarala u 3u princezu koju sam danas nacrtala... :sad2: izgleda mi nije amaaaa uopsteee bio dan za crtanje, i tresla mi se i ruka i sve sam zabrljala... :dash: ali ajd sta je tu je... kad zavrsim sve, sve cu ih jos nadogradjivati, ispravljati itd jer sa ovim uopste nisam zadovoljna...

CMOK od nas dve... :cmok:

Bas sam srecna,moj bebac me je sad bas sutirao oko pupka i to jako,nekoliko puta,i posle istog trenutka i sa leve i desne(to je bilo glavicom i nogicom :D)kako je slatko,sad ovog puta sam ga nesto jace osetila :D i videlo se bas kako udara ,ljubi ga majka:heart::heart:

Bas sam srecna,moj bebac me je sad bas sutirao oko pupka i to jako,nekoliko puta,i posle istog trenutka i sa leve i desne(to je bilo glavicom i nogicom :D)kako je slatko,sad ovog puta sam ga nesto jace osetila :D i videlo se bas kako udara ,ljubi ga majka:heart::heart:

to je ono sto sm ti rekla da skace sa svih strana.......kako je to zabavno....ja maleckom kuckam da se mrda malo vise....grozna sam.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back